Svīšana naktīs

Aizsāka Liene L. 

Liene L.
Svīšana naktīs
24.02.2014 21:04
Pēdējā laikā, esmu pamanījusi, ka esmu sākusi naktī ļoti svīst (tik ļoti, ka palags un sega slapja). Novēroju, ka svīšana uznāk uzreiz pēc aizmigšanas. Bet naktī pamostoties 2-3h pēc iešanas gulēt, viss šķiet normāli, vairs nesvīstu.
Vai ir vērts uzreiz satraukties? Un kādi varētu būt iespējamie cēloņi. Kādi vēl varētu būt kādas slimības simptomi, kuriem vajadzētu pievērst uzmanību?

Sieviete
Temperatūras normāla, 36.6C
32. gadi
55 kg
170cm
īpašas veselības problēmas nav novērotas
fiziskās aktivitātes - maz
Liene L.
Re: Svīšana naktīs
24.02.2014 21:21
Vēl varu piebilst, ka nupat kā veikta pilnā asins aina. Visi rādītāji kārtībā.
Re: Svīšana naktīs
24.02.2014 21:35
Nav kaut kas dzīvē noticis/mainījies pēdējā laikā?
Liene L.
Re: Svīšana naktīs
24.02.2014 21:45
Pēdējā laikā nē. Bet vispār esmu ļoti emocionāla un daudz ko nākās izdzīvot caur stresu un satraukumiem.

Šobrīd esmu saaukstējusies. Ir iesnas un klepus. Bet svīšana bija novērota arī pirms tam.

Bieži moka nogurums. Bet tas visdrīzāk dēļ miega trūkuma - gulēt sanāk 5-6h.
Re: Svīšana naktīs
24.02.2014 22:22
Tas neizklausās labi. Nevar gulēt 5–6 stundas un cerēt, ka organisms to izturēs, par to tiešām vajadzētu uztraukties un kaut ko mainīt. Tā turpinot, slimības var rasties, jo pamazām tiek grauta imunitāte un darīts pāri smadzenēm (par to sīkāk nerakstīšu, jo internets ir pilns ar informāciju par to, kas notiek, ja ilgstoši maz guļ).

Un šis: "Bet vispār esmu ļoti emocionāla un daudz ko nākās izdzīvot caur stresu un satraukumiem" liek uzdot jautājumu, kāpēc ar Tevi tā ir. Vai uztraukums ir adekvāts situācijai? Ja nav, tad kāpēc un vai var kaut ko mainīt?

Vai par to ir domāts?

Pirmkārt, jādomā par miega režīmu, pēc tam vai vienlaicīgi – arī par to, kā sevi iekšēji sakārtot un ko vajag mainīt, lai dzīve nebūtu tik ļoti trauksmaina un haotiska. Tas gan nav tik viegli, cik uzrakstīt šādu ieteikumu, bet mūsdienās ir gana daudz literatūras, kā to darīt pašam vai ar sev pieņemamu speciālistu palīdzību, varbūt ir vērts paskatīties grāmatnīcās vai bibliotēkās.

Lai meklētu kādu slimību, ir jāiet pie ārsta, bet organisms jau dod pirmos signālus (veģetatīvā nervu sistēma), ka tam kaut kā ir par daudz.
Liene L.
Re: Svīšana naktīs
24.02.2014 22:46
Par miegu - piekrītu. Bet šobrīd tāds dzīves ritms, ka tiešām vairāk par tām 6h darba dienās nesanāk gulēt. Brīvdienās, pēc iespējas protams, cenšos izgulēties, bet tas droši vien neatsver to miega trūkumu.

Par satraukumiem. Šobrīd uzskatu, ka es satraucos bieži vien vairāk nekā vajadzētu. Bieži vien ar prātu to saprotu, bet organisms reaģē savādāk. Tātad satraukums ir neadekvāts situācijām, bet kontrolēt to nemāku. Esmu domājusi, kādi varētu būt iemesli, kāpēc tādas situācijas rodās, pieļauju, ka to varētu mēģināt risināt psihologs vai arī pamatīgs darbs ar sevi.

"Pirmkārt, jādomā par miega režīmu, pēc tam vai vienlaicīgi – arī par to, kā sevi iekšēji sakārtot un ko vajag mainīt, lai dzīve nebūtu tik ļoti trauksmaina un haotiska. Tas gan nav tik viegli, cik uzrakstīt šādu ieteikumu, bet mūsdienās ir gana daudz literatūras, kā to darīt pašam vai ar sev pieņemamu speciālistu palīdzību, varbūt ir vērts paskatīties grāmatnīcās vai bibliotēkās." -> pilnībā šim visam piekrītu, esmu par to domājusi, bet pie domām tas viss ir arī apstājies. Iespējams, ka bremzē, tas, ka es saprotu, ka tas ir ļoti ilgs darbs pie sevis.

Apzinos, ka daudzu slimību rašanos var izraisīt stress (un pat tas mani satrauc :D jo nespēju to kontrolēt). Bet tajā pašā laikā, domāju, ka šī brīža svīšana naktīs iespējams nav saistīta ar to, jo šobrīd nav gluži tā, ka būtu kaut kāds satraukumu kalngals, drīzāk šobrīd tie ir kļuvuši maznozīmīgāki.

Vai svīšana varētu liecināt par kādām problēmām ar vairogdziedzeri? Kādi simptomi tad vēl būtu novēroti?

p.s. Intereses pēc - kā ārsts diagnosticē Veģetatīvo distoniju?
Re: Svīšana naktīs
24.02.2014 22:55
Nu tāpēc rakstīju, ka ir jāiet pie ārsta, jo, lai runātu tikai par veģetatīvo distoniju, ir jāizslēdz citas problēmas.

Vai asins analīzē tika pārbaudīti vairogdziedzera hormoni? Vēl nepieciešama vairogdziedzera ultrasonogrāfija un tas, ko ārsts uzskatīs par nepieciešamu.

Ir specifiski cilvēka tipi, kas "velk" uz VD, vienkāršoti runājot, tādi ļoti nervozie, bet tik un tā ir nepieciešama fiziskā pārbaude, jo pat ar visu VD var būt arī medicīniski ārstējamas saslimšanas.

Bet vispār stipri velk uz to, ka vajadzīgs arī psihologs vai vislabāk psihoterapeits, kas ņem lietas dziļāk; psihologs vairāk domāts kādai vienai krīzei (grūtības mācībās, grūtības ar partneri, bērns neklausa, lieli zaudējumi utt.).
Liene L.
Re: Svīšana naktīs
24.02.2014 23:09
Nē, vairogdziedzera hormoni nav pārbaudīti. Uz USG ar neesmu bijusi. Apjautājos, jo tā tāda izplatīta slimība pēdējā laikā.
Re: Svīšana naktīs
24.02.2014 23:14
Sirdsmieram var pārbaudīt, bet tur svīšana citāda, šis vairāk izskatās kā veģetatīvās nervu sistēmas reakcijas uz izsīkumu, bet nu doma un versija, protams, jo te neviens diagnozes neliek.
Liene L.
Re: Svīšana naktīs
24.02.2014 23:18
Nu skaidrs, tātad pienācis pēdējais laiks sakārtot vidi ap sevi...un izgulēties :D
Re: Svīšana naktīs
25.02.2014 09:16
Miega bads un svara deficīts. Pilnīgi pietiek lai sagrautu veģitatīvo sistēmu. Jāaiziet pie sava ārsta.
Lai veselība un sapratne.
Re: Svīšana naktīs
25.02.2014 11:42
ja izslēdz menopauzi, infekciju, onkoloģiju, tad atliek labila veģetatīvā sistēma, endokrīnās sistēmas disfunkcija, un reizēm nakts hiperhidrozes iemesls tā arī paliek nezināms.
svece
Re: Svīšana naktīs
11.03.2014 11:56
Svīšana naktīs, klepus, nogurums ir dažas no tuberkulozes pazīmēm. Dodies pie ārsta un uztaisi rentgenu!
Re: Svīšana naktīs
11.03.2014 16:38
svece Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Svīšana naktīs, klepus, nogurums ir dažas no
> tuberkulozes pazīmēm. Dodies pie ārsta un
> uztaisi rentgenu!
________________________
Labs padoms. Cepums!
Liene L.
Re: Svīšana naktīs
12.03.2014 19:35
Klepus bija dēļ tā, ka biju saaukstējusies. Tas naebija ilgstošs klepus, kas varētu radīt domas par tuberkolozi.

Svīšanas iemesls ir atrasts - nieru iekaisums.

Paldies visiem par padomiem.
Re: Svīšana naktīs
12.03.2014 19:48
1. Mazdakteri... nu KĀDĒĻ Tu tik ļoti uzbāz visiem to savu fetišu uz pilnākām sievietēm? M? Pats tak zini, ka viņā iekļaujas medicīnas normās. Ļoti uz robežas bet iekļaujas. Jeb Tu neesi lietas kursā kā to nosaka?

2. par tēmu... es arī periodiski guļu pa 5-6h. Pāris nedēļas var tādā ritmā nomaukt un ir ok, bet pēc tam mani sāk nenormāli mocīt visādas nepatīkamas lietas - tai skaitā nenormāla svīšana naktīs. Bet ko esmu pamanījis... ja es piem darba dienas guļu pa 5-6h un brīvdienās guļu bez modinātāja, tad viss ir ok. Respektīvi, laikam ir jāizguļ nedagulētais(?).

3. tuberkuloze nenozīmē baigo klepu. Man māsai tuberkulozi atklāja kad viena plauša sāka atteikt. Saglāba visu. Bet plaušās palika rētaudi. Bet es te tomēr liku uz miega badu, kuru esmu izbaudījis pilnā spektrā uz sevis.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Svīšana naktīs
13.03.2014 15:53
Cien. Mateus. Svara deficīts var norādīt uz maz uzņemtu ēdienu,visādām muļķīgām diētām. Bet imunitāte var veidoties tikai ja organisms saņem celtniecības materiālu.Bez olbaltuma imunitāti izveidot nevar.
Par miegu ir fenomenāls un ļoti pareizs novērojums. Jo tikai naktī organisms var padziļināti cīnīties ar ļaundabīgajiem procesiem organismā. Apstrādāt iegūto informāciju.Pat mobilais telofons pa nakti nolikts sblakus galvai var traucēt normālu smadzeņu darbu.
Citādi es Jums piekrītu. Bet ja es neko nezinu par pacientu,tad varam ar saviem padomiem iebraukt auzās. Vari dot padomus neko nezinot par pacientu. Jo ir tādi super ģēniji. Es tāds neesmu:)
Lai miers, veselība un smukas meitenes.
Re: Svīšana naktīs
13.03.2014 16:43
Nū...tikai planprātīgais neanalizējot, to ko izlasīs forumā, uzskatīs par panaceju :) Te jau tik tā..diskusijas.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 13?
Ziņa: