Lauzts atslēgas kauls

Aizsāka esilinieks 

Labdien! Nedēļas nogalē nokritu slēpojot, sajutu sāpes plecā. Nākamajā dienā sāpes pieņēmās spēkā, devos pie traumataloga. Diagnoze: Lūzums, bet kā ārsts teica, tad kauls nebija pilnībā ''pārlūzis'', uzēja tik kaut kādu "marles" lakatiņu un palaida mājās, pats arī vēl neuztraucos, tā teikt - līdz kāzām sadzīs.

Tagad, kad laikam pampums mazinās arvien vairāk izjūtu kā tas kauls tā kā "nostaigā", iziet no savas vietas un ir sāpes. Pakustinot roku kauls "ieguļas pareizā'' pozīcijā". Īpaši problēmas sagādā apgulšanās un gulēšana. Naktī guļot atmostos un kauls liekas, ka atkal nav "savā vietā", gulēt varu tikai uz muguras.

Jautājums: Vai tas tā ir normāli un ar laiku viss sadzīs un būs kārtībā? Pats vienkārši šobrīd nestādos priekšā kā tas kauls vispār var saaugt, ja ejot gulēt vai ceļoties no rīta tas tiek ''izrauts" atkal un atkal no savas vietas. Nebūtu kau kā pamatīgāk jānofiksē plecs konkrētā pozīcijā?
Re: Lauzts atslēgas kauls
18.02.2014 11:34
Ja atslēgas kauls bija ieplīsis vai lūzis bez nobīdes, tad traumatalogam vajadzēja uzlikt tā saucamo Desault fiksējošo bandāžu, pats tu to nez vai mācēsi un varēsi. Ja jūti, ka kauls staigā, jātaisa atkārtoti kontroluzņēmums un tad jāskatās, kas un kā.
Re: Lauzts atslēgas kauls
18.02.2014 15:51
nex Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ja atslēgas kauls bija ieplīsis vai lūzis bez
> nobīdes, tad traumatalogam vajadzēja uzlikt tā
> saucamo Desault fiksējošo bandāžu, pats tu to
> nez vai mācēsi un varēsi. Ja jūti, ka kauls
> staigā, jātaisa atkārtoti kontroluzņēmums un
> tad jāskatās, kas un kā.


_____________________________________
Jo ātrāk , jo labāk. Jo varētu būt somiņas bojājums.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 15?
Ziņa: