Diskomforts kreisajā kŗūškurvja pusē

Aizsāka alfabets 

Sveiki!

Nu jau kādas 2 nedēļas saskaros ar nepārejošu diskomfortu kreisajā krūškurvja pusē. Sākās tas viss pirms kāda mēneša - pēc kāda izdzerta alus bija jūtams diskomforts, kurš pārgāja, bet pirms 2 nedēļām sanāca tā, ka bija lielāki svētki, izdzerts tika vairāk un bija patiešām slikti - ļoti vilka kreiso krūšu pusi, bija drebulis, bailes un svīšana. Tas viss pārgāja, taču diskomforts ir palicis - citreiz itkā spiež, citreiz vājuma sajūta.
Nākamajā dienā devos pie ģimenes ārsta un tika veiktas asins analīzes kurās vienīgais paaugstinātais rādītājs no apskatītajiem bija ALAT (58). Tad devos veikt ehokardiogrāfiju - sirds darbībā problēmas neatrada. Tā kā bija aizdomas par vairogdziedzera darbību, devos pie ultrasonogrāfa, kurš veicot pārbaudi konstatēja, ka vairogdziedzeris ir nedaudz palielināts un iespējams tas ir autoimūns, kā arī kakla limfmezgli ir palielināti.
Vēl ir tāda lieta, ka ejot pastaigā pa mežu pulss vienkārši ejot uzkāpj līdz 100.
Esmu pamanījis, ka šī problēma saasinās tieši pēc alkohola lietošanas.
Pirms tam nekad nav bijušas jelkādas problēmas ar sirdi, vismaz tādas nav fiziski izjustas.

Vēlējos vaicāt vai vaina varētu būt vairogdziedzerī, kurš rada šādu diskomfortu? Vairogdziedzera hormons ir normā (netika pārbaudīts t3 un t4), bet cik noprotu, tad pēc 3. rādītāja var konstatēt vai t3 un t4 hormoni būs paaugstināti. Ir ieplānots doties pie endokrinologa, taču rindas ir garas un tieku tikai nākamajā nedēļā.

Atvainojos par šo garo un diezgan nesakarīgo tekstu un varbūt vēl kāda noderīga informācija vai ieteikumi?

Par mani - vīrietis, 25 gadi, 190cm, 105kg.
Re: Diskomforts kreisajā kŗūškurvja pusē
03.08.2015 22:47
alfabets Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vēlējos vaicāt vai vaina varētu būt
> vairogdziedzerī, kurš rada šādu diskomfortu?

Ticamākais, ka vairogdziedzeri nav pie vainas.



> ...varbūt vēl kāda noderīga
> informācija vai ieteikumi?
>
> Par mani - vīrietis, 25 gadi, 190cm, 105kg.

Samazināt svaru līdz 90 vai nedaudz mazāk.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Diskomforts kreisajā kŗūškurvja pusē
04.08.2015 10:40
Pievienojos KU teiktajam. Organismam ir jāatindē pārāk liela ķermeņa massa. Tātad, alkohols rada lieku slodzi.Tomēr aknas der pārbaudīt regulāri.Alus pie liekā svara nebūtu tas īstais dzēriens. Jo satur sievišķos hormonus. Taukus dedzina testosterons-vīrišķais hormons un adrenalīns. Pirtī kārtīgs pēriens arī palīdzēs, jo izsitīs adrenalīnu.
Lai saprāts un mērķtiecība.
Re: Diskomforts kreisajā kŗūškurvja pusē
04.08.2015 13:12
Pulss 100 ejot netreneetam cilveekam nav nekaads briinums. Dzersana ir papildus slodze organismam, taapeec arii sirds pastiprinaati straadaa.
Ieteikumi - beidz dzert, nomet svaru un saac treneeties.
Re: Diskomforts kreisajā kŗūškurvja pusē
05.08.2015 21:57
Man bija līdzīgas problēmas pagājuša ziemā, bet tad pamazām sāku iet uz trenažieru zāli. Ja pirms tam pēc pārnākšanas mājās pulss bija 100, bet miera stāvoklī reti kad bija zemāk par 80, tad tagad tūlīt pēc pārnākšanas mājās pulss ir zem 80, pēc miera perioda ir ap 60 vai pat zem 60. Svaru nometu no 144kg uz 124kg, pagaidām vairāk neizdodas. Speciāli badoties arī nav vēlme, jo dienā jāstrādā un ja prāts neklausa, tad tik un tā iznāk kaut ko apēst, darbs tomēr ir prioritāte, nevis diētas. 105kg nemaz nav tik liels svars.

Tiesa, arī tagad man pēc trenažieru zāles dažreiz liekas, ka krūtīs kaut kas notiek, tas sākas kādu pusstundu pēc nodarbības beigām. Grūti izskaidrot, liekas, ka sirdi saraus krampī (mierinu sevi ar domu, ka sirdij krampji nav, varbūt ir tikai aritmijas), kaut kas tur darās. Tajā vakarā vēl ir nemiers, bet nākamajā rītā viss jau ir beidzies un sajūtas ir kā parasti. Nodarbības laikā nesekoju līdzi pulsam vai asinspiedienam, droši vien notiek briesmu lietas. Vienīgais, ko ievēroju, ir 2 min miera pauzes starp piegājieniem, vismaz pusstundu veltu velotrenažieriem (gan ar, gan bez lielākas slodzes).

Vēl tagad nezinu, kas man bija krūtīs - stenozes vai neirozes. Pagājušo gadu pēc 15. augusta viss sākās. Ļoti gribētos, kaut šogad tās visas briesmas izpaliktu. Ja sāp kaut kur citu, tad var mocīties, bet ja sāp ap sirdi vai krūtīm, tad ir bažas par galu.

Dzeršana ir bezjēdzīga lieta. Labāk ir sekss.



Edited 1 time(s). Last edit at 05.08.2015 22:04 by miksa.
Re: Diskomforts kreisajā kŗūškurvja pusē
06.08.2015 20:56
Varētu būt arī savādāk. Ap to pašu laiku sāku lietot Fluanxol (1mg dienā) pret sirds neirozēm un varbūt tas ir radījis Qt intervāla pagarināšanos un tas tagad izskatās kā patrenētas sirds lēnāks pulss. Sanāca par velti priecāties.
Re: Diskomforts kreisajā kŗūškurvja pusē
06.08.2015 22:26
moš viņam 105 ir sakačāti ;) :D
man ir kā kad... 90-100kg pie 183cm
skrienu lecu utt... nekādu problēmu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 22?
Ziņa: