neskaidra ginekologiska kaite

Aizsāka Daina 

Daina
neskaidra ginekologiska kaite
01.10.2004 13:08
Esmu satraukusies ne pa jokam, vizites pie savas pastavigas ginekologes vairs nespej mani mierinat. Pirms 2 gadiem saku lietot kontracepcijas tabletes, un taja laika man sakas nelieli asinaini izdalijumi cikla vidu un taa tas turpinajas pusotru gadu, kamer tas dzeru. Daktere mani petija no visam pusem, nema analizes, skatijas uz sonografa, bet nekadu vainu atrast nevareja, domajam - partrauksu dzert OK, viss bus labi. Bet nekaa, jau kops pavasara vairs OK nelietoju, bet asinis starp MR ir. Un skiet, ka ar katru menesi arvien izteiktak un vairak. Somenes tas paradijas cikla vidu un smerejas lidz pat MR -2 nedelas lidz menzem. Arste atkal mani izpetija un apgalvoja, ka esmu vesela...ka neko tiesam nevarot atrast.
Bet es satraucos, jo velos nakamvasar sakt ienemt berninu...Grasos aiziet pie citas arstes. Piebildisu, ka arste, pie kuras eju jau 4 gadus, daudzkart tiek atzita par vienu no labakajam Latvija, un tomer...Par ko si asinosana var liecinat un vai verts meklet citu arsti?

P.S. Man ir 27 gadi , bernu nav un ari aborts nav bijis.

Jojo
Re: neskaidra ginekologiska kaite
01.10.2004 13:13
Un kâpçc turpinâjât lietot zâles, kuras izsauc asiòoðanu tik ilgi - pus otru gadu? Kâdi bija dakteres pamatojumi turpinât lietot?
Daina
Re: Jojo
01.10.2004 13:53
Jo daktere nebija parliecinata, ka tas ir no tam tabletem, tie izdalijumi paradijas periodiski, bija meneshi, kad to nebija. Turklat daktere to izskaidroja ar nepiemerotam tabletem un meginaja piemeklet tadas, kas man deres. Neizdevas, jo asinoja no jebkuram. Kad arste saprata, ka tas visticamak tomer no tabletem, ieteica patraukt un paskatities, kas notiks. Tacu asinosana turpinas un esmu parliecinata, ka to izraisija tablesu dzersana.
mjaa,
Re: neskaidra ginekologiska kaite
01.10.2004 14:13
ginekologiem patiik paekperimenteet - te vienas tebljetkas, ehh neder, te otras ... forshi, bizness notiek.
un tu veel jautaa vai ir veerts mekleet citu aarstu? nu protams, ja negribi, lai ar tevi eksperimentee taalaak.
nee, nu vispaar kaut kaads sviests, pashai neienaak praataa nomainiit aarstu.
sory, ka tik skarbi, bet taa tak ir tava veseliiba. nu gruuti man to saprast...
Re: neskaidra ginekologiska kaite
01.10.2004 14:18
Nu, man vismaz nav zinaami veidi, kaa noteikt, kuras ir taas "iistaas un piemeerotaas" OK tabletes konkreetai sievietei. taa kaa atliek vai nu nelietot, vai arii mekleet, kas der. taas analiizes pirms tam manupraat ir blef, jo savaa grupaa taas tablete sir stipri liidziigas un neviens ieprieksh nepateiks kaa konkreetaa sieviet reagjees uz konkreetajaam zaaleem.
Starp citu,taa ir ar gandriiz visaam zaaleem. Atliek tikai nelietot.
Daina
Re: neskaidra ginekologiska kaite
01.10.2004 17:32
Savai arstei loti uzticos, turklat vina tiesam visam pieiet ar maksimalu rupibu un interesi - biezi vien vizite krietni ievilkas, jo arste meginaja tikt skaidriba, kas ar mani notiek.Tas radija iespaidu, ka varu vinai ticet. Plus mums bija loti labs kontakts, avreju ar vinu izrunaties kaa ar vistuvako cilveku. Tacu taa kaa pedeja vizite vina neko konkretu ieteikt nevareja un no tas aizgaju tik pat gudra, cik ierados, tad beidzot tomer laikam riskesu un meklesu citu arstu. Vien baidos,ka reuzltata tapat nebus. Mana arste tiesam skaitas viena no labakajam..Kamer tiku pie vinas iepazinu tik daudz piedodiet vienaldzigu un nekompetentu ginekologu, ka atcereties negribas.
Re: neskaidra ginekologiska kaite
01.10.2004 22:24
Aizej pie ginekologa - viiriesha.Vinjiem ir uzmaniiga attieksme pret sievietes organismu ir pilniigi iedzimta:)
cemme
Re: neskaidra ginekologiska kaite
01.10.2004 23:12
Par vîrieðu ginekologu iejûtîgumu varu tikai piekrist, bet galvenais ðeit protams,ârsta profesionalitâte.Taèu ðajâ sakarâ gribçju izteikt tikai savas domas, ka manuprât pie vainas 100% ir OK lietoðana.Palasies forumu Delfos, tur ðî tçma pçdçjâ laikâ ïoti populâra. Cik jaunu sievieðu ar sagandçtu veselîbu un lîdzîgâm problçmâm kâ Dainai! Arî es ðîs sekas esmu izjutusi uz savas âdas, un tagad, savos 38 neiesaku nevienai! Tas ir un paliek vienîgi ienesîgs bizness.
Jauninaa
Re: neskaidra ginekologiska kaite
02.10.2004 14:39
Man ir tiesi taa pati probleema ,kas Dainai!Atshkiriiba ir taa ka es neleitoju nekaadas pretapaugloshanaas tabletes.Man asinainie izdaliijumi ir arii peec menstruaacijaam.MAn tas saakas aptuveni pirms 4meneshiem,tachu nav katru menesi,menstruaacijas arii saak palikt neregulaaras.Varbuut iemesls ir mana seksuaalaa dziive,Mans viirs straada citaa pilsetaa,liidz ar to seks nav regulaars,bet kad ir tad man tas ir nedaudz saapiigs.
VArbuut,kaads speciaalists man var apskaidrot,no kaa tas ir.
Daina
Re: neskaidra ginekologiska kaite
03.10.2004 11:28
Cemme, paldies par viedokli, tacu es jau teicu, ka esmu parliecinata, ka tas ir no OK, jo pirms tas nelietoju viss bija loti labi. Tacu no ta vieglak nepaliek, seviski,ja arste vienmer mierina un apgalvo, ka ar manu veselibu viss ir kartiba. Nu, nespeju es but mieriga!
cemme
Re: neskaidra ginekologiska kaite
03.10.2004 14:29
Asiòainie izdalîjumi starp mçneðreizçm ir populâra OK lietoðanas blakne. Arî man tâ agrâk bija, bet ârste mierinâja, ka viss ir normâli.Pçc daþiem gadiem ar US konstatçja dzemdes miomu un biezu endometrija slâni.Tagad jau vairâkus gadus OK vairs nelietoju, bet minçtâs problçmas turpinâs, jo hormonâlâ sistçma ir saèakarçta.Dzimumdzîvi dzîvoju bez izsargâðanâs, bet stâvoklî nepalieku. Tas viss, protams,Daina, tevi nemierinâs, bet gribu, lai mana pieredze liek apdomâties tâm, kuras joprojâm ðo draòíi lieto un tic, ka tas neko sliktu viòu veselîbai nenodarîs.
Daina
Re: cemme
04.10.2004 13:05
Kas ir US? Vai tas ir tas pats, kad vagina ievada tadu pulkiti un uz televizorina skatas, kas tur ieksa notiek? To man arste veic katra vizites reize, ari pedejoreizi to darija,bet apgalvoja, ka viss esot vislabakaja kartiba, dzemde ari esot perfekta.
Visvairak tiesi baidos, par to, ak nespesu palikt stavokli, jo nupat nupat klat tas bridis, kad berninu loti loti velos!
zju
Re: neskaidra ginekologiska kaite
05.10.2004 14:49
Man ir lîdzîga problçma, Daina, atðíirîba, ka lietoju OK gadu. Pirmajos OK lietoðanas mçneðos bija izdalîjumi pirms mçneðreiþu sâkuma, sâku ar Logest, pa vidam Femoden, lîdz nonâcu pie tâdas izmeklçðanas, neatceros nosaukumu, kur dzemdç ielaiþ ðíidrumu, lai precîzâk varçtu to apskatît - mana ginekoloìe atrada, ka man ir it kâ 2 dzemdes - viena liela un vesela un maziòð radziòð sânâ -respektîvi mazs dzemdes atzarojums, bet tas it kâ nav nekas bîstams - esot atkarîgs no DNS.
Pçc ðî atklâjuma sâku lietot Tri Minulet un likâs jau, ka beidzot puslîdz viss sâka ritçt kâ tam bûtu jâbût - t.i. bez izdalîjumiem, lîdz pçdçjiem 2 mçneðiem, pa vidam biju izlaidusi 1 tableti un tagad atkal vecâ dziesma....
Pagâjuðo nedçïu nolçmu pakonsultçties ar citu ârstu, veicot sonogrâfiju un apskatot analîþu rezultâtus, secinâja to paðu ko iepriekðçja, nomierinot, ka tie izdalîjumi tâdi varçtu bût, jo tomçr tabletes ir ar mazu hormonu devu.
Tagad esmu apmulsusi par 1 lietu, ko darît ar tabletçm, pirmâ ârste, teica, lai vçkl pacieðoties mçnesi un tad redzçs, otrâ ieteica labâk nomainît, iesakot Yarina, tagad sçþu domâdama, jo atlikuðas vçl 3 dienas lîdz pirmâs tabletes iedzerðanai, lieki piebilst, ka esmu nopirkusi abus zâïu iepakojumus, gan veco Tri Minulet, gan Yarina:)
Daina
Re: neskaidra ginekologiska kaite
05.10.2004 16:26
Bet padoma, es jau kops aprila vairs nelietoju, bet izdalijumi turpinas un skiet. ka paliek arvien vairak:( Es gan laikam tava vieta apdomatu, vai vispar vel tas tabletes lietot....
Hormonu analîzes?
Jâ, li! Tieði to gribçju teikt, ka hormonâlâ statusa noskaidroðana ðâdâs lietâs ievieð zinâmu skaidrîbu. Nu, bet to tak ginekologs zina !!!! Nesaprotu, vai tieðâm nav baudîts?
Daina
Re: neskaidra ginekologiska kaite
06.10.2004 18:42
Jaa, divaini, bet arste neko tadu nav minejusi. Tad pec logikas sanak, ka tas tabletes man to hormonu limeni ir sacakarejusas?
Re: neskaidra ginekologiska kaite
06.10.2004 21:14
Nu diez vai taa daktere gribees atziit ka probleemas ir taapeec ka vinj nav savlaiciigi kontroleejusi situaaciju.Par to jau daudz runaats ka cilvji domaa ka dakteri izraksta ok vadoties peec hormonu analiizeem bet patiesiibaa taas izraksta vienkaarshi peec pieredzes.Un arii laika gaitaa parasti nekaadas analiizes neveic.Bet ja taas ir ok par kuraam vinjai firma maksaa tad tikai ar inkviziiciju varees piespiest vinju runaat par to ka zaales nebija iisti labas.
Daina
Re: ku!
07.10.2004 10:24
Zinu, Tev ir pilniga taisniba. Diemzel:( Es tikai domaju - vai ginekologiem maksa par to, ja izraksta sievietei tabletes?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 18?
Ziņa: