Ko darīt, ja IgE alergēnu līmenis ir 665, kad norma ir <94

Aizsāka Genetic Trainwreck 

Labdien,

Man ir kaut kāda alerģija. Kādu alergologu iesakāt? Vai ir idejas, kas varētu būt par alerģiju, kad IgE alergēni uzlec uz 665, bet norma ir zem 94?

Parasti lielākā problmēma ir iesnas un šķaudīšana. Šobrīd lietoju zāles, no kurām viss kārtībā, bet asins analīzes vienalga uzrāda augstu IgE.

Gribu aiziet pie alergologa, kurš reāli izārstēs alerģiju, nevis tikai paplātīs rokas.

Nedomāju, ka man ir astma vai kaut kas tāds, neesmu jutis. Vienmēr ir bijušas problēmas ar degunu. Deguna ārste pateica, ka ir polipi, bet no zālēm, ko lietoju palika daudz labāk un brīvi elpoju.

Bet vienalga saknē jāiznīdē tā alerģija, lai nestaigātu pa dzīvi kā kaut kāds ģenētiskais atkritums.
Re: Ko darīt, ja IgE alergēnu līmenis ir 665, kad norma ir <94
14.10.2014 14:49
Parasti alergologs sāk ar to, ka veic testus, lai noskaidrotu, pret ko ir alerģija. Ja zināms, vai tie ir kādi ziedputekšņi, vai mājas putekļi, ir vieglāk izvairīties no alerģijas avota. Tas, ka alergēnu līmenis daudzreiz pārsniedz normu, neko daudz nepasaka, tikai parāda, ka ir spēcīga alerģiska reakcija.

Ilgstoši neārstētas alerģiskas iesnas padziļinoties var pāriet astmā. Diemžēl labie, efektīvie deguna aerosoli, ilgstoši lietojot, vairums ir diezgan kaitīgi. Tāpēc, iespējams, deguna aerosolu ārsts varētu papildināt ar antihistamīnu preparātiem un inhalatoriem, un tāpēc ir vērts iet pie alergologa.

Alerģija ne īpaši padodas ārstēšanai, tā ir organisma īpatnība, kas var parādīties vai pāriet pati no sevis. Bet alergologs palīdzētu to lietu kontrolēt. Zāles dara brīnumus un var justies kā cilvēks.

Iesaku vērsties alergoloģijas centrā Sadovņikova ielā Rīgā - http://www.astmaalergija.lv/?id_p=40&id=128, man patīk dr.Puriņa, bet tur daudzi ir labi. Ar ģimenes ārsta nosūtījumu būs lētāk. Laika pirmajā reizē būs jāpavada daudz, dažādi testi un tūlītējas atbildes uz vairākiem no tiem - super. Bet dažiem izmeklējumiem būs jāatgriežas atkārtoti.
Lai veicas!
Re: Ko darīt, ja IgE alergēnu līmenis ir 665, kad norma ir <94
14.10.2014 15:40
"Gribu aiziet pie alergologa, kurš reāli izārstēs alerģiju" - relaksējies zēn. Alerģiju nevar izārstēt.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Nevar izārstēt? Tad kāda jēga no alergologa? Pateiks, ka man alerģija pret gaisu, putekļiem, zāli, koku, dvieli...kāda jēga? Man nav interesanti bēgt un dzīvot burbulī kā kaut kādam tizlenim. Ja nevar izārstēt, tad jēgas nav.
Re: Ko darīt, ja IgE alergēnu līmenis ir 665, kad norma ir <94
14.10.2014 21:22
Vispār es personīgi alergologa nozīmi nekad neesmu sapratis. Varbūt kaut kādos īpaši smagos alerģiju gadijumos kad svarīgi zināt no kā tieši ir alerģija un ar kādām zālēm to labāk kupēt. Bet arī tad esmu redzējis, ka alergēns tiek noteikts ļoti aptuveni. Respektīvi, testa rezultāts ir bet skaidri jūtams, ka tas ir garām. Kas attiecas uz pārējo, tad jāsaprot, ka medicīna ir bizness. Liels bizness. Bet alerģiju ir tik daudz... Varbūt pēc gadiem gad iemācīsies ģenētiski modificēt cilvēciņus, to arī varēs izārstēt. Bet tas nebūs drīz. Tas ir ļoti sarežģīti. Vispirms modificēs lai izaug lielas pipeles un ir spēks vairāk kā citiem.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ko darīt, ja IgE alergēnu līmenis ir 665, kad norma ir <94
14.10.2014 21:33
Tas pats būtu sakāms par dermatologiem.

Bet nu ir vēl cilvēki, kas viņiem naudu nes. Ja domā un cer, ka ārstēs, tad jau arī nav ko brīnīties, ka viņi ir.

Alerģijas un arī daudzas izpausmes uz ādas ir menedžējamas ar savu galvu un savu domāšanu.

Man, piemēram, kož vilnas šalles, bet arī ļoti viņas patīk. Nu i ko... var atdot labdarībai vai suņu patversmē (ja lielāka), piemēram.
Re: Ko darīt, ja IgE alergēnu līmenis ir 665, kad norma ir <94
14.10.2014 22:51
Imūnerapija ar alergēnu ekstraktiem jeb pieradināšana pie alergēna ir realitāte un strādā. Tiesa, ne pie jebkuras un ne pie visām alerģijām. Ir gan injekcijas, gan zemmēles pilieni, gan tabletes. Kodīgai vilnas šallei gan nepalīdzēs;(
Re: Ko darīt, ja IgE alergēnu līmenis ir 665, kad norma ir <94
14.10.2014 23:16
Nu ja tev (un vēl te dažam labam) ir jautājums, ko darīt pie alergologa, tad laikam tā pavisam slikti no alerģijas nav bijis.

Zināt, no kā tā rodas, ir noderīgi, jo pret putekļu ērci, pelējumu var cīnīties mājās. Un ekzēmas no uztura vai veļas pulvera mazinās, ja to nelieto, aizstāj.

Par ko var izvērsties neārstētas alerģiskās iesnas, jau rakstīju. Man diemžēl tā gadījās, jo piecietu iesnas un ar gadījuma pūšamajiem nodzīvoju aptuveni 2 gadus.
Pansinusīts - kad pilnīgi visi galvas dobumi ir ciet ar puņķiem un iesnām, koncentrēšanās zudums, jau traucēta atmiņa, un nākamais - astma.

Ar kādām zālēm - ļoti nozīmīgi, jo zāles ir jālieto +/- ilgstoši, tātad jāatrod vidusceļš, kas visvairāk palīdz un mazāk kaitē. Vieni paši deguna hormonālie spreji noārda deguna šūnas, deguna stapsienu, iznīcina ožu.
Re: Ko darīt, ja IgE alergēnu līmenis ir 665, kad norma ir <94
15.10.2014 00:21
Mana doma bija par tekstu "saknē jāiznīdē alerģija".

Ja cilvēkam ir kāda hroniska vai komplicēta problēma, tad mazliet jāpalasa arī teorijas un medicīnas literatūra.

Imunoloģija ir ļoti attīstījusies, tiesa, un alergologi lieto atklājumus šajā nišā, bet tas ir biku komplicētāk, nekā autors domā.

Dažas lietas tiešām ir vides sakārtošanas jautājums, jāņem vērā, ka reizēm ir jāiegulda vispirms paša darbs.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 7?
Ziņa: