aborts

Aizsāka ann 

ann
aborts
21.09.2004 10:09
sveiki. vienmeer esmu bijusi pret abortiem un nekad nedomaaju, ka pashai buus jaasper shis solis, bet ir sanaacis taa... kaapeec? shoreiz par to neveelos runaat, bet iemesls ir pietiekami nopietns, lai paarkaaptu visus savus principus. taa kaa pie aarsta eju pariit, tad man taads jautaajums. nesen lasiiju, ka esot arii tabletes, ka varot iztikt bez kjirurgjiskas iejaukshanaas. kaa notiek shii proceduura? kaa tiek iztiiriita dzemde? vai tas viss vienkaarshi izvadaas aaraa?

priecaatos arii, ja kaada padaliitos pieredzee par to, kur taisiijusi abortu un kaada attieksme, pie kaada aarsta utt.

liels paldies.

ps ir taa jau pietiekami smagi, taapeec tie cilveecinji, kuri nesaprot un var izteikt tikai paarmetumus, luuudzu neatsaucieties!
Varbuut labaak nevajag?
Re: aborts
21.09.2004 10:47
Apskaties ðo saitu. http://www.mttu.com/abort-pics/index.html
Re: aborts
21.09.2004 10:59
Ann lûdza – ir smagi, nemoralizçt.
Jautâjums ir prakstiskas dabas.
Anonîmi
Re: aborts
21.09.2004 15:16
Diemþçl arî man bija jâpiedzîvo ðî drausmîgâ nelaime. Nelietot augðminçtâs zâles man ieteica ârste, jo tam domâti kvalitatîvi medikamenti Latvijâ vçl nav reìistrçti. Protams, viss var beigties labi, bet tikpat labi ar nopietniem sareþìijumiem. Aprunâjies ar ârstu. Man ðíiet, ka labâk tomçr klînikâ.
Re: aborts
21.09.2004 15:36
Ja laicins ir lidz 20 dienam var veikt vakuma aspiraciju.

Aborts notiek sekojosi:
1. Sakuma arsts meginas jus atrunat.
2. Veiks apskati. Ka parasti.
3. Pasu proceduru veic taja pasa diena, bet biezi nozime uz citu dienu.
4. Izgerbjaties. Bus bailes.
5. Aizejiet uz zali kur veic ginekologiskas manipulacijas.
6. Jums ievada islaicigas narkozes medikamentu (dzivosiet ka pa makoniem, bet biezi var just sapes. Bus bailes.
7. Tiek veikta pasa procedura. Parasti tris cilveki to dara. Ielks spoguli. Nofikses dzemdes kaklu (prastak - ar tadu ka pinceti ar diviem asiem zobiem). Ievadis dilatatorus (tadi verki, atgadina mazas caurulites, lai pavertu dzemdes kaklu, pec tam izmeris dzemdes dzilumu. Nakosais-ievadis jums dazada izmera kiretes (tadas stukas ka karote bet bez dibena, ar garu garu rokturi un veiks kustibas kad kaut ko tira, turp-surp bet maigi un akurati. Pec tam kad vis bus gatavs starpenes rajona jums ieliks ieliktniti un sanitare novilks jus pusbessamanas stavokli, ka maisu no kresla un nogadas palata. Pec tam bus sapes. Un augsums no leduspusla, kurs jums bus uz vedera. Un tuksuma sajuta. Neliela asinosana.
8. Pectam jums bus psihologiskas problemas. Kuras ar laiku tikai padzilinasies. Tas bus vienalga, vai tas aborts bija mediciniskais, vai jus to gribejat patti.
9. Jums var neiestaties grutnieciba vispar nekad.

Profesionali dzivojas pa Rigas 1.slimnicu. Tur ir ari Latvijas ginekologijas kafedra. Variet zvanities caur savu ginekologu.

Velu jums veiksmi un veselibu.



Ziòojums rediìçts (21-09-2004 16:04)
Re: aborts
21.09.2004 16:00
Dr.asistent Raimond.
Punkts 7. aplami-intravenozâ narkoze ir tâda ,ka sâpes nejût.
Runâjot par pçcoperâcijas periodu,tas ir slikts tonis,ja jût sâpes.
Pçc manipulâcijas parasti atsâpina,var just tikai velkoðas sajûtas vçdera lejasdaïâ.
Kas attiecas par dilatatoriem,tad ar tiem nemçra ,bet tikai dilatç.Ievada ne dziïâk par iekðçjâs mutes lîmeni.
Dzemdes dobuma dziïumu un formu pârbauda ar speciâlu zondi,kur ir centimetru atzîmes.Normâli ir apskatît pacienti pirms abrâzijas USG paðam dakterim,kas veiks abortu,lai abrâzijas laikâ nebûtu problçmas.
Ar kireti jâstrâdâ ïoti uzmanîgi( turpu-ðurpu nevar,var parforçt dzemdi).
Re: aborts
21.09.2004 16:06
Nu tagad labak? Es atgrizos no darba, noguris, rakstu atri.

Re: aborts
21.09.2004 16:08
Par narkozi - jut, jut. Ka to dara, no ta atkarigs. Un ar ko. ))) Ne vienu jau reizi redzets. Protams ka tu labak zini. )))

Re: aborts
21.09.2004 16:11
Vispâr tu neslikti raksti,redzes loks un zinâðanas ir plaðas,tikai, ja ko raksti par lietâm,ko ikdienâ nedari,bet centies tâs precîzi aprakstît,tad arî esi korekts un precîzs.Visu,ko raksti,izlasa ïoti daudz cilvçku un no tâ arî rodas priekðstats par attiecîgu tçmu.
Lai Tev veicas.
Anonîmi
Re:
21.09.2004 16:13
Nejût gan.
Re: aborts
21.09.2004 16:19
sorry



Ziòojums rediìçts (21-09-2004 16:31)
Re: aborts
21.09.2004 16:25
Nu ja



Ziòojums rediìçts (21-09-2004 16:34)
ann
Re: aborts
21.09.2004 16:25
nu ko, izlasot sho uz 1.slimniicu negribu iet (nekas personiigs).... neesmu arii veel 100% izleemusi, jo ir veel neskaidri jautaajumi, ko veelos noskaidrot pie speciaalista. taa kaa pagaidaam esmu taadaa bailju un apjukuma stadijaa, lai gan ljoti ceru, ka viss nokaartosies.

ps. kuraa nedeeljaa mazajam saak puksteet sirsninja?ann rakstîja:
Re: aborts
21.09.2004 16:31
Varbût esi manîjis,ka par lietâm,kas nav mana specialitâte,nediskutçju,kaut aptuveni varçtu izteikties gandrîz par visu.
Kas attiecas uz neatliekamo palîdzîbu,tad cepuri nost to mediíu priekðâ,kas strâdâ sajâ lauciòâ.Tur jâbût baigai iekðai...Saprotu,ka Tev tâ ir.
Kas attiecas par ârpusdzemdes grûtniecîbu vai cistas torkviju,tad to precîzi var diagnosticçt ar vizuâlâs izmeklçðanas metodçm un precîzi ievâktu anamnçzi,ko visbieþâk izdara tieði stacionârâ.
Cik zinu,tad âtrajos darba diagnoze ir akûts vçders.Pats kâdu laiku esmu strâdâjis uzòemðanâ.
ineshuks
Re: aborts
21.09.2004 16:36
Fui.

Akuuts veeders nu gan nav stils. Vismaz mees taa nedriiksteejaam rakstiit :-)

Raimonds jauns veel. Naaks laiks, kljuus raamaaks :-)
Re: aborts
21.09.2004 16:37
Es redigeju zinojumus. Sodien esmu paass. Noravos ne pa temu. Dabuju pavazaties ar kravas vedeju.... un politraumu.... . (((



Ziòojums rediìçts (21-09-2004 16:39)
---
Re: aborts
21.09.2004 20:24
Dr.asist.Raimond,par tâm sâpçm var runât tikai sieviete.Jâ drusciò,jût.Bet pçc tam gan îsti nesaproti vai tâs bija sâpes vai tev tikai likâs.Man ir bijusi abrâzija(ne abrts)un katru reizi ir savâdâk.Kâ gan dakteris to var zinât?
nea
Re: aborts
02.01.2005 18:07
nejut aborta laika neko

pec tam ir velkoshas sapes vedera lejasdalja...
es mocijos 5 dienas.
5 dienas bija asinjoshana
un NENORMALA nozhela. jo nevajadzeja to darit.NEVIENAI NEIESAKU.
edijs
Re: aborts
02.01.2005 18:13
Ielûkojies www.skarbums.nr1.lv
Re: aborts
02.01.2005 19:14
Miiljie, cilveeki, luudzu nedariet taadas lietas... ja nu vieniigi beerninjam ir kaadas patalogjijas ar ljoti lielu risku piedzimt ljoti neveselam, invaliidam.
Taa tachu ir dziiviibinja, kas arii ljoti ljoti veelas ieraudziit sho saules gaismu. Ja nav iespeejas beerninju izaudzinaat vai kaadas citas aareeja apstaaklja probleemas, tad nododiet beerninju adoptaacijai, juus pashi pa shiem 9 meeneshiem varat samekleet vecaakus savai atvasiitei. Tas ir psihologjiski gruuti atdot savu beerninju kaadam citam, bet veel lielaakai nozheelai jaabuut nogalinot, peec principa: ja nav man, tad nebuus nevienam.
Man ljoti sirsninja saap par to, kaa cilveeki speeleejas ar citaam dziiviibaam... ljoti skumji :((
marfa
Re: aborts
02.01.2005 19:51
fiziskâs sâpes ir sûds!!! Patiesîbâ pat îsti neko nejûti, bet morâlâs, tukðuma sajûta, kas pâròem pçc daþâm dienâm vajâ visu mûþu.
es jaunîbâ izdarîju abortu un kad vçlçjos bçrnu tad izrâdîjâs, ka nevaru tik viegli pie viòa tikt, sâkâs visâdas veselîbas problçmas un kad pçc ilgiem pûliòiem paliku stâvoklî tad jutos kâ septîtajâs debesîs pat zeme likâs zaïâka, clvçki labâki... ek ko tur teikt, kâ Jûs ann izlemsiet tâ bûs. Bet ir arî tâ, ka neko nejûti un tas ir kâ divus pirkstus ap.....
Vçlu veiksmi!
Dace
Re: aborts
03.01.2005 14:51
Èetrus gadus atpakaï man izdarîja abortu Arsâ, bija ïoti labs dakteris, neko nejutu, kompikâcijas nebija. Es noþeloju, ka izdarîju to - iemesls - vîrietis negribeja to bçrnu un es piekâpos. kâda es biju muïíe.
Re: aborts
03.01.2005 18:05
taapat kaa es, dace. piekapos..



alias... forever
vineta
Re: aborts
03.01.2005 19:11
Izdariiju, saapes taa laikaa nejutu, peec tam gan saapeeja , tachu ne tik ljoti, ka nevareetu iztureet
Moraalais? Nekaads...es pat iisti neapzinaajos , ka biju staavoklii. Bija viena doma - to izdariit, tikt tam paari, jo zinu, ka proceduraa ir nepatiikama, un personaala attieksme var buut ne paaraak pretimnaakosha. Lai nu kaa, tachu nenozheeloju ne tad, ne tagad. Var jau buut taapeec, ka esmu karjeriste, nealkstu gjimenes, necieshu siikus beernus, ka pieskandalee visu maaju un aiztiek manas mantas...kaa tas ir bijis brizhos, kad sarodas radi ar siichiem uz kaadiem sveetkiem...maniem nerviem taa ir pamatiiga slodze.
Vienkaarshi gribu teikt, ka nevisas sievietes ir vienaadas un katrai pashai lemt.
Kas attiecas uz te piemineeto beerna atdoshanu adopcijai.... Tai, kas to rakstiija, vajadzeetu gan paintereseeties, cik bernu gaida , lai kaads tos panjemtu gjimenee, mazos jau grib njemt, tachu valsts birokraatija to tik ljoti sarezhgji , ka adopteet gribeetaaji biezhi vien paarstaaj gaidiit.
Zinu meiteni, tagad jau sievieti, kas liidz gadiem 20 velejaas kaut labaak nebuutu dzimusi, Tapeec, ka auga vienaa no Latvijas ne paaraak labu slavu ieguvushajiem beernu namiem, un taapeec, ka sasniedzot pilngadiibu, atstaajot beernu namu , vinja bija nekas un vinjai nebija neekaa.... Un tas ir smagi, buut vienam un nevajadziigam shai pasaulee, bez gjimenes, bez naudas, bez labas izgliitiibas... un ne visi ir tik stipri, lai peec taa tiektos un to sasniegtu
njaa
Re: aborts
03.01.2005 20:20
pretiigi lasiit, vineta, pretiigi... zheel tevis, karjeriste :/
'necieshu siikus beernus' ... tas nav tikai karjerisms, tas ir egoisms neveseliigaa pakaapee un daudzas citas iipashiibas, kuras tevi kaa personiibu dara nepatiikamu / ja veel ne tagad juutami citu aciim, tad ar laiku taa buus /
nerunaa taa forshas sievietes, sorry!!! karjera ir apvienojama ar beerniem utt utt
p.s.neviens tev nesaka, ka tev buutu jaagrib beernus un gjimenei! dziivo kaada esi, neba vieniigaa taada droshi, taadu apdaliitu gan jau daudz
un nesaaciet te rakstiit, cik nepareizi ir teikt, ka taadas kaa vineta ir apdaliitas
merita35
Re: aborts
03.01.2005 20:50
Nav apdaliita. Tas ir vinjas subjektiivais viedoklis un izjutas.
Visas nav vienaadas
Esmu preceejusies, tachu ar viiru beernus negribam. Savulaik tas buutu trauceejis darbam, karjerai, jo bija ljoti daudz jabraukaa apkart, komandeejumi utt., un nevajag teikt , ka shaada veida darbu var apvienot. NEVAR. Vienam ir jaaatsakaas no taada darbu un jaabuut kopaa ar beernu, nevis jaauzkrauj citiem, lai vaakjii.
Tagad biezhi braucam celjojumos, atpuushamies ar draugiem; vienkaarshi grozamies citaadaa sabiedriiba, dzivojam citu dziives ritmu...nu, nezinu, mums divataa ir labi. Kad paaris dienu dabuujam pieskatiit manas maasas beernus, mums pietiek... Nu, nevajag visiem veidot dziivi, gjimeni peec vienas formulas.
Tachu arii abortus neatbalstu. Vienkaarshi domaaju, ka gudrai sievietei buutu jaazin kaa no taa izvairiities
Melisa
Re: aborts
03.01.2005 21:08
Bija man aborts 23 gadu vecumâ. Sâpes aborta laikâ nejutu, pçc tam arî nç (laikam ïoti labi dakteri), tikai ~2 dienas staigâju mazliet miegaina, bet visâdi citâdi bija OK.
Morâlie?- pçc aborta morâlie nebija. Kâdu laiku vçlâk, gan vienu reizi dçï tâ raudâju, bet tas arî bija viss.

Viss ir atkarîgs no tâ, kas tevi pamudina izðíirties uz tâdu soli.
Es izvçlçjos to pati- tâ bija apzinâta izvçle un man bija savi iemesli to darît.

Es personîgi nenoliedzu un arî neatbalstu abortus- viss atkarîgs no konkrçtâs situâcijas. Tâ ir katra paða cilvçka izvçle.
Bet vienmçr jau atradîsies kâds, kas sâks moralizçt.
..
Re: aborts
03.01.2005 21:23
Es gan piekrîtu nja. Varbut ka nevar apvienot karjeru ar bçrniem, bet vçlak var gadîties noþçlot, un vispâr cilvçki, kam nepatîk bçrni- man viòi ðíiet nepatîkami....bet par abortiem es arî nemoralizçtu- gadâs visâdi dzîvç, bet gudrai sievietei tieðâm jâprot izsargâties tâ, lai tas neatgadâs. Varbût, ka moralizçðana timçr ir vietâ daudzos gadîjumos, kad, kâ te kâds teica, sievietei izdarît abortu ir kâ 2 pirkstus ap...
Re: aborts
13.01.2005 13:27
to edijs:
Jâ, tâs bildes pamatîgi mani satricinâja. Tas ir ðausmîgi - kâjiòas, galva, rokas,... viss nogriezts, katra daïiòa atseviðíi. Ðausmas!
marta_27
Re: aborts
13.01.2005 19:27
Es arii apskatiijos. Tachu tur bija tikai viena bilde 8 ned vecam embrijam, neizskatiijaas shausmiigi. Tachu pareejie ir vismaz 4 meen veci embriji, kad legaalo abortu vairs netaisa( vai nu nelegaalo abortu rezultaats, spontaanais, vai arii pashas sievietes pashdarbiiba).
Esmu redzeejusi 4, 5 ned vecu embriju dziivee, nu nav tur ne kaa taada shausmiiga ( sheit es nedomaaju no moraalaa viedoklja skatoties). Bet vecaaki, tad gan, jaapiekriit, ir smagi ap sirdi redzot
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 13?
Ziņa: