Artroskopijas operācija.

Aizsāka apmulsis menisks 

Vasaras sākumā sāka sāpēt celis. Pretsāpju un pretiekaisuma tabletes palīdzēja tikai uz lietošanas laiku.Aizgāju pie ārsta, iztaisīju rentgenu, ultrasonogrāfiju, magnētisko rezonansi, asins analīzes. Pagājušajā nedēļā traumatologs, paskatījies rezonanses slēdzienu un mani, pateica, ka esot jātaisa artroskopija. It kā menisks esot plīsis. Operācija tanī slimnīcā maksājot 250Ls, bet zinu, ka citās slimnīcās ir vēl dārgāk.
Valsts naudas priekš artroskopijas šobrīd neeesot, bet gaida, ka kkad oktobrī valsts papildus naudu medicīnai tomēr piešķiršot. Dakteris, kas ar mani runāja, pats taisa tās artroskopijas operācijas gan valsts slimnīcā, gan privātslimnīcās. Iedeva vizītkarti. teica, lai es padomāju un piezvanu. Varbūt, ka valsts nauda oktobrī jau būs parādījusies.
Bet, kas man tagad jādara?
Konsultanta slēdzienu dr. uzrakstīja, bet citi man saka- vajagot vēl kkādus citus papīrus (norīkojumu, vai?), lai varēu iestāties rindā uz operāciju par valsts naudu. Kas tie par papīriem, kas man jāprasa?
Ja eju runāt ar ārstu jau par operāciju, kādi vēl jautājumi man ārstam jāuzdod? Nekad nav bijušas operācijas- nezinu, ko tādos gadījumos pirms operācijas ārstam jāpaprasa?

Turklāt, man liekas, ka mans sāpošais celis brīžiem uzvedas pavisam savādāk, nekā tam jābūt saplīsuša meniska gadījumā, ka tas nav menisks, bet gan iekaisušas saites, vai čorts zin, vēl kas.
Re: Artroskopijas operācija.
03.10.2012 13:14
Vajadzīga konsultācija vēl pie viena vai vairākiem speciālistiem...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Artroskopijas operācija.
03.10.2012 13:28
Jābūt ģimenes ārsta norīkojumam.
UTT
Re: Artroskopijas operācija.
06.10.2012 10:44
Pie kaada daktera biji?
Par taam valsts apmaksaatajaam operacijaam cik zinu jaazvana uz kautkaadu valsts iestaadi tipa veseliibas agentuura preciizu nosaukumu neatceros, bet tur pasaka kur ko apmaksaa. Dakteriem vienam otram ir labaak ja cilveeks taisa par maksu konkreetaa vinja noteiktaa kliinikaa.
Man kriizes budzeta laikaa 2011 gada novembrii gailezeraa Visams Rafaels pateica ka peec menesa var naakt par valsts naudu ACL opreaaciju taisiit.
Ja, piezvanīju uz to bezmaksas valsts numuru 80001234. Man pateica, ka menisku operācijas par valsts naudu taisa tikai "traumās" un 2.slimnīcā. Tur arī aizgāju pie traumatologa. Dakteris kā cilvēks man patika, patīk arī viņa 30gadu darba pieredze. Viņš jau bija tas, kurš pateica, ka slimnīca gaida valsts naudas piešķiršanu oktobrī, bet, kā tikt pie tās valsts operācijas nepateica.

Mani mulsina tas, ka pēc ilgākas sēdēšanas (Darba un mācību dēļ jāsēž ir daudz!) es nevaru izstiept taisnu kāju un nostāties uz pilnas pēdas, paiet ir grūti un sāpīgi, jo sāp tā cīpsla, kas atrodas ceļgala aizmugurē, iekšpusē. Man liekas, ka tas nav no plīsuša meniska. (Vēl ultrasosnogrāfijā bija minēts sinovīts un Beikera cista.)
Vai tas var būt no meniska plīsuma? Šo jautājumu kkā ar dakteri izrunāt neizdevās.
UTT
Re: Artroskopijas operācija.
06.10.2012 15:53
Gaiļezeraa arii vajadzeetu buut valsts apmaksaatam sim pasakaumam.
Ko noziimee it kaa plisis menisks? Kas ir rakstiits magneetiskajaa rezonansee? Kaada bija trauma? Rotaacija celim bija?
Pa to bezmaksas telefonu man teica, ka tikai divās slimnīcās taisa to operāciju. Ultrasonogrāfijas slēdziens- Sinovīts, Beikera cista, kaut kas no osteoartrozes (precīzi neatceros tagad!)- skrimšļi esot neparasti daudz priekš maniem 38 gadiem nolietojušies.
Rezonanse- Plīsis mediālā meniska kkas, horizontāls plīsums, Beikera cista, sinovīts.

Trauma- it kā pirms gadiem 4 vingrojot uz fizioterapeita bumbas kkā nepareizi pagriezos. Nekas īpašs tur nebija. Visus šos gadus celis ik pa laikam sāpēja, bet dzīvot netraucēja.
Kas ir domāts ar rotāciju?
Kas ir ACL oper.?
UTT
Re: Artroskopijas operācija.
06.10.2012 19:40
Diezgan populaara trauma sportaa ir kad kriitot apakssilbs nofiseejas pret zemi un viss augums kopaa ar augsstilba kaulu pagriezas, vienkaarsi runaajot izgriezh kaaju taa kaa uz aaru ar visu svaru - kaa rezultaataa pliist priekseejaa krusteniskaa saite (ACL) un tiek bojaat meniski komplektaa.
Bet ja buutu ACL pliisums magneetaa tas buutu redzams, normaali aarsti parasti arii taisa Lanchman testu, resp pakustina to lociitavu ar rokaam lai noteiktu lociitavas nestabilitaati.
Pats tam visam gaaju cauri nesen taapeec te izliekos par baigo specuku :)
Krusteniskās saites man, ptfu, ptfu, ir kārtībā! Izmeklējumu laikā gan bija viena tāda ārsta kustība, kd, sev negaidot sāku kliegt iz sāpēm.

Eu, a ko ir jāprasa ārsta, gatavojoties operācijai, pirms operācijas?
UTT
Re: Artroskopijas operācija.
06.10.2012 20:09
Es ieteiktu aiziet uz gailezeru - samekleet dakteri Visams Rafaels vish taisa artroskopijas un par vinju atsauksmes ir labas. TO es taapeec ka man ir aizdomas ka tur arii taisa pa valsts naudu.
Neko jau tur nevajag cik zinu asins ainu un kardiogrammu anesteziologam, iespricees muguraa, un pa kaadu pusstundu drosi vien viss bus gatavs.
Var nosaidrot vai to menisku šūs vai njems gabalu aaraa?
Paldies, UTT!

Nākošnedēļ laikam jāmēģina sazvanīt tas dr un vēlreiz kārtīgi jāparunājas. Par to dr arī ir labas atsauksmes dzirdētas.
kāds zin, kāds ir atveseļošanās process pēc šīs operācijas? Kruķi ir vajadzīgi?
UTT
Re: Artroskopijas operācija.
07.10.2012 18:27
Es domaaju varbuut kaadu nedeelju vajag, tas jau laikam individuaali man peec taas krustenes operaacijas peec 2 nedeeljaam vairs krukjus neprasiijaas.
Eu, man labāk paliek!
Ja jūlijā es brīžiem paiet nevarēju, kliboju un kāju nevarēju iztaisnot, tad pagājšnedēļ es veselu stundu staigāju pa meža taciņām Gaujas nacionālajā parkā! Bet jūlijā es pat pāri ielai nevarēju pārskriet, ja mašīna brauca virsū! Tā ir milzīga starpība, salīdzinot, kā bija vasarā!
Vienīgi celi salocīt līdz galam nevar- tad sāāāp, aizšņorēt kurpi nevaru, jo nevar pietupties. Paskriet nevar, palēkāt- arī nē. Savādāk es pēdējā laikā uz vairākām stundām aizmirstu, ka man ir tāda ceļa problēma...! Ja vasarā Ibumetīns un Meloxicam man palīdzēja tikai uz laiku, kāmēr lietoju, tad tagad viss pāriet pats, bez zālēm!!!
Jūnijā man studiju dēļ bija ļoti daudz jālasa un jāuzraksta apm. 100lpp.- es stundām ilgi sēdēju pie galda. Šobrīd ik pa laikam es tieku (un arī spēju!) izstaigāties.
Vai var tā būt, ka sinovītu un Beikera cistu var dabūt no ilgstošas sēdēšanas?
Sieviete, 38, 172cm, 72kg.
Re: Artroskopijas operācija.
15.10.2012 18:44
Eu...............:)
Domāju,ka tik daudz jautājumus un šaubas var izteikt tikai sieviete.
Visas izmeklēšanas norādīja uz skrimšļu vainu. No mazkustības pāriet visi iekaisumi. Uz laiku.
No jautāšanas neviens menisks nav saaudzis.
Lai saprāts augstāk par visu!
jj
Re: Artroskopijas operācija.
26.12.2014 15:09
man taspats ir, sinovīts ir iekaisums. tas ir radies no ta, ka laicigi netaisa operaciju, tiek riveta cela apkarteja dala un bojāta, tiki pie operācijas par valsts naudu? vari lūdzu pastāstīt? es ari velos, bet necinu kur griesties
Re: Artroskopijas operācija.
29.12.2014 11:49
Aizvakar slidojot nedaudz sanāca sāpīgi ieliekt celi.
Tagad tāda jocīga sajūta ceļgalā ko par sāpēm nevar nosaukt.

Kā saprast vai ir radies meniska vai krusenisko saišu bojājums? Kas jākustina, kur jāuzspiež, ko darot jābūt sāpēm?



Edited 1 time(s). Last edit at 29.12.2014 11:49 by GM.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 5?
Ziņa: