Apgrūtināta elpošana izejo aukstā gaisā - asinsvadu spazmas

Aizsāka andrisb 

Apgrūtināta elpošana izejo aukstā gaisā - asinsvadu spazmas
27.01.2015 21:19
Ikdienā ir labi nostādīta elpošana, lietoju Symbicort un Teotard. Bet izejot aukstā gaisā dažreiz kļūst grūtāk elpot - visa ventilācija itkā ir, bet vienalga liekas, ka trūkst elpas. Izklausās pēc sirds asinsvadu vai vainagartērijas spazmām. Ja ārā gadās pabūt 20 min, tad siltumā kādu brīdi (piem., transportā) un tad atkal ārā, tad ar laiku kļūs labāk. Pagājuša ziemā bija sevišķi slikti - tad sākās pat elsošana un dažreiz elpas trūkuma dēļ bija jāapstājas. Liekas, ka Sumbicort un Teotard palīdz, bet varbūt vaina ir sirdī.

Sirds izmeklējumi ir veikti, nekas īpašs, Ir tikai nedaudz palielināt sirds kreisā puses un nedaudz palielināts asinspiedienas (kas ar zālēm, utt. turas zem 140/85). Neizdevās veikt koronorogrāfiju CT, jo sirdsdarbība bija par ātru - ap 75 puksti minūtē. Asinsanalīzes bija normas robežās.

Tā nu sēž un domāju, ko darīt? Pašlaik tas ir tikai neliels diskomforts, bet ja laiks kļūs vēl aukstāks vai tas viss saasināsies. Ko ārsti var darīt? Liks stentus, dos pretrombu zāles?

Vīrietis, 33 gadi, 185 cm, 129 kg, divreiz nedēļā uz sporta zāli (pēdējos dažus mēnešus), varbūt ir neliela veģetatīvā distonija, bet nevajag visu norakstīt uz to. Var būt arī somatiskas problēmas.

Gribētos objektīvi saprast, kas notiek un vai tā ir problēma.
Re: Apgrūtināta elpošana izejo aukstā gaisā - asinsvadu spazmas
27.01.2015 21:30
Svars izsaka daudz ko. Ja sirds ir izmeklēta,tad nav ko par stentiem domāt. Jāseko lipīdu līmenim asinīs un jādomā par svara nomešanu.Jāizslēdz astmas sindroma variants.
Lai veselība un cīņas spars.
Re: Apgrūtināta elpošana izejo aukstā gaisā - asinsvadu spazmas
27.01.2015 21:45
Sirds ir izmeklēta, bet kā jau teicu - bez koronorogrāfijas. Ir zināms, ka man galvas asinsvados nav pangas, bet nav zināms par krūšu un sirds asinsvadiem. Tāpēc ir tāds neliels satraukums. Latvijā CT koronogrāfija ir ar nosacījumu, ka jābūt zem 60 sirdspukstiem minūtē. Tāpēc esmu atradis ārzemēs, kur ir labāks aparāts un nosacījums ir zem 80 sirdspukstiem minūtē. Krāju naudu un ceru, ka izdzīvošu :)) Latvijā arī vajadzētu tādu aparātu (128 vai 256 slāņu datortomogrāfu, ar diviem avotiem), varbūt pat varētu veidot nevalstisko organizāciju, kas tādam saziedo un iegādājas. Cilvēkiem vajadzētu.
Re: Apgrūtināta elpošana izejo aukstā gaisā - asinsvadu spazmas
27.01.2015 21:51
Problēma ir specifiska un nez vai valstij tā dēļ vajadzetu tērēties. Un ko tas dos ja arī to izmeklējumu veiks? Mazdakteris pašu galveno domu pateica - Svars izsaka daudz ko.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Apgrūtināta elpošana izejo aukstā gaisā - asinsvadu spazmas
28.01.2015 16:05
Piedodiet man. Esmu skaitījis pulsus karavīriem,lidotājiem un citiem cilvēkiem 30 gadus. Reti kuram ir puls 60 un zemāk.
Pasakas.
Re: Apgrūtināta elpošana izejo aukstā gaisā - asinsvadu spazmas
28.01.2015 16:35
Normaa pulss ir 60-80 reizes minuutee, labi treneetiem cilveekiem pulss var buut zemaaks. Ja jau sim izmekleejumam nepieciesams zemaaks pulss, ir tacu medikamenti, kas paleenina sirdsdarbiibu. Kur ir probleema, prieks kam teereet naudu un veikt izmekleejumu aarzemees? Kaadeel tu lieto zaales, tev ir astma?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 4?
Ziņa: