Aspirīns un nieres

Aizsāka gugucis 

gugucis
Aspirīns un nieres
02.02.2015 12:00
Sveiki, esmu novērojusi, ka, pie saaukstēšanās lietojot aspirīnu pa 1tb dienā, kreatinīna līmenis asinīs uzlec augsts, tipa esot bijusi mazspējas epizode. Tā kā man ir hronisks pielonefrīts (usg labās nieres parenhīna plānāka), šad tad pasekoju līdzi analīzēm. Citas analīzes labas, sūdzību nav. Bet par ko liecina šī saistība starp aspirīna lietošanu un kreatinīnu?
Paldies, sieviete, 36g, 168cm, 56kg
Re: Aspirīns un nieres
02.02.2015 14:13
Tādas "mazspējas" epizodes ir arī cilvēkiem, kam nav nekādu problēmu ar nierēm.

Izlasi vismaz šito:

http://en.wikipedia.org/wiki/Creatinine

Ja neproti angliski, dabū biblenē kādu normālu mediķiem domātu grāmatu, kur ir padziļināts apraksts par kreatinīnu, lasi tik ilgi, kamēr saproti.

Tev vienkārši komplektā ir arī tipiska hipohondrija, kas nav nāvējoša, bet traucējoša gan.



Edited 1 time(s). Last edit at 02.02.2015 14:16 by Runcene.
Re: Aspirīns un nieres
02.02.2015 14:25
Ir klīniskie dati, kad ilgstoši lietojot aspirīnu mazās devās, kā antikoagulantu, samazinās urīnskābes un kreatinīna klīrens, tāpēc, ja lieto aspirīnu un ir pavadoša nieru patoloģija ir jāpievērš papildu uzmanība nieru funkcionālajam stāvoklim.
gugucis
Re: Aspirīns un nieres
02.02.2015 16:14
Ā, paldies, nezināju, ka man ir hipohondrija... Tā laikam arī blakusparādība no aspirīna
Re: Aspirīns un nieres
03.02.2015 15:11
Ilgstoši slimojot ar pielonefrītu vajag uzmanīties no vairākām iespējām.* Glomerulonefrīta,kas var sākties pēc stipras saaukstāšanās vai gripas infekcijas.Tāpēc jāpotējas pret gripu obligāti. Es noteiktu pieņemtos nedaudz svarā, lai ietērptu nieri tauku kapsulā, kas arī palīdzētu šajā ziņā.Jāaprunājas ar nefrologu par olbaltuma uzņemšanas daudzumu. Jo no vienas puses olbaltums un A vitamīns (burkāni) ir vajadzīgi nierēm, kā celtniecības materiāls.Te vairāk domāts leikocīti, hemoglobulīns,limfocīti. Gļotādas atjaunotāji.
No citas puses pie nieru slimībām olbaltumu uzskata kā nevēlamu ( lielos daudzumos).
*Vēl jāsapringst par podagras veidošanos. Sevišķi ja tas ir bijis dzimtā.
Arī par to var pajautāt ģimenes ārstam un nefrologam.
Cerot uz labu un ļoti lēnu negatīvo procesu- būsim veseli.
Re: Aspirīns un nieres
03.02.2015 15:31
Neticu, ka no retas aspirīna tabletes vīrusu infekcijas laikā var mainīties kreatinīna rādītāji.

Ja Tu tiešām dzertu to aspirīnu kā vecāki ļaudis infarkta/insulta profilaksei (nex minētais piemērs), tad varētu vēl domāt.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.02.2015 15:32 by Runcene.
gugucis
Re: Aspirīns un nieres
03.02.2015 16:03
Es nevaru apgalvot, ka tas bija salēcies no aspirīna- vnk atjēdzos, ka divus gadus neesmu nodevusi analīzes, lai apskatītu savu nieru darbību, kaut tas jādara būtu reizi pusgadā. jutos apslimusi, aizpampusi, nogurusi, nodevu, a tur kreatinīns 103, kam pie mana svara norma būtu ap 60. Sāku domāt, kāpēc tā- viss pārējais analīzēs bija labi. sāku vairāk dzert, lietoju fitolizīnu, pēc 2 nedēļām atkārtoju analīzes- bija atkal normā, par laimi. Tas tā, īsumā
Re: Aspirīns un nieres
03.02.2015 17:24
Kā tas ir "aizpampusi"?

Tas bija parasts bacilis it kā?
pingvins
Re: Aspirīns un nieres
04.02.2015 08:27
Jā, bija parasta saaukstēšanās. Un tāda aizpampusi jūtos šad tad, kad, liekas, esmu kā sastāvējies ūdens, bet tas laikam viss no emocijām, kas gadiem ilgi krājušās un nevar mani palaist brīvībā. Ja godīgi, tad visas manas fiziskās vainas noved atpaļ pie aizturētām dusmām, un es joprojām nezinu, kā viņas izlaist ārā
Re: Aspirīns un nieres
04.02.2015 10:54
Vrb Tev vajag kādu ķermeņorientēto pstr., tradicionāļi jau saasinājumus izārstēs, bet vienmēr ir kaut kāds domāšanas mehānisms, kas palaiž šo procesu, ja skatās dzīļu psiholoģijas līmenī.

Siņeļņikovam kaut kas noteikti ir par to rakstīts.

Rīgā ir tāds psihoorganiskās analīzes pstr. Andis Geste, ļoti foršs, vismaz iz zināmu ļaužu atsauksmēm.

Man pašai ir doma noiet ar vienu ķermeņa lietu, jo šķiet, ka ar klasisko psihoanalītsko es šite sev tā arī neiebraucu. Bet rumpis ta maitājas.

Zinu, ka neesi no Rīgas, bet may be...

Ja galīgi nav iespēju, vrb der dienasgr. rakstīšana, kāda nopietnāka meditatīva prakse, kas Tev palīdz savienot ķermeni ar sajūtām. Domāju, ka apmēram saprati.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 14?
Ziņa: