sāpes starp ribām grūtniecei

Aizsāka Sandija 

sāpes starp ribām grūtniecei
06.01.2015 13:35
Labdien,
Esmu grūtniece nu jau vairāk kā 34 nedēļas. Pirms dažām dienām parādījās sāpe kreisajā pusē sānā starp ribām, kādus 4 pirkstu platumā zem krūts, tik čut čut vairāk uz muguras pusi. Staigājot ir ok, bet tiklīdz jāsēžas, jāpieceļās, jānoliecas, jāapguļas, bet vis trakākais - jāapgriežas uz otriem sāniem, tad dikti sāp. Arī paspiežot tai vietā jūt sāpes tā kā stir]pri nospiests vai kautkā tml. Elpojot ir ok, tikai toaletē cīnoties ar aizcietējumu, spiežot sāp. Sākumā domāju ka mazā ar kājiņām kko sabakstījusi, bet par cik nepāriet jau kādu 5-o dienu, tad diezvai ka mazās kājeles pie vainas. Apaukstēts? Kāds nervs iespiests? Vai ir kādi varianti? Un ko varētu lietas labā darīt?

Esmu 172m gara, sveru 81kg (pirms grūtniecības 67 kg), vecums 32g.

Sandija
Re: sāpes starp ribām grūtniecei
06.01.2015 13:38
Starpribu nervs...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: sāpes starp ribām grūtniecei
06.01.2015 13:47
un ko ieteiktu darīt, lai šīs sāpes mazinātu?
Re: sāpes starp ribām grūtniecei
06.01.2015 14:03
Ieteiktu iet pie neirologa. Ja nebūtu gaidībās tad palīdzētu ziedes( diklofenaks). Tabletes Paracetamols. B gr.vitamīns. Noteikti ir bijušas problēmas ar muguras diskiem? Atliek vienīgi iet pie neirologa un domāt abiem.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.01.2015 14:29 by Mazdakteris1.
Re: sāpes starp ribām grūtniecei
06.01.2015 14:23
Paracetamolu drīkst grūtniecības laikā, tik jautājums vai uz šo lietu līdzētu. Dzēru to ja sāpēja galva. Dzeru arī Magne B6, bet laikam ar vnk B6 būs par maz. Pati pieļāvu domu par Neirorubine vitamīniem, jo uz špricēm vajag recepti, bet vitmaīniem vajag ilgtošāku iedarbības laiku nekā to dod šis pats preperāts to iešpricējot. Ar muguras diskiem problēmu nav nekad bijis, ir mugurkaula skolioze krustos -tā šad un tad liek par sevi manīt.
Neirologi jau pa lielam baidās no grūtniecēm :))),kā arī rindas jāstāv lai tiktu pie cik necik laba neirologa - parasti savas pāris nedēļas. Varbūt var kādu šīs nozares speciālistu ieteikt!?
Re: sāpes starp ribām grūtniecei
06.01.2015 14:28
Provēji viegli pamasēt?

Grūtniecēm ir arī savi speciālie vingrojumi, kas var līdzēt.

Pēc apraksta neizklausās, ka Tu būtu "smags neiroloģisks gadījums". Grūtniecēm bieži sāp mugura, un tāpēc arī Tavam ginekologam varētu būt kāds ieteikums, bet ārsti ir dažādi, to nevar uzminēt.
Re: sāpes starp ribām grūtniecei
06.01.2015 14:33
Pievienojos Runcenei. Ir jātiek pie neirologa. Kaut vai maksas.Bērna dēļ. Ieteiktu P.Stradiņa poliklīniku.Ja tās ir starpribu nervs, tad paracetamols un B grupas vit .palīdzēs. Caur muti pat drošāk. Jo tas iziet aknu aizsardzības barjeru, man tā šķiet.Es gan uzstātu tikai caur ārstu ( ginekologu, neirologu).
Lai veiksme un saprāts.
Re: sāpes starp ribām grūtniecei
06.01.2015 14:46
Paldies, mēģināšu tad riktēties pie neirologa. Viticamākais ka tas ir starpribu nervs. Nekas cits pat nenāk prātā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 14?
Ziņa: