Karpālā kanāla sindroms?

Aizsāka handsome 

Jā, strādāju daudz pie datora...

Vienu vakaru pamanīju tirpumu kreisās rokas mazajā pirkstiņa, un tas tā nedaudz jau ir trešo dienu.
Otrās dienās vakarā, stundas vēlāk pēc atspiedienu taisīšanas (arī taisu katru dienu (ar savu svaru sanāk liela slodze)), vēlāk parādījās neliels pietūkums un sāpes labās plaukstas pamatnē un pie locītavas. Un šodien pamažoties sāpes ir saglabājušās.

Vikipēdiju palasījis, bet gan jau saprotat, ka negribas pieņemt, ka tāda nopietna kaite būtu piemetusies..
Kādi ieteikuma no mazā daktera puses un citiem foruma dakteriem? Simptomi gana atbilstoši, šinas varēju pats sariktēt jeb labāk uzreiz griezties pie ārsta konsultācijas?

Un kā pie reizes (ceru, ka līdz tam nebūs jānonāk), cik parasti izmaksā ķirurģiskā operācija problēmas novēršanai? :(
Re: Karpālā kanāla sindroms?
01.02.2014 11:53
Pirms pusotra gada mani arī piemeklēja šis sindroms. Ar operāciju neesot jāsteidzas. Es nopirku ortrozi, kuru uzvilku uz nakti. Pēc nedēļām divām viss pārgāja un pagaidām nav atkārtojies. Pie datora strādāju visu mūžu un turpinu strādāt..
Tas iepriecina..
Bet kā ar tirpstošo kreisās rokas pirkstiņu? Tirpumam nebūtu jābūt tai pašai rokai?

Un man mājās mētājās lietojams ģipsis... to nebūtu kaitīgi izmantot ortrozes jeb šinu vietā?
Re: Karpālā kanāla sindroms?
01.02.2014 13:40
Katraa zinaa ar atspiedienu taisiisanu vairs nenodarbojies, ja neveeelies sacakareet lociitavu veel vairaak. Sobriid miera periodu lb. rokai, ja nav ortoze, var izliidzeeties ar elastiigo saiti.
Mazaa pirkstina tirpsana var buut saistiits arii ar muguras probleemaam kakla dalaa.
Re: Karpālā kanāla sindroms?
01.02.2014 15:25
Es runāju ar otru tikai tad, kad zinu ar ko es runāju. Manas prasības( lūgums) attiecas uz visiem vienādā mērā. Vai tiešām nav bijušas jau problēmas ar kakla un krūšu daļas skriemeļiem?
Nav bijušas problēmas nedz ar muguru, nedz kaklu, nedz krūšu nedz kādu citu ķermeņa daļu skriemeļiem.
22 gadus vecs, jauns cilvēks kā nekā.
Re: Karpālā kanāla sindroms?
01.02.2014 16:50
Palūdz, lai kāds izmasē galvu (tur ir daudz muskuļu), pats atslābsti, arī plecu daļu, rokas, internetā var paskatīties pašmasāžas paņēmienus, bet tikai tā, lai nav sāpīgi. Sasprindzinājums rodas daudz augstāk, un tikai tad veidojas karpālā kanāla sindroms.

Paskaties vingrojumus datoru lietotājiem (arī internetā). Jātaisa darbā pauzes.

Tas viss ir sīkums, savulaik daudz smagāk cieta mašīnrakstītājas, un viņām tās operācijas taisīja, kas bija liela muļķība, jo, kā jau teicu, sākums ir augstāk!

Ja paliek pavisam bēdīgi, tad ārstnieciskā fizkultūra un masāžas pie fizioterapeita.

Pavēro, kāds esi, kad rodas sāpes. Vai nav par daudz emocionāla stresa? Mācies atslābt (joga vīriešiem, meditācijas). 22 gados to visu sākt just ir mazliet par agru.
Re: Karpālā kanāla sindroms?
02.02.2014 07:58
22gadi? Bet dzimums,svars/augums. Ar 22 gadīgu X es nevaru runāt.
.Kāda galda virsma tev ir darba laikā? Stikls, pulēts galds? Vai apakšdelmi darba laikā uz ko balstās? Vai ir caurvējš? Kāda ir darba vietas
vidējā t* ? Vai apakšdelmi (plauksta- elkonis) darba laikā ir ar apģērbu? Kāpēc neejam pie ģimenes ārsta?
Vienīgais ko es varu pateikt uzreiz ,ka taisīt atspiedienus katru dienu ir liela, ļoti liela muļķība.Man vajag uzzināt vai piespiežot ar roku apakšdelmam pret kaulu (tur kur mazāk muskuļu) bedrīte paliek? Tas ir, vai ir tūska? Piezīme. Esmu redzējis puišus ar kakla un krūšu daļas skriemeļu problēmām daudz jaunākus. Pie tam pietiekoši bieži...:)



Edited 1 time(s). Last edit at 02.02.2014 08:01 by Mazdakteris1.
Vīrietis, 189cm, 110KG
Pulēta koka virsma, apakšdelmi balstās uz galda virsmas. Caurvējš reti. Savai telpai vidēji 15, dodu priekšroku vēsākam. Līdz elkonim sniedzas standarta t-krekla drānas. Nekādu paliekošu bedrīšu neveidojas. Neliels piepampums ir labās plaukstas apakšas paša pamātnē-kreisajā puse, tieši virs kaula. Vieta sāp, kad plaukstu locu uz augšu. Uz leju, kad uzspiežu stiprāk...

Mazais pirkstiņš aizvien tirpst... cerams saņemšu kādas vēlamas atbildes šeit, tad arī došos pie ārsta.
Re: Karpālā kanāla sindroms?
02.02.2014 13:08
Nu, nu...110 kg.Domāju, ka jāiet pie ģimenes ārsta. Tas izlems pie kā vispirms. Ķirurga vai neirologa.Jo ar tukšām rokām iet pie speciālista nav vērts.
Vismaz asins aina.Tur varbūt vairāki varianti. Slodzes dēļ bojāta locītavas somiņa. Vai arī kaula plīsums ,periostīts (kaula plēves iekaisums)? Aukstās virsmas dēļ iekaisis nervs. Neirologs laikam tomēr gribēs redzēt kakla -krūšu daļas skriemeļu rengenu. Arī rokas apakšdelmu nāksies, laikam fotēt.
Tagad galda virsmu siltu, mīkstu. Atspiešanos nekādu. Ja panes, tad var ieziest sāpošo vietu ar Diklofenaka ziedi.Arī kāda fiksējoša saite netraucēs.Iekārtu kaklā.
Lai veiksme.



Edited 2 time(s). Last edit at 02.02.2014 13:13 by Mazdakteris1.
Liels paldies. :)
Rīt došos pie ārsta.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 6?
Ziņa: