paldidziet ludzu. auss problema!

Aizsāka Aljiisija 

paldidziet ludzu. auss problema!
30.11.2012 08:53
Sveicinati! Man ir tada situacija ka ir aizkritusi auss. ATKAL. Man pirms paris gadiem bija vidusauss iekaisums. Deguna dobuma iekaisums. Izdevas manai dakteritei mani izarstet. Antibjotikas,vairakkarteja deguna skalosana, laida kaut kadas zales deguna dobuma pec skalosanas. Parbaudija mani ar divainu aparatu.lika austinas un bija jaklausas pikstieni. Bija likne uz robezas kad ja nebutu laicigi stnakusi,butu pasliktinajusies dzirde neatgriezeniski. Ta nu tiku vala. Atbraucu uz Angliju un sakas problemas. Krita auss ciet.Gaju pie gimenes arsta seit. Izrakstija antibjotikas. Palika labi. Bet sakas atkal problemas. Katru reizi ka sakeru iesnas,atkal paradas si problema. Aizkrit auss. Loti slikti var dzirdet. Ta nu atkal gaju pie arsta un dzeru antibjotikas. Bet pedejas divas reizes negaju pie arsta. Negribeju atkal dzert antibjotikas.Pargaja iesnas,pec paris dienam ari ausij viss labi. Bet esmu uztraukusies. Vai soreiz nebus trakak. Vai nav kaut kas ko es varetu darit? Arsts seit teica ka neko darit nevar. Vienmer tikai ar antibjotiku palidzibu.vai tiesam ta ir? Varbut varat ieteikt ko man darit? Auss ir ciet un spiedosa sajuta un nedaudz iid ari. Sapes it ka nav bet briziem ieduras nelielas kutinosas sapites. Ieks ir nedaudz niezosa sajuta ari.
Paldies! Ceru ka palidzesiet.
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
30.11.2012 09:59
Ir tādi ausu pilieni,OTIPAX,labi,,bez tam vajag dzert vitamīnus,jo antib. nokauj imunitāti.Ausu pilienus jālieto samērā ilgii.

jekabs19@inbox.lv
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
30.11.2012 13:11
Paldies! Bet tos var lietot drosi?jo kad bija Latvija ta problema. Daktere man nelava neko darit.
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
30.11.2012 17:00
Ja ir auss bungādiņas perforācija,tad pilināt nedrīkst?Jākonsultējas ar LOR speciālistu.
Lai saprāts
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
30.11.2012 20:03
Biju sodien pie arsta. Teica ka vidusauss iekaisums. Teica ka antibjotikas nevajag, jadzer paracetamols un jaelpo inhalacijas,tad vajadzetu palikt labak.
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
30.11.2012 20:09
Nu,ja daktere neļāva,tad nē,citādi tie pilieni ir droši,varbūt drīkst uzmanīgi ielikt ausī vates gabaliņu ,samērcētu.Bet tā ir tikai doma,jo tomēr jāprasa ārstam,tur kādam iemeslam vajadzēja būt,ka neļāva.

jekabs19@inbox.lv
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
02.12.2012 11:01
Ja man ir problēmas ar ausīm, tad antibiotikas nedzeru, palieku vatītē kampara eļlu ausī kādu mēnesi un viss ok, domāju forsējat ar zālēm...
nevarētu lietot nazālos steroidus piem. nasonex,flixonase avamys.mazina tūsku un ausu problēmas .pēc speca apskates protams.tādas problēmas risina no deguna puses lai cik tas būtu skumji kampareļļu un ausu puķu cienītājiem
auss problemas
04.02.2013 21:27
3-4 gadus atpakalj ar antibiotikaam izarsteeju deguna blakusdobuma iekaisumu.Strutu nebij bet bija tikai glotas dobumos pietukushas. Tikai nesaprotu to kapeec kreisaa auss neatiet ja deguns ir vesels?! :@ katru dienu auss kriit ciet un skanja taada ka muca diezgan pretiiga buushana. Toreiz kad atradijos prasiju loram vai auss aties un vinjhs teica ka jaa bet cereta rezultaata nav. Tapeec velos dzirdeet citu viedokli vai pec deguna slimibam tas ir paliekoshas auss problemas vai ar gadiem pariet? Ludzu atsaucieties :)
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
04.02.2013 21:50
Kaspar 123, ja skaņa kā mucā, varētu būt kāds šķidrums viduauss dobumā. Ieteiktu vēreiz apmeklēt LOR.
Paldies par atsauciibu. Tuvakaja laika kad tikshu pie naudas ieshu pie LOR jo respektiivi esmu jauns un neveelos staigaat ar auss probleemu visu dziivi! AAA un ja kas aizmirsu uzrakstiit to ka auss ar krakski aizkriit norijot siekalas, vai vienkarshi taapat aizkriit un tad arii ir ta skana ka muca bet dzirdamiiba neizmainaas . Apmeeram reizi 2-3 nedeeljas no kreisas puses dobuma ar grutiibam tadas ka gljotas snaucas ara bet rentgenu esmu kadas tris reizes gada taisijis un uzrada ka dobumi ir tiri.
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
04.02.2013 23:50
Dzimums,vecums,augums/svars -vismaz!
Kāpēc jau sen nav iets pie LOR ?
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
05.02.2013 00:09
varu ieteikt dr.Rozenbergu (LOR). Strādā Gogoļa ielas 3 vesl'bas centrā. var tikt ar ģimenes āsrta norīkojumu, vai ja vēlas ātrāk, tad konsultācija ir 15 Ls reģistratūrā.
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
05.02.2013 00:10
Mazdakter, šinī gadījumā augumam un svaram nav nozīmes..;)
vecums-21 gadi svars-53kg dzimums-virietis

Pie LOR neesmu gajis tapec ka toreiz kad atradijos ar degunu arstam vinjhs teica ka auss atveseljosies tas tikai tads dzirdes kanala iekaisums, Un ta nolemu gaidiit bet nekaa!!! :)
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
05.02.2013 13:23
YT Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Mazdakter, šinī gadījumā augumam un svaram nav
> nozīmes..;)
_________________________________________________________________________________
Man vajag! Tas ir principa jautājums.Bieži esmu iegrābies gan izziņas,gan padomu došanas jomā, jo nezināju pacienta dzimumu,svara/auguma attiecības un pacienta vecumu.Nesāksim neauglīgus,pacientam nevajadzīgus strīdus par informācijas saņemšanas veidiem.Tas nav vajadzīgs ne forumam, ne pacientiem.Tas ir viens no iemesliem,kāpēc šeit tik maz mediķi.
Ar visdziļāko cieņu
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
05.02.2013 13:34
Kaspars 1213 .Mani dara uzmanīgu tavs svars. Kaut gan bez auguma tas neko neizsaka.Brīnos, ka neesi aizgājis pie LOR speciālista jau ātrāk.
PievienojosYT.Izskatās pēc hroniska vidusauss iekaisuma ar šķidruma (eksudāta) veidošanos.
Vecie LOR speciālisti pārliecinājās vai nav bungādiņas perforācija.Tad nozīmēja Bora spirta pilienus kurus lika paturēt ausī kādu laiku ar vates tamponiņa palīdzību.Spirts panāca eksudāta uzsūkšanos caur bungādiņas plēvi (osmozes princips). Borkābe bija kā spēcīgs aseptiķis. Tagad laikam borskābe ir adzīta par kaitīgu. Vienalga , ārsts nozīmēs citus osmozes veicinošus un pret iekaisuma ausu pilienus.Vēl jāizslēdz sēra korķa veidošanos ausī, kas arī var izsaukt līdzīgus simptomus.
Jebkurā gadījumā ir nepieciešama LOR konsultācija,kā to iesaka cienījamie kolēģi.
Lai veselība,meitenes un dzīvot prieks!
paldies par noderigo informaciju tiesham ljoti nodereja. Tad shitadu problemu var izarstet pilniba vai tikai aparstet??? Par cik vel esmu students un macins tads paplans tapec tuvakaja laika pie LOR nevareshu aiziet. Velreiz paldies.
Re: paldidziet ludzu. auss problema!
05.02.2013 20:20
Pie ģimenes ārsta ir jāiet! Diez vai viņš mācēs noteikt vai ir sēra korķis vai nav.Es to varētu.Bet diemžēl.....Neesmu Latvijā.Tam vajag arī specifiskus instrumentus. Vismaz LOR spoguli un ausu piltuvītes.Tagad gan to dara ar smalkākiem instrumentie, Otoskopiem, ja nemaldos.
Sera korkja stabili zinu ka nav tas ir sekas no blakus deguna dobuma iekaisuma( protams kurs sen tika izarstets) :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 5?
Ziņa: