Iesakiet, lūdzu, labu speciālistu cīņai ar pumpām “no iekšienes”!

Aizsāka JayKay 

Iesakiet, lūdzu, labu speciālistu cīņai ar pumpām “no iekšienes”!
11.02.2014 19:44
Iesakiet, lūdzu, labu speciālistu cīņai ar pumpām “no iekšienes”!

Labdien!
Man ir 24 gadi, 81kg, 181cm.
Iesakiet, lūdzu, labu speciālistu (vai arī metodi) cīņai ar pumpām no iekšienes!
Oficiāli modernā medicīna nezin cēloni pumpām (jeb konkrēti hiperkeratinizācijai) un tie daži dermatologi, pie kā esmu bijis(man ir veselības apdrošināšana), apgalvo, ka saikne ēdienam ar pumpām nav pierādīta. Un es tam pilnīgi piekrītu! Jo viens var ēst visu un nekas nebūs, bet citam būs tieši otrādi. Tieši tādēļ esmu nonācis pie secinājuma,ka atšķirība ir tajā, kā tieši mūsu organisms tiek galā ar pārtiku. Un patiesībā mana situācija ir diezgan laba, jo laika gaitā esmu izmēģinājis daudz ko un jūtu un redzu, ka es esmu uz pareizā ceļa. Varbūt kopā ar kādu speciālistu izdosies pilnībā atrisināt šo lietu.

Jaunas idejas un pamatojumus savām teorijām guvu zinātniskā rakstā (ar atsaucēm uz vairāk kā 130 oficiāliem pētijumiem un citiem rakstiem) par ādas stāvokļa un gremošanas sistēmas saikni:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3038963/

Tikai viens pētījums piemēram no tā paša raksta, par to gremošanas sistēmas mikrofloras atšķirību pacientos ar un bez pumpām:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11525176

Esmu veicis pāris uzlabojumus savā diētā un šobrīd visvairāk man šobrīd palīdz pāris tējkarotes nekarsēta (organiska) ābolu etiķa dienā - nezinu precīzi, kādēļ, taču man ir arī sava teorija, kādēļ tas man palīdz.

Pirms es sāku runāt par savām teorijām, aicinu ikvienu izteikt konstruktīvu kritiku, padomus vai papildus idejas.
Vairākas manas teorijas, kas iet roku rokā ir tā disbioze jeb saucamā slikto baktēriju savairošanās tievajā zarnā, helikobaktērija un “cauro zarnu” sindroms(zarnām ir palielināta caurlaidība dažādu gremošanas sistēmas bojājumu rezultātā).
Vēl gribu arī teikt, ka diezgan nepareizi medicīnā ir meklēt “vienu konkrēto problēmas cēloni”, jo tādi var būt vairāki, kas savstarpēji mijiedarbojas. Piemēram, ne visiem, kam ir helikobaktērija, būs pumpas iepriekšminētā iemesla dēļ, kā arī tādēļ, ka katrs organisms reaģē savādāk un man, piemēram, pumpas ir organisma “iestaigātais celiņš” kā pretreakcija, tādēļ vēlreiz gribu uzsvērt, ka katrs gadījums var būt ļoti individuāls.

Uzskatu, ka ābolu etiķis man palīdz vairāku iemeslu dēļ. Tā ir skābe un arī kuņģa sula ir skābe, kuras viens no galvenajiem uzdevumiem ir nogalināt lielāko daļu baktēriju, kas tur nonāk - bet runājot par tās lomu gremošanas procesā - to veic arī enzīmi un fermenti, kas, piemēram, arī atrodas jau gremošanas trakta pašā sākumā - siekalās. Pieņemsim, ka man kuņga sula izdalās par maz - tas tā notiek, ja ir helikobaktērija. Vēl variants ir, ka daudzi cilvēki sūdzas par atviļņa slimību, kas tikai pēc manām domām ir, kad kuņga sula ir nevis par daudz, bet gan tieši par maz tādā gadījuma, ja ir disbioze vai baktēriju savairošanās tievajā zarnā kā rezultātā gāze rada spiedienu uz barības vada sfinkteru.

Tātad - gadījumā, ja ir par maz kuņga skābe baktērijas netiek iznīcinātas un nonāk tievajā zarnā, kam patiesībā ir jābūt ļoti sterilai (nu vismaz vairākumā gan jābūt ir probiotiskajām jeb labajām baktērijām). Šeit tievajā zarnā uzsūcas lielākā daļā barības vielu un kuņģa sula šeit vairs nestrādā, jo tur izstrādājas bikarbonāts (un vēl kkas man šķiet), kas to neitralizē. Tātad uzskatu, ka ābolu etiķis kā skābe dezinficē gremošanas sistēmu un nonāk arī organismā un arī tur darbojas pret iekaisumu, kas varētu rasties tajā gadījumā, ja ir palielināta zarnu caurlaidība jeb “cauro zarnu sindroms”, kas rodas, ja ir bojāta gremošanas sistēma. Šī sindroma rezultātā dažādas molekulas un toksīni, kas rodas gremošanas procesā, caur bojātajām zarnu sieniņām nonāk organisma asinsritē un palielinās vispārējā iekaisuma līmenis un/vai arī organisms cīnās pret šīm daļiņām un arī rodas organisma pretreakcija - hiperkeratinizācija (kas ir tikai mana teorija).

Bojājumi zarnu sieniņās jeb šis sindroms var rasties dažādi:

Helikobaktērija - tā dziļi “ieēdas” gremošanas trakta sieniņās un var radīt kuņģa čūlu.
Glutēns no graudaugu produktiem var bojāt gremošanas sistēmu.
Ibuprofēns - fakts, ka tas bojā kuņģi.
Nepareiza ēšana - stresa un citu iemeslu dēļ neregulāras ēšanas rezultātā kuņga sula “saēd” pati sevi un rada kuņga čūlu.
Disbioze - antibiotiku, skābi neitralizējošu līdzekļu lietošanas vai helikobaktērijas rezultātā.
Hemoroīdi - arī ir sava veida bojājums zarnu sieniņā un viss, kas pieskaras šai “brūcei” teorētiski var nonākt asinsritē.

Tātad lūgums joprojām ir aktuāls - lūdzu, iesakiet speciālistu, kam vismaz būs kāda daudzmaz reāla teorija ;)

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Re: Iesakiet, lūdzu, labu speciālistu cīņai ar pumpām “no iekšienes”!
12.02.2014 14:03
Helikobaktērijai tomēr ir raksturīgs paaugstināts skābes daudzums bet gāzes, ja tādas rodas, nespiež pa taisno uz sfinkteri. Tad būtu atraugas. Bet nevar noliegt, ka pilns vēders spiež uz kuņģi un var izraisīt refluksu. Taču ja baktērijas ir tievajās zarnās tad kā likums ir stipra vēdera pūšanās ar caureju. Un to uzreiz var pamanīt. Par iespēju caur hemoroīdu kaut kam nonākt asinsritē es būšu ļoti skeptisks.

Met mieru tai speciālistu meklēšanai ar labajām teorijam. Neviens tāpat nezin no kā īsti tās pumpas. Tā kā jo krutāka teorija jo lielāk muldētājs.

Ieteiktu paeksperimentēt ar klizmām. Dažkārt tas palīdz...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Par helikobaktēriju un augstu skābes līmeni es negribētu īsti piekrist šo 2 pētījumu dēļ:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9207257
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9696699

Patiesībā man agrāk bija caureja, bet tad izgāju trīskāršo antibiotiku kursu. Patiesībā divkāršo, jo lietoju tikai klaritomicīnu un metradinazolu 5 dienas, bet bez omerprazola iepriekšminēto iemeslu dēļ. Paralēli cītīgi lietoju arī Saccharomyces boulardii un arī Lactoseven arī kādu nedēļu vai 2 pēc antibiotikām. Šobrīd no tā visa pagājis jau ilgs laiks, rezultātā caureju vairs nepazīstu, varbūt drīzāk ir pat pretēji. Pēc šī kursa tādēļ arī daļēji varu teikt, ka esmu uz pareizā ceļa, jo pirms tam, lai gan arī lietoju ābolu etiķi mans ādas stāvoklis nav salīdzināms ar to, cik relatīvi traki bija pirms tam.

Par tiem hemoroīdiem es arī pats teikšu, ka tā ir tikai teorētiski tāda ideja - vienkārši ienāca prātā.

Mest mieru? Nekas jau cits laikam neatliks ;)

Vēl vienīgi gribu piebilst, ka tie dermatologi, pie kā esmu bijis, ir piedāvājuši šādus risinājumus - roakutānu, benzoilperoksīdu vai duac gel (kurā arī vēl klaritomicīns ir) kā arī arī regulāras kosmetoloģiskas attīrīšanas procedūras. Visi šie varianti ir tikai ārstēšana no ārpuses, seku likvidēšana un esmu arī tiešām klausījis ārstiem un to visu pamēģinājis, taču rezultāts nav paliekošs. Problēma ir kaut kur tur.. iekšās :D Tādēļ arī mekleju speciālistu, kam būtu kādas jaunas idejas.

Par klizmu runājot - kā ir vispār, vai probiotiskās baktērijas resnajā zarnā nonāk no tievās zarnas vai arī tās ir tādā ziņā neatkarīgas, atšķirīgas? Jā, esmu pamēģinājis, taču uzskatu, ka ja nesaved kārtībā visu "augstāk" gremošanas sistēmā, tad nav liela jēga tikai ar sekām cīnīties.

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Mans dievs, kāds domu lidojums. Ir gastroenterologi . Ar tiem vajag runāt. Par ābolu etiķi esmu samulsis, lai neteiktu vairāk. Vienīgais, kas mani priecē no šī garā pentera, ir sapratne,ka ārējie preperāti ir tikai seku likvidēšana ,nevis iemesla neitralizēšana.
Jautājums ir par saksualitātes spēku,jo testosteroni izsauc sviedru dziedzeru un tauku dziedzeru pastiprinātu darbību. Klāt nāk imunitātes faktors, kas tā paša testosterona iedarbībā ir stipri zemāks, nekā vajadzētu būt.Jāskatās vai netiek lietoti anabolie hormoni. Tad ir vāks. Šajā buķetē noteikti ietilps arī streptokoki un stafilokoki. Tie varētu būt rezistenti pret daudzām antibiotikām.
Būtisks iemesls ir arī sliktajiem taukiem (šokolādei, palmu taukiem). Es domāju, ka tauku uzņemšana ir jākontrolē un maksimāli jāsamazina.
Regulārai zarnu izejai ir jābūt. Kaut vai ar klizmiņām.Burkānu pielietojums (termiski +augu eļļas) obligāti.Taukus skalda žults. Tātad, aknām jāstrādā perfekti.
Lai veselība un veiksme.
Nelietoju anaboliskos preperātus.
Kādēļ tauku uzņemšana maksimāli jāsamazina un kādēļ kakao un kokosriekstu tauki ir slikti? Omega 3 taukskābju avots ir pamatā eļļas un ir pētījumi, ka tas samazina ādas taukanību. Ir dažādas eļļas, kas pumpainajiem pat ļoti palīdz gan no ārienes, gan no iekšienes, piemēram, tai pašai kokosriekstu eļļai ir antibakteriālas (jo satur linolskābi), dziedinošas un citas labas īpašības. Arī par linsēklu eļļu ir dzirdētas daudz labas atsauksmes.

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Kur es esmu noliedzis augu eļļas?( .....Burkānu pielietojums (termiski +augu eļļas) obligāti.)Runa iet par dzīvnieku taukiem,margarīniem Palmu eļļu. To var izlasīt internetā.
Lai miers un sapratne.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 25?
Ziņa: