kolonoskopija

Aizsāka Zenta 

kolonoskopija
22.03.2012 12:12
Labdien! Man paredzēta kolonoskopijas procedūra resnajai zarnai, bet nevaru izlemt vai taisīt to ar anestēziju vai narkozi vai pārciest tāpat vien..Kāda ir Jūsu pieredze un ieteikumi, vai šī procedūra ir tik nepanesama, ka nepieciešama vispārējā narkoze?
Bija
Re: kolonoskopija
22.03.2012 13:20
Mammai taisīja ar vienkārši anestēziju, viņa neko nejuta, teica, ka vispār nejuta, ka to vadu stiepj iekšā, juta tikai, ka gaisu pūš un vēders uzpūšas...
Tāpēc nav ne jausmas, tu mani arī tā sabiedēji iespējams man arī taisīs, tagad tā dīvaini... tiešām citiem sāp?
Re: kolonoskopija
22.03.2012 13:30
var sāpēt, ja, piem., ir bijušas gin. operācijas.

tīmeklis par to ir pierunāts pilns, arī šajā forumā, vajag tikai iemest google vai meklētājā. viedokļi un pieredzes ir ļoti dažādas.
Re: kolonoskopija
22.03.2012 14:48
Hmm..operācijas nav nekādas bijušas, psiholoģiski arī gan jau izturētu, bet vai fiziski baigi nepatīkami, jo ārsti ļauj izvēlēties vai ar pilnīgo anestēziju vai bez..bet kā zināms anestēzija mēdz būt ar sekām, tāpēc nevaru saprast vai var izturēt tāpat vai labāk nē..
Re: kolonoskopija
22.03.2012 16:47
Man tikko bija kolonoskopija, ar vispārēju narkozi, neviens man nejautāja kā vēlos, domāju deva un medikamenti pielāgoti nepieciešamajam laikam, atmodos un sajūta bija tāda it kā nekas nebūtu bijis, ne galva sāpēja ne reiba, reiz bija žultsakmeņu operācija Stradiņos, pēc tam domāju garu izlaidīšu , sāpēja galva nu bija sliktāk vēl kā pēc dzīrēm...hi...
Re: kolonoskopija
23.03.2012 11:34
Man pirms gada ar taisīja kolonoskopiju bija daļējā narkoze un jutu tikai drusku,ka līkumā gāja. Tā,ka var izturēt arī ar daļējo, nav jātaisa obligāti tā vispārējā.
Re: kolonoskopija
23.03.2012 12:14
Vakar kaimiņiene taisija kolonoskopiju. Bez narkozes un nesūdzējās. Kantoris tur nebija tik smalks lai vel narkozi piedāvātu :)
Bet kad es sev sadomāšu taisīt tad noteikti bez narkozes. Savulaik fibrogastroskopijā arī atteicos no narkozes.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: kolonoskopija
23.03.2012 13:07
Paldies, tas nomierina, jo sliecos uz narkozi, lai aizmigtu un pamostos, jo palasīju vairāk , liekas visādi var būt..Kur Tev taisīja Arsā?
Re: kolonoskopija
23.03.2012 22:05
Varbūt varat padalīties kā Jums gāja, man uztaisīja kolonoskopiju, neko neatrada, bet vēders tāpat burkšķ kreisā pusē un vēders mīksts nekāds, bet smaka nemāku pat nosaukt kāda , zāles nelietoju...
Re: kolonoskopija
29.03.2012 09:12
Nu jau arī man kolonoskopija garām. Varu padalīties ar savu pieredzi..tātad sagatavošanās iepriekšējajā dienā un nākamā diena procedūras sagaidīšana bij visnepatīkamākais, procedūra pati problēmas nesagādāja, jo paņēmu anestēziju..aizmigu, pamodos un pajautāju vai viss jau..un labā garastāvoklī, ka viss jau garām, gāju mājās.
Re: kolonoskopija
29.03.2012 09:58
Anestēzija ir sāpju nomākšana bez samaņas atslēgšanas.Narkoze ir sāpju un apziņas izslēgšana.Jūsu gadījumā bija narkoze.Narkoze ne visai labi iedarbojas uz Augstāko nervu sistēmu bet taupa psihi.
Grūti pateikt.Bet vispār apsveicam.Vēl labāk, ja atbilde būs mierinoša.
problema
Re: kolonoskopija
24.04.2012 09:25
Vakardien man bija kolonoskopija, elliigi saapeeja, domaaju nomirshu turpat uz kushetes. Man iedeva tikai parasto anesteeziju, ieshpriceeja, galva palika miglaina, bet saapes es jutu. Nekad nekam tamliidziigam vairs nepiekritiishu bez narkozes. Kaut kaada spiidzinaashana. Esmu ljoti trausla un mazinja.
Joprojaam tagad veel aanuss viss saap un kreisajaalejasdalaa zarna pie dzilas ieelposhanas sap...

es ceru, ka man tur neko nesaplesa... :(
Re: kolonoskopija
24.04.2012 12:43
problema

Tad tur kaut kas nav bijis pareizi ar to anestēziju :( Jo priekš kam tad vispār kaut ko špricē ja isu jūti un pc tam ir negatīvas emocijas :(

Saplst gan jau ka neko nesaplēsa bet sastaipija jau tāpat iekaisušo zarnu. Tāpēc arī tās gļotas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: kolonoskopija
30.08.2012 00:59
Negribu nevienu lobēt vai nopelt, jo nav par laimi ar ko salīdzināt. Visu manu cieņu un prieku- Gastro centram. Viss notiek pilnā narkozē. Man stress nebija no mazajiem, nebija mazais atceroties kobru Stradiņos. Sajūtas bija kā ejot uz pašnāvību. pie tam ne1 nedzen- eju pati! Tāda attieksme!!! Visiem derētu pamācīties! Vispirms , protams, bija jāatģerbjas, tajā brīdī pat māsiņa novērsās, lai man ērtāk, līdz palīdu zem pārvalksegas. Ielaida laikam pretsāpju zālītes no kā biku noreibu. Un tad ielaida vēl kādas zālītes, no kurām aizmigu kaifīgā nenormāli dziļā miegā! Un pamodināja mani kad viss jau bija cauri. Pagulšņāju biku vēl lielā atpūtas krēslā un devos mājās...
Par iepriekšējo dienu- sagatavošanos. Tas ir absolūts blefs par to nelabumu un negaršigajām zālēm. Garšo viņas pēc sintētiskiem ūdenī šķīdināmiem vitamīniem un ja vēl dzer pa virsu citronūdeni- ņamma :)! Paskatamies uz to no šādas puses- organismu vajag attīrīt, ja ne savādāk, tad šādi :)
Re: kolonoskopija
30.08.2012 01:39
Nu, nez vai no viņiem ir tik daudz ko mācīties... Nu tas, ka ar glanci tur viss notiek būtu tā kā ok. Narkoze mūsdienās ir stilīga lieta. Drīz pat rēķinu par ārstēšanu piestādīs vieglā narkozē - lai cilvēciņam nav tik liels stress... Bet par lietu runājot, kvalitāte viņiem viduvēja. Pārāk liela noslodze un pārāk liels konveijiers. Tāpēc arī narkoze lai tempā visu var darīt un nav jārēķinās ar kaprīzēm. Bet manā skatijumā džeki krita ar seju dubļos tajā brīdī kad helikobaktēriju neatrada tad kad tā točna tur bija jau veselu mūžību un rādītāji asinīs reizes 10 pārsnieda normas. Varbūt ja tur iet pa taisno un pie viņiem arī ārstējas tad attieksme (par darba rezultātiem runājot ne jau par šovu) ir citāda bet ar ģimenes ārsta norīkojumi ir švaki...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: kolonoskopija
12.01.2013 22:08
Man arī tikko veica šo procedūru bez narkozes un anestēzijas, nepatīkami, bet pilnīgi ciešami. Dr. Gaļina Čui veica ļoti profesionāli un arī attieksme super. Iesaku dr. Čui.
Re: kolonoskopija
13.01.2013 21:04
Es arii taisos driiz sito lietu dariit, bet tikai narkozee...man mammai dariija bez un vinja domaaja ka neizturees...
Re: kolonoskopija
26.01.2013 18:30
Gastrocentrā super, man veica kolonoskopiju, gan gastroskopiju narkozē, neko nejutu, pēc tam arī nekas nesāpēja :)
-
Re: kolonoskopija
31.01.2013 01:09
Arī taisīja dr. Čui. Bez jebkadām zālēm. Viss bija ātri un praktiski bez sāpēm, tikai diskomforts no paša procesa.. Daudz grutāk bija izdzert tos 3 litus ar šķidrumu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 11?
Ziņa: