Mazdakterim...

Aizsāka kachenite 

Mazdakterim...
03.09.2013 15:22
Tā kā es te uz Tevi vislaik dusmojos, tad lai būtu skaidrs, par ko:
http://www.dr.lv/phorum/read.php?3,406667

Ja nu kas, artroskopiju es uztaisīju- paliku bez mediālā meniska raga 1/3 daļas. Tagad ir labāk, nekā es pērn te aprakstīju, un labāk, nekā bija pirmos 2 mēnešus pēc operācijas. :D :D Tomēr pietupties joprojām nevar, jo kāja līdz galam nelokās. Sajūta, ka kkāds bumbulis tur ceļa mugurpusē atrodas un traucē kājai locīties.

Tāpēc man liekas: nahren es to artroskopiju uztaisīju? Varbūt, nemaz nevajdzēja taisīt? Laikā, kad man vajadzēja staigāt pa bibliotēkām un meklēt grāmatas bakalaura darbam, es pēc operācijas mājās gultā vārtījos.

Diemžēl, es pieredzes trūkuma dēļ nezināju pajautāt un neviens doks man nepastāstīja par pēcoperācijas periodu. Visur tikai netā rakstīts: viegla, operācija, viegla operācija...Nu, ja tā ir viegla op., kā tad ir smaga??? Bakalurs palika neuzrakstīts

(Kaut kad būs atkal jātaisa "medicīnas tūre"- kāju tomēr gribas salocīt- zemenes un ābolus lasīt, kurpes šņorēt un grīdu mazgāt normāli gribas. Dzīvot jau tā var, bet priekš kam griezt, ja labāk no tā nepalika?)
Re: Mazdakterim...
03.09.2013 16:54
Jocīgi. Jāiet pie griezējiem un jārunā. MR vajadzēja visu uzrādīt. Cerēsim uz labāko. Bakalaurs jau ar kāju nebija jāraksta. Uz kruķiem,bibliotēka un lasi ,un raksti:)))).
Novēlu veiksmi un izveseļošanos.
Re: Mazdakterim...
03.09.2013 19:56
ārsts nav Dievs. Ja jau nāci ar sūdzībām, tad ārsta pienākums ir tev palīdzēt, mazināt sāpes, uzlabot dzīves kvalitāti. Traumas dzīvē notiek - cilvēki zaudē locekļus, acis, orgānus...etc. P.S. Meniska un ceļa locītavu saišu operācijas dzīst ļoti lēni. Novēlu Pacietību.
Re: Mazdakterim...
03.09.2013 21:21
Paldies, YT!
1) Saites ir kārtībā. Nav ne plēstas, ne grieztas.
2) Artroskopija bija pirms Ziemassvētkiem, aprīlī Lielās Talkas laikā nogāju 11km- tad beidzot sapratu, ka kāja atkal lietojama. Pirms 2ned. ar riteni nobraucu 40km Sigulda- Saulkrasti. Pa pilsētu vasarā es pārvietojos tikai ar riču- man tā ērtāk. Tik pietupties nevar normāli un ilgi sēdēt ar saliektām kājām nevar- sāk sāpēt. Brīžiem, pēc sajūtām, līdzīgām,kā pag.vasarā bija uz USG dienu= sinovīts? Pie slodzes, ir sajūta, ka celis "peld".
3) Gribētu redzēt to "ģēniju" kas pērn valsts naudu operācijām dalīja. Te nedod, te daudz iedod un nezin,vai nākošgad arī "meniskiem" iedos? Es viņa dēļ 2mēn. kā zombijs staigāju-griezt,negriezt? Kad griezt? Kā tas būs kopā ar darbu,augstskolas praksi un diplomdarbu? Beigās pagrābu laikam tāpēc, ka "šogad vēl dod bez maksas, bet nākošgad-nevar zināt"??
4) Ārsti nav dievi,bet... Kad es zvanīju dokam,ka gribu vēlreiz aprunāties, es biju gatava samaksāt viņam privātpraksē. Tā vietā man nācās runāties ārstu istabā 4 ārstu klātbūtnē. Es zinu, ka ārsti ir visu ko redzējuši, bet man nav vienalga, kas mani klausās. Jutos tur kā apskatei izlikts herbārija kukainis un daudz ko nepateicu, nepajautāju. Nonācu "uz galda",īsti nesaprotot, vai man to vajag, vai nē. Incanti,ka arī pats ārsts nesaprata, kāpēc es gribu, lai mani griež :( Crazy komunikācija! Ja runātu divatā, tā nebūtu bijis.
Re: Mazdakterim...
03.09.2013 21:28
Kachenit, cik saprotu, tas bija 4 ārstu konsīlijs, kurš lēma (saprotu, ka jūties neomulīgi, bet tādi tie kosīliji ir visā pasaulē - visi nopietni, steidzīgi...). konsīlijos sīkumus un vieglas kaites nelemj. Varbūt, tu neapzinies, bet tas laikam bija npietnāk, nekā bija sākumā. un vēl, kā es vienmēr saku pacientiem - Cik ārstu, tik viedokļu.. bet 4 ārsti lēma, ka jāoperē, tad jāoperē. Paiet'bu, kachenīt..;)
Re: Mazdakterim...
03.09.2013 21:30
mana klaviša tā nedaudz klimmējas. gribēju teikt - Pacietību, Kachenit...;)
Re: Mazdakterim...
03.09.2013 21:56
5) Ārsti nav dievi, bet... Operācija bija pirmdienā no rīta. Vakarā pie manis atnāk doks, saka,ka otrdienā nebūšot. Nu-ok! Lai es atnākot ceturtdien pie viņa, vēlams, uz privātpraksi, un TAD VIŅŠ MAN VISU IZSKAIDROŠOT! Tikai- starp pirmdienu un ceturdienu ir arī otrdiena un trešdiena. Man vēl otrdienā ir jānokļūst mājās, jānodzīvo 2dienas un jāatbrauc pie viņa. A kā man tajās 2-3 dienās uzvesties- ne vārda nepateica! Otrdienā ap mani divi galīgi zaļi rezidenti ņēmās-nezināja, pat, kurā skapītī kādi instrumenti stāv-no tiem ar nekāda saprašana nebija.
Vēl grib, lai es viņam maksāju privāti! Pašol zini kur! Neko es nemaksāšu, ja tu man nevari pateikt pat tik daudz, kā otrā dienā pēc operācijas uzvesties!
Re: Mazdakterim...
03.09.2013 22:12
Konsīlijs :D Tā "konsīlija" laikā citi doki ārstu istabā picu ēda :D
Cik zinu, tas ārsts slimnīcā visiem pacientiem vizītkartes ar mobilo nr. dod: "Kad izdomāsiet, piezvaniet!" Tā nu es izdomāju, ka esmu ar mieru samaksāt privātpraksē 10-15Ls, lai mierīgi izrunātos, piezvanīju un doks man teica, lai nāku uz slimnīcu pēc ~4 stundām. Pieņemamās telpās viņa nebija, man teica, lai eju uz ārstu istabu viņu meklēt. Tāds, lūk, "konsīlijs"!
Re: Mazdakterim...
03.09.2013 22:57
Pozitivais:
Meklējot skaidrību-operēt vai nē, nokļuvu privātpraksē pie kāda ļoti laba rehabilitologa. Tagad beidzot zinu, kādu gribu sagaidīt ārsta attieksmi pret sevi VIENMĒR.
Tagad zinu, kā izskatās menisks un kas ir fibula un tibia-apgriezu gūgli otrādi meklējot sev skaidrību. :) Orto.lv var paskatīties dažādus artroskopiju videoierakstus. Operācijas dienā man jau bija skaidrs,kā tas būs.
Patika, ka anesteziologs mācēja uztaisīt tādu šprici, ka atsāpināja man tikai 1kāju, nevis abas. Pasēdēt ari pēc op.uzreiz varēja.
3nedēļas pēc operācijas samaksāju fizioterapeitam, lai noteipo kāju- ātrāk tiku vaļā no tūskas un sagaidīju Jaungadu ārpus mājas. Paldies Signei Jačmenkinai!
(Lab, pietiks spamot! Fakts tāds, ka man šobrīd liekas, ka ārsti tikai tēlo, ka viņi zina, patiesībā viņ nezina neko. Un ir liels riebums pret medicīnu.)
Re: Mazdakterim...
03.09.2013 23:04
Visp.-Mazdakterim bij domāts tikai pats pirmais posts. Pārējais- tā sanāca :)
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 06:37
man liekas ka cepies par neko. 4 aarsti? esi prieciiga ka 4as galvas straadaa prieksh tevis. eed picu? priecaajies ka ir gatavi teereet savu pusdienas laiku tavai probleemai.
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 09:03
Ej tak Tu, zb! Tās pārējās 4 galvas pētīja savus papīrus un datorus, un garlaikoti klausījās. Zinu, ja saruna būtu divatā, tā būtu savādāka. Jo doks sākumā teica, ka nevajag griezt, es, baidoties, ka mani pasūtīs pa durēm (nākošā gadā būs dārgi jāmaksā!), ka vajag. Tad viņš ieraudzīja papirusu, ko pats pirms 2mēn. rakstījis-ka jāoperē. To, ka pa 2 mēn.ir kas mainījies, es nepateicu, nejautāju, jo tie citi tur garlaikojās.
Es labāk samaksāju 15Ls, bet lai ar mani normāli runā, bez picas un Co.
Visp.- situācija bakalaura darbs+neskaidrības darbā+operēt vai neoperēt?- tobrīd ļoti ietekmēja manu spēju visu izsvērt.
Jautājums: vai vajadzēja griezt un pēc tam mocīties, ja tagad tāpat ir problēmas?



Edited 1 time(s). Last edit at 04.09.2013 09:06 by kachenite.
Gvido
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 09:23
Ko tad tagad - nepatika viens ārsts, tagad visa medicīna ir slikta? Par ārsta attieksmi un skaidrojumu trūkumu pirms operācijas uztraukties vajadzēja, tagad par to ņerkstēt vairs ir bezjēdzīgi. Ja neuzticies konkrētam ārstam, tad meklē citu.
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 10:26
vsp jau dokam vajadzēja korekti izrunāt to lietu privātpraksē vai atrast citu vietu, reizēm pat gaitenis kādā stūrī ir ok + vajadzēja arī visu darāmo pamatot.

es arī baigi saceptos.

visforšāk ir, kad ginekologi runā ar pacienti pilnā ārstu istabā... nesen tādu stāstu dzirdēju, bet tas ir vēl kolorītāks gan psiholoģiskās situācijas, gan intīmās problēmas dēļ. Tas jau nekas, ka citi gini to pašu dara katru dienu, bet pacientei ir sava uzticības persona, viņas ārsts; turklāt tas ir viņas ķermenis, par tādām lietām uz ielasstūra nespriež; turklāt tur visi bija iesaistīti sarunā, ne jau gudras galvas, bet stulbs tirgus. iznāk, ka slimnīcās nav vietas, kur ārts ar pacientu var parunāt divatā. kāda tur vairs būs uzticība vai uzticības persona...

ko varu pateikt kachenitei: tās ir kļūdas, kas dārgi maksā, nekā cita. tagad atradi vienu doku, kurš ir korekts un Tev patīk; turpmāk tikai pieņem tādu attieksmi, citreiz vnk neielaidies.

tie, kas mācās un arī strādā, ir varoņi, bet valsts mūs reāli ķircina ar medicīnas maksām katru gadu. tur pamatā problēma ir veselības sistēmai, ne tik daudz medicīnai, bet ārsti un māsas no tā paliek pohujistiski, jo paši nekā nesaprot. reāli dzīvē ir tā, ka ierēdņi vispirms visu sadala sev.
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 12:16
Diemžēl, normālu attieksmi no ārsta var sagaidīt tikai tad, JA SAMAKSĀ. Vienalga-vai ar čeku, vai "uzdāvina". Savādāk viņiem nav laika neko paskaidrot.
Biju ieklīdusi arī Traumās aprunāties. Man, "trīslatniekam", pateica, ka tas nekas neesot, ka es nevaru pietupties- grīdu jau varot mazgāt arī savādāk! Saprotu,ka uz Traumu pacientu fona es esmu vesela,bet tomēr- man vēl nav 70 gadu, lai nespēju pietupties uzskatītu par "normu". Forši atšuva!



Edited 1 time(s). Last edit at 04.09.2013 12:22 by kachenite.
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 17:14
Viss skaidrs. Ienācu forumā, gribējās palīdzēt ar padomu, bet atkal tikai samazgas. ..visi ārsti slikti. Runcene, tev arī ieteiktu būt lojālākai, nevis sviest samazgas mediķu virzienā. Pati v'el nesen sūdzējies, ka neviens ārsts šeit forumā ilgi nepaliek..zini, kāpēc? palasi kaut šo sarkasti. Lai tad jums te labi iet un knābājiet ārstus līdz nebēdai, jo man ir apriebies klausīties, cik visi ārsti sūdīgi. TAD NEEJIET PIE VIŅIEM UN DZĪVOSIET 100 GADUS. Arivederči...;)
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 21:35
pacientu lomā arī ārstiem ir cits skatījums, vēl nesen dzirdēju :)

nu tik nevajag.

kur te kādas samazgas?

es uzskatu, ka pirms visām op. jābūt normālai sarunai (vai tas ir kas aplams un par daudz prasīts?), un ko nu rakstu, to nu rakstu. kad admins teiks, ka tā nevar, tad klausīšu.

ārzemēs tā vispār nebūtu iespējams, esmu pa visādām zemēm daudz kūlusies un arī pie ārstiem bijusi, tur visu izstāsta sīki un smalki. Ok, tur viņiem citas algas, bet tur skolotājai arī citas. so... nekā nevar iebilst.

un vēl mediķiem nekaitētu labāk saprast pacientu psiholoģiju, jo visi pirms op. ir ļoti uztraukušies; ne visiem ir mammas vai draudzenes, kas aiziet līdz utt. tas ir kas aplams? kur te samazgas?

un es te vsp esmu teju vislojālākā pēc Mazdaktera, so... bet man drīkst būt cilvēciskas domas, nevis kādam jāizpatīk.
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 21:43
YT: kāpēc apvainojies?
Es nebiju gribējusi Tevi apvainot..
Bet Tu gan mani sasmīdināji- par to konsīliju!


Es agrāk strādāju policijā. Lielāko tiesu visi policistus tikai lamā un apsaukā. Pa 4 gadiem es esmu izdzirdējusi 1 Paldies. To darbu novērtē vēl mazāk kā ārsta darbu. Un lamā tāpat kā ārstus. Diemžēl, tā tas ir un tā tas paliks.

Ja jau cien. gastroenterologs prof. Danilāns reiz radio intervijā atzinās, ka viņu poliklīnikā esot izdzinuši no kabineta un pēc tam zemu klanījušies, kad uzzinājuši, kas viņš ir, ko tad lai es saku?? Man tajā Sistēmā, kāda nu viņa ir, jāmēģina izdzīvot.
Mēs ar Runceni dalām šo forumu jau 5 gadus- nav ko Tev uz viņu apvainoties.

Šeku vēl viena mana tēma:
http://www.dr.lv/phorum/read.php?3,409150
Dakters no manis dabūja dāvanu karti- 10Ls.
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 21:49
kachenite Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ej tak Tu, zb! Tās pārējās 4 galvas pētīja
> savus papīrus un datorus, un garlaikoti
> klausījās. Zinu, ja saruna būtu divatā, tā
> būtu savādāka. jo tie citi tur
> garlaikojās.
> Es labāk samaksāju 15Ls, bet lai ar mani
> normāli runā, bez picas un Co.


Nu neesi ar tik aizruajoshu probleemu (tas labi) lai visi ar atpleestam muteem klausiitos, seviskji ja neko interesantu nesaki, bet taupi privaatsarunai. Un ja taa labaak patiik, tad reku ir iespeeja pikjot 15Ls privaatai sarunai.
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 22:12
Starp maniem paziņām ir arī mediķi, kas pēkšņi nokļuvuši slimnīcā.
Tad viņiem nākas izbaudīt to pašu, ko "parastajiem divkājainajiem"- ja vien viņi nav profesori Danilāni. Tad dokiem sagribas satikt perfektu kolēģi...

Ir dzirdēti vairāki mediķu stāsti no sērijas "pat savējiem negribēja palīdzēt".
Re: Mazdakterim...
04.09.2013 22:19
_________



Edited 1 time(s). Last edit at 04.09.2013 22:21 by kachenite.
Re: Mazdakterim...
06.09.2013 10:40
Ilgi domāju, vai man rakstīt.
Zb- tas nebija domāts, ka es Tevi pasūtu uz... Parastā, dzīvā sarunā to var saprast pēc intonācijas. Tas bija domāts: zb,ej Tu galīgi... :) ! Vai: zb, Tu pavisam jau... :) Parasti rakstu savā Nokia. Lielā datora ekrānā tas izskatās savādāk- pēc "pasūtīšanas".
Tavā kantorē 79.numurā es esmu atstājusi ap 60Ls- pati (pats) ieteici man tur aiziet. Tā ka- ir iemesls privātām sarunām :)
Re: Mazdakterim...
06.09.2013 12:02
Par to, ka viss kustās tikai tad, ja SAMAKSĀ:
2008.gadā, kad es te, dr.lv , ieklīdu, rinda pie vertebrologa TOSā bija 3 mēneši. Ja maksā 30Ls, tad varēja tikt pēc nedēļas. Rinda uz MR- līdz pusgadam, ja maksā 80- 100Ls- tiksi uz MR mēneša laikā. Līdzīgi ir ar USG un citiem speciem. Ja iet par valsts naudu, saruna ar ārstu būs 15-20 minūtes (cerams,ka es sapratīšu, ko un kāpēc doks grib darīt?). Par valsts naudu rindā var nākties nosēdēt 4 stundas, kuru laikā pa blakusdurvīm bez rindas laidīs iekšā ārsta draugu vecmāmiņas un "privātos". ;)
Ja iet uz privātpraksi- vizīte būs jau pēc nedēļas, ir cerības, ka mēs ar doku sapratīsimies, uz maniem šaubīgajiem jautājumiem tiks atbildēts- varēšu runāt kaut 40 minūtes. Atbildes būs izsmeļošākas, nekā "Tas ir normāli un: Tas pāries."
Tā kā man darbā maksā vēl mazāk, nekā ārstiem, es kombinēju valsts un privātos pakalpojumus. 2008./ 2009. gadā, lai tiktu pie "rezultāta", es apmeklēju mediķus ~20 reizes. Liela daļa no vizītēm bija pie ĢĀ (un man ir normāla ĢĀ! :) ), lai saņemtu kārtējo norīkojumu. Kopumā tas man prasīja apm. 9mēnešus. Pa to laiku, cenšoties saprast, kas notiek, es izdarbināju googli 3 valodās. Pērn, esot jau ar pieredzi par SISTĒMU un samaksājot par MR 50Ls, es tiku skaidrībā ~10 vizītēs un 3mēnešos.
Tā ka nav ko apvainoties, foruma dakteri- TĀ IR- par naudu viss kustās daudz labāk, un to Jūs zināt vēl labāk par mani. Tā kā man nemaksā tik, lai varētu visiem ārstiem samaksāt, es šajā Sistēmā jūtos kā Upuris.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.09.2013 12:10 by kachenite.
Re: Mazdakterim...
06.09.2013 12:41
Visvairāk mani aizvainoja, ka vakarā pēc operācijas ārsts nepateica NEKO, ko un kā man turpmāk darīt. Pateica tikai, lai atnāku pēc 2dienām, vēlams, uz privātpraksi (pateica adresi, telefonu, pat pa kurām durvīm ieiet)- TAD ES JUMS VISU IZSTĀSTĪŠU. Kopumā tas izklausījās kā "Ja jūs man samaksāsiet, tad es jums pastāstīšu! "
Kā man nākošā dienā tikt mājās: ar kruķiem, bez kruķiem, staigāt, nestaigāt, galu galā, kādā veidā lai es uz viņa privātpraksi nokļūstu?? Sagrieza un atstāja.
Re: Mazdakterim...
06.09.2013 14:57
Mums sen ir maksas medicīna, tikai (kā ku! te nesen pareizi teica) neviens neuzdrīkstas to skaļi atzīt.

Un slimnīcās tas viss ir putrā, tieši naudas jautājumi.

Man arī ir ļoti laba un skarīga ģ. ā., bez ilūzijām, kura bieži palīdz šajos džungļos orientēties. Starp citu, jāsaka gan, ka ārstiem pašiem šī nesakārtotība ļoti nepatīk.
Re: Mazdakterim...
06.09.2013 15:00
RSU rektors ar saviem 10 kg mēnesī nesen izteicās, ka tauta medicīnas apkalpes ziņā ir šausmīgi izlepusi...

Un vēl, ja ņem vērā, cik pelna mācībspēki... salīdzinoši.

PSRS laikos LU ierēdnim katedrā alga bija 150 rbļ., bet rektoram 600. Tagad tās proporcijas ir uhhh!

Turklāt RSU sagatavo dokus, kas brauks uz ārzemēm, ne jau paliks šeit.

Labāk būtu iedevuši vairāk naudas medicīnas kaujaslaukam.
Re: Mazdakterim...
06.09.2013 19:54
kachenite Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ilgi domāju, vai man rakstīt.
> Zb- tas nebija domāts, ka es Tevi pasūtu uz...
> Parastā, dzīvā sarunā to var saprast pēc
> intonācijas. Tas bija domāts: zb,ej Tu
> galīgi... :) ! Vai: zb, Tu pavisam jau... :)
> Parasti rakstu savā Nokia. Lielā datora ekrānā
> tas izskatās savādāk- pēc "pasūtīšanas".
> Tavā kantorē 79.numurā es esmu atstājusi ap
> 60Ls- pati (pats) ieteici man tur aiziet. Tā ka-
> ir iemesls privātām sarunām :)


Labi, atvainoshanaas pienjemta :)

Diemzheel sisteema ir taa iegroziita, ka dakterim, ja jaastraadaa par valsts naudu, vinsh ir spiests noteiktaa laikaa apskatiit/aprunaaties ar noteiktu daudzumu cilveekiem. Ar to jaareekjinaas.
Re: Mazdakterim...
06.09.2013 22:19
Nedaudz veel. Sisteema padara komunikaaciju un piekljuushanu aarstam sarezghiitu, bet kad pacients ir "klaat", aarstam nevar buut nekaadas atrunas par pavirsi padariitu darbu. Dazhiem shis komunikaacijas sisteemas pavirshums paariet dariishanas pavirshumaa. Tad es redzu lielu probleemu par kuru shaadu dakteri vajag disciplineet.
Re: Mazdakterim...
07.09.2013 09:02
Vislielākā putra ir tieši ar valsts slimnīcu pacientiem, kuri iet par valsts naudu. "Nāciet uz privātpraksi", bet citi tomēr pamanās nokļūt uz valsts praksi...

Nav definēts, kas un kā...

Un ārsts kaut ko sagaida, tas ir pilnīgi redzams, kur kas un kā jādos, jauc cilvēkiem galvas.

Paldies Dievam, ar zobārstniecību tas bardaks nav, kā arī ar citām jomām, kuras ir privātas.

Un man ir tāda fantāzija, ka tas, kas nav sakārtots, netiek sakārtots ar nodomu, jo dažiem patīk, lai šis feodālisms turpinās, kad tev jādod sazin kādi nesaprotami mesli fig viņ' zin' kam un kāpēc.

Ja cilvēks ir nācis ar tiem trim latiem, tad ar tiem, maksājot par katru vizīti atsevišķi, viņam būtu jāsaņem palīdzība līdz galam.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 24?
Ziņa: