Klepus, kas nepàriet...

Aizsāka Luize 

Luize
Klepus, kas nepàriet...
13.02.2014 01:52
SVEIKI!
Jau vairak ka menesi mokos ar klepu, kas nepariet..
No sakuma izslimoju gripu, ar sausu, mokosu klepu. Kad visi gripas simptomi pargaja, palika tikai klepus, kas kluva aizvien stipraks un dzilaks... vienu bridi bija pat tada ka cikstesanas/seksanas skana klepojot... ari klepus lekmes... lietoju 3 dazadus klepus sirupus, neviens no tiem isti nepalidzeja. Aizgaju pie arsta (dzivoju Uk), vina izklausija-it ka troksni nebija.. teica-ja pec kada laika nepariet, lai lietoju antibiotikas.... klepus nepargaja, palietoju arstes izrakstitas antibiotikas (6dienas), klepus ir kluvis mazaks, bet lidz galam nepariet... isti vairs nezinu, ko darit..esu uzmeginajusi tik daudz dabisko lidzeklu, klepus sirupus, antibiotikas, pienu ar medu, tejas.....tagad visu laiku ir tada kairinosa sajuta plausas..isti klepus nav.. bet klepot gribas (reizem tas ir ar krepam)... no ilgstosas kleposanas paradijies vemsanas reflekss.. seviski no ritiem, kad tuksa dusa klepoju... skiet.ka vemsu..jo loti sasprindzinas visi muskuli un kungjis..kaut klepus nav vairs TIK stiprs. Tiesam nezinu..ko lai dara.... gribetos aiziet Latvija pie arsta, bet busu tur tikai pec 2 menesiem....
elpas trukuma man nav...alergijas ari it ka ne... vienigi sauss gaiss majas un darba... bet saubos.. vai tas pie vainas..jo kairina bronhus, nevis kaklu....
Nesmekeju.
p.s. man 26 gadi.
Pūkaine tagad
Re: Klepus, kas nepàriet...
13.02.2014 10:27
Vai mēģināji arī pelašķus, tēju stipru? Nezinu, kā ir Tavā gadījumā, bet man tas bija gandrīz vienīgais, kas palīdzēja izveseļoties. Klepus bija nepārejošs 2 mēn. Nevarēju ne naktī gulēt, ne arī ko citu labu padarīt, visu laiku biju slima, nosvīdusi no klepus lēkmēm un temperatūru.
Bet pelašķi bija vienīgais, no kuriem sāku just efektu. Jāaplej ar verdošu ūdeni, vismaz 20 min. jāļauj ievilkties. Dzēru kādas 2-3 reizes dienā. Un gatavībā turēju krūzē, kad nāca mokošā lēkme virsū. Labi, ka Tev elpot nav grūti. No sausa gaisa arī var būt.

Paralēli sāku iet vairāk ārā. Sākumā daudz nevarēju, jo arī gaiss izsauca mokošu klepošanu. Man bija būtiska klimata maiņa. Vispirms liels mitrums, celtniec. putekļi, tad pēc ilga laika- straujš siltums ar sausu gaisu. Sakumā šķita, ka nekas nelīdzēs.... Pirms pelašķiem vēl 5 dienas lietoju ūdenī šķīdināmo pulveri atklepošanas veicināšanai. Un tā pamazām tiku uz pekām! :)
Re: Klepus, kas nepàriet...
13.02.2014 12:22
izskatās pēc tipiska kairinājuma klepus, jautājums tikai kas to rada, nepamanīta gripas pneimonija - plaušu karsonis, kas radījis komplikācijas, mikroatlektāzes vai pneimopulmonālus saaugumus, vai arī tomēr gripa iedarbināja kādu alerģisko mehānismu par kuru varētu liecināt arī klepus lēkmes no rītiem. Noteikti vajadzētu plaušu rentgena uzņēmumus, pavērot temperatūras svātstības diennakts laikā un konsultāciju pie pulmanologa. Pašlaik var pamēģināt padzert antihistamīna preparātus, tavegilu, suprastīnu utt, bet tā ,protams ,nav izeja un ārstēšana... jā un sausam gaisam, naktī uz radiātoriem var uzlikt mitru dvieli.
Luize
Re: Klepus, kas nepàriet...
13.02.2014 12:40
Temperaturas vairs man nav..
gripa bija pirms vairak ka menesha..
savadak jutos labi. Ir apetite utt.. vieniga problema-klepus ...
Re: Klepus, kas nepàriet...
13.02.2014 12:55
bez izmeklēšanas balstoties vienīgu uz vienu simptomu- klepu vainu gan nevarēs neviens pateikt! Kā jau teicu, ja tas ir alergēna ierosināts klepus, tad to var mazināt suprastīns vai tavegils, bet tas tikai minējums nekas vairāk.
Re: Klepus, kas nepàriet...
13.02.2014 20:22
nex Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> bez izmeklēšanas balstoties vienīgu uz vienu
> simptomu- klepu vainu gan nevarēs neviens
> pateikt! Kā jau teicu, ja tas ir alergēna
> ierosināts klepus, tad to var mazināt
> suprastīns vai tavegils, bet tas tikai minējums
> nekas vairāk.
_____________________________________________
Pievienojos par antihistamīniem Vismaz uz nakti. Mitrināt gaisu. Lietot atkrēpošanas mikstūras lai klepu darītu mīkstāku. Te teica par vakara t*. To vajadzētu noteikti. Kumelīšu tējas.
Lai veicas.
MELNAJAM RUTKAM-izgriež vidū caurumiņu kur iepilda medu 1nedēļu gaida.bet suliņa būs jau nākamajā diena -lej karotītē -dzer-bet smakas dēļ turi burciņāar vāku un vel maisiņā-lai ledusskapis nesmird.Vēl var-medu-citronu-konjaku-alveju visu kopā burciņā un pēc1 ned-arī-pa karotītei.maksimāir mukaltīns pie uztura bagātinātājim-tas ir labs -un-tādas-tabļetki at kašļa-arī aptiekā.zini mīkstini to klepu kautvai ar sodu.bet sīrupi diez vai palīdzēs.ēd alveju tapat ja vari rūgtumu paciest.-bet es jau2gadu graužu ledu pat ja aizsmok kakls-un ziemāejot laukā -pa ceļam graužu.un-nau ne angīnas nekā.-lai teu izdoda atrast savu brīnumzālīti.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 7?
Ziņa: