problema ar nervu sisteemu

Aizsāka jana 

jana
problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 01:39
Man peedeejaa laikaa saasinaas probleema saistiibaa ar nerviem....man ir 20 gadu...jau kopsh tiinju vecuma nevaru lieliities ar iipashi stipru nervu sisteemu...shobriid viss ir daudz sliktaak, ..pirmkaart,varu saakt raudaat par jebko, ja kaads aizvaino, tad izpluustu asaraas un diezgan ilgi nevaru nomierinaaties...otrkaart man ir ljoti liels nogurums... peedeejaa laikaa ljoti daudz laika aiznjem studijas..neizpaliek arii stress... bez tam esmu zaudeejusi kaadus 3 kg svara pusgada laikaa..bet nezinu vai tas ir saistiits ar nerviem...
...dazhkaart iekshaa ir taada jociiga sajuuta itkaa triisas... dazhreiz naktiis paraadaas trauksmes sajuuta itkaa bailes no kautkaa kas vareetu notikt, visbiezhaak no naaves, ir bijushi pat gadiijumi kad naktii redzu sapnii murgus bet pamostos citaa istabaa ar triicoshaam rokaam nemaz neapzinoties kaa es tur nokljuvu.
bet paari visam man ir vienaldziiba pret apkaarteejo pasauli, itkaa gribas aizbeegt nebuut shajaa pasaulee vai ljoti ilgi guleet..un veel man dazhkaart ljoti negribaas iet aaraa no maajas, buut starp cilveekiem, tajaa puulii...Kas ar maniim ir?..Zinu, ka jaaiet pie aarsta, bet ...esmu jau 2 reizes pieraxtiijusies pie neirologa, bet, kad pienaak tas briidis, tad neaizeju, jo viss paliek vienaldziigs...nekaadiigi nevaru sanjemties!
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 03:21
Iesaku saakt ar vitamiinu palietoshanu.Kaa pirmos vareetu saakt Magvit B6 vai kaadu citu B vitamiinu kompleksu un klaat nebuutu slikti kaadu kombineeto vitamiinu.Livol multi totaal vai tamliidziigu.Palieto kaadu meenesi,domaaju ka paliks labaak un tu vareesi tikt skaidriibaa ar sevi.
G
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 17:40
Mans neârsta padoms:

1) Aizej pie imunologa.
2) Nervu nostiprinâðanai ïoti palîdz pastaigas svaigâ gaisâ. Ideâli ja tev ir suns un tuvumâ ir meþs.
3) Nelieto alkoholu un nesmçíç, tas nenâk par labu nerviem.

Pie neirologa vismaz sâkuma iet neiesaku, viòiem ir maz sajçgas par citâm iespçjamâm kaitçm, iespçjams tev uzreiz piesies kâdu nervu/smadzeòu kaiti, bet jçgas no tâm zâlçm nebûs nekâdas.
G
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 19:25
4) varbût tu guli pârâk maz, vai taisni otrâdi, pârâk ilgi, vai varbût tev ir sajucis bioloìiskais pulkstenis no neregulâras gulçðanas. iesaku iet gulçt precîzi noteiktâ laikâ, piem, 23:00, tas normalizç nervu sistçmu.
5) lieto pilnvçrtîgu uzturu
6) radi mçríus dzîvç, tâdus, lai bûtu vçlçðanâs no rîta celties
jana
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 21:25
paldies jums! es no vakardienas saaku lietot vitiron..man to ieteica.. taas arii ir labas zaales jeb labaak man to nomainiit pret Livol multi totaal kaa teica ku! ?
nu ja, guleet man nesanaak visai daudz...varu izguleeties tikai briivdienaas, tas protams arii savu dod..bet vispaar man jau no mazotnes nav iipashi labi ar nerviem....
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 21:32
jana

Iesaku draugus, izklaides, pilvçrtîgu uzturu, vitamînus un pozitîvas emocijas! Varbût kaut kas ar dienas reþîmu nav kârtîbâ.

Nevar tikai mâcîties, negulçt, nervozçt un pavadît stresainas naktis. Tavâ vecumâ ir jâaizmieg no laimes un ar smaidu uz lûpâm, nevis no nervu zâlçm.

Turies, tev jâbût laimîgai, jo ir tikai 20.
zandy
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 21:33
Vaiva :) gadiem ðai ziòa nav nozîmes. man ir 22, bet-esmu slima, un nebût ne laimîga :))
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 21:36
zandy

Tas bija novçlçjums.

Tev arî, no visas sirds novçlu izveseïoðanos.
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 21:54
Visiem ieteicu vienu un to pasu.

Lidz parsvara divas lietas. Vesels dzivesveids, rezims, un parejais, vai psihiatrs.

Pirmais. Panemi tadu resnu resnu resnu raktamo un tik pat lielu lielu lielu plakatu (tris salimeti kopa A3 formata papira gab. deres) un uzraksti ar ZALU kras uzrakstu "Es to varu! Es to gribu! Es to spesu! Es to darisu!" Un piestiprini uz sienas preti gultai, lai atverot acis no rita ieraudzit so lietu pirmo.

Otrais. Panem mazaku papiru. Uzraksti savu rezimu, kuru tu stingri pieturesies bez jebkadiem BET un VAI.
Piemers: Darbadienas
7.00 Celsanas
7.05 Rita tualete.
7.10 Skrejiens apkart dzivojamai majai 3 apli. Vai vairak.
7.30 Dusa ar temperaturu kura ir zem kermena temperaturas. Vai kontrast dusa.
7.45 Brokatis
un.t.t.
.......... ....
21.00 Nakts miers. Pirms gulet iesanas 20 baldariana pilienus. Jagulj 8 - 9 stundas. Ne mazak, ne vairak.

Brivdienas.
Obligati apmeklet fitnesa, vai svaru zali. Jabrauka ar divriteni. Ja ir iespeja labi bus ierakstities tur kur ir iespejas pabraukt ar zirgu. Jarod jebkuru cilveku kopieni kuri saistiti ar kadiem kopigiem ineresem. Labak tadus kur ir fiziska aktivitate.

Dieta. Dazveidiga. Pbligati jabut galai, darzeniem.

Vel labi apciemot savu gimenes arstu. Ar lugumu nozimet analizes vairogdziedzera, dzimumhormonu limena noteiksanai. Vel. Vajag atteikties no peroralas kontracepcijas. Atteikties no smekesanas un alkohola.

Velu jums veiksmi. Ja tas viss nelidzes 3-4 menesu laika izmantojiet 2 variantu. Kadu? Sk pasu sakumu.

Veselibas!



Ziòojums rediìçts (10-10-2004 21:57)
zandy
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 22:08
Vaiva - paldies Tev,'jaukais cilvek!
Dr.asist. Raimonds - hmm..atlauties iet gulet 21-os?? esnevareetu. pat ne 23..
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 22:18
to zandy

Tu tacu pateici ka tev laika ir daudz.... domaju briva laika.

Ir tads labs vards - VAJAG ))) Jeb ka pateica internet multenes varoni (MASJANJA) - JESTJ SLOVO TAKOJE - NADAAA

zandy
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 22:20
:)))
nee, personigi man - jaa, tâ nav problema, bet...tiem, kam jðtrâda, + ja vel studijas..

tçmas autorei, cik saprotu - TADA situacija :(
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 22:23
Ja nevari atljauties aiziet guleet pat ne 23-os, tad Tu diemzheel turpinaasi buut slima un nelaimiiga!:(

Tas ir peec principa - live fast and die young!:)
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 22:24
yes!!!!!!

zandy
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 22:33
ja kas - lai ari man ir daudz laika, tas nebut nenozime,ka man tas miegs nak!!jo-itka uznemu ap 3000ccal, bet izteret es ts nevaru
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 22:38
Nav jaabuut dziljaa miegaa, lai atpuustos, atpuutai arii ljoti labi der guleet gultaa horizontaali ar izsleegtu gaismu un kaut vai veikt elposhanas vingrinaajumus, jo organisms regjenereejaas ne tikai miegaa, bet arii tumsaa un horizontaali!
Vislabaakais, tiem, kas maak lasiit, ir pirms guleetieshanas palasiit pozitiiva rakstura izgliitojoshu literatuuru, nevis rinkjot pa gultu un psihot, kapeec nevar aizmigt!
zandy
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 22:41
Dusma - hmm..paldies, tas gan labs ieteikums... gan par elposhanu,gan lasishanu..
slitki gan,ka lasu no datora..
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 22:47
Nju man nav ipasi savadak.
Studijas it ka neatnem daudz laika, bet tomer.
Brauksana vilciena, muzigais nogurums, pierisanas vai neesana, gandriz nekadas iziskas aktivitates. Ta ka pati laikam jau vien esmu vainiga. Nakti gulu pie atverta loga. Ara eju cik vein reti iespejams, man vienkarsi nepatik sabiedriba, negribu but starpcilvekiem.
Pagajusaja gada ar saposu galvu mani gimenes arsts nosutija pie neirologa. Izrakstija kaut kadus vitaminus, no kuriem man slikta dusa bija un vel kaut ko asinsritei. Jega nekada. Sogad, lai gan galva atkal sakusi specigak sapet, nekur neiesu, jo nesaskatu jegu. Ja man pret saposu galvu neko pat neizraksta, bet tikai pasaka - Turies!
Nju tad sorry, bet ejiet jus arti piecas majas talak.
Un vispar kops iestasanas augskola esmu kluvusi loti nervoza. Ja kada meitene man kursa pieskaras es palecos un acis pilnas ar asaram un tad sirsnina ka traka sitas. Mazakie uztraukumi un man jau galva no sapem plist pusu. Kadu laiku dzeru balderinus, bet ta raudasana ir neciesama. Pilnigi bez iemesla raudat, man tas neskiet normali. Un naktis labi ja 6 stundas nogulu, kas drizak ir didisanas pa gultu.
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 23:53
Eldarît!
Cilvçks reti saslimst vienâ dienâ un vçl retâk izveseïojâs vienâ dienâ. Slimîba tuvojâs lçnâm un visbieþâk nemanâmi. Atveseïoðanâs bieþi aizòem vçl ilgâku laiku. Kâdreiz forumâ rakstîju, ka man ir probïçmas ar B12 vitamînu. Kaut kur lasîju, ka B12 ançmija (kas man ir) attîstâs 6-8 gados! Tagad atceroties laikam tâ apmçram arî bija. Nervozums, kriðanâs svarâ, emocionalitâte un daudz kas cits. Apmçram piecus gadus atpakaï viss kïuva tik slikti, ka necçlos no gultas. Un ne tâpçc, ka negribçju. Nevarçju. Pozitîvais bija tas, ka precîzi noteica diagnozi. Tad soli pa solim atkaroju savu veselîbu. Paðlaik viss gandrîz kârtîbâ. Svars normâ. Nonâcis pat tik tâlu, ka jâsâk domât vai nebûs par daudz!!! Dzîvi uztveru mierîgi un ar humora piesitienu. Priecâjos par sevi un citiem.
Es neapgalvoju, ka Jums visâm ir mana vaina. Gribçju tikai pateikt, ka notiek arî tâ. Nevajag zaudçt cîòas sparu un uzvarçsi. Vienaldzîba pret sevi galîgi garâm!.
to plant
Re: problema ar nervu sisteemu
10.10.2004 23:55
òesapratu,kâdçl tev bija pazeminâts svars?
Re: problema ar nervu sisteemu
11.10.2004 10:37
Es nezinu, kas bija primârais, kas sekundârais. Ançmija, vai svara samazinâðanâs. Nekâdas diçtas neievçroju. Drîzâk otrâdi, çdu visu, kas nekustâs, bet svars kritâs.
Susurs
Re: problema ar nervu sisteemu
11.10.2004 11:09
es tagad lietoju antidepresantus un ari visu laiku kriitos svaraa. aarste pateica, ka "nonjemshot mani no zaaleem" tikai tad, kad man beigshot kristies svars... Arii eedu visu, kas nekustaas :)) Taatad tie nervi tomeer ir uuber alles :)
Izlasot ðos daudzos rakstus par nervu sistçmas traucçjumiem, nevaru nerakstît,jo jau gadu mocos ar galvas reiboòiem, tie aizgâjuði jau tik tâlu,ka pati tos izsaucu. No rîta,kad pamostos - pirmâ doma vai man reibst galva, vai esmu vesela, kas man kaiðs? Iestâjusies tâda apatîja, ka neko negribas darît, atnâku no darba vai skolas un gultâ iekðâ, çst negribas, sabiedrîbâ iziet vairos, pat sporta zâli vairs neapmeklçju. Biju pie visâdiem ârstiem, katrs tik pasaka savu un tâ tas viss beidzâs. Biju pie psihiatra,sadeva anti depresantus, bet no tiem palika slikti un nu nezinu,ko darît.
Turieties, meitenes, tas viss reiz beigsies un visas bûsim laimîgas un veselas. laikam galvenais ir nepadoties un nezaudçt ticîbu sev!
Re: problema ar nervu sisteemu
11.10.2004 12:07
Saka taèu, ka vairums slimîbu no nerviem... Kad stâstîju par savu bçdu, galvenais, ko gribçju pateikt ir tas, ka atveseïoðanâs nevar bût kâ uz burvju nûjiòas mâjienu. Viss notiek, tikai lçnâm. Ja svarâ kriðanâs nav saistîta ar kuòìa, zarnu utt slimîbâm, tad neatgûsi normâlo svaru vienâ dienâ. Ar to ir jârçíinâs. Un jâcînâs.
Re: problema ar nervu sisteemu
11.10.2004 13:05
Arii Romu vienaa dienaa neuzceela, bet lai izveseljotos, ir jaarsteejaas, nevis jaatup maajaas dreebju skapii ar domu, ka kaut kad jau tas reiz beigsies!
Bez cilveeka liidzdaliibas tikai lietus laukaa beigs liit!:)
Sheit forumaa ir tik daudz kolosaalas idejas kaa tikt galaa ar visaam personiibas probleemaam, nu nevar arii riit antidepresantus un gaidiit, kad kaut kas notiks vai arii psihiatrs nav nekaads daargs klauns, pie kura aizejot var notikt briinumi! Cilveekam ir jaarstejaas un jaaruupeejaas par sevi arii pasham un tas ir jaadara 24x7 non stopaa!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 3?
Ziņa: