Man ir jautājums Mazdakterim1 par normālu svaru/augumu

Aizsāka egle1 

Ir tāda lieta kā ķermeņa masas indekss, kas rāda- svars normas robežās vai nav. Pie tam tā formula attiecas uz abiem dzimumiem, visām vecuma grupām. Piemēram, es esmu tieva gara, jau veca dāma. 43 gadi, 173cm/56 kg. Atbilstoši ĶMI man ir normāls svars - 18.71 (indekss). Jā tas ir tuvu robežai, bet es iekļaujos normā. Šeit var iemest savu augumu un svaru un paskatīties:
http://www.weyergans.lv/lv/health/bodymassindex/

Jautājums, pēc kā jūs nosakāt, ir cilvēks svara robežās vai nav? Piemēram, vienā tēmā sievietei 175 cm ir svars 80 kg, pēc šī indeksa sanāk, ka viņai jau ir pre- aptaukošanās, kas veselību nekādi neveicina.
Re: Man ir jautājums Mazdakterim1 par normālu svaru/augumu
29.09.2014 14:05
Ir vairāki ķermeņa konstitucionālie tipi, hipostēnisks, normostēnisks, hiperstēnisks, un vienu svara indeksu uz tiem attiecināt nedrīkst, svara indeks ir tikai tāds, vispārējs, orentējošs rādītājs,nevis dioagnostisks kritērijs.



Edited 2 time(s). Last edit at 29.09.2014 14:07 by nex.
Re: Man ir jautājums Mazdakterim1 par normālu svaru/augumu
29.09.2014 17:50
Daudz kas atkarīgs no veselības, sūdzībām. Svars un augums attiecības man izsaka daudz ko tikai kopā ar dzimumu, vecumu un simptomiem. Neredzot cilvēku, nevar dot sakarīgas atbildes. Jo sīkāk pacients aiz ekrāna pastāsta par savu stāvokli, jo pareizāk var dot padomu.
Es neesmu pret svara indeksiem.
Pārējo ļoti labi pateica nex .Paldies.
Bet tāpēc jau tas indekss ir no līdz. Piemēram, pie auguma 173 cm normāls svars ir no 56 līdz 74 kilogramiem. Un šajos kilogramos arī ietilptu visi konstitucionālie tipi.
Varam rēķināt cik sarežģīti gribam, būtība jau nemainās
garums cm - 100 iegūstam apmēram vēlamo svaru
ar pielaidi + - 10 kg
bez šaubām , ka vīrietis , sieviete, vecums u.t.t.

ķermeņa masas indeks ir precīzāks, pareizāks, bet sarežģītāks jāiemāsās formula, jāskatās tabula , bet rezultāts gandrīz tas pats :):)
Re: Man ir jautājums Mazdakterim1 par normālu svaru/augumu
12.10.2014 15:21
Pilnīgi piekrītu:))))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 21?
Ziņa: