Aizēnojumi plaušās.

Aizsāka Kariina 

Kariina
Aizēnojumi plaušās.
25.09.2014 18:19
Sveiki!
Gribēju zināt, varbūt kāds var palīdzēt ar kādu padomu...
Lieta tāda,ka kopš š.ģ.februāra uzrādās aizēnojumi plaušu lejaslaukos. Turklāt tie maina lokalizāciju!! No februāra līdz septembrim tika veikti neskaitāmi DT un rtg plaušām, un katru reizi aizēnojumi ir citā vietā, iepriekšējās vietas paliek tīras...Kas tas ir?
Biju slimnīcā un tur veica bronhoskopiju ar biopsiju, visas analīzes labas, bet aizēnojumi ir tāpat.
Esmu jauna meitene,26 gadi, nesmēķēju, rados nevienam nekādas ļaundabīgas saslimšanas nav bijušas.. Pārbaudījos uz tbc 2 reizes, tā neapstiprinājās.

Varbūt varat kko ieteikt,kādas vēl pārbaudes veikt vai pie kā vērsties?
Re: Aizēnojumi plaušās.
26.09.2014 09:35
Nez vai Tev kāds te ko pateiks, tad jāredz uzņēmumi, dinamika utt,... reizēm plaušās ēnas parādās un pazūd bez papildsimptomiem, pie tā saucamās plaušu interstīcija ( tas ir, ne pašas plaušas, bet starpplaušu saistaudi) tūskas , kas var rosties limfas atteces traucējumu rezultātā vai kā autoimūna reakcija uz kādu blakusslimību , laimas slimība, kapilāru bazālās membrānas reakcija uz reimatisms utt.
Kariina
Re: Aizēnojumi plaušās.
26.09.2014 14:17
Dinamikā aizēnojumi mainās, gan apjomā, gan vietā. Tie kļūst mazāki. Un tajās vietās, kkur bija aizēnojumi iepriekš, tagad ir tīras plaušas. Vaskulīti nav, tie arī pārbaudīti. Ir aizdomas par sekundāri organizējošo pneimoniju :( bet biedē tas, ka pati jūtos lieliski, nekādu simptomu nav..pie pneimonijām tak jābūt vismaz temperatūrai vai klepum..
Re: Aizēnojumi plaušās.
26.09.2014 14:58
Bieži vien, migrējošiem plaušu infiltrātiem neatrod iemeslu, ir domas, ka tie varētu rasties endoktīnās sistēmas ietekmē vai, kā reakcija uz kādu ārēji nelabvēlīgu aģentu, teiksim pelējuma sēnīti, dzīvnieka spalvu utt. Ja plaušu funkcionālie testi, bioķīmija un asins analīzes ir normā, neko neatrod arī bronhoskopijā un biopsijās, pie tam, nav nekādu simptomu, tad nevajadzētu par tiem īpaši uztraukties, regulāras pārbaudes, veselīgs dzīvesveids, tas ir viss ko var darīt.
Var mēģināt nomainīt klimatisko zonu, uz kontinentālo klimatu, bet tas, laikam, ne pārāk reāli.
Kariina
Re: Aizēnojumi plaušās.
27.09.2014 18:14
Nex, tad varbūt man veikt dažādas pārbaudes saistītas ar endokrīno sistēmu?? Tā,jāatzīst, vēl nav pārbaudīta.

Pati es jūtos lieliski, ja neskaita to uztraukumu par neziņu :(

Plaušu funkcionālie testi, bioķīmija un asins analīzes ir normā, neko neatrod arī bronhoskopijā un biopsijās, pie tam, nav nekādu simptomu - tas atbilst man.. Jo visi rādītāji ir labi.

....eh..
Re: Aizēnojumi plaušās.
27.09.2014 18:59
Kāds ir svars un augums? Vai nav bijis klepus,aizdusa. Jo kāpēc radās doma taisīt rentgenu? Tātad kaut kas ir bijis.Tāpat plaušu rtg. netaisa.
Kariina
Re: Aizēnojumi plaušās.
28.09.2014 18:06
Augums un svars ir atbilstoši viens otram, ne kritos svarā, ne pieņēmos pa visu šo laiku :D
Rtg taisīju ejot medicīnisko, stājoties darbā.. tur arī uzrādīja aizēnojumus. Ne klepus, ne aizdusa pirms tam nebija, arī nekas pārslimots nebija.
Re: Aizēnojumi plaušās.
02.10.2014 10:49
Nez vai endokrinoloģiskās pārbaudes ko specifisku atradīs, sevišķi, ja nezin ko meklēt, nespecifiskie plaušu aizēnojumu varētu būt saistīti ar dzīvesveidu un endokrīni - imunoloģiskā statusa svārstībām, katrā ziņā, tur nav ko daudz uztraukties, pievērst uzmanību, jā, bet celt paniku, nav jēgas, pēc bērna piedzimšanas vai pēc 30 aizēnojumu pazudīs paši no sevīm.
Kariina
Re: Aizēnojumi plaušās.
04.10.2014 20:18
Nex! Paldies Tev par atbalstu :)
Starpcitu, man to daudzi teikuši,ka - piedzims bērniņš un aizēnojumi izzudīs paši no sevis. Es gribu tam ticēt.
Vienīgais man nākamnedēļ grib taisīt tādu kā plaušu biopsijas paņemšanas operāciju (Lielāku kā pie bronhoskopijas)... Pilnā narkozē, bail :( ārsti saka, - pie diagnozes jātiek!!
Re: Aizēnojumi plaušās.
05.10.2014 10:28
Nu tā ir Tava darīšana, apmierināt vai neapmierināt ārstu ziņkāri. Garantija, ka tiksi pie diagnozes nav. Un ko tad? Piedāvās Tev izoperēt plaušu lai var riktīgi izpētīt?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Kariina
Re: Aizēnojumi plaušās.
06.10.2014 12:24
Ku! Redz kā ir, man jau vairāk uztrauc tas, lai neielaižu to visu ar savu spītību nedodot taisīt to biopsiju :( Pēc tam ārsti teiks, - mēs tač teicām, ka jātaisa tā biopsija, bet es, redz, turējos pret.. :(

No šodienas esmu slimnīcā, un teica, ka taisīs parasto bronhoskopiju atkal :D tad skatīsies kas un kā...
Re: Aizēnojumi plaušās.
06.10.2014 13:35
Garantija, ka tiksi pie diagnozes ar visu biopsiju protams nav, bet ja taisa bronhoskopiju, kāpēc gan nepaņemt biopsiju? ja jau tāda iespēja pastāv. Maziņš, pāris milimetru izkniebts gabaliņš no plaušām, tām, nekādu kaiti nenodarīs
Kariina
Re: Aizēnojumi plaušās.
06.10.2014 17:43
Nex, es zinu,ka garantija, - nulle. Bet, lai jau ņem, ja viņiem vajag arī caur bronhiem. Bet cik sapratu, tad ar bronhoskopiju šiem ir par maz, tāpēc piedāvās man to otru operāciju. Bet ceru,ka man paziņos labas vēstis un drīzumā manas plaušas atkal būs tīras :)
Re: Aizēnojumi plaušās.
07.10.2014 11:58
Tā otra operācija ir transtorokāla punkcija ar adatu? Principā ar bronhoskopu arī var izdarīt tādu punkciju, no iekšienes, tā sakot, bet nu labi, ārstējošam dokam labāk redzams, kas jādara, tas jādara, tā lai pēc tam, ja gadījumā kas, nevajadzētu sev pārmes - varēju, bet neizdarīju.
Re: Aizēnojumi plaušās.
07.10.2014 16:24
Nesprotu?! Ir nu gan cilvēkiem patika ļaut sevi graizīt tikai tāpēc, ka "ārsti pateica- tā vajag"! Sanitāro grāmatiņu taču Tev iedeva? Pati jūties labi? Nex izskaidroja, ka tas nekas nāvīgs nav? Tad dzīvo nost un priecājies! Ta galvu piebāzt ar poliklīnikām, slimībām un diagnozēm- priekš kam?
Ārsti arī ir cilvēki- tāpat visas atbildes nekad nezinās. Pašai jādomā līdz, nevis visiem cilvēkiem baltos halātiņos jāklausa.
Kariina
Re: Aizēnojumi plaušās.
07.10.2014 20:18
kachenit!
Es tač saprotu,ka nav jāļauj un nav jātic visam,ko saka "baltie" cilvēciņi, bet pašai arī bail, to vismaz var saprast!!!!????
Iedeva man medicīnisko, protams. Un strādāju arī divos darbos. Bet.. zinu,ka vairs nebraukšu uz šīm "izpriecām", pietiek tiešām mani te bakstīt!
Re: Aizēnojumi plaušās.
07.10.2014 21:30
Par to jau arī ir stāsts, ka tās nav izpriecas un nevajag ļaut sevi "bakstīt"! Ārstam jau nesāp, kad viņš Tevi "baksta"!. Tikko viņi ir iekļuvuši baltajos halātiņos, tā viņiem pieder brīnumaina autoritatīva vara, kurai daudzi grib ticēt un pakļaujas. Man domāt, daudziem no viņiem šī vara un autoritāte patīk...

Zini, kā var nomierināt aizkaitinātu ārstu? -Pasaki viņam padevīgā balsī "Jā, dakter!" - Šitais tonis viņiem patīk. :)


Un jā, mani 2.slimnīcā "sabakstīja"! Būtu brīdinājuši, kas būs pēc operācijas, es būtu atteikusies vai atlikusi to pasākumu- nav labi likties zem skalpeļa mēnesi pirms bakalaura darba nodošanas. Mīnu zem tā doka krēsla gribu palikt! Viņam jau nesāp- sāp man.

Pašai jādomā, ko gribi.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.10.2014 21:44 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 7?
Ziņa: