Vai veģetatīvā distonija ir psihiska slimība

Aizsāka Ingusija 

Vai slimības kods F45.3 Somatoforma veģetatīva disfunkcija ir psihiska slimība?! Jautāju tāpēc, ka ERGO veselības apdrošināšanas aģents raksta, ka neapmaksā psihisko slimību vai sindromu ārstēšanu, bet patiesībā tās ir ģimenes ārsta izrakstītas miega zāles stilnox, ko šai apdrošināšanai vajadzēja atlīdzināt 75% apmērā. Nezināju, ka esmu psihiski slima, bet tikai to, ka pie šādiem vai tādiem stresiem rodas pārrejošas miega problēmas. Vai es varu apstrīdēt šo lēmumu?!
Re: Vai veģetatīvā distonija ir psihiska slimība
26.05.2015 19:56
Jā, tehniski ir psihiska slimība. Cik zinu, neviena apdrošināšanas kompānija Latvijā nesedz F kategorijas diagnožu ārstēšanu. F kategorija ar dažādiem cipariem visas ir psihiskas slimības. Šizofrēnija, piemēram, ir F20. Nebūs SVD, būs miega traucējumi, kas arī ir F kategorijā, aizmirsu tikai ciparu.

Un vēl: Tev galīgi nav izdevīgi zīmēties apdrošināšanas kompānijā, ka Tev ir F diagnoze, jo viņi var celt prēmijas summu (jo psihiski slimas personas statistiski slimo biežāk arī ar visu ko citu). Ja to maksā darba devējs, viņu tas var sākt uztraukt un viņš var sākt izrādīt neveselīgu interesi. Tu nevienam pēc tam nevarēsi pierādīt, ka Tev nekā nav, tikai bezmiegs, jo īstenībā tā nemēdz būt.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.05.2015 19:57 by Runcene.
Vienkārši aizej pie psihiātra un paprasi rakstisku izziņu, ka tev nav psihiska slimība. Jau iepriekš šai forumā bija diskutēts, ka VD nav nekāda psihiska slimība, jo vari dabūt autovadītāja tiesības, kā arī ieroču nēsāšanas atļauju.
Re: Vai veģetatīvā distonija ir psihiska slimība
27.05.2015 10:33
Miega traucējumus bez F koda vispār nevar noklasificēt. Un visi F kodi pieder pie psihiskajiem traucējumiem.
Re: Vai veģetatīvā distonija ir psihiska slimība
27.05.2015 11:09
Roleto

VD TEHNISKI IR psihiska slimība, ar kuru daudziem dod vadītāja tiesības.

Turklāt ar ļoooti daudzām psihiskajām slimībām tās dod. Viss ir atkarīgs no pacienta stāvokļa. Zinu jaunu vīrieti ar šizofrēniju, kam ir savs uzņēmums, laba IT izglītība un arī automašīna, kuru pats vada. Bet viņš ilgus gadus pirms tam ir dzīvojis ārzemēs un tur ārstējies. Viss atkarīgs no funkcionēšanas pakāpes.

Un kā var pishiatrs izdod izziņu cilvēkam, kurš pie viņa vispār neārstējas?

Arī ģ. ā. ārstē vieglus psihiskus traucējumus, tā vienmēr ir bijis.

Un VD vienmēr ir saistīta ar brieduma trūkumu kāda jomā. Tā kā dažiem atteikt dažādas tiesības ir pilnīgi elementāri. To skatās ārsts un psihologs.

Bet ieroču nēsāšanas atļauja ar F diagnozi gan būs problemātiska. Uz to neieteiktu cerēt.

Ja ģ.ā. ir likusi VD, nevis miega traucējumus, tad viņa aiz miega traucējumiem redz vēl kaut ko ctu.



Edited 2 time(s). Last edit at 27.05.2015 11:11 by Runcene.
Re: Vai veģetatīvā distonija ir psihiska slimība
27.05.2015 16:03
Vispār pie apdrošinātāja nav izdevīgi zīmēties ar jebkādām saslimšanām.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Palasiet ko paši rakstiet http://www.dr.lv/phorum/read.php?9,403912
Kaut kā viss Jums te nelīmējas kopā. Te kāds gadījumā nav no ERGO?
Re: Vai veģetatīvā distonija ir psihiska slimība
27.05.2015 19:36
Roleto, tas ir filosofiskā skatījumā: ja runājam par cilvēka dzīvi kopumā, VD ir brieduma trūkums, tā nav slimība, un manas domas nav mainījušās.

Tradicionālās medicīnas un diagnožu klasifikācijas skatījumā VD IR psihiska slimība, bet es pat neteicu, ka tam piekrītu, tāda vienkārši ir sistēma, kurā dzīvojam.

Un tur var iet kaut pie Dieva sūdzeties -- nekas nemainīsies.

Ja grib no ārsta dabūt psihotropiķus un ja vien ir nauda (turklāt šai gadījumā pat ir polise!), vajag iet privāti pie kāda psihiatra vai neirologa, nevis pie ģ.ā., kurš ar to visu piesmērē Jums papīrus un datus par pilnīgām muļķībām.

Zāles neapmaksās, bet vismaz nebūs Jūsu datu noplūde nevajadzīgās vietās.



Edited 2 time(s). Last edit at 27.05.2015 19:42 by Runcene.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 22?
Ziņa: