Lieli sarkani pleķi uz kājām kā pēc dzēlieniem, bet nekas nav dzēlis

Aizsāka Miksis 

Sveiki.

Esmu puisis ap 30. Sākumā dzīvoju laukos, reizēm arī esmu dabūjis pa lapsenes dzēlienam, tāpēc zinu, kā izskatās un jūtas sapampums.

Tagad nu jau divus gadus esmu pārcēlies uz pilsētu un ieguvis jaunu ķibeli ar veselību.

Aizvakar negaidīti atklāju, ka uz vienas kājas apakšstilba ir divi lieli - 5 līdz 10cm, diezgan cieti un niezoši sapampumi. Pa centru niez, gar malām tādi nejūtīgi. Arī pagājušo gadu vasaras beigās bija līdzīgi, taču tad bija uz abām kājām - vienai uz pašas potītes, otrai uz apakšstilba. Sasmērēju ar dažādām ziedēm un pēc nedēļas pārgāja.
Cerēju, ka vairs neatkārtosies, bet še tev, atkal. Tagad esmu apjukumā, no kā var tā sapampt - nu sajūta tiešām it kā tur būtu sadzēlušas vismaz vairākas lapsenes, bet es te pilsētā nekur pa pļavām un laukiem nevazājos, tikai pa vakariem mierīgi nosoļoju kādus 5 - 7km. Un nekādu dzēlienu nekad neesmu jutis, bet parasti jau pēc dzēliena man sāpētu uzreiz.

Ir man bijušas arī dažādas alerģiskas reakcijas, taču parasti tad ir nātrene, daudz sīku pumpiņu, bet nevis tādi milzeņi, ka visa kāja sāp.

Vai kāds ir piedzīvojis līdzīgu ķibeli? Varbūt Latvijas pilsētās (jo laukos man šādu brīnumu nebija) ir parādījies kāds sīks kukainītis, no kura koduma var būt alerģiska reakcija kā pēc pāris lapseņu dzēlieniem?



Edited 2 time(s). Last edit at 11.05.2015 14:09 by Miksis.
Jāiet pie dermatologa vai pat infekcionista. Ja pateiktu svaru un augumu, tad varētu sīkāk.
Vai nav iekodusi kādreiz ērce? Vai nav jūtīgi ,palielināti cirkš'ņu limfmezgli? Vakara t* ?
Uz ērču kodumu līdz šim nekādu aizdomu nav bijis, ja nu vienīgi varbūt kaut kad ir pagājis tāds notikums garām nemanīts....

Augums 174, svars - šobrīd nezinu, bet esmu no īsajiem un tievajiem :)

Nekur citur uz ādas vai limfmezglos neko aizdomīgu nemanu. Kopējā sajūta arī ir pilnīgi normāla, nekādu sāpju, reiboņu vai temperatūras. Vispār tas satūkums pats par sevi gar malām ir normālā ādas krāsā (tikai āda tāda kā notirpusi un stingra), bet tikai tur, kur ir saberzējies (pašā sākumā neizturēju, likās, ka vienkārši kaut kāda pumpiņa niez un mazliet pakasīju), ir palicis sarkans.

Tie pampumi ir stilbam no sāna (lielāks) un no augšas (mazāks).
Tagad atkal nogāju 5km, staigāt netraucē, bet var just, ka tur ir tāds pamatīgs ādas saspringums.

Ja nu nevienam nav līdzīgas pieredzes, tad laikam jau būs pēc pāris dienām jāiet pie ārsta, ja vien nepāries tikpat ātri kā iepriekš. Tiešām dīvaini, kas tas tāds ir, ka tik tas nebūtu kāds simptoms kādai iekšējo orgānu kaitei...

Papildus info:
Dzīvesveids ciešams tādā ziņā, ka pa dienu mazkustīgs (esmu programmētājs), ja neskaita ikdienas vakara pārgājienus pa vairākiem kilometriem. Nesmēķēju un nelietoju alkoholu, ēdu samērā sabalansēti, nekāda fast-food, viss gatavots mājās. Varbūt šķirduma derētu lietot vairāk, pa dienu sanāk tikai kādas trīs krūzes kopā ar ēdienreizēm. Bet organisms vairāk neprasa.

Ja kas, esmu no zemā spiediena cilvēkiem, augšējais man grozās ap 115+/- 5, bet biežāk tomēr zem 115.



Edited 2 time(s). Last edit at 11.05.2015 20:42 by Miksis.
Jāizslēdz "Roze". Un kā jau teicu Laimas slimība. Dzert šķidrumu vajag noteikti. Pasmērēt ar kādu kombinēto ziedi
Antibiotikas ar hidrokortizonu. Bet to dod tikai uz receptes.
Padzert Tavegilu. Tas neizslēdz ārsta apskati. Jo ātrāk, jo labāk.
Lai saprāts.
Re: Lieli sarkani pleķi uz kājām kā pēc dzēlieniem, bet nekas nav dzēlis
12.05.2015 01:19
Vai nu blusa vai ods.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Laikam tad pilsētā būs īpaši indīgas blusas vai odi :D Laukos tādu zvēru bija ka biezs, bet šitādu milzīgu sapampumu nekad nav bijis.

\Vakarā bija vispār tā, ka sapampums bija nu jau ap 20cm diametrā, āda tāda stingra, kāja sāpēja pie katras kustības. Bet iedzēru pretalerģijas tableti (bija mājās Xyzal), un šorīt jau viss ir daudz labāk, pampums pazudis, palikuši tikai sarkani pleķi ap 5cm diametrā.
Tā ka varbūt tiešām būs bijusi kāda milzīga alerģija pret kaut ko, bet nav ne jausmas, kas tas varētu būt.
Tā, man ir vēl viena teorija, bet nezinu, cik pamatota. Pamanīju, ka uz kājas no stilba augšpuses (sanāk, uz kaula) ir mazs zilumiņš, un atcerējos, ka pirms tas sapampums sākās, biju mazliet sasitis kāju, bet tas bija tāds sīkums, ka aizmirsu - pāris sekundes pasāpēja un pārgāja.

Tagad skatos, ka tie mani pampumi pazūd, taču centra zonās sarkanumi uzvedas kā zilumi - paliek violeti un dzeltenīgi. It kā asinsizplūdums zem ādas.

Vai tiešām var būt tā, ka no tik mazas traumas man radās divi lieli zemādas asinsizplūdumi, kas izraisīja tādu lielu sapampumu? Pie tam, vietās, kas ir vismaz 10 cm attālumā no traumas?

Agrāk arī ir bieži gadījies apdauzīt kājas un rokas, bet tik milzīgu sapampumu nekad nav bijis.
Te laikam strādā infekcijas ,arī alerģijas faktors. Kājas ir grūtu dzīstoša ;kermeņa daļa. Respektīvi arī ar infekciju tur tiek galā grūtāk. Turēt biežāk kājas augstākā līmenī uz spilvena.
Rūpīgāk kopt. Apstrādāt vismazāko sasitumu.
Lai veiksme.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 6?
Ziņa: