Nesaprotama aizdusa un bezspēks

Aizsāka Indrāns 

Indrāns
Nesaprotama aizdusa un bezspēks
24.11.2013 16:57
Sveiki! Sākšu ar to ka man ir 20 gadi, esmu bez liekā svara un līdz šim ar veselību viss bijis diezgan normāli, ja neskaita to, ka ir bijušas problēmas ar nerviem un ka ir veģetatīvā distonija kuru jau nebiju izjutis aptuveni divus gadus, aptuveni laikā tad, kad es sāku arī smēķēt, jo man kļuva labāk un šis kaitīgais ieradums ļoti iepatikās.
Bet pirms nedēļas, kopš katras izpīpētās cigaretes, man uznāca pēkšņs nogurums, bezspēks, pilnīgi tādas sajūtas, ka nokritīšu uz zemes. Lai gan nekādu tādu sāpju, sliktas pašsajūtas nav, tikai tas nogurums un enerģijas trūkums rada milzīgu diskomfortu. Nu lūk, pirms tās nedēļas biju mājās, izgāju laukā uzpīpēt un sāku izjust reiboni, tādu kā iekšēju grīļošanos, līdz ar to devos atpakaļ uz mājām apgulties un tā kādu stundu dīdījos, jo bija tāda kā trīce, šķita, ka asinis pārstāj riņķot, jo jutos galīgi bez spēka. Vēlāk šīs sajūtas pārgāja. Tad es vēl turpināju smēķēt, it kā bija tīri normāli, bet tomēr bija jūtams bezspēks pēc tām cigaretēm, kādu nekad nebiju izjutis, jo pīpēju kā pīpēju, jutos normāli, bet nu pēkšņi pēc katras izpīpētās cigaretes man ir vēlme krist gar zemi. Pirms 2 dienām par daudz izdzēru alkoholu, daudz pīpēju un tagad pēdējās divas dienas man ir tāda kā aizdusa, smaguma sajūta pakrūtē, lai gan nekas nesāp, bet tas it kā tāds elpas trūkums rada diskomfortu. Turklāt, arī pie nelielas piepūles sirds sitas straujāk, it kā es būtu noskrējies, lai gan esmu tik vien kā nogājis no istabas līdz virtuvei. Nezinu kas par lietu, nesen arī rādījās murgi pa nakti un reāli šodien jūtos tā, kā pirms 2 gadiem, kad man atklāja to veģetatīvo distoniju, jo labi atceros šo diskomfortu, kad ir aizdusa.
Kas tas varētu būt? Reāli jūtu, kā sirds pat smagāk sitas, elpas trūkst... Ik pa brīžiem kļūst vieglāk, bet nu kaut kā dīvaini, ka vienu brīdi sirds iet kā parasti, bet tad pēkšņi sitas straujāk, lai gan tā aizdusa nepāriet, ja nu vienīgi tad mazāk jūtams, kad staigā laukā un par to nedomā. Vai tas ir iespējams saistībā ar veģetatīvo distoniju? Smēķēju es divus gadus un nemaz tik daudz, lai rastos kādas nopietnas problēmas. Paldies!
Re: Nesaprotama aizdusa un bezspēks
24.11.2013 18:41
Visticamāk, ka tie ir veģetatīvie traucējumi.

Nebija tagad kāds lielāks stress?
Re: Nesaprotama aizdusa un bezspēks
24.11.2013 19:23
Es tomēr nesapratu visu. Dzimums? svars/augums? Kā ar asins spiedienu? Vai ir pārbaudīta sirds?
Re: Nesaprotama aizdusa un bezspēks
24.11.2013 19:40
Vai VD diagnozi noteica pēc kārtīgas izmeklēšanas?
Indrāns
Re: Nesaprotama aizdusa un bezspēks
25.11.2013 00:22
Tagad jau vairāk kā 20 minūtes man ir nepatīkami dūrieni sirds apvidū, tā kā slikti ar sirdi, bet tā ik pēc pāris sekundēm tā kā iedur un dur arī zem sirds vai pa vidu krūškurvim. Pēdējos mēnešos arī ik pa laikam baigi sāp mugura. Par kuņģi sūdzējies neesmu. Bet tagad mugura kādu laiciņu nav sāpējusi. Piemēram uz šo brīdi, tagad nedur kur ir sirds, bet gan zem sirds, kur it kā ir pēdējā riba. Smaguma sajūta jau ir vairākas dienas patstāvīgi, bet tā ir kā dēļ aizdusas, ka trūkst elpa. Kad staigāju ārā, eju ar kājām, šīs sajūtas ir mazāk izteiktas, jo iespējams, es par to tik ļoti neiedziļinos, bet tagad ar visām duršanām, man reāli slikti paliek un sāku trīcēt.
VD man uzstādīja pēc vairākām pārbaudēm un ar neirologu, psihiatru, psihologu, vēl tur sirdi, galvu pārbaudīja.
Indrāns
Re: Nesaprotama aizdusa un bezspēks
25.11.2013 00:26
Tagad piemēram vispār pazuda aizdusa un dur kreisajā sānā. Tie dūrieni nav stipri, bet vienalga nepatīkami, jo rada trauksmi, ka drīz sāks durt stiprāk, spēcīgāk un uznāks ģībonis.
Re: Nesaprotama aizdusa un bezspēks
11.03.2015 09:47
vienkarshi megini nesmeket un bus labi , galvenais nestreso!!! veiksmi!!!
iespejams ka aizkungis :/
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 5?
Ziņa: