Anoreksija, bulimija

Aizsāka Eldarite 

Anoreksija, bulimija
14.10.2004 21:02
Kapec cilveki sitadas slimibas dabon?
Kas to izraisa?
Re: Anoreksija, bulimija
14.10.2004 21:08
Vot mani arii tas interesee.Agraak taadas probleemas nebija.Beerni klausija vecaakus.Bet ja neklausija tad pa galvu dabuuja un kaites bija kaa ar roku nonjemtas.Taa kaa es vinjas par nopietnaam slimiibaam vinju saakumposmaa neuzkatu.
Re: Anoreksija, bulimija
14.10.2004 21:24
Tievuma slimiibas - no modes zhurnaaliem!
Agraak modee bija apaljaakas sievietes - Merilina Monro nebija nekaada tievaa, tagad jaunie skaistuma standarti jau kaadu laiku nav 90-60-90, bet gan videejais cipars jau ir 57, ja nemaldos...
Re: Anoreksija, bulimija
14.10.2004 21:44
Bulîmija ir pârmçrîga çðana, un vçlâk uzòemtâ uztura izvemðana. Anoreksija savukârt ir bailes no çðanas . Kopîgs bulîmijas un anoreksijas pacientiem ir tas, ka ðiem cilvçkiem ir zems paðnovçrtçjums (tâpat kâ paðnâvniekiem) un vçlme samazinât íermeòa masu. Pacienti ar anoreksiju parast ir vâjâki, jo viòi badojas un ierobeþo çðanu un dzerðanu.

Gribi paðnâvîbas tieksmes nomainît pret bulîmiju un anoreksiju:) Vai varbût visu apvienot vienâ lielâ novirþu kopâ? Sak, lai tiem radiòiem vçl vairâk ieriebtu?!!!!!!

Anoreksijas slimniecçm ir raksturîgas ðâdas personîbas iezîmes: godkâre, pakïâvîba, tai paðâ laikâ arî uzstâjîba un ietiepîba, parasti ðîs meitenes ir diezgan intravertas un pats galvenais – viòu intelekts parasti ir virs vidçjâ .



Ziòojums rediìçts (14-10-2004 21:57)
Re: Anoreksija, bulimija
14.10.2004 21:45
No galvas , no galvas, un nav tur nekas jauns, galvas vienmçr ir bijuðas slimas.
Bet bulimija ir ïoti reta un neskaidra.
Man radies iespaids, ka ðeit par viòu kaut ko nepareizu uzskata.
Re: Anoreksija, bulimija
14.10.2004 22:20
Un galvas savukaart saslimst ja vinjas nenodarbina!
Tas ir aiz bezdarbiibas un gara nabadziibas!
Pat sapraatiigajiem cilveekiem mulkjiigaas domas uznaak vakaraa, kad nodzeesh gaismu!:)
Man tiinju vecumaa nebija laika nekaadaam taadaam mulkjiibaam, jo man bija visaadi pulcinji, hobiji, maaciibas, es biju noskreejusies taa, ka vakaraa knapi liidz gultai tiku un tagad uz shitaam galvas probleemaam skatos ar zinaamu neiejuutiibu!
Nodarboties ar sevi vajag!
nastix
Re: Anoreksija, bulimija
14.10.2004 22:45
bija man te nesen prakse psihoneiroloì. slimnîcâ.
Paciente - jauna meitene, 24 gadi. dg - anorexia, bulîmija, vairâkas suicîda mçìinajumu epizodes, depresija (ispauþas ar ïoti zemu paðnovçrtçjumu, pilnîgâko apâtiju etc.)
Meitene - gudra, mâcâs augstskolâ maìistros. obj - inetelektuâla, patîkama.. es teiktu- skaista meitene.
paðreiz pie 182 cm sver 52 kg - jûtas ugly, grib 40 kg. Te iet anorexia kopâ ar tâdiem ðizotipiskiem murgiem.
Runâjâm kopâ ar nodaïas ârstiem ilgi un dikti - nu NEKO tai anamnçzç nevar savâkt tâdu, kur bûtu tas iemesls, kapçc slimîba varçtu sâkties.

gribu nepiekrist ku! - tâs ir slimîbas.
Bet velns viòu zin vai psihiatrija rodas somatikas ietekmç, vai otrâdi ?
Re: Anoreksija, bulimija
14.10.2004 23:49
Redzçju meiteni, kurai ir anoreksija, vasarâ peldkostîmâ. Tas skats nav priekð vâjiem berviem. Pie kam skaitîjâs, ka viòâ jau veseïojâs. Diez vai kâdreiz dzîvç to skatu aizmirsîðu. Tâ ir traìçdija.
Re: Anoreksija, bulimija
15.10.2004 00:00
Man IQ ir limeni kas saucas - loti augsts.
Neest nemaz vai est maz man laikam sagada prieku, man patik, ka kritos svara.
Tabletes rit vai akut ko citu darit, es vairs nevelos. Nav interesanti. Ja nu vienigi brizos, kad mocos ar galvas sapem, tas stulbas domas atgriezas.Pedejo reiz, kad sarijos, vismaz normali izgulejos. Iet pie arsta? un jega kada? Gimenes arsts man pateica - Turies!
Re: Anoreksija, bulimija
15.10.2004 00:12
Eldarite

Mîïais bçrns. Izskatâs, ka forumâ bezatbildîgi rotaïâjies ar mums, savu liktenu, saviem tuviniekiem. Laikam baigi ekstrçmâ jûties.

Veltîjâm tev daudz padomu, labu vârdu, bet , laikam jau tâpçc, ka tâ tev galvas vaina, nesaproti, ko gribam tev pateikt.

Gribi eksperimentçt ar savu veselîbu un nâkotni, uz priekðu. Tava dzîve, tava izvçle.
nastix
Re: Anoreksija, bulimija
15.10.2004 00:50
rûgti, bet patiesîgi, Vaiva.

Eldarite, îsti nesaprotu, kâpçc tad uzsâc ðo ( tieðâm traìidko ) tçmu, ja pati jûties tik ïoti apmierinâta un priecîga ar sevi? ðíiet, ka paðai ïoti aizraujoði ðito visu palasît, ko?
Re: Anoreksija, bulimija
15.10.2004 01:07
Palasiet manu peedeejo komentaaru par gara nabadziibu un garlaiciibu!
Bez tam neviens ar augstu IQ (nepatiik jau man shis apziimeejums, bet nu labi) nesaka, ka vinjam ir augsts IQ, to var secinaat kaut vai peec teikuma struktuuras un vaardu izveeles!
Atljaujiet tak tam spokam spokoties, ja vinsh taa grib!:)
Re: Anoreksija, bulimija
15.10.2004 01:11
Dusma
Tu mani par spoku sauka??
pumpuriòð
Re: Anoreksija, bulimija
15.10.2004 11:30
Izteikðu es ar SAVAS domas.

Ðîs slimîbas rodas stereotipu dçï un tikai! Taèu saslimst tikai tie kuriem raksturs vâjâks vai arî cilvçks netiek pietiekami novçrtçts. Bieþi saslimst tieði skolas gudrâkâs meitenes, jo viòâm ir vçlme (bieþi vien vecâku atzinîbas dçï, kuriem nav labi pat 9nieki, vajag 10!) bût labâkajâm visâs jomâs taèu tâ kâ slimîba ir psihiska ne fiziska (starp citu fizisko slimîbu ir tikai kâdi 5%), tad meitenes vairs nejût robeþu un psihe jau ir tik novâjinâta, ka viòas arî kaulu vietâ redz sevi kâ pamatîgas apalîtes.
Nepiekrîtu tam, ka slimîba rodas aiz nav ko darît, jo viens galvenajiem slimîbas iemesliem ir zemais paðvçrtçjums (un tam nav gandrîz nekâda sakara ar IQ, kurð starp citu nav viens vesels, bet ir sadalîts un nevienam cilvçkam nepiemît vispusçjs IQ, jebkuram cilvçkam kâds no intelekta veidiem ir augsts un kâds zems, taka nevar nemaz ar teikt:ðim cilvçkam ir zems/augsts IQ) cilvçks nejûtas novçrtçts un sava zemâ paðvçrtçjuma dçï viòð íeras pie sava izskata...

_me_
Re: Anoreksija, bulimija
16.02.2005 13:09
Nju jaa... juus te laikam nemaz nezinat par ko runaajat!!! 0_0
Taas nava vienk slimiibas, bet gan iists ieksheejais karsh... Pati paziistu divas meitenes ar buliimiju un vienu ar anoreksiju... Vinjaam galvaa ir shausmiigas lietas kaut gan neko slikti nevienam nava gribeejushas un pat uzmaniibasir bijis pietiekami... tas nava bizdings... =/
Pati mokos ar to ka juutos ne paaraak tieva... citreiz needu... ilgi... nedeeljaam, citreiz meeneshiem pa aabolam dienaa... vai vispaar tikai uz teejaam!!! Bet veelaak aplauzhos un pierijos kaa cuuka... un tad gan jaaskrien vemstiities... bet tas viss tikai no taa ka visu laiku saskaros ar tiem slimnikiem... pieliip... riktiigi.. =[[[
pupa
Re: Anoreksija, bulimija
18.02.2005 10:02
Es nekad neesmu vçmusi, çdu, bet nesagâdâ îstu prieku kumoss, jo liekas, tikko norîts, jau spieþas pa svârkiem laukâ. Objektîvi esmu dikti tieva, subjektîvi .....
Vai man arî vilktu uz anoreksiju?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 18?
Ziņa: