Ko lietot profilaksei helikobaktērijai?

Aizsāka JayKay 

Ko lietot profilaksei helikobaktērijai?
26.11.2013 10:31
Sveiciens visiem!

Izdomāju beidzot atbrīvoties no helikobaktērijas (pirmoreiz un cerams pēdējoreiz) un drīz būšu izdzēris to trīskāršo terapiju - divas antibiotikas plus omerprazols. Kā zināms, helikobaktēija ir ļoti izplatīta, ar to ir inficēti varbūt pat 50% cilvēku un to ir diezgan viegli saķert, tādēļ jautājums vienkāršs - ko lietot profilaksei, lai atkal to nesaķertu? Ko iekļaut diētā?

Atradu šādu oficiālu pētījumu veiktu Šveicē, 2003 gadā:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC201172/

Tas pārbaudīja 60 ēterisko eļļu iedarbību uz helikobaktēriju turklāt nevis in vitro apstākļos (laborotorijas mēģenē), bet gan in vivo (dzīvā organismā - konkrēti pelēs, jo daudz ietekmē kuņģa skābes līmenis un pelēm tas skābes līmenis ir zemāks) un visiedarbīgākā bija ēteriskā burkānu sēklu eļļa. Starp finālistiem bija arī kanēļa mizas ēteriskā eļļa.

Jautājums vienkāršs - vai tas būtu ok lietot šīs abas ēteriskās eļļas kopā vai atsevišķi profilaktiskiem nolūkiem? Nu, protams, ļoti uzmanīgi - pāris pilienus atšķaidīt olīveļļa vai tējā. Tur var aprēķināt devu pēc tās, kas tika dota pelēm - man sanāca ~5 piles tās burkānu eļļas uz manu masu.

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Re: Ko lietot profilaksei helikobaktērijai?
26.11.2013 12:08
Ir viedokļi medicīnā, kuros pausts uzskats, ka helikobaktērija nav lieta, kas vispār būtu jāņem vērā, jo ir pētījumi par cilvēkiem, kam tā ir un tai pašā laikā nav nekādu gastrīta pazīmju vai jel kādu sūdzību par gremošanas sistēmu.

Par baktērijas atklāšanu piesķīra Nobela balvu, bet, kā jau teicu, daudzi domā, ka tai ir maza nozīme.

Helikobaktērija ir viena no tēmām medicīnas literatūrā, par ko ir ļoti daudz pretrunīgu viedokļu.

Bet, ja ir patikšana, var izmēģināt visu ko. Galvenais jautājums, kā tas viss patiks kuņģim, kāda būs pašsajūta utt. Domāju, ka šādos gadījumos katrs var mierīgi rīkoties, kā grib.
Re: Ko lietot profilaksei helikobaktērijai?
26.11.2013 12:27
Jā, tas ir ļoti daudz dzirdēts - piekrītu, ka ir cilveki, kam ir helikobaktērija, bet nekādu problēmu vai sūdzību, taču fakts ir fakts, ka helikobaktērijai nevajadzētu būt kuņģī - tā nedod neko labu un nodara tikai un vienīgi kaitējumu - kairina kuņģi, "ieēdas" kuņģa sieniņās, gļotādā un samazina to caurlaidību, kas arī nozīmē gastrītu, čūlu. Bet kā jau teicu - ne visi izjūt tādas sekas.
Kā visiem zinams, gremošanas traktā cilvēkam norīt bezgalīgais cīniņš starp labajām un ļaunajām baktērijām un helikobaktērija cīnās tumšo spēku pusē ;) Tas tiešā veidā atsaucas uz cilvēka veselību.
Es diemžēl esmu no tiem cilvēkiem, kam helikobaktērija rada problēmas, tādēļ vēlos tikt no tās vaļā.

Tad jautājums paliek atklāts - vai kādam ir pieredze ar ēterisko eļļu lietošanu? Varbūt pat tieši ar minētajām?

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Re: Ko lietot profilaksei helikobaktērijai?
28.11.2013 20:40
Kamēr dzīvoju Rīgā, arī visādi domāju ka to baktēriju iznīdēt bet tad pārvācos uz laukiem un tas vairs nav aktuāli...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ko lietot profilaksei helikobaktērijai?
05.12.2013 13:27
ku!, Tu pārvācies un laukiem un tas vairs nav aktuāli?! Hmm.. Būs jāapsver šāds variants;)
Bet, ja nopietni, tad es gribu dalīties ar savu pieredzi - un tagad visi esiet gatavi slēptajai reklāmai :)

Tātad, kas man palīdzēja? Brokoļi! Kāpēc? Tādēļ, ka tie satur sulforafānu.

Oficiālu pētījumu rezultāti:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19349290
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12032331
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15387326
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21548875

Lietoju tos uzturā vairāk kā nedēļu un ēdot tos no rīta un vakarā mana situācija uzlabojās jau pēc pāris dienām. Pietiek ap 100-200g/dienā - aprēķināju šo daudzumu meklējot informāciju internetā. Turklāt tas man palīdzēja arī ar pumpām, jo pēc antibiotiku kursa (pēc citu ne pēc šeit pieminētās antibiotiku trīskāršās terapijas - to izlēmu tomēr nedarīt) mana gremošanas sistēmas mikroflora bija sačakarēta un līdz sāku ēst brokoļus, katru rītu man uzmetās kādas (nepārspīlēju) vismaz 5 baltās pumpas. Tagad seja ir ļoti tīra un uzmetas max 2 minimālas pumpiņas. Jāsaka tomēr, ka vēl papildus normālai sabalansētai pārtikai (ko es lietoju arī pirms tam, taču kas rezultātus nedeva) es lietoju GNC vitamīnus, taču tas ir tikai vispārējai veselībai - es nedomāju, ka tie mani kkā ārstē. Un vēl arī nekarsētu ābolu etiķi. Latvijā var tādu nopirkt.

Vēl ir ideja pasūtīt un pamēģināt nigella sativa jeb melnās ķimenes, par ko arī sekmīgus oficiālus pētījumus atradu.

Lai gan situācija ir laba, nevaru izdomāt vai labāk būtu bijis izdzert to antibiotiku trīskāršo terapiju - tādā veidā līdz galam un pilnīgi izdzīt to helikobaktēriju un tad regulāri lietot brokoļus, lai atkal to nesaķertu vai arī 2.variants - turpināt lietot brokoļus, lai gan nezinu, vai tas tikai noklusinās baktēriju vai arī to iznīdēs līdz galam.

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 10?
Ziņa: