Medikamenti tirgus sharaas

Aizsāka Dusma 

Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 20:53
Taa kaa bija izreklameets gadatirgus Imantas tirdzinjaa, tad nu es noleemu, ka man jaaiet tas zveers izpeetiit un ko es tur redzu -
blakus n-tajiem Vision tirgonjiem, vairaakaas vietaas tika tirgoti visiistaakie medikamenti! Laikam jau tie medikamenti ir no NVS, bet andele notika uz vella paraushanu un tantuki pirka kaudzeem - diabeetam, spiedienam u.c. nopietnaam kaiteem!
Es biju pamatiigaa shokaa, bet ko Juus par to domaajat?
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 20:58
Arî pie "Ilgas" tiek tirgoti medikamenti.Nu bet tie nav nekâdi nopietni recepðu medikamenti,nu drîzâk tos varçtu saukt par pârtikas piedevâm.
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 21:37
Dusmiò

Kâpçc ðokâ:) Tûkstoðiem cilvçku, it seviðíi vecâka gada gâjuma, lieto nezin ko un nezin kam paredzçtus medikamentus. No sçrijas viena tante teica.

Par ko tad, tu domâ, tie tantuki no rîta lîdz vakaram uz beòíîðiem sçþot sprieþ- par slimîbâm un zâlçm (pârmaiòas pçc aprunâ garâm pagâjuðos).
nastix
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 22:05
un kurð lai tâm tantçm izskaidro, KO VIÒAS DARA ??? :(((
zâlîte
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 22:23
Par ko tur ðokçties?
Ir pieprasîjums ir piedâvâjums....
Cits jautâjums, vai tas ir likumîgi. Un tâ kâ tas nav likumîgi, tad jâsauc likumsargi talkâ.
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 22:26
Dusma.Es nesaprotu tava satraukuma ceeloni.Uzskatu par pilniigi normaalu iespeeju nopirkt par savu naudu visu ko veelos.Un kaapeec man buutu jaadalaas ar aarstu savos ienaakumos tikai taapeec lai vinjs uzrakstiitu man recepti.Turklaat tas prasa veel laiku.Patreizeejaa situaacija shajaa jautaajumaa ir nedemokraatiska un korumpeeta.
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 22:44
Lieto sazin ko un sazin kam domaatus medikamentus un izskataas peec baismiem puustoshiem vrakiem....
Negribu uzbrukt neviena esteetiskajaam juutaam, bet tik tieshaam tie cilveeki, kas tur pirkaas, izskatiijaas neesteetiski.

Mans pateevs, vecs kaa pasaule un slims liidz klinkjim, ierodaas regulaari dzimtenee uz gastroljiem uz 3 meeneshiem ar milziigu zaalju koferi, izskataas kaa no zhurnaala vaaka un juutaas kaa sprigana blusa!
Pie kam visa mediciina vinjam un zaales ir par briivu!

Bet laikam jau jaavaino ir nevis tantuku tumsoniiba vai naudas truukums, bet gan sisteema!

Ku! Tieshi "demokraatiskajaas" valstiis cilveeks nevar nopirkt vai dabuut visu, ko vinsh veelaas, sheit demokraatiju jauc ar visatljautiibu!
Tev nebuutu jaadalaas ar aarstu savos ienaakumos, Tev vajadzeetu maksaat (atvilkt % no algas) med. nodokli un sanjemt bezmaksas aarsta pakalpojumus (privaatprakse protams par maksu) un ja esi pensionaars, tad arii medikamentus par velti.
zâlîte
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 23:01
Laikam atkal sâkas diskusija kurai nebûs gala.
Es uz dzîvi skatos vienkârði - gribu/negribu, patîk/nepatîk un vçl likumîgi/nelikumîgi:)
Ðai gadîjumâ pârdot medikamentus ir nelikumîba, bet "tantukiem" to neieskaidrosi. Ja gribi cînîties, tad ar izplatîtâjiem (tâpat bezjçdzîgi) :)
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 23:02
Valsts veidojas no apakðas.
Tad, kad lielâkâ Latvijas daïa latvijas iedzîvotâju spçs gadâ nopelnît ap 50 000 $ un maksâs no tâ nodokïus, tad arî valsts varçs apmaksât - medikamentus, pensijas u.t.t.t
Kamçr mçs spçjam nopelnît vidçji gadâ 4000$ tikmçr arî pensijâm un medikamentiem èiks vien sanâk.
zâlîte
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 23:16
otto,tu laikam skaties uz dzîvi caur "tûkstoðiem", bet ir ïoti daudzi cilvçku, kuri skaita santîmus....
Jâ valsts veidojas no apakðas, bet patreiz tur "apakðâ" ir baigi s.......gi......
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 23:26
Dusma.Tev ir demokraatija "po sovetski".Tu droshi vien gribeetu ar likumu aizliegt pashaarsteeshanos un bargi sodiit likuma paarkaapeejus.Tas ir totalitaarisms.Peec tava teiktaa iznaak ka buutu jaaierobezho tautai pieeju taadaam potenciaali biistamaam lietaam kaa nazhi,auklas,gaaze,elektriiba un daudz citu lietu kuras nepareizi lietojot var nodariit kaiteejumu.
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 23:34
Dusmiòa

Nu tâdi nu ir tie vecîðu, kuri neko savâ dzîvç negrib un iespçjams, ka nevar mainît (maza pensija). Atmiòas par to, cik labi dzîvoja, cik labus medikamentus "tad" ârsti rakstîja, domâju, ka tas arî dzen viòus iegâdâties kaut kur "tur" raþotus medikamnetus.

Droði, ka ârsti ir saskâruðies ar problçmu, ka vecâki pacienti ar neuzticîbu uzòem jaunus zâïu nosaukumus.
zâlîte
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 23:43
Oj, Vaiva, vai tad vecîði negrib neko mainît?! Tas nav viòu spçkos!!!
Ðî ir kârtçjâ bezjçdzîgâ diskusija (manâ skatîjumâ):(
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 23:47
Zâlîte

Bieþi jau arî negrib. Vai tad neesi saskârusies ar vecîðu tiepîbu, ka tâ un ne citâdi. Daþkârt runas pat nevar bût par kaut ko jaunu un progresîvu. Bet protams, primârais ir mazie ienâkumi.
zâlîte
Re: Medikamenti tirgus sharaas
09.10.2004 23:57
Esmu saskârusies ar ïoti daudzâm problçmâm, tai skaitâ ar vecîðu tiepîbu, cilvçku fobijâm u.t.t, bet ir lietas, ko nevar vienkârði atrisinât...
Re: Medikamenti tirgus sharaas
10.10.2004 17:19
Ku! neuzmineeji viss! Es pati esmu netradicionaalaas mediciinas piekriteeja!:)
Padomju laikaa jau, kaa Tu atceries, visas zaales bija viegli pieejamas, arii antibiotikas un narkomaanu bariiba, bet pa to laiku vakarEiropaa Tu aptiekaa bez receptes tikai prezervatiivus (gandriiz) vari dabuut! Atceries, kaa tauta kurneeja, ka tagad viss buus uz recepteem!
Anglijaa, piemeeram, milziigaa koncernaa, kad es meegjinaaju "reanimeet" vienu nogjiibusho, izraadiijaas, ka med.aptiecinjaa ir tikai zhnjaugs, leikoplasts un sudraba sega - viss! Kapeec - tapeec, ka ja Tu esi medikjis, Tu NEDRIIKSTI citus daktereet! Manaa uztveree vaaks!:)

Iespeejams, ka tieshaam taa ir veciishu ietiepiiba un konservatiivisms, nu un protams, arii krievu tautiibas veciishiem vienkaarshi patiik pirkt lietas, kas ir "nashe rosiijskoje".

Laikam mans secinaajums ir taads, ka notiek sabiedriibas noslaanjoshanaas, ne tikai materiaalaa, bet arii mentaalaa, mees dziivojam vienu dziivi eedam vienu eedienu, klausamies vienu muuziku, bet ir citi, liidzaas mums, nlo, kuri staigaa pa taam pashaam ielaam, brauc ar to pashu tramvaju, bet nekad nav eedushi to, ko mees, vai arii neko nezin par muusu dziives ieradumiem, piemeeram traukus mazgaa veeljoprojaam ar lupataam vai veeljoprojaam pret saapeem lieto tikai analgiinu un mums pat briizhiem nav ne jausmas, cik ljoti shie cilveeki dziivo savaadaak!
Re: Medikamenti tirgus sharaas
10.10.2004 23:02
Dusma.Es sapratu tavu domu.Mees drusku par dazhaadaam lietaam saakaam runaat.
Re: Medikamenti tirgus sharaas
10.10.2004 23:32
Kâda sistçma var bût haosâ? Tantuki pçrk NVS zâles ne tâpçc, ka ir to fani, bet tâpçc, ka tâs ir viòu dzîvç ir pârbaudîts, pieejams, lçts un zinâms lîdzeklis. Tam nav vajadzîga recepte, tâtad atkrît vizîte pie daktera. Diagnozes sen zinâmas, ar ârstiem sen viss ir izrunâts un nekas jauns hroniskam slimniekam netiek pateikts. Par noþçlu. Ja cilvçkam ir Ls 0.50 dienâ izdzîvoðanai, tad par ko te ir runa?
Rietumos lomas: kas izraksta, kas ârstç, kas iesaka un kas pçrk zâles sen sadalîtas, mums tâ vçl nav. Tâpçc tauta rîkojas atbilstoði dzîves reâlijâm, nevis tam kâ jâbût. Ko tur paðlaik var izdarît?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 15?
Ziņa: