Aizdomīga dzimumzīme

Aizsāka Ezzz 

Ezzz
Aizdomīga dzimumzīme
30.12.2014 06:50
Kur es varu Rīgā pārbaudīt aizdomīgu dzimumzīmi?
Re: Aizdomīga dzimumzīme
30.12.2014 11:41
Pie dermatologa Veselības centrā 4 bet tā nav vienīgā vieta Rīgā.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Aizdomīga dzimumzīme
30.12.2014 12:01
dr. Derjabo klīnikā Panaceapro
Re: Aizdomīga dzimumzīme
08.01.2015 21:51
Arī P.Stradiņa slimnīcas poliklīnikā.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
09.01.2015 09:53
Aizdomīgu dzimumzīmi nevajadzētu pārbaudīt visādos veselības vai skaistum centros, pie onkocentra ir poliklīnika. Ar aizdomīgām dzimumzīmēm lieta ir vienkārša, viņas vienkārši izgriež, ne ar lāzeri izdedzina, bet tieši izgriež, lai būtu histoloģiskais matereāls un pilnīga skaidrība.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
09.01.2015 11:14
Es vispār esmu tikai par dzimumzīmju un kārpu izgriešanu. Visas pārējās manipulācijas tikai palielina vēža risku.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Aizdomīga dzimumzīme
09.01.2015 11:19
Respektīvi, ja man ir kāds aizdomīgs veidojums, es eju pie ķirurga un viņu izgriežu. Ja ķirurgs teiks, ka to vajag pārbaudīt, tad sūtam uz pārbaudi bet tādi gadijumi ir ļoti reti un man nav bijuši. Tas kas man ir izgriests, vienkārši izmests miskastē.

Savulaik meitas draudzeni vedu pie doka un viņai bija uz galvas liels veidojums maza krupja izskatā un arī to neviens nepārbaudija.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Aizdomīga dzimumzīme
09.01.2015 15:17
ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Es vispār esmu tikai par dzimumzīmju un kārpu
> izgriešanu. Visas pārējās manipulācijas tikai
> palielina vēža risku.

Tas kas man ir izgriests, vienkārši izmests miskastē..... bet protams, ies Tev kaut kāds poliklīnikas "pumpu griezējs", rakstīt nosūtījumu, meklēt pudelīti un formalīnu, un tad vēl sūtīt uz Gaiļiem,.. protams, parocīgāk, miskastē un miers! Bet ja to pašu pumpu griež onkocentra poliklīnikā, tad histoloģija obligāta - procedūra tāda.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
09.01.2015 15:42
Man līdz Gaiļiem 180 km. Tā kā jāsamierinās ar lokālo miesnieku...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Aizdomīga dzimumzīme
09.01.2015 15:53
nevajag samierināties!.. vajag stiept uz mājām, bruņoties ar CO2 balonu, žileti, hemotoksilīnu, eozīnu, karboksilolu, stikliņiem un mikroskopu un viss notiekās!....( joks)
Re: Aizdomīga dzimumzīme
09.01.2015 16:38
Hmm? Nav nemaz tik sarežģīti. Puse no nosauktā man ir :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Aizdomīga dzimumzīme
09.01.2015 19:44
Dr. Derjabo katru aizdomīgo un neaizdomīgo apskata ar datorprogrammas palīdzību. Vienu viņš man aizsūtīja uz lab., jo es miru nost aiz šausmām, bet uz otru viņš nepadevās. Viņš jau uzreiz pateica, ka man neviena nav aizdomīga, tā tikai šķiet man.

Turklāt tagad tie lāzeri ir daudz labāki nekā sākumā. Vismaz man ir diezgan padziļa bedre, un asinis arī bija jukušas ne pa jokam.

Skaistuma salonā arī var būt onkologs. Nozīme ir tam, kas tas par specu, ne jau tam, kur viņam privātprakse.

Onkocentrā viss iet uz histoloģiju, jo tur pārsvarā nokļūst tikai tādas, kas arī ārstam šķiet aizdomīgas, bet pa medicīnas klīnikām pārsvarā vazājas kancerofobes, jo nevar sagaidīt ķeizara atvēlēto pierakstu.



Edited 1 time(s). Last edit at 09.01.2015 19:48 by Runcene.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 10:03
Vot, kaut kā nav man ticīnas tām dermatogrammām un datorprogrammām, nemāku teikt cik precīzas, bet personiski es neuzticētos tādiem moderniem aparātiem, nez vai tie redzēs to, ko redz pieredzējuša pataloganatoma acss mikroskopā, bez tam, ir vesela virkne stituāciju kad , it kā ir ļaundabīgs audzējs , it kā vēl nav, tā saucamās situācijas - cancer in situ, un ne vienmēr smagas displāzijas un šūnu atipijas ir vēzis, bet onkoloģiskie principi prasa, lai tādos gadījumos rīkotos, kā ar vēzi
Protams 99,5% visādi pleķi uz ādas izrādās parasti pigmentnēvusi, vai kaut kādas kavernozi - kapilārās hemangiomas, un cita figņa, bet paretam 0,5% arī kaut kas nopietnāks.

Jēdzīgs onkologs nesēdēs skaistumkopšanas salonos vai dermatologa kabinetā, vienkārši viņam nav tam laika, nav laika izbāzt degunu no operzāles

Onkocentra poliklīnikā, pa lielākai daļai pieņem arī -"pumpu griezēji", pie kaut kā nopietnāka viņus vienkārši nelaiž, bet tur ir atstrādāta sistēma, ko darīt ar biopsijas matereālu, un onkopoliklīnīkā var griezties ar ģimenes ārsta nosūtījumu vai arī privāti. .
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 11:54
Derjabo ir viens no labākajiem onkodermatologiem, nevajag. Vienu dienu nedēļā nedrīkst piehaltūrēt? Visiem viņiem kaut kur ir privātprakses, gandrīz katram dakterim, tāpat Strados arī.
delta
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 12:40
Pēc personiskās pieredzes nācu pie atziņas, ka labāk tieši pie dermatologa (un pēdējo reizi biju tieši iestādījumā ar skaistumklīnikas iezīmēm, bet pie doka, kam ļaundabīgu ādas veidojumu meklēšana skaitās specializācija).
Pirms gadiem satraucos par vairākiem veidojumiem un aizgāju uz onkopoliklīniku. Daktere ar neapbruņotu aci apskatīja tikai to, par ko konkrēti jautāju, neko vairāk. Varu pieņemt, ka onkologs "uz aci" tiešām var uzreiz pateikt, ir vai nav, bet tas, ka viss netika skatīts, tomēr nav ok, jo kāda garantija, ka pats pamanīsi, kur kas aizdomīgs veidojas. Protams, tā bija arī mana vaina, apstulbu, nepieprasīju kārtīgu apskati. Iespējams, ka tas bija viens neveiksmīgs gadījums, bet varbūt tomēr arī vispārēja tendence, ka onkologs zemapziņā orientēts uz nopietniem keisiem, bet tu tur nāc ar savām pumpām.
Pie dermatologa savukārt vienmēr pamatīgi apskatīta visa āda un visas dzimumzīmes. Kā nu tur ar tām modernajām grammām, bet kad redzi dzimumzīmi uz ekrāna milzīgā palielinājumā, tad pat pats ar savu aci redzi citādāk.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 13:26
Domāju, ka mūsdienās nedrīkstētu būt tāda situācija, kad skata tikai ar aci.

Esmu redzējusi disertācijas par šo tēmu, digitālā dermaskopija ir diezgan droša diagnostikas metode.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.01.2015 14:31 by Runcene.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 13:58
Viss drošākā diagnostiskā metode ir biopsija ar sekojošu histoloģisko izmeklēšanu, piekrītu ku! viedoklim - " Es vispār esmu tikai par dzimumzīmju un kārpu izgriešanu..." , bet praktiski, tas nu tā pagrūti izdarāms, tad nu atliek iet pie dermatologa, tas ir labāk nekā - nelikties ne zinis, bet, ja arī tad nevar nomierināties, un ļoti uztrauc, tad pie onkoga. Ja runājam par dzimumzīmēm, tad viņas ir divu veidu, ja dzimumzīme ir ar izvalbījumu uz ādas virsmas, tad tur nav ko īpaši uztraukties, bet ja- ādas līmenī un sāk niezēt vai palielināties, tad ir pamats uztraukumam. Vēl jau ir bezpigmentu melanomas, šaubos ka par tādām poliklīnikas dermatologs vispār zin.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 14:35
Es tieši nesen lasīju par gadījumu, kur diezgan liela un "plakana" dzimumzīme tika regulāri novērota, līdz doks dermaskopijas laikā pateica: jāgriež!

Un nelabais jau bija iesēdies...

Ja tie plankumi ir lieli, tad nez vai kāds gribēs griezt bez vajadzības, bet laikam vajag.

Tauta parasti vairāk uztraucas par pumpveidīgajām.

Paziņai arī bija knapi samanāms pleķītis uz muguras, nekādas pumpas, nekādi "krupji". Nu jau zem zemes...
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 15:36
Ir jau tā, ka par to lielo pleķi arī viss vairāk uztraucas un uzmana, līdz ar to, tie lielie pleķi varbūt pat mazāk bīstami nekā mazie, kurus savlaicīgi nepamana vai, pamana tikai tad, kad jau ir metastāzes, bet pats primārais audzējs ir tikai pāris milimetru liels, un tam nav pievērsta uzmanība. Ir gadījumi, kad limfmezglos atrod melanomas metastāzes, bet primāro audzēju, tā arī neizdodas atrast, protams melanoma var attīstīties ne tikai no pigmentnēvusa uz ādas, bet arī no gļotādu struktūrām, zarnās, vai vagīnā, bet primāri un 99,9% tā attīstās uz ārējiem ādas segumiem, iecienītākās vietas ir seja, kakls un pleci.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 15:49
Ja tā ņem, tad melanoma ir viss bīstamākais vēža veids ( no epitēliāliem audzējiem, ne sarkomām), diagnoze - melanoma praktiski nozīmnē nāvaes spriedumu, ļoti ātri dod limfātiskās metastāzes, nejūtīga pret ķīmiju un stari var pat veicināt metastāžu izplatību, ķiruŗģija efektīva tikai agrīnās satadijās, bet melanomu, kā parasti diagnosticē vēlīnās, dēļ asimptomātikas.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 20:28
nex Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ja tā ņem, tad melanoma ir viss bīstamākais
> vēža veids ( no epitēliāliem audzējiem, ne
> sarkomām), diagnoze - melanoma praktiski
> nozīmnē nāvaes spriedumu, ļoti ātri dod
> limfātiskās metastāzes...

Kad es gaidīju rindu pie Derjabo un baidījos, mani mierināja pazīstama sieviete, kam savulaik vīrs- onkologs bija pamanījis aizdomīgu dzimumzīmi uz muguras. Dzimumzīmi atzina par sliktu un izgrieza, bet pēc gada cits ārsts pamanīja, ka ar paduses limfmezgliem ir problēmas. Limfmezglus arī izgrieza. Paziņa man teica, ka toreiz esot bijusi ļoti pārbijusies un pamatīgi pārvērtējusi savu dzīvi.
Pēc tam vīrs- onkologs gadiem ilgi esot dzērumā pie pudeles brīnījies "Brīnos, kā tu joprojām esi dzīva?" Gadi 10-20 jau pagājuši, sieviete joprojām ir dzīva (drīz būs mazbērni!), bet dzērājvīrs onkologs- jau pāris gadu zem zemes.

Gan viņas, gan mana atziņa bija, ka pa lielam vēzis ir "galvas lieta"- vai spēsi "savākt savus nervus", nenobītes, būt godīgs pret sevi...? Un to neviens ārsts nezina un nespēj izmērīt, kas kuram cilvēkam dvēselē darās...?



Edited 1 time(s). Last edit at 10.01.2015 20:31 by kachenite.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 20:40
Nex, Tu tā gudri un skaisti runā- nu ļoti jau "medicīniski: izklausās! Bet, tā kā Tu te savulaik apgalvoji, ka nedēļu pēc ceļa artroskopijas jau var staigāt (bet mana un daudzu citu pieredze liecina, ka nevar vis!), tas man liek domāt, ka Tu dažreiz kā ārste runā par lietām, par kurām ļoti maz ko saproti.

Īsi sakot- es Tev vairs neticu. Runā, runā...



Edited 1 time(s). Last edit at 10.01.2015 20:53 by kachenite.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 20:52
Latvijas Onkoloģijas centrā dzimumzīmes ar dermatoskopu apskata 4 onkologi:
dr. A. Derjabo
dr. M. Putniņa
dr. T. Smirnova
dr. J. Kāpostiņš
un dermatologs ar specializāciju onkoloģijā dr. B. Onisčuks.

dr. Derjabo ir izslavēts tieši kā dzimumzīmju speciālists un pieraksts pie viņa ir mēnesi uz priekšu.
dr. Oniščuks vairāk specializējas uz veidojumiem galvas matainajā daļā.
dr. Tatjanu Smirnovu kā ļoti rūpīgu dakteri savulaik forumā ieteica Noela, kura tur, LOCā, strādāja pie pētījumiem.

Par atlikušajiem 2 ārstiem neko nezinu.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.01.2015 21:22 by kachenite.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
10.01.2015 23:45
"Gan viņas, gan mana atziņa bija, ka pa lielam vēzis ir "galvas lieta"- vai spēsi "savākt savus nervus", nenobītes, būt godīgs pret sevi...? Un to neviens ārsts nezina un nespēj izmērīt, kas kuram cilvēkam dvēselē darās...?"

(c) kachenite

To pašu pateiks teju katrs cilvēks, kas pats vai kam kāds rads tam iet cauri vai ir gājis cauri. Onkoloģija, arī nopietna, uzreiz nav nolemtība.

Zinu cilvēku, kas ar metastātisku melanomu nodzīvoja 8 gadus, bija daudz operāciju, ne tik laba dzīves kvalitāte, bet viņš bija ar savu ģimeni pie pilnas apziņas.
šausmas
Re: Aizdomīga dzimumzīme
12.01.2015 07:21
Artroskopija, daži ar kruķi staigā pēc 5 dienām, citi mēnesi nestaigā. Metastāzes, skatoties kur, ja aknās un smadzenēs, ilgi nevelk.
Melanomai il2, rigvir❔ kādas pieredzes. Melanomas mts izplatās ātri. Vienai bija uz pleca, maza, mts - smadzenēs. Kaps.
Citai uz kājas, bez mts, 30 gadi pēc operācijas dzīvo.
Ādai bazilomas - bieži atrodot, bet tā nav melanoma.
Sarkoma skaitās ļoti slikts audzējs, Ļoti ātri uz priekšu iet semniomas mts, ķīmija to labi ņem. Mts uz priekšu iet ātri, ja ir, manuprāt šīs visātrāk izplatās tālāk. Ķīmija viņu labi " ņem ". Nav visiem tā, ka TUR ko dadz jūt, var gadīties mazs primārs un plaušas pilnas ar Mts.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
12.01.2015 10:36
šausmas Rakstīja:

> Ādai bazilomas - bieži atrodot, bet tā nav
> melanoma.

Bazalioma vispār ir figņa, tikai teorētiski saucās karcinoma jo, mikroskopiski tipiska karcinomām šunu atipija, bet metastāzes praktiski nekad nav, recedivē gan pabieži, bet jaņem vērā ka, bazālšunu karcinoma nekad nav jauniem cilvēkiem.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.01.2015 10:37 by nex.
Re: Aizdomīga dzimumzīme
13.01.2015 22:49
Vai mūsdienās ir zināms, no kā melanomas rodas? Vīruss? Citi iemesli?
Re: Aizdomīga dzimumzīme
14.01.2015 11:30
Pēdējā teorija melanomas izcelsmē ir, tā saucamā BRAF gēna mutācija šūnā, gēna, kurš atbild par b-raf olbaltumvielas sintēzi, dažreiz BRAF sauc arī par proto onkogēnu, šī gēna mutācija var būt, kā iedzimta, tā arī iegūta ( ultraviolētais apstarojums u.c.) b-raf olbaltumviela veicina šūnas augšanu - mitozi, un mutācijas rezultātā šī mitoze paliek nekontrolēta. Vīrusa teorija melanomas izcelsmē nav pierādīta.

uzskata, ka 80-85% melanomas gadījumos pie vainas ir tieši šī gēna mutācija.



Edited 2 time(s). Last edit at 14.01.2015 11:38 by nex.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 1?
Ziņa: