Vai tas ir normāli?-meningīts

Aizsāka latgalietys 

Vai tas ir normāli?-meningīts
10.07.2013 11:40
Tātad, man 20 gadi, 189cm, 71kg. Ceturdien no rīta konstatēja serozo meningītu. Ārstēšanu sāka tajā pašā dienā. Antibiotikas pārstāja dot pirmdienas vakarā. Tagad vienreiz dienā sistēmu iedod. Jautājot ārstam cik nopietns meningīts un kāds cēlonis, atbildēja, ka vieglā formā un visdrīzāk enterovīruss. Un tagad pats interesantākais, jautājot vai taisīs atkārtotas analīzes atbildēja ka tas nav nepieciešams. Man pāris dienas palaida antibiotikas un tagad 5dien sola mājās laist. Man tik un tā katru dienu sāp kādu laiciņu galva un ir liels bezspēks. Kā ārsts zina ka man vairs nav meningīta un var sūtīt mājās? Man tagad mājās vajadzēs gulēt ar ikdienas bezspēku un mērenajām galvassāpēm cerot ka ārsta intiūcija ir pareiza? Kā var bez analīzēm viņi zināt ka mani var droši sūtīt mājās?
Re: Vai tas ir normāli?-meningīts
10.07.2013 12:10
būtu labi, ja Tu, vēl būdams slimnīcā, to visu pajautātu ārstam.

pirmkārt, šeit nav ārstu (ja nu ļoti, ļoti reti, un viņi arī virtuāli nesāktu ārstēt meningītu); otrkārt, Tevi šis ārsts redz un ir arī izmeklējis, viņš varēs atbildēt, jo medicīnā ir savi kritēriji, kā izdara secinājumus par meningītu; tāpat Tu vari jautāt par visu turpmāko (kur vērsties utt.).

jautāt forumā svešiem cilvēkiem par to, ko un kā Tavs ārsts zina to, ko zina, nav sevišķi loģiski.
Re: Vai tas ir normāli?-meningīts
10.07.2013 14:08
Ārstam es to uzdevu, viņs pateica analīzes nevajag. Jautāju kā tad zin vai vis kārtībā būs viņs man neatbildēja, sāka stāstīt ka sekas vēl kādu laiku jutīsies. Es forumā gribēju uzzināt vai ir normāli bez analīžu veikšanas pārtraukt dot zāles un sūtīt mājās. Tomēr tā ir ļoti nopietna slimība. Ārsts man nespēja tieši atbildēt ne uz vienu jautājumu, viņš ir krievs, teicu lai saka krieviski, es sapratīšu, bet arī tad aplinkus runāja.
Re: Vai tas ir normāli?-meningīts
10.07.2013 15:11
Nav nekur teikts, ka analīzes noteikti būtu jātatkārto. Vai tad Tev patīk, ka dur mugurā? Tas arī starp citu ir ar risku saistīts. Nu a serozajam meningītam antibiotikas ir vairāk tā kā profilakses nolūkā... Bet sekas pēc meningīta ar būt ļoti ilgstošas... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vai tas ir normāli?-meningīts
10.07.2013 15:14
meningīts pēc definīcijas ir nopietna slimība, bet kā visas slimības, tas var būt ar dažādu gaitu.

ja Tev viegla gaita, tad ārsts pieņēma tādu lēmumu, kas, manuprāt, ir viņa atbildība.
Re: Vai tas ir normāli?-meningīts
10.07.2013 15:19
Labi paldies, vienkārši uztrauc, ka antibiotikas tā pēkšņi pārtrauca dot. Nu tad cerēšu ka ārsts pareiz visu dara. Par mugurā duršanu-es paciestu, vienkārši gribētos pārliecināties par meningīta atkāpšanos, jo kopš te esu uzlabojumus nejūtu. Galva kā ar gaisu piepūsta visu laiku.
Re: Vai tas ir normāli?-meningīts
10.07.2013 15:50
To gan ārstam vajadzētu pateikt (ka sajūtas nav mainījušās); turklāt Tu vari vērsties infektoloģijas centrā (LIC) atkārtotai konsultācijai pie cita speciālista.
Re: Vai tas ir normāli?-meningīts
10.07.2013 16:03
Es tak viņam katru dienu saku ka man sār galva ik pa laikam un smaga galva. Es vienkārši uztraucos vai tiešām man vairs nav meningīta. Ja pēc mēneša nebūs labāk tad jau redzēs. Tagad ceru ka ārsts ar savu minēšanu zin ko dara
Re: Vai tas ir normāli?-meningīts
10.07.2013 23:06
Pret vīrusa meningītu,kā augstāk teikts,antibiotikas nepalīdz. Tās dotas profilakses nolūkā,līdz analīžu saņemšanai.Bez analīzēm ir citi veidi,kā uzzināt par stāvokļa uzlabošanos. Asins analīzes, objektīvā atradne. Limfmezgli. Vakara un rīta t*.Neiroloģiskie dati.Sāpju dinamikas trūkums.
Tev būs jāiet pie ģimenes ārsta,kas noteikti sūtīs,nepieciešamības gadījumā pie neirologa. Ģimenes ārsts var atkārtot asins analīzes.
Lai veiksmīga rehabilitācija.
Re: Vai tas ir normāli?-meningīts
11.07.2013 08:39
Man vienīgas ko pārbauda tā ir temperatūra. Asinis jau nedēļu nav ņemtas. Man ir palielināti limfmezgli, bet ārsts pat uz tiem nepaskatījās. Vienīgais ko izdara ir asinsspiedienu izmēra katru dienu. Labi, tagad zināšu ka vajag čāpot pie ģimenes ārsta.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 14?
Ziņa: