Viena acs uz dažām minūtēm kļūst it kā apžilbusi

Aizsāka Martinoss 

Devos atvaļinājumā izbaudīt svaigu gaisu, bet par pārsteigumu gaidītās atpūtas vietā ieguvu problēmu. Pēdējās nedēļas laikā nu jau pāris reizes vakara pusē notiek sekojošais.

Vispirms labā acs pamazām kļūst it kā apžilbusi - bildei pa virsu klājas zibšņi un tumšas ēnas. Tad sākas vieglākas vai stiprākas - kā kuro reizi - galvassāpes. Pēc kādām minūtēm desmit acs atkal ir normāla, un arī galvassāpes dažreiz pāriet, bet citreiz paliek līdz aizeju gulēt.

Kas tā ir par parādību un vai to var pilnībā izārstēt, jeb man tagad būs kaut kas nopietni jāmaina dzīvē?

Ja gadījumā tam ir nozīme - asinsspiediens man parasti ikdienā ir mazliet zem normas, tas man tā pa tēva līniju visiem radiem, un arī šīs lēkmes laikā parasti nekādu spiediena izmaiņu nav, vismaz cik nu tas mammas Omron mērītājs rāda. Tā ka tiešām nez, ar ko sākt ārstēties - ir taču svaigs gaiss, katru dienu noeju ap 10km, pie datora bez vajadzības nelienu. Ja jau atvaļinājjumā man sākas šitādi brīnumi, tad nez kas būs atgriežoties darbā, kur ir jāstrādā birojā pie datora.
Re: Viena acs uz dažām minūtēm kļūst it kā apžilbusi
04.10.2014 01:13
Migrena ar auru.
Re: Viena acs uz dažām minūtēm kļūst it kā apžilbusi
04.10.2014 10:54
Vai asinsspiediena kritums, vai veģetatīvā distonija...

p.s. Veselīgs dzīvesveids nekādi negarantē veselību...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Viena acs uz dažām minūtēm kļūst it kā apžilbusi
06.10.2014 10:41
Dzimums,vecums,svars?augums? Vai ir bijušas galvas traumas? Vai ģimenē ir bijušas epilepsijas. Vai ir bijis smags psihisks pārdzīvojums. Kā ir ar alkohola lietošanu? Vai tur nenovēro zināmas sakarības?
Sīka atbilde nodrošina pareizāku atbildi.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.10.2014 10:41 by Mazdakteris1.
Re: Viena acs uz dažām minūtēm kļūst it kā apžilbusi
06.10.2014 13:59
Intraokulāra saslimšana,migrena, veģetatīvā distonija, epileptoforms, optiskā nerva neirīts vai kompresija... iespēju ir daudz.
Paldies par variantiem, jā, varētu būt distonija vai problēmas ar spiediena izmaiņām. Pagaidām gan problēma nav atkārtojusies, taču ievēroju, ka sākoties vēsākam laikam, katru reizi pēc vakara pastaigas ieejot siltā telpā galva viegli sāp dažas minūtes. Staigāju ar cepuri, tā ka galvai it kā nevajadzētu pārāk atdzist, taču nez, kā tur ir.

Dati par mani - vecums 35, vīrietis, kalsnas miesas būves, augums zem vidējā. Nesen kāreiz taisīju asins analīzes - cukurs, hemoglobīns un citi rādītāji normā, tikai holesterīns gan virs normas - ZBL ir 4.1 mmol/L, laikam no kopumā tomēr no ilgstoša sēdoša darba.

Nesmēķēju, alkoholu lietoju ļoti reti - kādas 10 reizes gadā un katru reizi tikai pa pāris kokteiļiem. Galvas trauma ir bijusi tikai pirms kādiem 20 gadiem, bet galvassāpes vispār man un vecākiem ir kopumā reta parādība.

Vēl ienāca prātā doma, ka varbūt vaina ir kaut kur pie sprandas nervos, varbūt noderētu pamēģināt kādu masāžu.
Re: Viena acs uz dažām minūtēm kļūst it kā apžilbusi
09.10.2014 12:25
Jāiet pie neirologa un acu ārsta. Var būt daudz kas. Kolēģis jau noskaitīja iespējas. Ieskaitot galvas audzēju.
Lai cerība un veselība.
Okul'ara migrena
http://www.healthline.com/health/causes-of-ocular-migraines#MoreonHealthline7
He he domāju, ka esmu vienīgais pasaulē ar šādu problēmu. Nu jau 18 gadi ik pa laikam reizi 2-3 gados uznāk šādi periodi. Sajūtas drausmīgas. Sašaurināti asinsvadi. Lietoju eleuterakoka ekstraktu, ja nekur nav jābrauc vislabākais veids ir 50gr konjaka, šņabja, brendija, viskija :) (tikai ne visu kopā) :D
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 14?
Ziņa: