Kas tas ir?

Aizsāka Flora 

Flora
Kas tas ir?
19.08.2013 12:53
Sveiki!
Pēdējā laikā esmu nedaudz nobažījusies par savu veselību, it kā jūtos labi, bet ir dažas nianses: pastāvīgs nogurums, izkrīt mati (kaut arī tie ir veselīgi un spīdīgi), neregulāras mēnešreizes, nedaudz pieaug svars, metas pumpas gan uz sejas, gan dekoltē zonā, aizsmakusi balss un pats satraucošākais - balti pleķīši uz apakštilbiem un rokām. Kad pleķīšu paberzē vai konkrēto ķermeņa daļu paceļ augstāk, tie izzūd.
Pagaidām norakstu to uz stresainu periodu, bet ja nu tas tā nav? Pie dermatologa jau esmu pierakstījusies. Ģimenes ārsts par baltajiem plankumiem paraustīja plecus un teica, ka uz kājām tādus nekad nav redzējis. Vai kādam ir bijis kas līdzīgs? Kādas ir rekomendācijas, minējumi par iespējamajiem iemesliem?
Paldies!
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 14:27
Vitamīnu trūkums...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Flora
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 14:30
Kādu vitamīnu trūkums konkrēti?
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 14:35
Bļin, vot nevaru es vien nobrīnīties par cilvēku neapķērību... Nu kā Jūs mīlīši saglabāsiet veselību...?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Flora
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 14:37
ku! Diemžēl par vitamīniem maz ko zinu, jo tādus nelietoju (mākslīgā veidā), bet aptiekāre noteikti atrisinās šo jautājumu. Paldies!
bmw
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 16:53
Domāju,ka ku šoreiz varēja atbildēt precīzāk,bet nu ok,ir liels pamats domāt,ka ir izteikts joda deficīts,un to nevarēs atjaunot ar vnk kompleksajiem vitamīniem.Patiesībā pilnīgi visi simptomi norāda uz joda deficītu,vienīgi par pleķīšiem nesapratu-vai tas būtu vitigilo vai kas cits,uztaisu joda testu,ja apstiprinās joda deficīts-ļoti ieteicams būtu lietot,tikai ne brūno jodu,kas dezifekcijai domāts,vitamīnu komplekss ko būsi nopirkusi,arī noderēs,jo tā tiešām nemēdz būt,ka trūkst kkas viens.
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 17:37
Es ieteiktu pārbaudīt vairogdziedzeri.
Bet multivitamīni arī par ļaunu nenāks.
bmw
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 18:10
Abos ieteikumos-par joda daudzuma pārbaudi un vairogdziedzera pārbaudi,būtībā nav pretrunu,pārbaudīt vairogdziedzeri ir pilvērtīgāk,kā tikai joda tests.Joda tests ir viekāršs,ātrs,bet-neprecīzs.
Flora
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 20:40
Liels paldies!
Vairogdziedzeri pārbaudīju pagājušajā gadā, atklāja 2 palielinātus bumbulīšus ~1 cm lielumā, lika iet uz biopsiju. Kad saņēmu rezultātus, teica, ka it kā viss ok, paraugu esot par maz paņēmuši :) Lika pēc pus gada aiziet vēlreiz uz sonogrāfiju. Laikam izskatās, ka būs tā arī jādara.
Par tiem pleķiem man arī nav skaidrs. Ja nepazustu ik pa brīdim, tad domātu, ka kāda dermatoloģiska vaina, bet viņi tiešām visizteiktāki ir tad, kad rokas un kājas ir uz leju. Paceļot rokas gaisā, tie izzūd.
bmw
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 21:16
Nezinu vai bumbulīši nozīmētu vairogdziedzera palielināšanos vai labdabīgus veidojumus,bet vairogdziedzeri vajag pārbaudīt uz hormoniem-vismaz tiroksīnu,nu un patiesībā arī joda daudzumu derētu noteikt,simptomi hipotirozei un joda deficītam ir ļoti līdzīgi,tas visbiežak arī ir hipotireozes cēlonis.
Par pleķiem nezināšu,bet-ja nevar saprast kas tas ir,var pārbaudīt to ko var saprast,mikroelementu deficītam ir arī ļoti reti simptomi,kas bieži netiek aprakstīti,un-es nedomāju,ka pilnīgi visi ir izpētīti.
Bet nu simptomi norāda uz joda deficītu jeb hipotireozi,bet-ja trūkst jods,tad neizmantojas A vitamīns,kas atbild par ādas veselību.
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 21:17
Īstenībā stress var izsist no ierindas endokrīno sistēmu...

Ļoti pamatīgi turklāt.

Tev vajadzētu nevis ģ. ā., bet labu endokrinologu.
Flora
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 22:27
Jā, par stresu iedomājos, jo man pēdējā laikā arī acs plakstiņš raustās un tā arī ir, ka pēdējais pusgads ir darbu un pienākumu pilns. Paldies visiem par komentāriem, rīt nopietni pievērsīšos veselības jautājumam.
bmw
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 22:40
Nopērc arī magneb6 un calcia 800 un palieto,stress maziāsies,bet arī joda trūkums var izsaukt vai nu depresīvu vai nervozu stāvokli,un klāt arī multivitamīus būtu vēlams.Bet plakstiņš raustās visticamākais no magnija trūkuma.
Re: Kas tas ir?
19.08.2013 23:23
Latvijā tagad 99% cilvēku ir nodzinušies un pārstresojušies.

Jāmācās ņemt atslodzi (kaut šķiet, ka nav iespējams), tad organisms daudz spēj atjaunot pats.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 4?
Ziņa: