locîtavas un vecums

Aizsāka ??? 

???
locîtavas un vecums
30.09.2004 14:13
Man neliekas nekas ârkârtçjs, ja cilvçkam teju 90 gadi un naktîs sâk sâpçt locîtavas. Jo vecums mûsdienâm tomçr pieklâjîgs, jaunus kaulus neieliksi. Pa dienu jûtas normâli (es savos 30 tâ vienmçr nevaru apgalvot), pie tam visu laiku kustas, strâdâ dârzâ un ir dienas, ka kâjâm nostaigâ vâirâk kâ 5 km !!!!!
Kur problçma - lieta tâda, ka uzskata, ka nu ir galîgi slims, jâved pie nezin kâdiem ârstiem, grib, lai liek slimnîcâ uz izmeklçðanu utt., starp citu arî ìim. ârsts uzskata, ka tur diþi nav ko ârstçt, slimnîcâ nav galîgi iemesla likt. Es tîri labi saprotu psiholoìiski, ja 90 gados pirmo reizi bez maz cilvçks saskaras ar tâdu lietu kâ "kauli sâp", bet tâpçc taèu nevar apgalvot, ka esmu cietsirdîga un nevçlos palîdzçt. Grûti to visu it kâ neòemt galvâ, bet rezultâtâ sanâk, ka tev bendç nervus.
ineshuks
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 14:21
Nu, izmekleet, lai noteiktu iemeslu un piemekleetu terapiju tomeer vajag. Jo vecums jau tomere nav slimiiba un arii ar vecumu saistiitaas izmainjas un nepatiikamaas sajuutas tachu var meegjinaat korigjeet. Citaadi taa jau tie vecie cilveeki "ieguljaas"- saap, dariit neko neviens nedara, jo vecs, vecais cilveeks izvairaas kusteeties, lai nesaapeetu, jo mazak kustaas, jo mazaak turpmaak var pakusteeties; nekustaas enmaz un kljuust par slogu apkaarteejiem. Dumi...
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 14:24
Man domat nav svarigi cik cilveekam gadu, kaut vai 100..Vai tad vinjsh nav pelnijis arsta kons-ju un atbilstoshu arsteshanu?
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 14:41
Vai 90 gados bûtu normâli ciest sâpes tikai tâpçc, ka vecs?
???
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 14:59
palasiet nu uzmanîgâk, pie ârsta tiek vests, pie ìim ârsta, bija arî íirurga konsultâcija, tâ kâ nepârmetiet man, abi ârsti tâ arî pateica, ko jûs gribat v e c u m s, ka viens otrs jau knapi pâri 50 knapi kust un kauli grieþas ârâ. neviens neliek ciest sâpes, ir parakstîtas pretsâpju tabletes, bet ja tâs atsakas dzert, tâ viòa darîðana, jo savos gados ir pie pilna un skaidra saprâta.cik noprotu tâs sâpes jau nav necieðamas, ir teiciens "lauþ kaulus"
Un nemçìiniet iestâstît , ka jâmaina ìim. ârsts, tad parâdiet vai lai atsaucas ìim ârsts cçsîs, kurð ar mieru òemt vecu cilvçku ârstçt. cik noprotu, ðeit forumâ apgrozâs galvenokârt rîdznieki, cik zinu, rîgâ ir cita medic. sistçma, ja kaut regulçri pçdçjâ laikâ klausâs ziòas, tad zinat, kas ðajâ jomâ notiek ârpus rîgas.
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 15:05
Pirmkârt, jautâjums - vai zâles ir rûpîgi piemeklçtas un izmçìinâtas?
Otrkârt – pilnîgi sirds apsâpçjâs no tâ teksta, þçl veèuka. ??? – esi gan necilvçcîga. Par saviem nerviem vairâk baþîjies nekâ par to, ka cilvçkam sâpes jâcieð. Besî mani tâda attieksme gan kâ ârstu, gan kâ cilvçku.
???
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 15:15
palasîjos vçl te forumâ, par ko raksta, kâdas problçmas, secinâjums viens - viens otrs nezin kâdâ pasaulç dzîvo, izskatâs ka ar lasîðanu vai sapraðanu arî tâ paðvaki.... pçc tâ cik bieþi un kâdi cilvçki te apgrozâs, var spriest pie datora sçþ cauru diennakti

ja mâte meitai naviemâcîjusi elementâras higiçnas prasîbas...., ja meitenei varbût tieðâm veselîbas problçmas, ved pie ârsta, ne zâkâjies pa forumu

ðis forums izskatâs ir vairâk priekð nomelnoðanas un savu negatîvo emociju izpauðanas

to: bo
vispirms lasi, tad raksti, nervus bojâ tâdi kâ tu, acîmredzot dzîvç nav nâcies ar tâdâm situâcijâm sastapties, dzîves realitâte tevi nav skârusi

atvainojiet, bet ðajâ lapâ vairs neienâkðu
ineshuks
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 15:33
piekriitu bo, man ar radaas iespaids, ka kaadam te piparmeetru teeja nodereetu, lai cilveeku priekshlaikus kapaa neliek. Un asais uzbrauciens bo to tik apstiprina. Vecums nav slimiiba, lai kaa dazhi aarsti necenstos pateikt, ka ir. Sapratni cilveekam vajag, sapratni :-)
rota
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 15:51
òo pieredzes zinu, cik smagi ir, kad veselîbas problçmas parâdâs jau krietnâ vecumâ,un diemþçl ârsti tâ arî pasaka - vecums, tâ kâ ar sapratni no lîdzcilvçku puses vien nepietiek. ja pats neesi mediíis, ir ïoti, ïoti grûti, jo praktiski tu palîdzçt nespçj. noprotams, ka vecais cilvçks par kuru te runâ, vçl ir diezgan òiprs un spçcîgs. nu negrib, negrib mûsu valstî ârstçt, kur nu vçl gados vecus. nevainojiet vienmçr piederîgos, ka âtrâk kapâ grib ielikt utt.
ineshuks
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 16:02
Tur jau ta aleita, ka negrib valsts aarsteet un ja veel piederiigo komentaars ir "es savos 30 tâ vienmçr nevaru apgalvot" (runaajot par veseliibu, tad duusha apskrienas :-(
rota
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 16:41

ja reiz pa ðo tçmu aizsâkts (ka valsts negrib ârstçt) :

http://www.financenet.lv/news/latvia/index.php?id=79187

nesen ziòâs kâds no ierçdòiem mçìinâja apgalvot, ka iedzîvotâji ïaunprâtîgi izmanto zilâs lapas, kaut kâ negribas ticçt, jo daudzâs darba vietâs ðîs zilâs lapas esamîba draud ar darba zaudçðanu. pieïauju, ka ir atseviðíi gadîjumi, bet ne massveidâ.
pçdçjâ laikâ ðî medicînas sistçmas tçma aktuâla, katru dienu tiek cilâta mçdijos, daudzi ir cietçji ðajâ sistçmâ, varbût tâpçc arî tilk asi reaìç. skumji, bet fakts.

varbût vajadzçja bez maz jaunu tçmu atklât.
rota
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 16:54
iedomâjos, vai kâds, kas ðajâ diskusijâ piedalîjâs ir mediíis? gribçtos tieði no mediíiem dzirdçt par ðo diagnozi - vecums. vienkârði man paðai ðî tçma ir aktuâla un sâpîga, tâpçc tâda interese.
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 17:09
to ???
Ja esi tik asa un neiecietîga pret savu veco radinieku, kâ pret ðo forumu, tad þçl abus. Tie, kas ðeit apgrozâs ilgu laiku, nav neiecietîgi. Parasti tâdi ir tie, kas ienâk uz îsu brîdi. Diemþçl arî tu.
Manâ paspârnç ir trîs, kam ap 80 gadiem. Tâ ir elle un indija. No vienas puses ârsti, kas saka: ko gribçt - tâds vecums. No otras puses paði vecîði, kas negrib samierinâties ar savu vecumu un slimîbâm. Par visu viòiem ir savs viedoklis, visu viòi redz un saprot arî attieksmi pret sevi. Es atrodos pa vidu... Ja vçl piemetina, ka divas visu mûþu bijuðas ârstes... Ïoti, ïoti smags jautâjums.
ineshuks
Re: locîtavas un vecums
30.09.2004 17:37
Es esmu (biju :-) ) medikjis. un diagnozes- vecums- slimiibu klasifikatoraa nav. un ja raii buutu - katrai diagnozei ir sava ieteicamaa arsteeshana.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 13?
Ziņa: