Dāvana dakterim?

Aizsāka Aploksnīte 

Dāvana dakterim?
23.11.2012 15:37
Man ir brīnumainā kārtā izdevies sarunāt operāciju par valsts naudu un bez rindas! Dr. paskatījās datorā, kad viņam plānā ir brīva vieta un sarunājām datumu uz nākošo mēnesi. Ārsts pateica, ka operācija man izmaksās 3 latus + uzturēšanās dienas stacionārā- 10 Ls.
Esmu pietiekoši gudra meitene, lai saprastu, ka ārsta darbs jau nu tiešām nemaksā 3Ls :)
Zinu, ka Ādažu privātslimnīcā to pašu operē par 400LS.
Zinu, ka ārsti nav govis- viņi puķes neēd, un ārstu bērni no šokolādes vien nepārtiek. :) Man bail, ka es tur tā "pa lēto" eju, ka man vēl ko "ne tā" nenogriež?

Padalās tauta, anonīmi, nesaucot slimnīcas un ārstu vārdus- kā jums ar naudas maksāšanu aploksnītēs gājis?
Ir jādod? Nav jādod?
Cik un kā?
Kā labāk- pirms operācijas vai tad, kad rakstās ārā?
Re: Dāvana dakterim?
23.11.2012 15:46
Es dotu. Domāju, kādi 50 būtu ļoti optimāli...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Dāvana dakterim?
23.11.2012 16:10
nē, nevajag dot. es pati nekad neesmu devusi, man viss ir bijis ok.

daži ļauži ir prasījuši, ko darīt, es agrāk teicu: ja gribi dod, bet nu es teiktu: nedod.

cilvēki dod, jo viņiem bail, ka tad kaut kas noies greizi. nu nē, tāpēc vien tas nenotiks. cilvēcisko faktoru, nogurušu ārstu, aploksnes neizmaina.

ārstiem nav lielas algas, bet gluži cilvēka necienīgas arī nav. Ja grib, lai piepelnās privātpraksēs. Tu neesi atbildīga par ārstu bērniem.

dot pirms ir vispār tizli (uz ko tad ceram: ka ar mums nehaltūrēs?), bet pēc tam vairs nav jēgas.
Re: Dāvana dakterim?
23.11.2012 16:26
Nu ar to naudu ir tā. protams, katram mums nauda kabatu neplēš, un nu diemžēl,ja nauda ir iedota tad attieksme ir labāka ( ne visiem ) , bet daudziem. Iesaku vai nu 50 vai 100ls, parasti samaina bankā vienā banknote, lai tā skaisti un nav daudz papīrīšu un gatavs. Ja kāda masīna iekrīt acīs par labu darbu pasniedz šokolādīti vai kafiju, tā tas notiek :)
Re: Dāvana dakterim?
23.11.2012 17:02
Aprīlī 11 dienas gulēju TOS (endoprotezēšana ar 50% līdzmaksājumu). Bijām tur visādi - par pilnu maksu, 50%, par brīvu. Attieksme bija pret visiem absolūti vienāda. Var jau neticēt, bet sākot no dakteriem līdz virtuves darbiniekiem, visi bija profesionāli, rūpīgi, laipni, smaidīgi. Interantākais tas, ka nebija nekādu iespēju pat, ja gribētu (es negribēju), kādam aploksnīti vai ko citu iedot. It sevišķi ar dakteri - nebija nevienas situācijas tādai darbībai. Savukārt, māsiņas un sanitāres ik pa dienai mainījās. Iespējams, ka tikai 3. nodaļā tāda kārtība ieviesta:)
Mani izrakstīja ar neizņemtiem diegiem. Izrādās, ka ir tāds mājas aprūpes dienests (pateica slimnīcā), ka māsiņa atnāk mājās izņemt diegus. Par brīvu!!! Man atnāca, izņēma un pēc nedēļas vēl atnāca pārbaudīt, vai viss OK. Un atkal starojoša saulīte:)
Ļoti gribējās arī kaut ko labu par mūsu medicīnu uzrakstīt.
Re: Dāvana dakterim?
23.11.2012 17:04
Es protams nesaku, ka noteikti ir jādod. Ārsti jau nav muļķi un tāpat labi redz kam ir un kam nav. Ja atnāks pacientiņš, labi ģērbies, gredzeni, zelta ķēdes, krutas runas bet naudu nožņaugs tad točna var sanākt, ka kaut ko ne tur piešūs...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Šogad februārī gulēju Gaiļezera neiroķirurģijā uz visai nopietnu operāciju;
Man neviens neko neprasīja; nedeva arī mājienus, bet naudas došanu apsvēru. To tomēr nedarīju, jo man likās, ka vismaz neiroķirurgam taču būtu jabūt cilvēka cienīgai algai. Un bija neērti.
Re: Dāvana dakterim?
24.11.2012 00:56
es dāvinu, ja post factum man no sirds gribās pateikties par labi padarītu darbu, vai arī saglabāt ar konkrētu cilvēku neformālas attiecības.

__________________
dr.puce@gmail.com
mad smīkņādams
Re: Dāvana dakterim?
24.11.2012 11:31
...apdrāztais jautājums - dot vai nedot...tikai galvaskausa trūkst, lai piedotu dramatismu visai šai nejēdzībai...kāpēc nejēdzība???...devējs jūtas nelāgi, jo nav profesionāls pateicības devējs, dakteris, ja nav galīgi noēdis normālas ētikas normas, zināmā mērā tāpat...(maza atkāpe - valsts prezidents - cilvēks bez šīm te pašām...reformists...:)...lai dotu bez problēmām, zināmā mērā ir jābūt vismaz minimālām čomiskām attiecībām...vai kā puces gadījumā - no vienas cunftes...nja...atceros, kā Gaiļos onkologs, kurš operēja manu mammu, demonstratīvi attaisīja atvilkni, kad pirms operācijas biju atnācis aprunāties ar šo te ukri...vai pēc tam attieksme mainījās???...ļaušu minēt trīs reizes...vai no šā te mēsla mutes pēc tam nāca kaut viens padoms kas darāms???...atkal ļaušu minēt trīs reizes...izrāvu gan šo te no notikumu no konteksta, bet varu pateikt, ka gaiļu un bulduru slimnīcas dakteru attieksme bija diametrāli pretēja...gaiļos - ar kāpostu, bulduros - bez...
Te tāda sagurusi tauta, vienīgi daži pastāvīgie iedzīvotāji!
Re, ko SAPa tauta sarakstīja par šo tēmu:
http://www.sapforums.lv/index.php?t=92519
Re: Dāvana dakterim?
26.11.2012 20:01
sapam varbūt tas bija jaunums, te pa n gadiem, kopš grozos, šitā ir n-tā reize...

otra tēma, par kuru droši vien te vairs nerunātu, ir jautājums, cik ārsti ir labi vai slikti un vai mediķiem maksā daudz vai maz.

šis, galu galā, ir mazliet specializētāks forums par sap un daudziem jau dažas tēmas ļoti ir apnikušas.

reāli ir tā, ka daudzi bez aploksnēm sen būtu aizbraukuši, bet ir jautājums, vai Tev tas jānodrošina, un vai tas, ka Tu iedosi, panāks, ka konkrētais doks te paliks. emigrācija ir traka. tā viš ir.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.11.2012 20:03 by Runcene.
Aploksnīte
Re: Dāvana dakterim?
26.11.2012 20:51
Kopš es te grozos, tāds jautājums te nav redzēts.
Mani neinteresē konkrētā ārsta emigrācija/ evakuācija, mani šobrīd interesē mana OPER!

Pa ceļam biju ieklīdusi arī kāda ārsta privātpraksē. Man viņu ieteica paziņas, kas medicīnā strādā. Par vairāk, nekā stundu ilgu darbu samaksāju dokam 25Ls. Izdarīja visu, ko varēja un paskaidroja, ko un kāpēc var/ nevar vēl izdarīt. Beidzot sapratu, ko man darīt tālāk un, kādu attieksmi es gribu sagaidīt no visiem ārstiem. Iespējams, ka pie viņa vēl atgriezīšos. Uģis Beķeris ir OK!
Man nav žēl visiem dokiem ofic maksāt, tik cik viņi prasa, bet- man pašai tik daudz nemaksā, lai varētu viņiem samaksāt...
Re: Dāvana dakterim?
26.11.2012 21:44
nu bet kāpēc Tu gribi maksāt?

bail, ka nogriezīs ne to?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 12?
Ziņa: