Spiež / velk sirdi

Aizsāka Sergejs1955 

Spiež / velk sirdi
27.01.2014 18:16
Sveiki visiem!

Vīrietis 33.g. 185cm 70kg
Varbūt kādam ir bijusi līdzīga problēma.
Uzreiz pateikšu, ka tikko, pēc laimas slimības izgāju visas pārbaudes tai skaitā sirds - kardiogramma, ehokardiogramma, veloergometrija.
Bija tikai sirds muskulatūras iekaisums, kuru ārstēju lietojot zāles.

Šobrīd ir tāda problēma, ka visu laiku ir spiedoša sajūta sirds rajonā un sāpošs punkts tieši krūšu kurvī pa vidu (aptuveni 5cm no augšas). Ja mierīgi sēž vai guļ, tad īsti nejūt, bet tiklīdz sāku locīties tā sāpes parādās. Sāpes nav neciešamas. Citreiz ilgi stāvot sāk rihtīgi tā kā uz leju vilkt. Baigi nepatīkami.
Vēl ir tā, ka bieži ir paaugstināts pulss.
Ar sportu kādu pus gadu jau nenodarbojos. Iepriekš peldēju 2x nedēļā.
Tagad tāds vairāk sēdošs darbs sanāk.


Nedaudz atiešu no tēmas.
Pāris gadus atpakaļ bija sāpes pr. labajā paribē. Uztaisījām visas pārbaudes-sonogrāfijas..visu, visu....pat vienu kobru noriju. Rezultāts - Viss kārtībā.
Tas turpinājās, parādījās vēl slikta dūša un nodomāju, ka iespējams ģimenes ārsts vai kāds cits kko ir palidis garām un tapēc pats ielikšos citā slimnīcā uz 3dienu pārbaudi. Un ko jūs domājat...Epikrīze - Jums viss ir ideāli!!! :)))

Nu lūk, tagad man jau kauns pie sava ģimenes ārsta atkal griezties, jo šī jau uz mani ar šķību aci skatās, ka es atkal pie viņas te nāku ar kārtējām izdomātām sāpēm. Viņa man jau toreiz piešuva kkādu veģitatīvo distoniju.

...bet.., jā man tomēr ir bail....tā tomēr, kā nekā ir sirds..

ko teiksiet, ko ieteiksiet ?? :)



Edited 2 time(s). Last edit at 27.01.2014 18:19 by Sergejs1955.
Re: Spiež / velk sirdi
27.01.2014 18:25
Vēl piemirsu pateikt, ka grūti ir aizmigt, jo jūtu sirdsklauves. Jūtu tādā ziņā, ka apguļoties uz spilvena tās ir dzirdamas. Nav tā ka tās ir smagākas vai ātrākas, bet vienkārši jūtu kā sirds strādā. Agrāk tā nebija. Tas tak ar nav normāli....?



Edited 1 time(s). Last edit at 27.01.2014 18:26 by Sergejs1955.
Re: Spiež / velk sirdi
27.01.2014 18:44
Nez vai sirds.

Ja ir VD, tad tā vairs nav medicīna, bet patiesībā psihologa/psihoterapeita lauciņš.

Un tur nav nozīmes, cik cilvēks resns, tievs, garš, īss, vecs vai jauns.

VD var skart jebkuru; Tev jābūt kaut kādam stresam vai ilgstošam uztraukumam par kaut ko.

Je negribas iet ne pie viena speciālista (vīrieši parasti negrib), tad noder dienasgrāmatas rakstīšana, kad var uz savu dzīvi mazliet paskatīties no malas. VD mēdz rasties arī pēc pārslimotām slimībām, paliek tāda kā trauksme, vai esi pilnībā vesels, un ķermenis šo trauksmi atspoguļo.

Ir bijuši gadījumi, kad tā ir cilvēkam pēc infarkta. Ļoti bail dabūt jaunu infarktu, un rodas precīzi infarkta simptomi, taču medicīniski neko neatrod. Respektīvi, slimība ir galvā.

Jāmēģina nomierināties, der joga, meditatīvas prakses, bet nopietni un pie zinoša skolotāja. Ja praktizē kādu reliģiju, tad var palīdzēt arī mūsdienīgi domājošs garīdznieks, bet Latvija šai ziņā dzīvo mazliet aizlaikos, es pati neietu.

Paskaties kādas grāmatas grāmatnīcā, varbūt kaut kas uzrunā.

Jācenšas dzīvot veselīgi, ne pārmēru, bet veselā saprāta robežās; vajadzīgs labs miegs, un varbūt ir vērts pamazām atsākt peldēšanu.
Pag, kas tur bija ar to Laima slimību?

Tas arī var būt visa cēlonis un iemesls.
Re: Spiež / velk sirdi
27.01.2014 23:07
pele pelēkā Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pag, kas tur bija ar to Laima slimību?
>
> Tas arī var būt visa cēlonis un iemesls.
______________________________________________________
Domāju, ka tur vis kopā VD, atlieku parādības pēc Laimas slimības. Tā pēc būtības ir hroniska slimība, kas ārstējas gadiem.Pie dakteriem var aiziet. Noskaidrot vai nav starpribu neiralģija. Jauni vīrieši bieži to notur par sirds vainu.
Lai miers un prieks.
Re: Spiež / velk sirdi
29.01.2014 13:21
Paldies visiem!!! :)

Jāsāk domāt par fizisko slodzīti, tas ir viennozīmīgi, jā :) , tam piekrītu.
Sakiet vai ir vērts lietot Nervostrong kapsulas? Antidepresantus šķiet, ka nav tik traki vēl un turklāt tos tikai pēc receptēm izsniedz, ja!??
Re: Spiež / velk sirdi
29.01.2014 13:37
Pamēģini vienkārši to Nervostrong (ja gribi), neviens iepriekš nepateiks, kā tieši Tev būs.

Antidepresantus sākt, manuprāt, būtu muļķība, jo, kā jau rakstīju, cilvēks un notikumi viņa zemapziņā ir izprotamas lietas, un, kamēr tas nav darīts vai pat mēģināts darīt, bliezt virsū psihotropo ķīmiju ir kreisās auss kasīšana ar labo kāju.

Par AD jāsāk domāt tad, ja zūd miegs un ķermenis vairs nefunkcionē kā vajag, bet visi citi līdzekļi ir bezspēcīgi.

Ir kinestētiskie cilvēki, kam visu laiku ir nepieciešamas kustības un sports; ja viņi to pārtrauc, viņiem nav pietiekami daudz serotonīna smadzeņu starpšūnu telpā, un viņi sāk psiholoģiski justies slikti un sliktāk tiek galā ar grūtībām. Vizuālajiem un audiālajiem tāda stimulācija nav tik vitāli svarīga.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.01.2014 13:40 by Runcene.
Re: Spiež / velk sirdi
12.02.2014 21:47
Lietoju NervStr jau otro nedēļu. Esmu tāds mierīgāks palicis, jā :) , bet šobrīd jau tā diezgan stipri sāp krūtīs. Pastiprinātas sāpes ir no rītiem. Ap četriem no rīta mostos un šākās bezmiegs un grozīšanās. Sāpes pastiprinās grozoties / lokoties :)
Tādas nelielas aizdomas, ka tomēr nebūs izārstēts tas miokardīts (sirds muskulatūras iekaisums)?!? Tā varētu būt?
Rīt dodos pie ģimenes ārsta. Tad jau redzēs kādas būs analīzes un pārējais...
Re: Spiež / velk sirdi
12.02.2014 22:08
atradu cilveku kam ari ir miokardits, man aizvakar tadu diagnosticeja, un ir visi simptomi kas tev, sapes sirdi, jutu sirdi gulot, paaugstinats pulss...teica no miokardita...nepateica no ka radies, teica jadzer mildronatu! Ko tev pret miokardita izrakstija? Vrb zini ko vairak pa vinu, vrb kardiologs pastastija cik tas nopietni utt?
Re: Spiež / velk sirdi
12.02.2014 22:10
Varetu taa but ka nav izarstets un tapec tie simptomi rodas, man tiesi tadi pasi. Un trakoju riktigi par miokarditu, satraucos ne pajokam, ka man tik vitamini ir iedoti un viss.
Re: Spiež / velk sirdi
12.02.2014 22:57
pelexxx


Izrakstīja Preductali MR un Metoprolol Hexal. Nu jau pagājuši kādi četri mēneši kad beidzu lietot. Sāpes parādījās kādus 2 mēn atpakaļ, tapēc iespējams domāju, ka nev līdz galam izārstēts. Kaut arī izgāju visas izmeklēšanas (eho,velo..utt) pēc tam kad beidzu lietot zāles. Nezinu, tad redzēs ko uzrādīs analīzes.
Re: Spiež / velk sirdi
12.02.2014 23:12
Divaini a man pie ta pasa tik mildronatu izrakstija uz 2 menesiem. A tas nopietni vsp ir? Deretu man citas zales dabut. A ta mildronats tik vitamini ir, nesaprotu kamer dzersu vitaminus ta jau kajas var atstiept. A tev elpa truka pie miokardita? Kadas analizes,m pat tadas nodot nelika.
Iemesli problēmai var būt dažādi un cēloņi ir jāmeklē dziļāk.
Latvijas Jūras medicīnas centrs ir izveidojis sirds veselības programmu ''Esi aktīvs'', kurā VIENAS dienas laikā bez ārsta nosūtījuma varat veikt sirds veselības izmeklēšanu, kas ļaus Jums iegūt pilnvērtīgu ainu par Jūsu sirds veselību. Sīkāku info meklējiet šeit - http://www.ljmc.lv/lv/?s=1390926760
Sergej, esiet vesels!
Re: Spiež / velk sirdi
13.02.2014 12:36
Bija tikai sirds muskulatūras iekaisums, kuru ārstēju lietojot zāles. - tas muskulatūras iekaisums saucās miokardits, un pie laimas slimības miokardīts ,kā izolēts iekaisums parasti nemēdz būt, tas kombinējās ar perikardītu, tas ir sirds somiņa, apvalks tāds ap miokardu, lokalizēts sāpju simptoms, kas pastiprinās ieelpas laikā vai pie asām kustībām var būt arī saauguma sekas perikardā, vai pleiro-perikardiālās berzes rezultātā. Katrā ziņā, ja anamnēzē bija miokardīts, tad nevajadzētu visus simptomus novelt uz distoniju, no sākuma jāizslēdz organiski bojājumi, un tikai tad domāt par VD, pie ārsta nav ko kaunēties iet!!!
jā un sirds aizmugurējās bazālās sienas infarkts var būt pilnīgi bez simptomiem, bez izmaiņām ekg, eho un tipiskās simptomātikas, reizēm to var konstatēt tikai labaratorijas testos vai uz sekciju galda.
mīļais tas izskatas apsaldēts nervs un depresija kopā-nervam aptiekā-sportistu smēri-diklaku -var arī sildošo bet ar to-nepieskaries acīm un krāniņam--un dupsim.bet nebaidies no savas sirds viņa gaida kad saksi dzīvot.pacenties-atrast draudzeni=nodarbojies ar drošu seksu -un-piefiksē vai tad arī sap.varbūt tavas nedienas ir beigušas tu tikai to vēl nezini.sācdzīvot tu esi spēcīgs skaists un pieprasīts un ja kāds apgalvo pretējo-tas nau tavs draugs.pasaule pieder Teu-TU DRĪKSTI BŪT ARĪ_PIEDAUZĪGS JA VĒLIS>NEVĒLIES seksu EJ UZ MASĀŽU >TEU trūkst PIESKĀRIENU>
Re: Spiež / velk sirdi
14.02.2014 23:35
maruta Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> mīļais tas izskatas apsaldēts nervs un
............................................
> PIESKĀRIENU>


Paldies mīļā :))
par apsaldētu vai iespiestu nervu man ĢĀ toreiz ieminējās. Pēc tam, vēlāk, bija sāpes mugurpusē, tad pie ārsta negāju, jo pāris dienu laikā sapratu, ka tas ir apsaldēts nervs...smērīte un nedēļas laikā pārgāja.
Šeit jau otro mēnesi sāp !!! Tā varētu būt ka nervs tik ilgi sāp???!?!?!? un vispār ja tas ir nervs, tad sanāk ka jau trešo reizi. Ir kkādi iemesli kamdēļ nervi tik bieži tiek apsaldēti vai saspiesti? Sorry laikam dumjš jautājums, bet ļoti ceru ka tā tiešām nav sirds!!!

Vienvārdsakot, šodien nodevu asinis, urīnu un EKG. Ģimenes ārsts pateica, ka sirds nevar sāpēt pastāvīgi (konkrēti - kustoties). Tā nav sirds...
Ekg uzreiz pateica ka neko nopietnu neredz. Analīzes būs nākamnedēļ. Tad arī došu ziņu kas un kā :)
Re: Spiež / velk sirdi
15.03.2014 22:29
Analiizes bija ideaalas, kaa vienmeer :)
Tikliidz uzzinaaju, tad taa kaa ar roku nonjeema :)

Shobriid aktiivi peldu un juutos veseliigi, bet darbs pilns ar stressu un briizhiem tomeer taas saapes kruutiis pa vidu paraadaas. Meegjinu nepieveerst tam uzmaniibu. Ir paarlieciiba, ka tas viss uz nervu pamata.

Draugi, varu tikai ieteikt vienu- sargaajiet sevi un nestresojiet par katru siikumu :) , vajag psiholoģjiski sanjemties un pateikt sev, ka shii vai shii probleema ir pupu mizas. Kad stadija ir taada, ka tevi tracina katrs siikums, tad lien aaraa visas shiis probleemas... RELAX, DON`T CARE :))

Ceru, ka Mazdakteris, Runcene un citi PRO man piekriit ;)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 11?
Ziņa: