Iesnas grūtniecības beigās

Aizsāka Sandija 

Iesnas grūtniecības beigās
13.02.2015 21:10
Nu jau rit 40 gr.nedēļa. Iesnas sākās pirms nedēļas. Sāku ar Alphin (kautkā tml) deguna pūšamo, sākumā šķita ir ok, pēc pāris dienām tas atvēra degunu tik uz pāris h. Sākās klepus (bronhītam līdzīgs, bet zinu, ka nav bronhīts), kurš nu jau jūtu ka pamazītiņām, bet atkāpjas. Bet ar iesnām ir nekādi netieku galā, NU jau 3 dienas lietoju ximelin, atver, bet arī max uz kādām 6-7h, pēc tam deguns kā ar tapu aizbāzts. Iegādājos šodien arī sāls ūdeni, bet tas vispār kaķim zem astes. Papūtu to jūras ūdeni, nedaudz pašnucu ārā kautko bekrāsanu, bet deguns kā ciet tā ciet. Nošpļāvos un atkal iepūtu ximelin, tas vismaz atver degunu un var paelpot. Puņķus ne reizi neesmu redzējusi zaļā krāsā, kas liecinātu par infekcijas klātbutni, tamdēļ man nav variantu kas tas ir un cik tas ilgi var turpināties.
Re: Iesnas grūtniecības beigās
14.02.2015 10:58
Es neieteiktu aizrauties ar asins vadu sašaurinošiem līdzekļiem. Jāiet pie LOR daktera. Skalot varētu ar kumelīšu tējas novārījumu. Turpināt ar sāls šķīdumu arī . Parunāt ar dakteri par Tavegilu. Vai antihistamīna šķīdumu tajā pašā degunā. Vai nav bijušas alerģijas?
Lai veiksme un veselība abiem.
Re: Iesnas grūtniecības beigās
14.02.2015 12:26
Hmm? Klepus līdzīgs bronhītam bet nav bronhīts... Kas gan cits ir klepus, ja ne bronhīts?

Iespējamā versija, alerģiska reakcija uz vīrusa klātbūtni organismā.

Jā, kāds antihistamīns derētu bet no galvas nepateikšu kurš būtu atbilstošs grūtniecēm.

Bet vispār laiks dzemdēt, tad arī deguns atnāks vaļā.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Iesnas grūtniecības beigās
14.02.2015 13:33
Alerģijas neesmu novērojusi, bet grūtniecības laikā noteikti viskautkādi brīnumi var būt, jo vecmāte ar ieminējās, ka iespējams kāda alerģija.
Versija par alerģisku reakciju uz pašu infekciju - tādu pat nebiju pieļāvusi un godīgi sakot, pat prātā nekad neienāktu. Par to klepu - par cik ar bronhītiem esmu gana mocījusies savu laiku, tad zinu, ka ja ir bronhīts - tad naktī mostos no tā ka klepoju, tas ir, klepoju miegā, bet tagad tā nav, klepus pamazām atkāpjas.
Šorīt atkal paskaloju degunu ar sāls ūdeni, par cik pirmo x dzīvē to nopirku, tad cik saprotu skalošana ir tā - ka iepūšu pašu to ūdeni un tad pūšu ārā no deguna - nāk ārā ūdens krāsas šķidrums, bet nāk. Pirms uzsāku šodrīt šādi skalot, viena nāss bija kā ar tapu ciet, otra tā pa pusei vaļā, paskaloju - abas bij ciet, ka ne spraudziņas gaisam. Protams atkal ximelin, jo gulēt tomēr gan gribās gan vajag. Kad piecelos, kādas 4x esmu jau nošķaudījusies, degunu kņudina un nepārtraukti varu šņaukt - tā kā iesnu sākumā, kad tek deguns, un pamazām jūtu ka atkal liek ciet.
Re: Iesnas grūtniecības beigās
14.02.2015 15:26
Ja tiktu klāt ,tā pa dibenu sadotu. Teikts,ka visādi naftazīni,ximelini ir spazmējoši asins vadiem nav vajadzīgi. Vari dabūt deguna gļotādu atrofiju uz visu mūžu.. Pazvani dakterim un parunā par antihistamīna deguna pilieniem. Ja pēc sāls šķīduma vēl sliktāk, tad nevajag.Ja runa iet par bebi, tad tikai ar ārstu atļauju un padomu.
Lai veiksme un saprāts.
Re: Iesnas grūtniecības beigās
14.02.2015 16:21
Ja tā izrādīsies alerģija, tad antihistamīna pilieni degunu atvērs?
Re: Iesnas grūtniecības beigās
14.02.2015 18:03
Sandija

Reakcija uz infekciju ir galvenais iemesls kāpēc mēs vispār slimību sajūtam! Nelieto to sālsūdeni ja reiz nepatīk. Ne katram cilvēkam viņš der. Viņa galvenā fiška ir ražotāja iespēja iegūt lielu peļņu uz līdzenas vietas. Jo kā Tu saproti, ūdens tējkannā un sāls sālstraukā ir katrā mājā.

Ximelin vari vēl kādu laiku lietot. Nekas nebūs. Mazdakterim vienkārši ir fetišs - grūtnieču pēršana. Bet man tā šķiet, ka Tu pārāk koncentrējies uz to, ka deguns ciet. Cilvēkam starp citu vēl ir arī mute.

Un derētu pamērīt asinsspiedienu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Iesnas grūtniecības beigās
14.02.2015 18:52
Ku, paldies par atbildi!
Jā nu tas sālsūdens izskatās ka man neder - vismaz ne šajā gadījumā.
Pakonsultējos ar savu vecmāti, norunājām, ka pamēģinām kko pret alerģiju, jo viņai ari tāda versija bija. Tā nu vīrs atveda Tavegīlu un Delufen airesolu, zini, kautkas no tā visa palīdzēja (vai nu abi kopā), jo degunam vismaz viena nāss ir pilnībā atvērta, otra gan pilnībā ciet, bet nu jau var dzīvot :). Ja gadījumā naktī nevarēšu izturēt un deļ deguna nevarēs gulēt, tad aizliegto līdzekli iepūtīšu, bet patreiz mēģināšu iztikt ar iepriekš minētajiem.
Viss tas ar ximelin likās aizdomīgi, jo vienmēr kad ir bijušas iesnas-esmu to pūtusi, un prinicpā pus diennakts bija ok, tā palietoju kādas 3d un iesnas lēnā garā atkāpās. Bet tagad tāds kā tupiks pūt, pūt, bet iedarbība īslaicīga un iesnas nekur neatkāpjas. Lai gan iepriekš nekādu šāda veida gļuku (kā iespējamo alerģiju) nebiju sev novērojusi pa saviem 32 gadiem, tad iespējams ka tagad saistībā ar grūtniecību šāds brīnums ir noticis.
Par asinsspiedienu runājot - ar to gan nav problēmu, tas ir labs, škiet ka šorīt bija pavisam labs 119 uz 79. Paaugstināts nav bijis visu grūtniecības laiku, visu laiku bija nedaudz pazemināts, kas grūtniecēm esot ok.
Re: Iesnas grūtniecības beigās
14.02.2015 20:36
Ku! Kā tev nav kauna. Manus sex noslēpumus izdot. Es taču tavējos neizdodu. Tā jau tu pazaudēsi visus savus klientus. Mani arī:))))
Nu,patīk man tās grūtnieces.Sevišķi kuras neelpo caur degunu.
Lai grūtniecēm slava,gods un veselība!
Re: Iesnas grūtniecības beigās
14.02.2015 20:42
Eee... :D

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 9?
Ziņa: