Vēlos izskatīties labi! Ko darīt lietas labā?

Aizsāka Kārnais kristāliņš 

Kārnais kristāliņš
Vēlos izskatīties labi! Ko darīt lietas labā?
13.05.2012 02:21
Čau!
Esmu beidzot nolēmis sākt kaut ko darīt lietas labā ar savu ķermeni un tāpēc es vēlos beidzot iegūt vīrišķīgu figūru ar normālu muskuļu masu lai es izskatītos pēc normāla cilvēka, jo pašlaik esmu ļoti tievs un pašam no sevis ir kauns, jo muskuļu nav un laikam jau izskatos ka sirgtu ar kādu slimību.
Vecums: 18
Augums: 1.85 m
Svars: 60.5

Ar ko sākt? Kas ir proteīni un proteīnu kokteiļi? Vai es drīkstu tos lietot?
Es vēlos tik tiešām normālu ķermeņa masu un kārtīgu ķermeņa uzbūvi, jo kamēr vēl man ir tāda iespēja ko darīt, tikmēr es to vēlos, lai vēlāk nenožēlotu, ka nedarīju neko.

It kā sāku es trenēt vēdera presi un cilāt svarus, bet es sapratu ka ar to vien nepietiek un ka laikam tomēr daru to visu nepareizi, jo man ir pārāk mazs svars un nav no kā tie muskuļi izveidotos, līdz ar to ir nepieciešami tauki kurus pārvērst muskuļos.

Ko jūs man ieteiktu? Vai man ir jāiet pie ārsta, vai var iztikt bez tā? Ģimenes ārste saka, ka man ir vienkārši tāda ķermeņa uzbūve, bet nu vienalga, svaram jābūt lielākam.
Kas ir jaēd? Vienkārši, kas man ir jādara? Vai kāds var sniegt kādu informāciju, vai pēc savas pieredzes (ja kāds ir bijis kā aptuveni es)?
Un tur jau tā lieta, ka man šo svaru ir grūti iegūt, jo es varu daudz ēst, bet resnāks es nepalieku tāpat, toties es ļoti ātri varu nomest šo svaru un tāpēc es šobrīd tik vien kā lēkāju no 58-62 kg un nekas vairāk.
Es vienkārši vēlos izskatīties veselīgi, jo tūlīt jau klāt vasara, bet kauns uz jūru doties un izģērbties, tāpēc vismaz nākamajam gadam vēlos jau izskatīties normāli, smuki. Paldies.
Re: Vēlos izskatīties labi! Ko darīt lietas labā?
13.05.2012 13:51
Vai angliski labi saproti? Ir saits www.bodybuilding.com, kur ir daudz ļoti daudz informācijas un ļoti labas video treniņprogrammas turklāt tas viss ir bezmaksas.

Tavs vecums ir ļoti piemērots, lai sāktu ar to nodarboties.
Īsi sakot, lai palielinātos ķermeņa masa, ir jāuzņem vairāk kalorijas nekā patērē. Taču tikai tauki aug paši no sevis, nevis muskuļi - lai augtu muskuļi ir jātrenējas un jāuzņem pietiekami daudz olbaltumvielas.
Par trenēšanos - šeit ir ļoti laba treniņu programma, kurai es pats sekoju:
http://www.bodybuilding.com/fun/dorian-yates-blood-guts-6-week-trainer.htm

Programmu sastādījis ir Dorian Yates, kas ir 6-kārtējs pasaules čempions kultūrismā.

Taču ņem vērā - trenēšanās ir tikai viena daļa, otra neatņemama un ārkārtīgi svarīga puse, lai audzētu muskuļus, ir pareizs uzturs un atpūta, jo muskuļi aug nevis trenažieru zālē, bet gan ārpus tās.
Par uzturu: vispār viss gan ogļhidrāti, gan tauki ir jāuzņem, taču pareizos apjomos un pareizā veidā, lai neaptaukotos.
Ogļhidrāti (kas atjauno enerģiju) iedalās divās daļās - ātrie un lēnie. Ātrie ātri uzsūcas asinīs un atjauno enerģiju - to sauc par augstu glikēmisko indeksu (GI). Piemērs, ir cukurs, dekstroze(vīnogu cukurs). Vislabākais ir dekstroze, jo praktiski viss no tā aiziet enerģijas atjaunošanai taču turpretim parastais galda cukurs vai vēl sliktāk fruktoze ļoti liela daļa pārvēršas par taukiem. Tā vnk ir. Sīkāk lasi par to bodybuilding.com. Taču jebkurā gadījumā ir tā, ka jebkuri OGH, ja uzņemti vairāk nekā organismam nepieciešams, tad pāripalikušie jeb liekie pārvērtīsies taukos. Lēnie OGH ir auzas, rīsi, griķi, jo nepaaugstina cukura līmeni asīnis, kas izraisa insulīna paagustināšanos, kā rezultātā liekie OGH aiziet taukos. Tādēļ ēdot kūkas, kur daudz cukura un arī kviešu miltu ēdienus, cilvēki ātri aptaukojas. Tauki ir tauki, taču tiem ir svarīga funkcija organismā, tādēļ bez tiem neiztikt, taču noteikti ne par daudz. Labie tauki ir zivju, rapšu, linsēklu, kaņepju.

Piemērs treniņam - brokastīs apēd vairākas olas (jo OBV no rīta ļoti labi organisms uzņem), tad auzu pārslas. Pēc kādas stundas apēd biezpienu, kurā ir daudz OBV, taču tie ir lēnie OBV (kazeīns, kas lēni uzsūcas), tad pēc 1-1,5h ej trenēties. Kad iznāc no trenažieru zāles, izdzer 1-1.5 tējkarotes (ar kaudzi) dekstrozi ar ūdeni, kas momentāli atjaunos zaudēto enerģiju. Tad ieej dušā un pēc iznākšnas izdzer Piena Spēku, kur ir OBV - ātrie, kas ātri uzsūksies un sāks "labot" treniņa laukā "saplēstos" muskuļu audus. Pēc kādas stundas ēd normālu ēdienu - 100g vistas ar puspaciņu griķus, noteikti arī dārzeņus, salātus vitamīniem. Vispār neaizmirsti par multivitamīniem arī. Vispār dienā tev būtu jāēd kādas 5 reizes, taču tas nenozīmē, ka jāpārēdas. Tas ir vienkārši tādēļ, ka pēc 3h neēšanas, organisms nokļūst kataboliskā stāvoklī, kad rodas risks zaudēt muskuļus, jo kad organismam pietrūkst uzturvielas, tad pirmos viņš noēd muskuļus. Skan dīvaini, daudzi to nezin, taču fakts.

Par vingrinājumiem - tā treniņprogramma ļoti daudz ko paskaidro, taču, kas vēl ir jāzin - 3-5 atkārtojumi trenē spēku, tad 6-8 trenē gan spēku, gan palielina muskuļus, 9-12 tikai palielina muskuļu masu, taču vairāk par 16 atkārtojumiem sāk jau dedzināt muskuļus. Kādu mēnesi trenē spēku un tikai tad sāc domāt par muskuļu masu.

Par vingrinājuma pareizu tehniku - ir pozitīvā fāze, kas muskulis tiek sasprindiznāts - piemēram, trenējot bicepsu vai spiežot stieni no krūtim - ir ļoti svarīgi lēnām nevis ātri izpildīt negatīvo fāzi - nolaist nevis nomest stieni atpakaļ uz krūtīm.

Lasi un mācies - internets ir pilns ar gudrām lietām un bodybuilding jeb kultūrisms nav cilvēkiem ar vāju gribu, tā ir zinātne, kas prasa disciplīnu un zināšanas, lai sasniegtu to, ko tu vēlies, taču trenēties nemaz nevajag tik bieži - 4 dienas nedēļā kādus stundiņu t.zālē pietiks, jo vienu muskuli nākošreiz var trenēt tikai pēc ~48h, ja grib palielināt tā masu.

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Re: Vēlos izskatīties labi! Ko darīt lietas labā?
14.05.2012 11:47
Tavs vecums ir ļoti piemērots, lai sāktu ar to nodarboties.
---------------------------------------------------------------------------
Vispār, jau vislabakais vecums bija 16 >>>> gadi.Tad kad sāka pastiprinati izdalīties testosterons.Viņam ir svarīga loma muskuļu veidošanā.
Es neesmu liels muskuļu masas audzinašanas eksperts.Varu piebilsts tikai dažas lietas pie teiktā.
1) Nekad ne pie kādiem apstākļiem nesākt lietot steroīdus.Ko dažreiz pievieno arī speciāliem muskuļu audzēšanas produktiem un maisījumiem. Pie tam neuzrādot šo faktu . Iebarošanai un atkarības veidošanai.Viens no veidiem ir pārvērst pulverī lielopu gaļu,kas audzēta pievienojot vīrišķos steroīdus.Tā būs katastrofa ar neatgriezeniskām sekām.
2)Nepieļaut pārslodzes.Labāk ievērot teikto.Muskuļiem vajag atpūtu 48 st. Jo bieži muskuļi sāk augt atņemot barības vielas kauliem un citiem orgāniem.Testosterons ir tas,kas saasina jaunekļa uzmanību savam ārējam izskatam.Tavam svaram nedrīkst būt lielākam par 80-83 kg.Vairāk piestradā nevis pie masas bet pie muskuļu reljefa.Muskuļi aug lenām.Jo viņiem ir vajadzīgs spēcīgs karkass-kauli.Ja tu esi slaidais tips,tad nepārcenties.
3)Kā jau teikts sabalansēts uzturs.olbaltumvielas,ogļhidrāti, tauki.No minerālvielām kalcijs kauliem.
Kaulu augšanas formula ir 5 elementi: kalcijs; "D" un "C" vitamīni; fosfors un saules gaisma.
Iedegums nekad nedrīkst būt ar apsārtumu.Jāzin,ka saules radiācija, dēļ sagrautā ozona slāņa, veido kaitīgo starojumu,kas uzkrāj radikāļus.Tie ar laiku var izsaukt ādas ļaundabīgāko audzēja formu-melanomu.
Labu efektu muskuļu masai dod B6 vitamīns.Bet vidējā dienas devā.
Lai veiksme un saprāts.
Piebilde.Zviedrijā par steroīdu lietošanu un izplatīšanu draud kriminālaatbildība.Zviedrija ir 1 v. pasaulē rūpēs par cilvēku un viņa vaselību.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.05.2012 11:50 by Mazdakteris1.
Re: Vēlos izskatīties labi! Ko darīt lietas labā?
14.05.2012 23:48
Tīri interesanti būtu zināt, vai Kārnais jau nav pārdomājis, jo nu varbūt 2os naktī mirkļa iespaidā te iespērās.

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Nu es tev ieteiktu pameegginaat omnadren 250 + sustanol 250 meenessa kursam .. svars alielinaasies muskulli nostiprinaasies ..
Re: Vēlos izskatīties labi! Ko darīt lietas labā?
09.07.2012 21:17
Es biežāk kaut ko sāku darīt ap februāri.

Vingrinājumus veicu mājās, gandrīz katru dienu, pa mazam.

Vienā dienā veltu ~12minūtes tricepsiem - taisu nosēdienus pie gultas (tricep dips) 60x + 60x + 60x (starpā 1minūte pauzes starp katru no piegājieniem) , tad aiz galvas ar 8kg hantelēm ceļu uz augšu uz leju 20+20 (arī viss starpā 1minūte pauzes) un tad atkal nosēdienus - 30x+30x (ari 1min pauze starpā). Tad nākamajā dienā kačāju bicepsu ~17minūtes iznāk.. ar 8kg hantelēm standarta bicepsa kačāšana ar hanteli - 30+15+10+10 (kā vienmēr - 1minūte pauze starp katru piegājienu) un tad otrai to pašu. lēnā gaitā katru cēlienu. Agrāk arī taisīju pumpēšanos 60+40+30+30 bet ap kādu maija mēnesi apnika, jo pārāk grūti elpot pēctam kādu laiku.

Bet progress pa šito laiku ir diezgan normāls, nesūdzos, tikai prasās vēl lielāku vienmēr.

Man svars ir 75kg (dažreiz uzkāpj līdz 80, bet tikpat ātri nokrīt uz 75 atkal) un augums 1,83cm

tagad kādu nedēļu sāku dzert to "Piena Spēku" pusi pudeles vienā dienā pēc kačāšanās, pusi otrā. Cerams, ka palikšu vēl būdīgāks, jo tagad olbaltumvielas ar to "Piena spēku" domāju, ka ir pietiekami.

Ā, un vēl, kaut kad maijā, laikam, sāku rokas priekšējās daļas kačāt, tās, kas pectam savienojas ar plaukstu. Novietoju rokas uz pamatnes, rokās satveru katrā 4kg hanteli un grozu lejā augšā. Tās taisu 50+50+50 katrā rokā, tikai 30sekundes pauze starpā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 16?
Ziņa: