Ehokardiogrāfija

Aizsāka ventilis 

ventilis
Ehokardiogrāfija
05.08.2015 19:57
Labvakar!

Vai ar ehokardiogrāfijas palīdzību ir iespējams noteikt vai ir bijis miokarda infarkts?
Re: Ehokardiogrāfija
05.08.2015 21:44
Ļoti labs jautājums. Es arī to gribētu zināt. Un ja eho to nenosaka, tad kādi citi izmeklējumi to uzrāda. Ir dzirdēts, ka tuvāko dienu laikā asinsanalīzēs ir redzams. Liekas, ka koronogrāfijā (arī CT) jābūt redzamām nekrozēm. Un kā dzīvot, ko darīt pēc šāda klusā infarkta? Un kāpēc vispār sirdstrieku sauc par trieku, ja patiesībā tā var vilkties stundām.
Re: Ehokardiogrāfija
05.08.2015 23:22
Kas tas par infarktu, ja to nepamana? Un kāda nozīme ir to pētīt? Iedzer šņabīti ar tēju mikrocirkulācijas uzlabošanai un guli mierīgi :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ehokardiogrāfija
05.08.2015 23:25
http://www.la.lv/infarkts-var-nesapet-2/
ventilis
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 16:55
Tiešām neviens nevar uz šo jautājumu atbildēt?
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 18:26
Laikam jau nav te neviens kardiologs. Bet es personīgi domāju, ka var noteikt. Taču neesmu pārliecināts, ka varēs noteikt arī tādu ko pats sirds īpašnieks nav pamanijis.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ventilis
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 20:22
Paldies ku!, ka izsaki domas.
Interesanti, ka internetā ir norādīts, ka šī pārbaude ir efektīva, lai noteiktu vai bijis infarkts, taču konkrētu atbildi nesanāk atrast ne angliski, ne latviski.

Atrodas šāda informācija - "Izmeklējot sirdi ar ultraskaņas palīdzību iespējams noteikt kambaru un priekškambaru izmērus, saraušanās spēju, sirds sieniņu biezumu, rētu vai trombu esamību (piemēram, pēc infarkta) un izvērtēt sirds vārstuļu stāvokli un funkciju."

Angliski arī šur tur parādās informācija, ka nepieciešams asinsritē ievadīt kādu vielu...

Ja nu tomēr kāds konkrēti zina par šīs metodes efektivitāti miokarda infarkta noteikšanai, lūdzu informējiet.
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 20:26
Rētas var fiksēt, tātad pēc loģikas -- jā, var pateikt, vai bijis infarkts, bet jāpieļauj arī kaut kāds kļūdas procents.
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 22:24
Nemaksā tak miljonu. Lēta procedūra. Reizi 5 gados - kardiograma, ehokardiograma un veloergometrija = norma

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 22:30
ventilis

Bet par ko galu galā ir tas cepiens, es nesaprotu. Nu uztaisi to eho un dzīvo apmierināts.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ventilis
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 22:54
Nepārejošs diskomforts sirds pusē, bija saasinājums, kurš pēc simptomiem atgādināja miokarda infarktu.

Ehokardiogrāfija tika veikta pāris dienas pēc tam, ārsts teica, ka šīs problēmas nerada sirds un visi rādījumi bija normā. Kā nākamā pārbaude norādītā - pēc 5 gadiem.
Pēc šī saasinājuma tika veikta sirds kardiogramma pie ģimenes ārsta un teica, ka sirds baigi lēkājot, bet neko tādu nepateica, ka varētu būt bijis infarkts - cik noprotu, tad kardiogrammā tas būtu redzams. Asinsspiediens gan tajās dienās bija augsts un sirds arī ātrāk gāja.

Iespējams esmu pārlieku norūpējies, taču esmu "nedaudz" sabijies, ka būšu sabeidzis savu sirdi.

Protams, veikšu arī citas sirds pārbaudes, lai pilnībā izslēgtu to, ka šīs problēmas rada sirds, taču rindas ir super garas ja pārbaude tiek veikta par valsts kvotām, bet sliktā pašsajūta ir tagad.
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 23:04
hipohondrija...
Galvu sakārto. Pateica Tev jau - viss ir kārtībā.
Ja pārāk meklēsi problēmas sirdī - APSOLU, ka tās atradīsi.
Mans Tēvs arī tik ļoti meklēja sev slimības, kuras neviens nespēja atrast, ka sākumā tika pie reālām aritmijas problēmām (tās neizraisīja fiziloģiski iemesli) un beigās nomira no audzēja. SAKĀRTO galvu... ar STEIGU...

Un vsp... kapēc jāgaida bezmaksas pārbaude? Manuprāt ap 30eur maksā aiziet uz VC4 un tai pat dienā uztaisīt piem veloergometriju. Eho... ap 20eur... kardiogramma 5cīti... neko vairāk arī nevajag. Ja tur viss ok... uz 5 gadi aizmirsti. Punkts



Edited 1 time(s). Last edit at 06.08.2015 23:06 by Mateus.
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 23:09
Ja pēc saasinājuma tika veikta eho un elektro kadiogrāfijas un ne viena ne otrā nekas neuzrādās, tad var uzskatīt, ka tur arī nekas nav. Tā nevar būt, ka Tu infarktu juti bet viņa sekas nekur neparādās.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ventilis
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 23:18
Jā, pārbaudes jau veicu par savu naudu - jau minētās un dupleksskenēšanu (?) kakla un galvas artērijām. Vēl bija rentgens kaklam, kur tika pamanīts kalcināts, kurš itkā atstarojas.
Itkā nekad nav bijušas problēmas ar galvu tāpēc pagrūti noticēt tam, ka tagad tādas varētu būt.

Paldies visiem par informāciju, taču labāk, manuprāt, ir veikt visas pārbaudes, lai būtu drošs par savu veselību nekā vēlāk nožēlot.
Re: Ehokardiogrāfija
06.08.2015 23:22
Mans sapņu izmeklējums http://ars-med.lv/diagnostika/datortomografija-ct/datortomografijas-koronarografija/

Divreiz mēģināju taisīt, bet abas reizes neizdevās - man bija par ātru sirdsdarbība (nedaudz virs 70), aizdzina mājās Cerams, ka pēc fiziskām aktivitātēm būs mazāk un tad izdosies. Varšavā ir 256 slāņu datortomogrāfs, kurā sirdsdarbība var būt līdz 80/min. Cena bija ap 500 USD, kad par to interesējos. Toreiz ziemā necentos, jo likas, ka nespēšu ziemas laikā aizlidot un izturēt dzīvi Varšavā.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.08.2015 23:24 by miksa.
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 09:15
ventilis Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Jā, pārbaudes jau veicu par savu naudu - jau
> minētās un dupleksskenēšanu (?) kakla un
> galvas artērijām. Vēl bija rentgens kaklam, kur
> tika pamanīts kalcināts, kurš itkā atstarojas.
>
> Itkā nekad nav bijušas problēmas ar galvu
> tāpēc pagrūti noticēt tam, ka tagad tādas
> varētu būt.
>
> Paldies visiem par informāciju, taču labāk,
> manuprāt, ir veikt visas pārbaudes, lai būtu
> drošs par savu veselību nekā vēlāk nožēlot.


Tev ir tipiska slimību meklēšanas domāšana... un Tu to pat neapzinies. Tiešām uzmanies. Problēmas ne vienmēr ir ar balsu dzidēšanu, un ne vienmēr cilvēki, kas noliedz sev kaut kādu problēmu, ir ļoti ļoti slimi.

Tā vienkārši ir vēl viena atkarības forma, kā gūt kaifu. Pēc izmeklējuma Tu būsi svētlaimē, jo neko neatradīs, bet pēc laika tarakāni atkal būs klāt un mudinās nodoties jauniem izmeklējumiem.

Nevajag iznīcināt savu vienīgo dzīvi, tas parasti iet dziļumā precīzi pēc Mateus aprakstītās shēmas.

To naudu, ko Tu izmet par nevajadzīgiem izmeklējumiem, Tu varētu paturēt sev kabatā.
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 11:18
ventilis

Neiespringsti tik ļoti. Mēs visi šā kā tā nomirsim. Vajag vairāk baudīt dzīvi, kura tāpat nav visai gara. Bet ar ārstiem nekāda dzīves baidīšana nesanāk jo medicīna ir viens vienīgs muklājs.

Man patreiz kaimiņiene veca un sāk pamazām iet uz beigu pusi. Tas protams ir relatīvi, jo mēs visi no dzimšanas brīža ejam uz beigu pusi. Taču 2x nedēļā apmeklēt speciālistus nez vai ir jēga. Visa pensija iztērēta, bērni apgrūtinati ar vadāšanu, pretrunīgas zāles sadotas kaudzēm, dzīvi baudīt nevar, jo tas nav veselīgi... Bērēs droši vien kapa malās ieķersies. Būs ar kāju jāsper lai krīt iekšā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ventilis
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 11:40
ku! es īsti nezinu ko gribi man pateikt, bet domāju, ka ja tu justos slikti un "ietu uz beigām", tad pieļauju, ka tik gudri nerunātu un arī meklētu veidus kā izķepuroties, to sauc par izdzīvošanas instinktu un domāju, ka garīgi veselam cilvēkam ir vēlme dzīvot.

Es domāju, ka šī tēma ir aizgājusi par tālu un īsti negribas runāt par "beigām". :))
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 11:50
Manuprāt, ku! ar skaistas un precīzas ilustrācijas palīdzību vienkārši Tevi cenšas mudināt nenodarboties ar pilnīgu bleķi.

Bet, par veciem ļaudīm runājot, domāju, ja cilvēks nav gatavs, tad viņš tā uzvedas, un neviens laikam iepriekš nevar zināt, cik gatavs viņš būs, jo tas atkarīgs no brieduma. Bet bail vienalga noteikti būs.
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 12:26
ventilis

Ok, ok, es drusku par tālu aizrunājos. Cilveks pašā spēka briedumā bet es te par beigām... Bet! Es esmu gan slikti juties, gan pie ārstiem staigājis un prāvu naudu par to visu maksājis. Un varu diezgan droši apgalvot, ka medicīna nebūs tā kas atrisinās Tavas problēmas. Jo medicīna pa lielākai daļai ir uz ilūzijām balstīts bizness. Es nerunāju par pēkšņām saslimšanām un terminālajiem stāvokļiem. Es runāju par situāciju, kad Tev nav labi, bet ārsti neko neatrod. Arī attīstības līmenis medicīnai ir ļoti zems. Līdz šim tā ir nodarbojusies tikai ar seku pētīšanu un novēršanu. Un mēģinājumi noskaidrot dziļākās slimību cēloniskās sakarības vēl tā īsti nemaz nav sākušies.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ventilis
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 12:47
Protams, ka tas būtu bijis pilnīgs "bleķis", ja meklētu vainu, kad jutos normāli, kā tas ir bijis līdz šim, vienkārši tagad gadījās tāda diezgan ārkārtēja situācija, kura līdz šim nav bijusi un gribās izzināt kur slēpjas vaina un ko darīt lai tas neatkārtots. Pirms tam pie ārstiem vispār neesmu gājis, vienīgi, kad bija patiešām akūtas problēmas.

"Es esmu gan slikti juties, gan pie ārstiem staigājis un prāvu naudu par to visu maksājis." - ku!, droši vien ar savām tagadējām zināšanām un izprati pie ārstiem nedotos ja būtu juties kā iepriekš? :)

" Arī attīstības līmenis medicīnai ir ļoti zems." - manuprāt, tas ir augsts, jo ir izpratne par gandrīz visām saslimšanām un daudzas no tām ir ārstējamas. Protams, medicīna iet cieši roku rokā ar tehnoloģiskajiem sasniegumiem un tiem attīstoties augs arī spēja glābt cilvēkus no dažādām saslimšanām.

Paldies par jūsu ieteikumiem, ņemšu vērā, bet iziešu paredzētās pārbaudes, jo gribu būt pārliecināts, ka droši varu veikt attiecīgas fiziskās slodzes.

Jūs paši/as esat ārsti vai ar medicīnu saistīti cilvēki, ka esat tik skeptiski? :)
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 13:37
Esmu bijusi visnotaļ ar medicīnu saistīta, ku! advancēts autodidakts.

Varētu tikai mazliet oponēt viņam tai ziņā, ka cēloņi jau nu ir gan meklēti, gan atrasti, bet tie galīgi nav medicīniski...

Līdz ar to, ja atgriežamies pie sākotnējā jautājuma (Tev bail, ka ir bijis infarkts), mēs mazliet varam pievērsties medicīnai, bet tas vairāk velk uz psihiatriju :)

freidiskās kastrācijas bailes :)



Edited 1 time(s). Last edit at 07.08.2015 13:37 by Runcene.
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 13:52
Bet ir daudzi līmeņi, kuros medicīna ir ok.

Tomēr ar šito izmeklēšanos ir tā, ka daži noiet pāris apļus un beidz, bet citi ņemas visu mūžu. Nu un nekad nevar sākumā zināt, kādus secinājumus cilvēks izdarīs. Varbūt ar Tevi vēl viss būs ok, un esam pārcentušies :)

Bet šitās infarktu, aneirismu, multiplās sklerozes un vēžu meklēšanas ir pazudinošas :(

No otras puses, otra mūžs jau nav jādzīvo, un katram savi ceļi, kā iemācīties, kas ir un kas nav saprātīgi.
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 18:19
MIksa teica:Ļoti labs jautājums. Es arī to gribētu zināt. Un ja eho to nenosaka, tad kādi citi izmeklējumi to uzrāda. Ir dzirdēts, ka tuvāko dienu laikā asinsanalīzēs ir redzams. Liekas, ka koronogrāfijā (arī CT) jābūt redzamām nekrozēm. Un kā dzīvot, ko darīt pēc šāda klusā infarkta? Un kāpēc vispār sirdstrieku sauc par trieku, ja patiesībā tā var vilkties stundām.
__________________________________________________
Var noteikt ar EKG un karonogrāfiju CT. Tālākais precizēsies caur ģimenes ārstu un kardiologu. Jo vēl vajag anamnēzi,objektīvo apskati( svars,dzimums,augums,vecums). Tad vēl auskultācija, perkusija, asins spiediena mērījumus.
Te bez visa tā būtu tukša muldēšana, piedodiet par rupībām.
ventilis
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 20:12
mazdakteri, atvainojos, ka pārprasu, bet sanāk, ka veicot ehokardiju nav iespējams noteikt vai bijis miokarda infarkts?
Protams, domāju vai ar šo procedūru ir redzams fizisks bojājums (nekroze) nevis sirds darbība u.c. rādījumi, kuri manā gadījumā bija normāli.
Re: Ehokardiogrāfija
07.08.2015 21:47
Ātri pārlaižot aci internetam var secinat, ka ja kopš infarkta ir pagājušas vairāk kā 2 nedēļas tad to vairs droši diagnosticēt nevar. Ar ehokardiogrāfiju (ultrasonogrāfiju) var konstatēt aizdomīgas vietas bet ar to nevar apstiprinat diagnozi.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ehokardiogrāfija
08.08.2015 11:05
ventilis... atceries, ja Tu jūti ka nav labi, bet izmeklējumi neko (!) neatrod, tad atkārtošos - GALVU SAKĀRTO
Es esmu vests ar ātrajiem uz slimnīcu, ārsts klausijās un teica pleirīts! Man sāpēja, skanēja un kas tik vēl ne. BET... neviena cita izmeklēšana, to tā arī nepierādīja. Tub dispanserī notusēju N vizītes, neko neatrada... beigās tai pat dispanserī pateica - dzer ka Tu vnk baldriānus un asinszāli, sporto, atpūties - vnk dzīvo, jo viss Tev ir kārtībā!

Bet simptomi taču bija ;) Nervi vecīt, tā ir interesanta padarīšana. Un turpini neticēt, bet ar Tavu ta pieeju, var arī kastē nospēlēt daudz ātrāk nekā paredzēts. Galējības ir slikta lieta

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Ehokardiogrāfija
12.08.2015 23:02
Ja EHO KG rezultāts ir labs, tad labs. Ja bijis paliels infarkts var redzēt mazkustīgas jeb hipokinētiskas zonas, ja sīciņš, tad nevar redzēt.
Bet MI rētas var redzēt parastajā kardiogrammā. Tomēr galvenais izmeklējums būtu veloergometrija- ja slodzi tolerē labi bez izmaiņām kardiogrammā, tad nekāda infarkta nav bijis un turpmāk nekāda koronarogrāfija, ne digitālā, ne parastā nav jātaisa.
ventilis
Re: Ehokardiogrāfija
13.08.2015 16:26
Sveiki!
Paldies stella_ un pārējie!
Ir paredzēta veloergometrija, kā arī Holtera monitorings. Biju pie ārsta un domā, ka nervu vaina, bet grib izslēgt to, ka sirds nav vainīga, bet līdz tam izrakstīja tādas zāles kā Concor un Noofen (lietoju arī Mildronātu un B vitamīnu), gribēju vaicāt - vai pirms veloergometrijas man nepieciešams pārtraukt šo zāļu lietošanu un ja jā, tad cik dienas pirms testa būtu nepieciešams nelietot šīs zāles.
Re: Ehokardiogrāfija
13.08.2015 16:32
Mildronāts ir preparāts, kuram ja nemaldos ir tikai viens, un ne pārāk aptverošs klīniskais pētījums veikts... hvz vai tas vsp strādā...
Noofen nav tas pats fenibuts?
Es domāju ka ja vien Tev ārsts nedeva attiecīgas instrukcijas, tad neko nav jāpārtrauc.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 12?
Ziņa: