sāp matu saknes

Aizsāka sku_dra 

sku_dra
sāp matu saknes
24.07.2012 20:27
Labdien!
Man parādījušās neizskaidrojamas sāpes. Nekad mūžā tā nav bijis, un nesaprotu ko tas nozīmē. Kad kustinu matus, drausmīgi sāp matu saknes (vai galvas āda).
Tā man jau bija vairākas reizes apm. pusgada laikā, pirmās reizes sāpes ilga kādu dienu, divas, un tikai galvas augšā. Vakar arī sākās sāpes no galvas augšas, bet šodien sāpes palikušas neizturamas, un jau pa visu galvu. Ja matus neaiztieku, tad arī jūtu nelielas sāpes, bet mainot matu pozīciju pie pašām saknēm (pāršķirot celiņu vai ķemmējot), sāp nežēlīgi.
Ar ko tas varētu būt saistīts? Tas taču nevarētu būt no šampūniem un matu krāsošanas?? Es tagad saņemu kīmijterapiju, zinu ka mati kritīs laukā, bet vai tad viņiem arī jāsāp?
Re: sāp matu saknes
24.07.2012 21:25
Ticamākais iemesls ir vīruss. Vēl šāda situācija ar būt atsevišķu iekšķīgu saslimšanu simptoms bet to mūsdienu medicīna jau vairs neprot noteikt.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: sāp matu saknes
25.07.2012 11:52
Parasti ja ir migrēna, tad sāp arī matu saknes, tos kustinot, kad un no kā sākas galvassāpes neviens nevar noteikt, var jau būt pat reizi mēnesī, taču sāpēt var vairākas dienas un sāpes pašas no sevis pāriet, parastas galvassāpju zāles šeit nelīdz, vienīgi migran, bet neesmu mēģinājusi, paši mati domāju no sevis nesāp, tie var izkrist vai niezēt galvas āda, bet citādi nekādi un vēl, sāpes var būt vienā galvas pusē un pēc tam pāriet uz otru pusi, nu droši vien kā nu kuram tas izpaužas.....
Re: sāp matu saknes
25.07.2012 11:54
vai neizlasīju par ķīmijterapiju, tur tad droši vien ir citas nianses....
Re: sāp matu saknes
25.07.2012 17:29
Mati nesāp. Tā, kas sāp, visticamāk, ir galvas āda. Iespējams, ka tā ir ķīmijterapijas blakusparādība.
Vai galvas āda nav izmainīta (apsārtums, izsitumi u.tml.)?
Inna
Re: sāp matu saknes
31.07.2012 17:37
Galvas āda sāp, jo mati drīz visi izkritīs ārā, diemžēl :(
sanja
Re: sāp matu saknes
04.11.2012 23:11
Sveikini.es ari piebiedrosos pie sis temas,jo man jau sen sada problemina ar galvas adu,esmu pargajusi tikai uz aptieku sampuniem,bet pat vini nepalidz.Un ari nesaprotu kas par problemu.Matus nekrasoju jau divus gadus,ta ka no krasosanas tas ari nau.Varbut vajadzetu aizstaigat pie matu arsta.
Kikka
Re: sāp matu saknes
06.11.2012 22:23
Jāiet pie matu galu ārsta. Iespējams bus jāveic lāzerterapija vai bioptrons. Vēl var mēģināt darsonvalizāciju.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 22?
Ziņa: