Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna

Aizsāka Topošais Students 

Sveicināti,

Ļoti vēlētos steidzīgi lūgt Jūsu padomu sekojošā jautājumā. Kuru universitāti labāk izvēlēties, lai izglītotos medicīnas jomā? Stradiņu vai LU bakalauru? Abos gadījumos spīd budžets, taču izvēle jāizdara jau līdz šī gada 23. jūlijam.

Vēlētos noskaidrot, kā patīk / nepatīk attieksme, kādas ir rezidentūras iespējas abās universitātēs, varbūt arī kāds savā laikā pārbēdzis no vienas universitātes uz otru, kāds ir noslogojums un studiju biedri.

Būšu pateicīgs par jebkuru viedokli!

Ar cieņu,
Topošais Students
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
21.07.2013 20:42
Es pati nēesmu studējusi,bet mana draudzene ir! Viņa bija budžetā un ļoti patika (RSU). Bija protams ļoti daudz jāmācās,bet kā jau dakteriem viss ir jāzina. :) Viņa pat bija aizbraukusi apmaiņas programmā uz Portugāli. 6 gadus nomācījās te un tad atgriezās atpakaļ Portugālē un tagad tur mācās tālāk nākamos 6 gadus un arī strādā par dakterīti. :)
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
22.07.2013 01:10
ja uz dakteriem, tad RSU, jo augstāks mācību līmenis.
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
23.07.2013 12:14
Pievienojos.Neesmu LU studējis. Bet vairāki fakti man liek domāt, ka tā iestāde ejama ar līkumu.Stradiņu universitāte ir specializēta mācību iestāde ar labiem,praktizējošiem kadriem.
Liels, liels paldies Kl, Runcenei un Mazdakterim1!

Savu izvēli esmu izdarījis. Jāsaka, ļoti palīdzējāt lēmuma pieņemšanā! Paldies!

Ar cieņu,
nu jau Esošais Students
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
24.07.2013 15:31
visas veiksmes!
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
25.07.2013 09:47
Izturību un māku saglabāt veselību .Jo slodzes ir šausmīgas. Man ,sliņķim un bez talanta cilvēkam palīdzēja tikai dzelžains atpūtas un darba režīms.
Mazāk iesaistīties sabiedriskajās aktivitātēs.Te iet runa par arodbiedrībām,rīcības komitejām u.t.t. Jo tās atņem ļoti daudz nervu enerģijas,laiku un veselību.Nakts miegs klusumā un tumsā ir viens no galvenajiem noteikumiem nervu slimību un ļaundabīgo audzēju profilaksē.Vitamīniem bagāti ēdieni. Izslēgt kofeīnu pēc 15:00.Fiziskās aktivitātes mērenas.Izvairīties no pārtikas ar E-vielām. Kefīri.
Lai veiksme un vēlreiz veiksme.
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
30.07.2013 21:07
Pilnīgas muļķības. LU māca ļoti labi profesori, ja ne pat vadošie savās jomās - prof. Dumpis, prof. Pīrāgs, prof.Ligere, utt. Kardioloģija topa augšgalā, par preklīniskajiem priekšmetiem labāk nerunāsim - prof. Markovs, prof.Sjakste, utt. Dusmas par tādiem, kuri neko nezina un muld!
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
31.07.2013 17:56
Katrs,cienījamais snuker, vadās pēc savas pieredzes. Neviens jau nesaka,ka LU ir slikti profesori.
Bet kopaina ir tāda, ka es neuzticos LU kopumā.
Es nekādi nesaprotu, kāda velna pēc LU ir ,kā lai viņu sauc.... Reliģiskā fakultāte.Kā to var pieļaut normāli, gudri profesori ?Viduslaiku inkvizīcijas mantinieki.Svētā Romas inkvizīcija faktiski veica noziegumu pret cilvēci. Noziegumam pret cilvēci nav noilguma.
Ja man hipotētiski, par kaut kādiem nopelniem piedāvātu LU goda doktora grādu. Es kategoriski no tā atteiktos tikai šī fakta dēļ.Teoloģijas fakultātei nav vietas 21. gadsimta Universitātē.
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
31.07.2013 19:25
Mazdakteri, reliģijpētniecība nav nekāda dievticēšana...

Biku painteresējies, ko viņi tur dara :)

Katra konfesija mācītājus sagatavo savos semināros, LU TF mācītājus negatavo. Un reliģijpētnieki, manuprāt, mums ir vajadzīgi. Turklāt tur studē visas pasaules reliģijas, ļoti, ļoti tālu līdz viduslaiku tumsonībai.

Bet par LU medicīnu, khe, khe, nu varbūt tur tagad ir sagājuši kādi labāki kadri, bet man ir sava pieredze :), nu tieši kā kolēģim.
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
31.07.2013 19:47
Vienīgā atšķirība starp augstskolām ir tā, kā vadība attiecas pret studentiem. Galu galā visi mācāmies no vieniem materiāliem un vienas valsts veidotas programmas.
Daudzi pēc centralizētiem eksāmeniem tiek iekšā gan LU, gan RSU (tai skaitā es). Katrā no iestādēm svarīga ir pašdisciplīna. Pasniedzējs izlasa lekciju 2 stundu garumā un tālāk viss atkarīgs tikai no tevis. Abās mācību iestādēs ir tādi, kas "izbrauc" un tādi, kas naktis neguļ un mācās. Pati mācos LU. Teikšu tā, RSU ir stingrāka vērtējumu sistēma, pati tur izgāju ķīmijas kursus, domāju tur stāties, bet izglītības līmeni atspoguļo tikai un vienīgi spēja savas zināšanas pielietot praksē un tas ir patiešām grūti. Un te neviens profesors nepalīdzēs. LU ir augstākas histoloģijas zināsanas, toties RSU anatomija...bet ap 4 kursu nāksies visu mācēt saprast. Un ja pat tu slinkoji pirmos 2 gadus, vēlāk tas atspoguļosies un slimnīcā ne LU ne RSU studentus nežēlo, ar katru gadu mēs paliekam arvien mazāk. Tā kā domāt vajag uz perspektīvu, vai jūs spēsiet to paveikt, spēsiet sevi pašu stimulēt un vai spēsiet ikdienā sastapties ar slimiem cilvēkiem vismaz 4 gadu garumā, un vai spēsiet savas zināšanas akumulēt, lai no tām izlobītu svarīgāko: "kā palīdzēt". Neviens to darīt nevar iemācīt, tas ir paša darba un pieredzes jautājums. Agrāk jau vispār nebija universitāšu, bet labi mediķi un citu profesiju pārstāvji eksistēja.
rsu med.studente
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
21.01.2014 15:09
Ne pārāk sapratu, kas domāts ar LU bakalauru?
Ārsta diplomu ieguvušais ir profesionālais maģistrs.
rsu med.studente
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
21.01.2014 15:14
Nu, jā, RSU neesmu manījusi Teoloģijas fakultāti :)
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
22.01.2014 10:02
rsu med.studente Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nu, jā, RSU neesmu manījusi Teoloģijas
> fakultāti :)
_________________________________
RSU studentei:Paldies par ļoti diplomātisku atbildi.
Ļoti cienījamai Runcenei: Visā Latvijā ir pazīstams cilvēku nīdējs un naida kurinātājs mācītājs, kas beidzis LU. Viņš neatdzīst Antropoģenēze evolūcijas teoriju, Bioģenētisko likumu. Īsti neatceros viņa uzvārdu. Strādā Rīgas domē.Zinu, ka viņš sludina nacista cienīgas atdziņas.Ja jau LU izsniedza viņam diplomu, tad tas norāda, ka viņu līmenis ir viduslaiku kvalitātē ar nacisma pieskaņu.Vai arī viņiem nestrādā pietiekoši labi akadēmiskie filtri.Zinu savu medicīnas skolu.Tur no 38 cilvēkiem kursu pabeidza tikai 18.Meļi ,slīmesti un anarhisti tika atfiltrēti.
Ar pilnu atbildību un neapgāžamiem faktiem varu apgalvot, ka LU ražo nacistus un rasistus.Akadēmiskā iedomība tur robežojas ar necilvēcību.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.01.2014 10:10 by Mazdakteris1.
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
22.01.2014 11:24
Cien. kolēģi, manuprāt, minētajā gadījumā velk uz to, ka personai vajadzētu būt kādas zināmas medicīnas nozares pacientam (bet viņš noteikti nav), es gan nezinu kādas, bet varbūt Tu pats zini :D

Ļoti labi zinu LU TF, jo viens ģimenes loceklis tur ir doktorants, kristīgās baznīcas izpratnē ateists; fakultātes virziens augstākā līmeņa studijās ir reliģijas vēstures pētīšana un arī to psiholoģisko aspektu pētīšana, kāpēc cilvēki pievēršas reliģijām + viņi apgūst daudzas senās valodas. Cik zinu, gandrīz visi atzīst evolūcijas teoriju, jo pazīstu vairākus doktorantus un arī mācībspēkus.

LU TF nesagatavo mācītājus, viņi gan tur var papildināt zināšanas, bet tas ir citādi, LU TF nav saistīta ne ar vienu baznīcu, bet bakalaura līmeņa studijās ir daudz ķerto, tas gan tiesa, tieši tā – ķerto, jo viņi nekur neārstējas, bet ļoti vajadzētu :D Tur ir bijuši gadījumi, kad saukta NMP, jo students vicinās ar cirvi...

LU TF mācībspēki tomēr nav ārsti un neārstē slimniekus, visādi dīvaiņi bija arī manā Svešvalodu fakultātē, kur es iestājos pēc tam, kad negribēju par 90 rubuļiem strādāt par feldšeri :)
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
22.01.2014 14:14
Paldies par izsmeļošo atbildi.Zinu, ka LU ir beiguši arī daļa no NA biedriem. Piemēram Iesalnieks. Kādā no viņa intervijām viņš visai baigi izteicās par dzimum atšķirīgiem cilvēkiem. Nosaucot tos par kropļiem.Teica , ka nācijas tīrības vārdā ar viņiem jācīnās. To saka LU maģistrants. Es zinu,ko par līdzīgiem cilvēkiem teica nacisti Pārāk daudz un diezgan sīki zinu viņu likteni nacistu koncentrācijas nometnēs. Kā cilvēks, kas saskāries ar PSRS psihiatrijas ārstēšanas metodēm . Esmu redējis Staļina laika psihiatrus, kas līdzinājās nacistu Mengelim.Tieši tāpēc es LU saskatu, ne jau kā progresīvu un mūsdienīgu mācību iestādi.Nedrīkst šīs iestādes absolventi sludināt cilvēka nīstošas teorijas.
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
22.01.2014 15:27
Domāju, ka to nepaveic augstskola, bet cilvēks aug par deģenerātu mājas un ģimenes ietekmē + bioloģiskie/ģenētiskie faktori. Augstskola dod informāciju, pa laikam katrā fakultātē ir un būs cilvēki, kas patiesībā ir bīstami sabiedrībai; kinošāvējs bija tiesību zinātņu doktorants un gatavojās kārtot advokatūras eksāmenu... Ko te vispār teikt, bet ne jau augstskola viņu tādu padarīja, ja varbūt lasīji klasesbiedru atmiņas – visas (maigi sakot) dīvainības bija pamanāmas jau tad, kad viņš vēl bija bērns. Turklāt viņš jau bija vicinājies ar ieroci kaut kāda parasta autosastrēguma gadījumā. Psihiatre R. Klotiņa toreiz izteicās, ka nesaprot, kāpēc neviens nereaģēja un viņš jau laikus nenokļuva psihiatru redzeslokā.

Domāju arī, ka mūsdienās mēs varam runāt par divām psihiatrijām, jo bīstamiem cilvēkiem ir vieta izolācijā, un daļu šīs izolēšanas paveic psihiatrija, tas ir tikai visu citu sabiedrības locekļu dēļ. Cerams, ka Staļina laiku pieeja ir aizgājusi. Esmu redzējusi, kā mūsdienās psihiatrijā "pieņem mērus", un ir pilnīgi skaidrs, ka neko citu tur darīt nevarēja.

Man šķiet, ka jebkurai augstskolai vajadzēja reaģēt asāk, ja tās students pauž fašistiskas idejas, bet notiek neizprotama tūkstīšanās un izlikšanās par beigtu. Ja kaut ko tādu runā absolvents, augstskolai vismaz vajadzēja paust oficiālu nožēlu. Vācijā pat jebkurā darbavietā uz to reaģē ļoti asi un ziņo policijai, bet mums valda gļēvulība un korupcija. Viņi vienkārši jau laikus zina, kas pie kā var novest.

Par NA labāk nerunāsim; mūsu sabiedrībai vienkārši vēl nav skaidrs, ka nespēja pieņemt atšķirīgo un citus diskriminējošas naida runas parasti beidzas ar ļoti nelāgiem darbiem. Cerēsim, ka mēs tad nebūsim kinoteātrī :(
Re: Steidzami lūdzu padomu - RSU vai LU medicīna
23.01.2014 10:36
Runcene teica:Par NA labāk nerunāsim; mūsu sabiedrībai vienkārši vēl nav skaidrs, ka nespēja pieņemt atšķirīgo un citus diskriminējošas naida runas parasti beidzas ar ļoti nelāgiem darbiem. Cerēsim, ka mēs tad nebūsim kinoteātrī :(
___________________________________________________
Pirms Staļina un Hitlera nākšanas pie varas daudzi cerēja un nogaidīja. Rezultāts mums zināms.Domāju, ka tas attiecas uz visiem. Parastiem cilvēkiem.Mācību iestādēm ar vārdu. Politiķiem un inteliģencei.
Pret necilvēciskumu visās tās izpausmēs ir jācīnās. Jārunā. Atklāti vai anonīmi.Citādi beigas.
Jo cerība mirst pēdējā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 3?
Ziņa: