Medskolu audzeekniem!

Aizsāka Minka 

Minka
Medskolu audzeekniem!
21.09.2004 18:20
Gribeetu uzzinaat tieshi no kaada personiigi, kursh shobriid maacaas kaadaa maasu skolaa par maasinju vai vecmaati vai aarsta paliigu!Vai to ir iespeejams apvienot ar citu augstskolu?Galva man ir laba, un loti gribeetos maacieties paraleeli, bet varbuut kaads var pateikt konkreeti cik stundas dienaa jaabuut skolaa un kas jaamaacaas?Biologijas , kiimijas zinaashanas man ir labas, bet shobriid studeeju citur.
Re: Medskolu audzeekniem!
21.09.2004 21:35
Ja galva laba nav ko mocities ar masu skolam. )))) Uz arstu uzreiz. )))

Kad mes macijamies (arsta paligs) mums sanaca dazreiz pat sesdiena atnakt. Macibas notiek no 8.15 lidz 17.00 katru dienu. Nu dazreiz agrak brivibu varejam dabut. Bet ne biezi. Un ta gandriz 4 gadus.
Arsta paligus izlaiz cik zinu viena medicinas skola Latvija - Ragas 1.med.skola. Adrese - Riga, Tomsona 38 , liekas.

Masinam vieglak, macibu ilgums mazaks, un stundas ne tik garas. Ari majas jazubra mazk, vieglak nokartot ieskaites un eksamenus.

NELIEN TU LABAK SAJA PUTRA.
Vienigais ir verts macities uz medicinas masu, ja gribi aizbraukt no sis valsts. Tad jamaca attiecigas valsts valodu un anglu valodu. Un vel, macoties to neafiset, jo tad tas macibas grutak bus. )))

nastix
Re: Medskolu audzeekniem!
21.09.2004 23:08
Atkarigi no ta kur macies. ja macies klatiene - tad diez vai sanaks, jo macibas ir katru dienu, pie tam vel kad ir prakses, tad vispar katru dienu jabut viena vai otra slimnica...
pati macos 3. kursaa, taisos iet uz vetarstiem un it ka gribeju jau shogad iestaties, bet neka, jo tur ari klatiene katru dienu jamacas, ta ka apvienot voenkarshi nav iespejams.
ja macies vakaros vai neklatiene, tad jau protams - no problem, ja kadu dienu izlaidisi - neviens par to ara nemetis!

good luck tev :)
hmm... pirmo reizi dzirdu, ka medskolâm ir arî neklâtiene...nu, varbût, bet negribas ticçt. Varu pateikt par 1. medicînas skolu - mâcîbas ir no 8 vai 9 lîdz 16 vai 17 + prakses katra savâ Rîgas malâ. Kopmîtnçs bijâm atpakaï reizçm tikai 20 vakarâ, mçle pâr plecu + vçl jâmâcâs...neteikðu, ka tâ bija debessmanna, pirms eksâmeniem gatavâ elle.
Es tev ieteiktu to paðu, ko Raimonds - ja tev gaiða galva - pa taisno uz ârstiem !
Re: Medskolu audzeekniem!
22.09.2004 20:56
to dzçrvene
kura gada tu beidzi apmacibas. Ka sapratu vecmates?

Diplomçta mâsa
Re: Medskolu audzeekniem!
22.09.2004 21:49
Dîvaini, ka daþi uzskata, ka ar labu galvu jâiet uzreiz uz ârstiem. Tâtad medskolâ var mâcîtis ðâ tâ? Manuprât, mâsâm ir jâbût tik pat gudrâm, cik ârstiem, tikai katram savâ nozarç. Sabiedrîbâ valda uzskats, ka mâsa ir ârsta pakalpiòð, bet patiesîbâ mâsa ir NEATKARÎGA, patstâvîgi domâjoða medicîniskâs aprûpes persona. Mâsai ir milzîga atbildîba un saskarsme ar pacientu cieðâka nekâ ârstam. Man nekad nav bijuðas problçmas ar mâcîðanos, taèu kïût par ârstu nav bijusi vçlçðanâs. Mâsa ir brîniðíîga profesija, pie tam tagad ir iespçjams iegût arî bakalaura un maìistra grâdu mâszinîbâs, ko daudzas arî labprât izmanto. Un nestâstiet man, ka ârsta vai mâsas profesijas izvçli nosaka atðíirîgais atalgojums - kas gribçs, tas nopelnîs.
Re: Medskolu audzeekniem!
22.09.2004 22:08
Un kur tu talak par nodalas galveno masu tiksi?

"bet patiesîbâ mâsa ir NEATKARÎGA, patstâvîgi domâjoða medicîniskâs aprûpes persona" - mediciniskos jautajumos (nejaukt ar administrativiem) pirmai dalai piekritu daleji - pirmas palidzibas situacijas piemeram (ka jebkurs garamgajejs), nejaukt ar neatliekamas mediciniskas palidzibas situaciju. Otra dalai pikritu uz 100%.

Arstniecibas likums.
44.pants. Mâsa ir ârstniecîbas persona, kura ieguvusi medicînisko izglîtîbu un ir reìistrçta ârstniecîbas personu mâsu reìistrâ.

45.pants. Savâ profesijâ atbilstoði kvalifikâcijai mâsa:

1) veic pacientu aprûpi;

2) piedalâs ârstniecîbâ;

3) vada pacientu aprûpes darbu;

4)nodarbojas ar pacientu izglîtoðanu veselîbas jautâjumos;

5) veic profesionâlâs izglîtîbas darbu.

Tatad. Veic so un ne pintas vairak. Un ta ir "ârsta pakalpiòð". Jo izpilda arsta un arsta paliga rekomendacijas, iezimeto terapiju, ka ari izpilda konkretam pacientam, konkreti nozimetas proceduras.

))) Likums.



Ziòojums rediìçts (22-09-2004 22:12)
Diplomçta mâsa
Re: Medskolu audzeekniem!
22.09.2004 22:21
Un kur tu tâlâk par galveno ârstu tiksi?

Vada pacientu aprûpes darbu, veic aprûpi. Tâtad, kas ir aprûpe? Tas ir tas, ko mâsa veic neatkarîgi no ârsta. Ârsts ârstç, bet mâsa aprûpç. Tur tâ atðíirîba. Ârsta nozîmçto procedûru izpilde ir mazâkâ pienâkumu daïa, ko veic mâsa. Vienîgais izòçmums, ko uz sitiena varu iedomâties ir operâciju mâsa - jâ, operâciju zâlç viòa tieðâm, galvenokârt, ir ârsta palîgs.
Un ar vârdu "pakalpiòð" es domâju sabiedrîbas (tajâ skaitâ daþu ârstu) nievâjoðo attieksmi pret mâsas profesiju, nevis to, ka mâsai nav jâpilda ârsta nozîmçjumi. Bet pacientu izglîtoðana ir tas lauciòð par ko tieði mâsa ir atbildîga.
Re: Medskolu audzeekniem!
22.09.2004 22:32
Esmu arsta paligs.
Kas tas ir?

VII nodaïa
Mâsas un ârsta palîga profesija

44.pants.
Ârsta palîgs ir ârstniecîbas persona, kura ieguvusi medicînisko izglîtîbu un darbojas atbilstoði savas specialitâtes nolikumam.
Mâsa ir ârstniecîbas persona, kura ieguvusi medicînisko izglîtîbu un ir reìistrçta ârstniecîbas personu mâsu reìistrâ.

45.pants. Savâ profesijâ atbilstoði kvalifikâcijai mâsa:

1) veic pacientu aprûpi;

2) piedalâs ârstniecîbâ;

3) vada pacientu aprûpes darbu;

4)nodarbojas ar pacientu izglîtoðanu veselîbas jautâjumos;

5) veic profesionâlâs izglîtîbas darbu.


"(2) Ârsta palîgs veic ðâ panta pirmajâ daïâ minçtâs darbîbas, kâ arî izmeklç pacientus, diagnosticç slimîbu un atbilstoði savai kvalifikâcijai veic ârstçðanu

53.pants. Personas pârejoðu darbnespçju konstatç ârsts vai ârsta palîgs . Pârejoðu darbnespçju apliecinoðo dokumentu izsniegðanas kârtîbu nosaka Ministru kabinets.

Diplomçta mâsa
Re: Medskolu audzeekniem!
22.09.2004 22:39
Ko Tu gribi ar to pierâdît? Ka mâsa ir mazâk svarîga persona veselîbas aprûpç par ârstu un ârsta palîgu? Iedomâjies veselîbas aprûpes iestâdi bez mâsiòâm! ELLE!!!
Re: Medskolu audzeekniem!
22.09.2004 22:59
Jau ir elle.
Jo jusu specialitates trukst nenormali. Manejas ari. Un arstu. Vieglak pateikt kuras tad pietiek?

Ne ko es negrasos tev pieradit. Censos nedaudz bremzet. Jo pedeja laika viena otra masina sak sevi uzskatit par dievu (par tevi runa neiet ))))

Lien kur var. Dazreiz bez sajegas pa notiekoso.

Vel mani tracina mana amata nosaukums. Jo cilveki to nesaprot, katram vaag peradit ka tu neesi ezelis. Pa medikiem dazreiz.

Nomainija feldsera nosaukumu uz arsta paligu. Kamdel mainija? Ja ta gribejas mainit - nosauktu, nu nezinu, Jaunakais arsts. Vai Pirmas palidzibas arsts. Pieliktu pie izglitibas gadinu un augstako izglitibu. Ta jau tas iespejas gandriz ka arstam terapeitam (vecjos laikos). Bet ta sanaca, ne tas ne tas. Amatu nosaukumi palika Feldsers (Armija, NMP dienesta - vecakais feldseris piemeram)....

to : dr.asist. Raimondam !
Medskolu pabeidzu 9 gadi atpakaï, pabeidzu zobârsta asistentus.

Runâjot par jûsu diskusiju attiecîbâ uz mâsiòas svarîgumu... Nenoliedzami, ka mâsiòa ir nepiecieðama, bet - viòa nekad nebûs tâdâ statusâ kâ ârsts, viòai nekad nebûs tâdas privilçìijas, tiesîbas utt. Tieði ðî iemesla dçï absolûti '' nomainîju '' savu sapòus strâdât medicînâ, lai gan lasu un interesçjos visu laiku.
Mâsiòa var pçrties melnu muti cauru diennakti, vâkt un auklçties ar cimperlîgiem pacientiem utt. Es sapratu, ka tas nav man domâts. Ðobrîd strâdâju absolûti citâ sfçrâ, studçju ekonomiku, pelnu 3x vairâk, kâ var nopelnît zobârsta asistents un kur nu vçl ierindas mâsiòa !
Lai kâ man patiktu bût ârstam pa rokai, es tâdçï vien netaisos knapinâties un ar tukðu vçderu priecâties par savu darbu ! Jâ, bija sapnis izmâcîties par acu ârstu, bet studijas bija par dârgu tajâ laikâ... tâ tas arî palika.
Novçlu tikai labu mâsiòâm - optimistçm, kâ arî lielu pacietîbu !
Sveika!
Es studeeju Liepaajas mediciinas koledzzaa. Principaa var apvienot. Jo man kursaa studee meitenes, kuras straadaa un tiek galaa. Pati es audzinu meitinnu, un papildus maacos par uztura konsultantu. Ja grib visu var, bet varbuut tas nav tik kvalitatiivi, kaa tad ja studee tikai vienaa skolaa.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 20?
Ziņa: