Glikozes slodzes tests

Aizsāka Baibaaa 

Labdien!
Esmu grūtniece un veicu glikozes slodzes testu,vai man ir iemesls uztraukties,ja glikoze tukšā dūšā ir 4,9 (ārsts saka,ka grūtniecei nedrīkst būt vairāk,kā 4,5) un pēc divām stundām,pēc glikozes iedzeršanas tikai 3,4? esmu dzirdējusi,ka zem 4 esot pārāk maz, vai man jādodas pie kāda speciālista?
Paldies.
Re: Glikozes slodzes tests
02.10.2014 09:59
Bišķiņ sakarīgāk uzraksti testa rezultātus! ,īsti nevar saprast, kas, un kā un pēc kā.
Tukšā dūšā glikoze grūtniecei 4,9 ir oky,.... 3,9 tākā neliela tendence uz hipoglikēmija, bet grūtniecēm tā mēdz gadīties.
Tukšā dūšā -4,9
pēc 60min. - 6,7
pēc 120min.-3,4
Re: Glikozes slodzes tests
02.10.2014 13:23
3,5 uzskata par hipoglikēmijas slieksni, pie kura parādās hipoglikēmijas simptomātika, zem 3 varētu ja parādīties apziņas traucējumi, bet ņemot vērā, ka tukšā dūšā 4,9, pēc 60 - 6,7. Zemais cukura līmenis pēc 120min ir izskaidrijams ar intensīvu insulīna izmeti un ātru glikozes asimilāciju, jāņem vērā arī tas, ka esi stāvoklī , tāds cukura līmenis pēc 120 min varētu būt individuālā fizioloģiskā norma, ja tas neradas papildus simtomātiku,-pēkšānas nepamatotas bailes, svīšanu, galvas reiboņus...pastiprinātu apetīti, kaut gan pēdējais simptoms ir tipisks grūtniecēm Ja mājās ir glikometrs, tad derētu pamērīt cukura līmeni no rīta un dienas laikā, stundu, diveas pēc pusdienām, tam nevajadzētu kristies zemāk par 4.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 10?
Ziņa: