Sprandas sāpes katru rītu un vakaru jau 26 gados

Aizsāka Graupmanis 

Labdien! Puisis, 26 gadi, normālā fiziskajā kondīcijā, citu sūdzību kā vien galvassāpes (visticamāk saistītas) laiku palaikam nav. Nu jau pēdējos divus mēnešus ļoti pasākusi sāpēt spranda un galvas pamatne - turklāt sāp jau uzreiz pēc pamošanās, un katru dienu uz dienas beigām, citreiz arī dienas vidū. Esmu nomainījis vairākus dažādus spilvenus (lai gan sāka sāpēt guļot uz spilvena, kuru divus gadus lietoju bez sūdzībām), nepalīdz.

Kopš bērnības ir viegla skoleoze (līka mugura), taču ne īpaši trakāk, kā tas mūsdienās daudziem mana vecuma čaļiem, kam no agras bērnības mājās dators, un kam ir sēdošs ofisa darba - līdz šim nekad drusku sakumpusī stāja nebija radījusi nekādas reālas problēmas... Negribas ticēt, ka jau 26 gados esmu iedzīvojies skriemeļu problēmās.

Pie kā vērsties - fizioterapeita? Varbūt uzreiz interesēties mugurkaula veselības centrā - izklausās vienu latiņu nopietnāka iestāde par Veselības centru 4, vai līdzīgām. Paldies jau iepriekš par atbildēm.
Re: Sprandas sāpes katru rītu un vakaru jau 26 gados
27.07.2014 10:50
Fizioterapeits nepalīdzēs, vajadzīga diagnoze un tad ātstēšana. Viss atkarīgs no finansēm, ja tādas ir tad, var uzreiz uz veselības centru, ja nē tad pie ģimenes ārtsa pēc nosūtījumu pie vertebraloga. Tomogrāfija jebkurā gadījumā būs nepieciešama.
Re: Sprandas sāpes katru rītu un vakaru jau 26 gados
27.07.2014 11:15
Ja ir skolioze, īstenībā visu laiku būtu vajadzējis vingrot. Fizoterapeitam vajag diagnozi, tieši tā, un iemācītos vingrojumus vajadzēs pildīt regulāri – gribi negribi.

DT diagnozei vajag noteikti, tas mūsdienās ir tikai elementāri.

Var darīt arī tā, ka ar ģ. ā. norīkojumu iet arī pie neirologa, bet vertebrologs drošāk, tikai tur rindas lielākas. Tad vismaz ārsts un DT būs par mazāku naudu.

Ja maks nespiež, tad klīnika "Orto" un viņu vertebrologi.

Skriemeļu problēmas ir vēl jaunākiem, bet vēl neķer kreņķi, kamēr viss nav zināms. Ja nebūs neglābjamas (operējamas) problēmas, daudz izdarīsi ar vingrošanu un masāžām.
Re: Sprandas sāpes katru rītu un vakaru jau 26 gados
27.07.2014 11:42
Nu ar to regulāro vingrošanu pie skoliozēm, tā ir kā ir.... bet ja nespēj sevi regulāri piespiest vingrot, tad vismaz apmeklēt peldbaseinu regulāri -reizi nedēļā, tas tomēr patīkamāk un vieglāk piespiežams pasākums!
Re: Sprandas sāpes katru rītu un vakaru jau 26 gados
27.07.2014 11:47
Jāiet uz kādu grupu vai tml., cilvēki mēdz būt slinki arī tad, ja pavisam slikti.

Vingrošana tomēr ir daudz precīzāka lieta par peldēšanu, bet peldēšana kopumā ir ļoti labs pasākums.
Paldies visiem par atbildēm. Nē, finanses nav spiedošas, gribu sakarīgākos speciālistus - tad Veselības centrs 4 vai Orto, vai Mugurkaula Veselības Centrs?

Par to diagnozi runājot - es pēdējo reizi pie ģimenes ārsta biju kad man bija kādi 14 gadi, tā ka pat neesmu pārliecināts vai viņa vispār praktizē, un ja jā tad kur. Vai varu augšminētajos iestādījumos griezties arī uz izmeklēšanu, bez iepriekšējas diagnozes?
Re: Sprandas sāpes katru rītu un vakaru jau 26 gados
27.07.2014 14:57
Pie speciālista jāiet jau ar iepriekšējās izmeklēšanas rezultātiem. To vislabāk organizē ģ.ā.Jo šaurie speciālisti tik un tā nozīmēs visas izmeklēšanas un vēl vairāk. Jo ja ir pataloģija kakla -krūšu daļas skriemeļos, tas prasīs ilgstošu kopdarbu.Jebkura operācija ir liels risks un pasliktinās operētā rajona neiro-humorālo darbību. Atjaunošana notiek lēni. Dažreiz visu mūžu. Sīkāk var pateikt tikai speciālists.Runcenei taisnība. Es sistemātiski saskāros ar daudz jaunākiem puišiem,kam bija jau problēmas ar balsta kustības aparātu.Tajā skaitā ar kakla-krūšu-vidukļa-sakrālo muguras skriemeļu pataloģijām.
Lai veiksme un saprāts.
Re: Sprandas sāpes katru rītu un vakaru jau 26 gados
27.07.2014 15:05
Var griezties arī pilnīgi no ielas, viņi visu nozīmēs, turklāt viss notiks ļoti ātri.

Bet iestādes ir viena lieta – pavisam cita ir daktera vārds. Vertebrologu Latvijā nav simtiem, viens un tas pats var praktizēt privāti pat divās vai reizēm trijās vietās, varbūt pat visās Tevis minētajās.

Par šo man vienkārši ir labas atsauksmes no vairākiem cilvēkiem: http://www.orto.lv/lv/drruk.php

Tāpēc arī iesaku Orto, bet gan jau viņš nav vienīgais labais, gan jau arī otrs doks – Artis Gulbis – ir ok, man vnk nav info.

Palasi google, ko tauta runā citos forumos (calis.lv, sapforums.lv utt.).

Es ļoti bieži nelietoju privāto medicīnu, bet, kad esmu to darījusi, vienmēr ir bijusi gandarījuma sajūta: viss ātri, korekti un nevainojami.

Caur ģimenes ārstu man arī nebūtu iebildumu, jo man viņi vienmēr bijuši ok, un sarunāt var visu, ja vien neņerkst un risina lietas korekti, bet valsts rindās pavadītais laiks reizēm neatmaksājas, it īpaši uz izmeklējumiem. Un ģimenes ārsts ne vienmēr precīzi spēj novērtēt, kas tieši jāizmeklē. Var nākties iet divreiz kaut vai uz to pašu DT.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 8?
Ziņa: