Laima slimība? Karstumdūriens?

Aizsāka Hriasora 

Hriasora
Laima slimība? Karstumdūriens?
30.07.2012 00:32
21.jūlijā man iekoda ērce. Noņemot ar speciālu aptiekā pirktu parikti, tā tomēr izšķīda. Atliekas izņēma traumpunktā. Pēc 3 dienām sākās neizprotama neliela temperatūra (37.0-37.3-4), kas ir vairāk vakaros, bet gadās arī pa dienu. Ir arī galvassāpes, nespēks, tādi kā reiboņi. Ir tāda subjektīva sajūta, ka labāk pagulēt, nevis saraut darbus, kaut arī citreiz gadās, ka tiek rukāts pat ar 39 temperatūru. Tajā dienā, kad parādījās temperatūra, visu dienu pavadīju karstā telpā (kur gan bija vaļā logs) diezgan sintētiskā, bet ne biezā apgērbā, ļoti intensīvā intelektuālā darbā. Arī nākošās 2 dienas. Parasti vispār nesāp galva un nav tāda temperatūra un jokainas izjūtas nav raksturīgas. Pret encefalītu 2x potējos, otrā pote bija 12.jūnijā. Lielo sarkano pleķu, kas raksturīgi Laima slimībai, nav. Ko nu? Iešu pie ģimenes ārsta, taču gribētos dzirdēt neatkarīgu viedokli. Vai pastāv iespēja saslimt ar encefalītu, pat ja ir veiktas divas potes? Savukārt, ja tā ir pārkaršana, vai tad ir tik zema temperatūra?
Re: Laima slimība? Karstumdūriens?
30.07.2012 12:08
Protams nogurums un miegs ir raksturīgs Laima slimībai, bet tas vēl nav rādītājs, sarkanie izsitumi var arī neparādīties, un liela loma šeit ir arī iedomām, ka nu esmu slims, tas ka ir potējies pret encefalītu neizslēdz Laima slimību, jo tai potes nav, man vīram bija Laima slimība, un bija arī apsārtums, vispareizāk un tas jādara noteikti, jāiet pie ģimenes ārsta kur paņems analīzi un aizsūtīs uz infektoloģijas centru un pārbaudīs, ja būsiet inficējies, tad kādu laiku padzersiet antibiotiku kursu, vēlreiz pārbaudīsieties un būs ok....
Hriasora
Re: Laima slimība? Karstumdūriens?
02.08.2012 13:59
Paldies par ieteikumu. diemžēl ir gan Laima slimība, gan pneimonija.Diezin cik ilgi saglabājas galvas reibšana, apdullums un citi kognitīvi simptomi pie Laima slimības? Vai ar 10 dienu antibiotiku kursu, kas nozīmēts, pietiek?
Re: Laima slimība? Karstumdūriens?
02.08.2012 16:29
Pēc ab kursa būs jāveic analīzes un jākonsultējas ar ārstu.

Tās ir divas diezgan nopietnas lietas, bet mūsdienās ārstējamas.

neaizmirsti par šķidrumu un vitamīniem.
Hriasora
Re: Laima slimība? Karstumdūriens?
02.08.2012 20:39
No pesimistiskās puses - šitāds slimību sajaukums nebija pasūtīts šovasar, bet gan aktīva atpūta, kas nu jāatliek. No optimistiskās puses - nu kur gan vēl mūsdienu dzīves ritmā varētu atrast vietu tik laiskai bezdarbībai, kādu tagad parakstīja ārsts :)
Vitamīnu C un kaļķi ārsts ieteica injicēt vēnā. Metode sena, taču kaut kā uzreiz labāka sajūta.
Re: Laima slimība? Karstumdūriens?
02.08.2012 21:20
situācija tiešām ir tāda, kas liek tikai novēlēt izturību, ko arī daru :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 23?
Ziņa: