Kardiologa konsultācija

Aizsāka Ajaj 

Kardiologa konsultācija
07.08.2013 01:11
Labdien!

Jautājums sekojošs - vai es varu doties pie kardiologa, bez nosūtījuma, un viņš man neliks sadarboties ar ģimenes ārsti?
Lieta tāda, ka manai ģimenes ārstei ir pieradums neieklausīties manās sūdzībās. Pati esmu 92.gada izlaidums, dzelzs deficīta anēmija no 94.gada. Svars/augums normāls, ķmi ir 21. Katru reizi vizītē sūdzos, ka krīt mati un mēdz būt pārsitieni. Pēdējā pusgadā nu jau konstanti katru dienu dur, sitieni pāri 110/minūtē, spiediens janvārī pie ģimenes ārsta bija 140/97, aizvakar 133/86. Katru reizi pēc asinsanalīzēm zvanu, reakcija otrā galā - viss kārtībā, tev ir anēmija, ēd bietes. Ēdu bietes, dzeru dzelzs kapsulas. Martā-maijā 4x esmu noģībusi, vienmēr sirds situsies ap 140 ģībšanas brīdī, ģim.ārste teica ēst šokolādi un bietes. Biežāk sāku mosties tikai tāpēc, ka sirds auļo. Pēc vienas no ģībšanām mamma sazvanīja mana (nelaiķa-kardiologa) tēva kursa biedru-kardiologu konsultācijai, viņš lika sūkāt pa pusītei metaprolola, kad iet pāri pa 100sitieniem un dabūt nosūtījumu pie kardiologa, bet ģim.ārste saka, ka nevajag un metaprololu arī nē. Jāsaka, ka es metaprololu dzeru tikai tad, kad jau jūtu aukstos sviedrus un ģībiena tuvošanos. Zinu, ka 2001. man tētis taisīja kardiogrammu, jo toreiz man sirdī saklausīja trokšņus, vairāk gan par to neko nezinu. Vēl anamnēzei varu pievienot faktu, ka tētis nomira 42.g.v. no sirds mazspējas, cik zinu, viņam arī bijusi anēmija un, ja nu tas kaut ko dod, viņš bija Černobiļas sprādziena likvidators, bet pēc-černobiļas-bērnu uzskaitē es neesmu.
Vai manus ātros sitienus var nomākt tikai ar bietēm un dzelzs lietošanu? Saprotu, ka droši vien uztraucos, kur nav jāuztraucas, esmu jauna un spēcīga un viss ir manā galvā, bet tomēr būtu mierīgāka, ja man pateiktu, ka viss kārtībā un tā ātrā bungāšana krūšu kurvī nav nekas nopietns.
Re: Kardiologa konsultācija
07.08.2013 08:46
Vajag kardiologu. Protams, ka var iet bez nosūtijuma. Tikai tas var būt par pilnu maksu... Normāls ģimenes ārsts arī tiktu ar šo problēmu +/- galā. Bet tas ir ja normals...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Kardiologa konsultācija
11.08.2013 15:13
Jā, pie kardiologa var iet bez nosūtījuma. Tikai tad jārēķinās, ka 1) šī konsultācija būs par pilnu maksu; 2) ļoti iespējams, ka arī visi izmeklējumi/analīzes, uz kuriem kardiologs tevi sūtīs, būs par pilnu maksu; 3) ja tev būs jālieto kādas zāles, varētu būt, ka arī tās tev būs jāpērk par pilnu cenu, jo receptes ar atlaidēm var izrakstīt tikai ģīmenes ārsts. Liela daļa speciālistu tādēļ iesaka sadarboties ar ģimenes ārstu, lai viss šis pasākums būtu pacientam lētāks. Bet ja uzreiz teiksi kardiologam, ka tev ar savu ģimenes dakteri sliktas attiecības, domāju, tevi sapratīs.

PS Varbūt ir vērts padomāt par ģimenes ārsta maiņu?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 16?
Ziņa: