Depresija

Aizsāka Bçda 

Bçda
Depresija
20.09.2004 11:30
Lûdzu iesakiet, ko darît ðâdâ situâcijâ, jo esmu nogurusi un nomocîjusies. Vîrietis (38 gadi) uzvedas ïoti dîvaini. Ïoti daudz raud, katru dienu, brîþiem nomierinâs, pçc laika atkal izplûst asarâs. Citreiz uznâk dusmu lçkmes, kurâs sevi nevalda, ir pat sitis mani. Slikti guï, maz çd, un to paðu bieþi vien izvemj. Nepârtraukti viòam vajag seksu, pârsvarâ nemaz nesanâk, bet vienalga vajag, nemaz nesatrauc, ka bçrni turpat. It kâ viòð saprot, ka kaut kas nav kârtîbâ, bet pie ârsta neiet. Baidos par sevi un bçrniem, jo dusmu lçkmes ir arvien briesmîgâkas. Pat nezinu, kâ ar viòu runât. Vai varu saukt âtro palîdzîbu, ja viòð nav psih. uzskaitç?
ineshuks
Re: Depresija
20.09.2004 11:33
Saukt ÂP varat, tik tas neko neliidzees. Psihiatriskos slimniekus stacionee tik tad, ja nopietni apdraud sevi vai citus. Shis neliekas tas gadiijums. Ja bail par sevi liidzees policija, tik ko ieguusiet? Kopiigi jaameegjina izrunaaties par turpmaako naakotnes viiziju un uz to iet- kopaa vai atsevishkji. Sveshas probleemas neatrisinaasi, pat tuva cilveeka ne, liidz pats nesagribees/nesaduushosies taas risinaat.
Re: Depresija
20.09.2004 11:34
Liekas bîstami simptomi. Paðu jau diez vai pie psihiatra nedabûsi.
Uz psiheni neviens tâ nevedîs. Ja sit, tad jâgrieþas policijâ, tâ arî nonâks lîdz psihiatram.
Manuprât, Tu un bçrni esi lielâs briesmâs, jârîkojas nekavçjoties.
Bçda
Re: Depresija
20.09.2004 11:50
Paldies par atbildçm!

Nevar neko izrunât. :(((
Viòð nedzird neko, kas nesakrît ar viòa vçlmçm, un savâdâk kâ viòð es domât nedrikstu. Bûs jâinteresçjas policijâ, ko varu darît.
mjaa
Re: Depresija
20.09.2004 11:53
Mânijas simptomi.
Labâk ÂP psihiatrisko brigâdi.
Vaiva
Re: Depresija
20.09.2004 11:55
Ja jûs bûtu mainîtâs lomâs, viòð jau bûtu sakravâjis koferus. Piedod, laikam neþçlîgi.
Turies. Daudzâm sievietçm bûtu piemineklis jâuzceï.
Re: Depresija
20.09.2004 12:03
Turies- cik stulbs ieteikums. Labâk izdomâ, ko vari darît un dari.
Bçda
Re: Depresija
20.09.2004 12:20
Esmu jau sakravâjusi èemodânus. Un turos arî. Bet viena pârvâkties nevaru. Nevaru neko sarunât palîgâ, jo baidos, ka viòð sâks ârdîties un var uzbrukt citiem. Tas garð stâsts un neattiecas uz medicînu.

Man nevajag pieminekli, bet tikai gribçjâs cilvçkam palîdzçt, neskatoties uz to ka nekâdas turpmâkâs kopdzîves nebûs. Laikam naiva esmu un neesmu vçl iemâcîjusies par cilvekiem domât sliktu.
Juta
Re: Depresija
20.09.2004 12:27
Bçda, neiedziïinoties jûsu ìimenes problçmâ, skaidrs aptuveni ir tas, ka viss ðitais jampadracis ir jûsu ðíirðanâs sakarâ. Ja tâ, tad gribçtu ieteikt âtrâk iet prom no viòa, jo nemitîga atraðanâs blakus var uzkurinât viòâ atkal un atkal kaut kâdas murgainâs tieksmes nodarît pâri sev un apkârt esoðajiem. Esiet korekta, stingra un nelokâma savos izteicienos, nepaceïiet balsi, tikai Dieva dçï bez lîdzjûtîgiem skatieniem, tas situâciju tikai pasliktinâs. Pazûdiet klusi un nemanâmi no viòa redzes leòka, paârdîsies viòð pâris dienas, pasâpçs, tad arî pâries. Saku no savas pieredzes, ir bijusi lîdzîga situâcija.
Bçda
Re: Depresija
20.09.2004 12:31
Saasinâjums tieðâm ir ðíirðanâs sakarâ, bet arî jau agrâk bija tâdas situâcijas, tapçc notiek ðíirðanâs. Laikam tâ bûs pareizâk, âtri to izdarît, âtrâk arî viòam pâries.
Re: Depresija
20.09.2004 14:52
Bçda, tev protams, ir jâdomâ paðai, kâ rîkoties. Man vienkârði ienâca prâta, ka tas , kas tik ðausmîgi rîkojâs, tas nav cilvçks pats, bet gan viòa slimîba. Bûtu viòð vesels, viòð tâ nedarîtu. Tai paðâ laikâ, kâdas ir iespçjas Latvijâ izârstçt cilvçku, kas îsti apkârtçjos neapdraud, viòam ir kâda garîga slimîba, bet pats viòð to neapzinâs un tâpçc ârstçties atsakâs? Jo, no vienas puses, dzîvot kopâ var bût nepanesami un neiespçjami, bet tâ vienkârði pamest? Tâ izmet kaíus, suòus (un par tiem ir veselas rubrikas avîzçs), bet kas notiek ar cilvçkiem?
Bçda
Re: Depresija
20.09.2004 15:00
Tâpçc jau man ir tik grûti to visu izbeigt, ka nespçju tâ vienkârði pamest. Gribçju viòam palîdzçt vismaz sâkumâ, bet viòð tâdu palîdzîbu nepieòem. Bet kopdzîve ar tâdiem slimniekiem nav iespçjama.
Re: Depresija
20.09.2004 15:07
Man kâda pazîstama sieviete tâ mocâs ar dçlu. Dçlu jau nepametîsi. Visu jau arî nezinu, bet zinu, ka kâdreiz viòam râdâs halucinâcijas, kâdreiz apsçþ kâda ideja un tad viòð nevar pievçrsties nekam citam. Patiesîbâ viòa ir pilnîgâ bezizejâ. Ar kâdiem ârstiem viòa ir konsultçjusies, zâles viòam nopirkusi, bet tâ kâ par slimu sevi neatzîst, tad labprâtîgi nedzer. Kaut kâ tâs tiekot iemânîtas, bet daþkârt viòð pa virsu uzdzer alkoholu un tad sâkas visâdi brînumi. Viòa neredz izeju, jo visticamâk tâdas arî nav.
Vaiva
Re: Depresija
20.09.2004 15:30
Pamet viòu, un jo âtrâk, jo labâk. Bçrnu dçï. Tikai un vienîgi bçrnu. Tev nav jâjûtas vainîgai, bet jâglâbj kas vçl glâbjams. Tu neesi viòa mâte, bet gan mâte cilvçciòiem, kuriem nav jâredz slima cilvçka nejçdzîbas. Palîdzçt varçsi arî no tâlienes. Konsultçjies ar viòa radiem, varbût tas kas ìençtisks?
Bçda
Re: Depresija
20.09.2004 15:47
ìençtiski viòam varçtu bût alkoholisms (ja tas iedzimst). Bet pçdçjâ laikâ viòð pat nedzçra. Bet laikam jau pirms tam bij nodzertas smadzenes. Paldies jums. Vismaz tagad jûtos droðâk, ka rîkojos pareizi!
li
Re: Depresija
20.09.2004 15:50
Âtrâk prom no ðî cilvçka - ja viòð negrib dzirdçt par ârstiem - tad nav ko izniekot savu dzîvi un apdraudçt savu un bçrnu veselîbu. Paði no sevis tâdi cilvçki nemainâs - un jo labâk pret tâdiem izturâs, jo agresîvâk uzvedâs, jo iedomâjas, ka ir visuvareni valdnieki.

Katrâ ziòâ ðim ir nopietni jâârstçjas - vai viòð ir bârenis, vîra vecâki nav ieinteresçti?
Pats svarîgâkais - ignorçt sabiedrîbas viedokli un rîkties kâ paðai liekas pareizi. Ir daudzi stâsti, kâ sieviete saòemas un pamet agresîvu vîru - un izrâdâs, ka var dzîvot laimîgi un nebaidoties par savu bçrnu un savu droðîbu.

Varbût pati pakonsultçjies ar kâdu psihiatru, kâ bûtu pareizâk apties ar ðâdu cilvçku- ir tâs bezmaksas konsultâcijas "Skalbçs". Ja negribi pamest ðo cilvçku- bûtu tikai lietderîgi uzzinât, kâ rîktoes ðâdâ situâcijâ un ko iesaka mediíi. Ja nu galîgi sâk trakot - polcijai darbs.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 19?
Ziņa: