Esmu alkoholiķe

Aizsāka seene 

Esmu alkoholiķe
09.04.2012 19:35
Esmu alkoholiķe. Mēnesī vismaz reizes piecas piedzeros. Un piedzeros pat līdz atmiņas zudumam. Pietiek iedzert vienu glāzi,lai jau panestos pamatīgs plosts. Skaidrā noturos maksimāli 10 dienas un tad,kad iepriekšējie morālie beigušies atkal loku uz nebēdu.Parasti viss sākas - iedzeršu tikai glāzīti,lai nervi atslābinās. Bet viena glāzīte parasti beidzas ar rāpošanu. Esmu sākusi arī lāpīties,jo nevaru izturēt morālās paģiras.Pašai kauns par sevi. Pēc katras dzeršanas nosolos turēties,bet vēl joprojām tas nav izdevies. Manā pilsētā nav AA. Vēlējos uzzināt vai ir kaut kādas atbalsta lapas internetā,kur varu sarakstīties ar cilvēkiem,kas uzvarējuši savu alkohola problēmu. Man ir nepieciešami domu biedri un jauni draugi,jo esošie arī patērē diezgan daudz alkoholu.
Re: Esmu alkoholiķe
09.04.2012 19:44
var rakstīt vai zvanīt šeit:

http://www.aa.org.lv/sad.php?sad_id=274
Re: Esmu alkoholiķe
10.04.2012 01:32
Labi ka jūs to saprotiet. Slikti ka nemāciet cīnīties ar problēmu. Un kā jūs to aprakstiet, problēma ir ļoti nopietna.
Ja tuvākajā laikā neizdosies apstāties jūsu un jūsu radinieku dzīve būs izpostīta pavissam drīz. Bet Latvijas apstākļos, jūsu dzīve beigsies kā visparastajam bomzim kautkur grāvī, vai kādā dzērāju kautiņā.

Ieteikums, mainīt dzīves vietu. Labāk valsti. Un galvenais, atrast jēgu dzīvē. Darbu, ģimeni, baznīcu. Daži sāk mācīties kādu jaunu specialitāti (runā, ka palīdz). Cittiem vārdiem, kaut ko jāmaina, bet ar tādu domu, lai jūs to izturētu.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.04.2012 01:33 by Dr.asist. Raimonds.
seene
Re: Esmu alkoholiķe
10.04.2012 07:42
To esmu jau sapratusi,ka iznīcinu gan savu dzīvi gan apkārtējos ietekmēju. Pat draugs vairs netic,ka mainīšos. Un es viņu saprotu. Darbs man ir ļoti labi apmaksāts,kaut gan nav mans sapņu darbs. Šoruden plānoju uzsākt augstskolu par kādu no man interesējošām tēmām. Dzīves vietu mainīt nevēlos,jo tikko te ir iegādāts jauns dzīvoklis. Bet vēlos mainīt draugus un apstākļus. Esmu nogurusi pati no sevis :( Aizrakstīju e-pastu uz kādu no alko biedrībām. Vienkārši ir jāsavācas un un jāmēģina tikt garām pirmajai glāzei. Pats trakākais sākas apmēram pēc 10mit dienā skaidrā,tad laikam sākas tā saucamās "sausās paģiras". Vienu reizi ir jāiztur šis posms. Ļoti ceru,ka pēc kāda laika šo dienu varēšu saukt par savu otro dzimšanas dienu,dienu,kad uzsāku dzīvi skaidrā ;)
Re: Esmu alkoholiķe
10.04.2012 10:06
Nu, ja 5 reizes mēnesī līdz atmiņas zudumam tad jau būs grūti tikt no tā vaļā. Jo būs baigā tukšuma sajūta kad mēģinās nedzert. Vajag ar kaut ko aizpildīt. Bet ar kaut ko mērenu. Lai nebūt nekas pārāk trakulīgs jo citādi pārtraukumos gribēsies ieraut... Labāk būtu kāds hobijs. Kaut kas zinātniski tehnisks vei māksla kas prasa pamācīties un pastudēt. No sākuma jau smadzenes galīgi nestrādās bet pēc kāda laika skaidrā prātā tas sāks izdoties un sagādāt baudu un tad būs mazāka vajadzība iedzert.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Esmu alkoholiķe
10.04.2012 20:49
Vienīgais,kas var vēl glābt ir anonīmo alkoholiķu biedrība.Bet tie dodot 30-35% apturēšanu. Vieglāk ir nesākt. Vēl esot labi ja šie seansi ir kopā ar Dieva vārda meklēšanu.Krišnaītiem ir laba prakse.Bet neviens tur ar varu nevilks un uz rokām nenesās.Slikti uzvedīsies-palūgs.
Re: Esmu alkoholiķe
10.04.2012 21:14
Pret alkohola atkarību labi palīdz Alpha Stim,Tu precīzi pateici-kā iedzeru,tā nervi atslābinas,smadzenēs tajā brīdī sāk dominēt alfa viļņi,bet to pašu var panākt stimulējot alfa viļņus,dzert līdzarto nemaz neprasās,pēc 3-4 mēnešiem jau stabili vairs negribas.Es esmu izteicies kritiski par Alpha Stim lietošanu depresijas un citu nervu slimību sakarā,bet pret alkohola atkarību tas ir ļoti labs.

jekabs19@inbox.lv
Akkkk.......
Lasu un viss ir aprakstīts kā par mani...
Ar mani ir tieši tāpat...
Mani tas šausmīgi biedē......
Identiska situācija..........
Kas tas Alpha Stim ir?
Re: Esmu alkoholiķe
22.04.2012 17:23
Kraniālās elektroterapijas stimulācijas metodes pamatā ir doma, ka, stimulējot smadzenes ar mikrostrāvu, kas ir līdzīga pašu smadzeņu izstrādātajiem viļņiem, tā spēj normalizēt šos viļņus un līdz ar to arī smadzeņu darbību. Nelielā Alpha–Stim® portatīvā ierīcē ir iemontēts mikrostrāvas devējs, un caur elektrodiem, kurus iestiprina ausu ļipiņās, notiek strāvas plūsma. Tās iedarbība ir vērsta tieši uz galvas smadzeņu centru darbības normalizāciju.

Kā liecina pētījumi, vislielākais efekts tiek sasniegts miega uzlabošanā, un tas ir svarīgi, jo ļoti daudzi cilvēki mūsdienās cieš no bezmiega. Tāpat cieš arī no nomāktības stāvokļiem, depresijas. Trešā pacientu grupa, ko var ārstēt ar mikrostrāvas palīdzību, ir tie, kuri cieš no hroniskām sāpēm. Jo arī tādā gadījumā galvas smadzeņu regulācijas centru darbība pastāvīgā stresa (sāpju) dēļ ir mainīta. Iedarbojoties ar strāvām, bet tas gan jādara ilgstoši, izdodas panākt ievērojamu stāvokļa uzlabošanos."

Inese Kokare
P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas fizikālās medicīnas centra vadītāja, medicīnas zinātņu doktore

jekabs19@inbox.lv
Re: Esmu alkoholiķe
22.04.2012 18:39
http://www.alpha-stim.lv/

te būs drusku vairāk,kaut gan atkarību ārstēšaa šeit nav pieminēta .plašāka infa citās valodās.

jekabs19@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 22.04.2012 18:41 by ivars61.
nik
Re: Esmu alkoholiķe
27.04.2012 01:14
Kā būtu ar Alpha-Stim atmetot smēķēšanu? Nekādīgi neizdodās!
Re: Esmu alkoholiķe
27.04.2012 18:23
varētu būt līdzīgi,jo atmetot cilvēks kļūst nervozs,smēķēšana dod dopamīna un endorfīnu devu organismam,Alpha Stim to pašu,tikai viena lieta-ir nopietni jāgrib atmest,jo tāpat no gaisa rezultāts nenokritīs,bet ja ir gatavība atteikties no alkohola vai cigaretēm,tad Alpha Stim tam radikāli palīdzēs.var protams būt-vienam vieglāk,citam grūtak...

jekabs19@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 27.04.2012 18:23 by ivars61.
Labdien, esmu alkoholiķis, kas ir skaidrā vairāk kā 4 gadus un dzīvo pilnvērtīgu dzīvi.
Iespējams, ka atbilde ar novēlošanos, bet tomēr. Pillsētā nav AA? Atruna. Ja ir darbs, tātad līdzekļi ir, un neredzu problēmu aizdoties uz AA sanāksmi tuvākajā pilsētā.
Alkoholisms ir neārstājama, nāvējoša, kompleksa slimība un pati dzeršana ir tikai simptoms. - reizi 10 dienās kompensēt organismam pietrūkstošos endorfīnus (laimes sajūtu) mākslīgā veidā, jo organisms ir pieradināts tos iegūt tikai ar alkohola stimulāciju.
Ārstēšanai jābūt prioritāšu priekšplānā.
Es personīgi pēc pēdējā plosta un divām "atkačkām" pa vidu devos uz 28 dienām uz Minesotu un tad uzmeklēju sev AA sponsoru un izgāju 12 soļus.

Ja līdzekļi atļauj, var, protams doties pie psihologiem uz terapijām, bet tad viņiem ir jāsaka, ka ir darīšana ar akloholiķi.
Diemžēl, lielākā daļa medicīnas darbinieku nepārzin problēmas nopietnību, bet narkologi vēlarvien ir samērā bezpēcīgi ši jautājuma risināšanā, jo bez pacienta piekrišanas un vēlmes rezultāta nebūs.

Ar alkoholismu slimo apm. 10% no iedzīvotājiem, neatkarīgi no izcelsmes un izglītības. Slimībai ir ģenētisks raksturs.
No 100 alkoholiķiem dzīves laikā, diemžēl, "izveseļojas" jeb pārtrauc dzert tikai 3. Pārējie ir nolemti bezjēdzīgai un nožēlojamai nāvei. Tāda ir statistika.

Pirms 12 soļiem esmu apmeklējis gan narkologus, gan kodējies, gan izgājis atadu terapijas kursu - viss velti.

Mans mērķis nav slavināt 12 soļus, bet vērst uzmanību, ka būs nepieciešama kompleksa pieeja jautājuma risinājumam, bet AA var saņemt vislabāko bezmaksas konsultāciju. Lai veicas!
Re: Esmu alkoholiķe
18.12.2012 11:36
Ļoti precīzs paskaidrojums.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Esmu alkoholiķe
18.12.2012 11:41
Šodien skaidrā teica:
Ar alkoholismu slimo apm. 10% no iedzīvotājiem, neatkarīgi no izcelsmes un izglītības. Slimībai ir ģenētisks raksturs.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šoreiz jāpiekrīt augšminētam. Endorfīni,nosacījuma refleks un atkarība uz mūžu.
Pie laba endokrinologa un psihoterapeita-ārsta var izlemt,kā šos endorfīnus dabūt bez alkohola. Nejaukt ar psihologu. Jo bez endokrinologa (ārsta) zināšanām un tiesībām izrakstīt recepti šeit neiztikt.
Protams vislabākos rezultātus var iegūt, apvienojot Anonīmo alkoholiķu biedrību (AAB) ar gudru endokrinologu. Jo šeit laimes hormonus var iegūt vai izsist zinot kā uz cilvēku iedarbojas adrenalīns,testosterons , estrogēni, mīlas feromoni (androsterons/ kopulīns), serotonīns.Arī zinot vazopresīna un oksitocīna iedarbību uz organismu.
Kaut gan šīs zināšanas pašlaikLatvijā ir tikai bērna autiņos.Nemaz nerunājot par nanno tehnoloģijām un māku iedarboties uz hipotalāmusu.
Labāk ir nesākt.Lai saprāts un veselība.
Re: Esmu alkoholiķe
20.12.2012 14:51
Tas varbuut ir deelj vientuliibas?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 22?
Ziņa: