Puteklji Darba vieta - noliktava

Aizsāka Pingvins Es 

Puteklji Darba vieta - noliktava
02.06.2014 01:08
Ikdienu esmu darbaa, noliktava, kur ir parasti puteklji.Iztiiriit lielo noliktavu no tiem nereaali. Darbojoties tur, puteklji tiek kustinaat un nonaak muusu elpceljos. Arii savreiz,kad notiek parasta griibas slauciishana ar slotu. Puteklji gaisaa ir kaa peleeks duumu slaanis. Mani interesee - kadas vareetu buut sekas uz veseliibu taadai ikdienas darba videi??? Kas notiek ar plaushaam?
Re: Puteklji Darba vieta - noliktava
02.06.2014 09:48
Pingvīnam jautājums.Dzimums,vecums,augums/svars? Cik ilgi jau strādājam tur? Atbildes solu ļoti izsmeļošas un ātras.
Re: Puteklji Darba vieta - noliktava
02.06.2014 10:14
Vēl atkarīgs no tā kas tie par putekļiem. Ja tie ir azbesta putekļi tad ir ļoti slikti :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Puteklji Darba vieta - noliktava
03.06.2014 00:43
Esmu 31 g veca, svars 58 kg, Augums 1.69m. Stradaju 2 gadus.
Nekadai ipashi kjimiski puteklji tur nav,Parastie. Produkti,kas uzglabajas ir vaazes kastees, grozi dekoratiivie un citaaas lietas. Noliktava paliela.
Re: Puteklji Darba vieta - noliktava
03.06.2014 10:44
Putekļi ir ļoti bīstami organismam. Tas noteikti veicinās hronisku plaušu saslimšanu. Alerģizēs organismu. Bez plaušu slimībām var sākties nepatikšanas ar deguna gļotādu. Arī acu gļotādu. Koncentrēti putekļi var izsaukt arī sprādzienu ,ja rodas stiprs elektriskai lādiņš. Anonīmi jāziņo Sanitārās inspekcijas uzraudzības dienestam.
Plaušu slimība gandrīz vienmēr pāriet hroniskā fazē un faktiski nav ārstējama. Arī alrģizēts organisms vairs nekad nav atbrīvojams no superjūtības. Plaušu vēzis attīstās ne tikai no azbesta putekļiem. Noliktavas saimniekam ir jāorganizē sistemātiska telpu mitrā uzkope,kas nepieļauj putekļu uzkrāšanos. Tādās telpās labi attīstās blusas. Vai nav manītas?
Pagaidām obligāti jālieto medicīniskā vai celtniecības maska, respirators.Ar pulverizātoru jāapsmidzina grīda, kas ļauj putekļus savākt bez gaisa piesārņošanas.
Lai saprāts un veiksme.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.06.2014 10:46 by Mazdakteris1.
putekle
Re: Puteklji Darba vieta - noliktava
03.06.2014 11:52
dzīvoju putekļaina, neasfaltēta ceļa malā, kur garām bieži brauc mašīnas, saceļot trakotu putekļu vērpetes. Līdz ar to, īpaši vasaras, pavasara periodā, kad sauss laiks, māja pilna putekļu, dārzs, terase arī. Droši vien tas arī neuzlabo veselību, ja? Vai tie skaitās cita veida putekļi? Mājas mitrā uzkopšana līdz tikai uz brīdi...
Re: Puteklji Darba vieta - noliktava
03.06.2014 12:18
Varu mazliet dalīties pieredzē, bez īpašām teorijām.

90. gadu sākumā Latvijā ienāca ārzemju palīdzības. Viena noliktava bija izveidota kādas mācību iestādes nelietotā spārnā ar atsevišķu ieeju. Mācību iestādes telpās varēja nokļūt arī pa iekšpusi, noliktavai bija dubultas durvis, vēl bija ļoti garš līkumots gaitenis.

Jāteic, ka cilvēki šķaudīja un klepoja jau šajā gaitenī.

Skandināvu kundzītes pašas dalīja apģērbu un arī visu laiku klepoja, kaut tas bija tīrs, izmazgāts, kā mājās no auklas. Saņēmējas bija ģimenes, kam bērni ar īpašām vajadzībām. Bērni tur gandrīz nespēja uzturēties, bet ne jau visi sirga ar elpceļu vai sirds slimībām. Visa putekļu problēma galvenokārt bija džutas maisi, kuros apģērbi bija iepakoti. Iestāde bija pakavveida ēka, bet pat pilnīgi otrā tās galā esošajā virtuvē un ēdnīcā sanitārie inspektori atrada džutas drīksniņas, kas jau nu nemaz nav kādi azbesta vai ķīmisku vielu putekļi.

Visiem vienmēr bija pilnas ausis, pilns deguns, viens otrs dabūju laringītu un palika bez balss. Sevišķi traki bija, kad sākās apkures sezona un gaiss tapa bezgala sauss.

Pieaugušie palīdzības saņēmēji, kas tur uzturējās, pavadīja telpā apmēram stundu vai divas, bet arī viņi šķaudīja kā kaķi, visādi brīvprātīgie palīgi tur dzīvojās teju visu dienu, jo vēra vaļā maisus, izlika apģērbu; daudzi vairs nespēja nākt un darboties – klepoja un šķaudīja pilnīgi visi, līdz tam alerģiskie un nealerģiskie, daži teju vai pie ārsta dabūja iet.

Nekādu dižo iztēli nevajag, lai saprastu, ka tas ir ceļš uz slimībām. Pietiek ar pamatskolas izglītību, lai to apjēgtu.

Domāju, ka mūsdienu noliktavās Latvijā neviens par to nedomā, īpašnieks taupa uz visu. Tā noteikti nav laba darbvieta.

Visa šī draņķība izkļūst no organisma tikai ilgākā laikā. Ja darbs ir pastāvīgs, tad nepārtraukti nāk klāt kaut kas jauns. Mazdakteris galvenos slimību attīstības "scenārijus'" jau ir minējis.

Bet puteklei jāņem rokās šļūtene. Būs dārgi, tomēr mazliet situācija uzlabosies.
Re: Puteklji Darba vieta - noliktava
03.06.2014 12:59
Putekļi ir kaitīgi visos veidos. Jādomā ko darīt. Ceļa posma laistīšana. Plastmasas logi ir ļoti blīvi. Bet jāierīko ventilācijas lūkas sienās ar filtriem. Jo bez gaisa cirkulācijas sāksies mājas pelēšana. Logi un ventilācija mājas otrā pusē. Dzīvžogs un augsta sēta arī palīdzētu.Lūgt deputātiem ceļa posmu asfaltēt. Mitro uzkopi turpināt katru dienu.Vai meklēt citas mājas.
Lai saprāts un veselība.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 9?
Ziņa: