Ādas skādes - ārsti nezina - kas tas ir!

Aizsāka Uwaga 

Laba diena!

2008. gadā man sāka parādīties sausi ādas pleķīši. Sākumā uz augšdelmiem... tagad jau pa visu ķermeni, izņemot uz sejas. Tie paliek sarkani un intensīvi, ja saskaras ar mitrumu - vanna un duša, svīšana liek pleķīšiem iedegties kā lukturīšiem. Pēc kāda laika nomierinās, paliek blāvāki. Jā, reizēm niez.

Pirms kādiem gadiem biju pie dermataloga. Man pateica - sēnīte, vīruss. Lai nemazgājos un nesvīstu. Vismaz 6 nedēļas. Ziema, kaut cik izturēju. Nelīdzēja.

Rudenī biju pie cita ārsta, labā dermatoloģijas centrā. Man pateica - nezina, kas tas ir. Lai nododot uz analīzēm (biopsija). Vēl neesmu to izdarījusi. Dermatīts vai ekzēma tā neesot, arī pēc vīrusa izraisītas skādes tas neizskatoties.

Kādu periodu ir labāk, tad atkal - sāk niezēt, āda ir ļoti sausa. Par vannu esmu aizmirsusi, dušā, ja ieeju, rēķinos ar pāris minūtēm. Reizēm pleķīši nenoreaģē, bet lielāko tiesu - gan. Esmu lietojusi BIODERMA, bet tas ir dārgi. Lietojusi dabīgo kokosa eļļu - lai mitrinātu ādu - palīdzējis, pat mazliet nomierina.

Bet nesen man kāda paziņa izteicās - tā pieaugušajiem mēdz izpausties alerģija jeb piena nepanesība. Jāatzīst, ka bērnībā es smagā stāvoklī gulēju reanimācijā dēļ govs piena olbaltuma nepanesības. Es neteiktu, ka ļoti aizraujos ar piena produktiem, bet bezpiedevu jogurtus, pieu pie kafijas, kefīru lietoju, arī sierus. Ir regulāri arī punča problēmas. Vai vērts ir taisīt alerģijas testus un kāds sakars ar ādas reakciju uz ūdeni iespējamai piena alerģijai?

Vecums 31, augums 168.
Re: Ādas skādes - ārsti nezina - kas tas ir!
17.03.2014 16:08
Pats vienkāršākais būtu izslēgt piena produktus un sākābos produktus ( ne tikai piena) vispār un pavērot, kas notiekās. Nav dzirdēts, ka kazeīna nepanesība vai laktāzes mazspējas izpaustos, kā hroniska ādas alerģiskā reakcija, bet izslēgt nevar. Adas biopsija ir ļoti smalka lieta, un ne vienmēr informatīva, alergotesti te būtu viss piemērotākie, bet ir jāizslēdz arī citas, sevišķi, kuņģa un zarnu hroniskās kaites.
Ūdens, pats pa sevīm nav alerģisks, taču ūdens, kas tiek piegādāts pa krānu ir " ciets" un tas noskalo ādas virskārtas tauku aizsargslānīti, attauko ādu, tāpēc arī uzliesmojumi pēc mazgāšanās, vēl vajadzētu pievērst vērību, kādi mazgāšanās līdzekļi tiek pielietoti.



Edited 1 time(s). Last edit at 17.03.2014 16:15 by nex.
NEX

Kuņģis un viss pārējais ir pārbaudīts, arī analīzes man ir ļoti labas.
Paldies!

Tāda doma ir - pamēģināt izslēgt piena produktus uz kādām pāris nedēļām, izslēgt veļas pulverus. Tiesa, nekādu ķīmiju es ikdienā arī nelietoju, kas varētu stipri kairināt ādu. Problēmas parādījās pamazām, arvien pieaugot apjomam. Jāatzīst, ka tajā laikā bija arī stipras dzīves pārmaiņas. Bet nez vai tas ir no emocijām un nerviem.
Re: Ādas skādes - ārsti nezina - kas tas ir!
17.03.2014 16:19
Stresa situācija var nostrādāt, kā palaišanas mehānisms alerģiskai reakcijai, te ir viena metode, kladē pierakstīt, ko ēd, ar ko veļu mazgā, kādi ārā laika apstākļi utt , kad parādās vai samazinās izsitumi, rakstīt dienasgrāmatu, pēc tās, vēlāk ir vieglāk analizēt un saprast kas un kā.
Re: Ādas skādes - ārsti nezina - kas tas ir!
17.03.2014 16:37
Dzimums,vecums,svars/augums? Vai pie alergologa ir iets?
Re: Ādas skādes - ārsti nezina - kas tas ir!
17.03.2014 17:00
Prednizolona ziedi neesi meeginaajusi?
Mazdakteris1

Jau rakstīju - man ir 31 gads, augums - 168 un svars 61.
Nē, pie alergologa es neesmu bijusi.

123

Esmu lietojusi Travocort ziedi, bet efekts ir mazs, kā arī - man laukums, kas ir jānoklāj ar ziedi... ir teju viss augums. (Dermatalogs ieteica izmēģināt)
Antihistamīnu lietošana šajā situācijā nevarētu palīdzēt noteikt, vai pie vainas ir alerģija?
Re: Ādas skādes - ārsti nezina - kas tas ir!
17.03.2014 23:16
Domāju, ka sēnīte. Bet var arī nebūt. Pamazgā kādu ķermeņa daļu kādu laiku tikai ar sodu un paskaties. Ja pazūd, tad ar lielu varbūtību sēnīte.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ādas skādes - ārsti nezina - kas tas ir!
18.03.2014 10:34
Mēs varam te minēt gadiem ilgi, uzrakstot km. garus komentārus. Ir jāsadarbojas ar dermatologiem.Jātaisa piedāvātās analīzes nešauboties. Jo pareiza diagnoze ir 50% no sekmīgas pieejas( ārstēšanas). Minēt var daudz. Alerģija, pelējuma sēnīte, Psoriāzes paveids.
Vai ir novērots, kad pleķi pazūd? Vasarā saules ietekmē vai ziemā? Vai šie pleķi ir ar pacēlumu un veido garoziņu? Ja ir garoziņa, tad jāslēdz streptodermiju un psoriāzi.
Sievietēm .diemžēl ir noslieca pierakstīt sev unikalitātes stāvokli un gadiem ilgi apspries, apšaubīt savas slimības un diagnozes. Ir jārīkojas.
Piemēram. Jāaizbrauc uz Nāves jūru un jāpieņem jūras vannas. Ja pleķīši pāriet, tad var domāt par psoriāzes variantu. Bet pieredzējis ārsts to var noteikt arī šeit, Latvijā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 25?
Ziņa: