Atkal par nerviem

Aizsāka Lauma 

Lauma
Atkal par nerviem
15.10.2004 08:53
Netieku ar sevi galaa...Lasu visu,ko varu atrast internetaa,literaturaa par trauksmi,depresiju un ticu,ka taa nav modes slimiiba..Jo man galvaa pilniigs juceklis un esmu nogurusi no muzhiigaajaam trauksmeem.
Esmu bijusi pie psihiatra,esmu bijusi Jurmalaa neirozhu centraa.Kameer lietoju zaales,juutos labi,bet neksaidri-it kaa pacilaata,mazliet dulla.Bet trauksme tikai pieaug,nemiers muuzhiigs,ljoti biezhi skatos uz sevi,savu riiciibu kaa no malas.Esmu dariijusi lielas,trakas lietas pedeejos gados,man ir labi panaakumi darbaa,bet tad it kaa apstaajos uz minuuti un liekas,ka tas nenotiek ar mani...ka speeleeju teaatri.Un paarnjem shausmas.Tas nav izstaastaams....Varbuut te ir kaads,kas mani sapratiis.Cik ilgi var dzert zaales,staigaat ar taam sominjaa,gaidotkaarteejo satraukuma leekmi?????
Re: Atkal par nerviem
15.10.2004 09:04
Saprotu.
Staigaat ar zaaleem var ilgi, jo netiek noveersts ceelonis. Ja lieta nopietna, var paliidzeet tikai labs psihoterapeits un aatri tas nenotiek. Pagaidaam varu ieteikt pakonsulteeties ar pieredzeejushu psihiatru. Arii man ir naacies lietot zaales ilgstoshu laiku, "dulla" neesmu jutusies - katram ir sava individuaala reakcija uz dazzaadaam zaaleem. Un var piemekleet zaales, kas ljauj normaali dziivot un nerada blakusefektus.
Lauma
Re: Atkal par nerviem
15.10.2004 09:07
Bet vai tas paziimes,par kuraam rakstiiju,jau neliecina par nopietnu,psihisku kaiti??? Vairaak par visu dziivee baidos kljuut traka..Vairaak par naavi baidos,ka sajukshu reiz praataa..ir cilveeki,par kuriem saka,ka tiem ir shizofreenija,man tie izskataas pavisam normaali.Es arii citiem liekos jauka,smaidiiga,energjiska.Bet kas daraas manaa sirdii un praataa,zinu tikai es .
Re: Atkal par nerviem
15.10.2004 09:28
to Lauma
Nomierinies, trakie nezina, ka ir traki ;))) Zinu shiis sajuutas. Nevienam nekad ne praataa nenaaca, ka cieshu no smagas depresijas. Zinaaja tuvie cilveeki, bet vinjiem taas izjuutas saprast gruuti. Un bija jaaturas, lai izdziivotu. Ljoti smagaa depresijas faazee gadus 10 atpakalj "vinneeju" konkursu (shajaa darbu veiksmiigi straadaaju veel tagad), jo iepatikos energjijas, optimisma un sakariiguma deelj ;))) Biju bez darba un viena ar 3 beerniem toreiz. Nu jau smagie laiki garaam, vairs nesleepju (nu uznaak veel pa reizei) savu depresiju, neviens par traku nekad nav uzskatiijis. No baileem sajukt praataa "izaarsteeja" psihoterapeits. Pajautaaja: nu un kas un kaa tad notiks? Pazuda bailes. Mees gan bijaam kaadu laiku jau straadaajushi.
Lauma
Re: Atkal par nerviem
15.10.2004 09:33
Miilja Alstere!
Neticami un apskauzhami izklausaas,ka tiki valja no shiis kaites.Man tieshaam pietruukst,ar ko parunaat par savu probleemu,jo viirs un maate to nevar saprast.Esmu ljoti energjiska,smuka,gudra,taa visiem liekas.Bet cik gruuti taadai buut..Iisteniibaa neko negribas.Un visi laiku shaubos,vai man dziive ir tada,kaa ir,vai tas ir dziives teaatris,ko speeleeju....Un tie briizhi,kad liekas,ka taa neesmu es,kas te smejas,straadaa,cilveekos zib ar aspraatiibu..tas nav izsakaams.Liekas,ka tomeer esmu ne iisti savaa praataa.Bail no atbildiibas,bail,ka neesmu laba maate,kaut visi apgalvo preteejo.Un visvairaak bail,kaa jau teicu,ka esmu ne iisti normaala.Kaut vai taapeec,ka vispaar taadas domas lien galvaa.Pirmdien braukshu pie savas aarstes,bet zinu tikai,ka vinja izrakstiis antidepresantus...Manaa galvaa un sajuutaas neviens nevar ieliist.Kaa lai ieguust paarlieciibu par sevi???
mjaa
Re: Atkal par nerviem
15.10.2004 09:47
Ja pietrûkst ar ko runât par savu problçmuj, tad kas Tev liedz ðo trûkumu novçrst?
Re: Atkal par nerviem
15.10.2004 09:56
to Lauma
Galva tachu Tev straadaa, vai ne? Tagad iespeeju kljuut veselai ir daudz vairaak. No depresijas cietu jau no pusaudzes gadiem (to tagad saprotu), smagaa formaa no 27 gadiem. Reaali saaku aarsteeties (paraadiijaas psihoterapeiti un normaalas zaales), kad bija jau 40. Nu nav bijis viegli, bet ciiniijos. Labi, ka sapratu, ka nedriikstu likt beerniem augt depresijas eenaa. Vinji zinaaja, ka neesmu veesela, bet es ljoti centos, lai vinjus neierobezzotu mana slimiiba un vinji nejustos vainiigi. Tai pat laikaa beerni reekjinaajaas ar manaam "diivainiibaam". Nu jau lieli un ar vinjiem viss kaartiibaa. Taa arii neviens nedomaa, ka mamma "traka".
Nezinu, kaada Tava aarste, bet ljoti labs speciaalists gan ir vajadziigs t.i. taads, kas ne tikai formaali recepti izraksta.
Tagad jau labu laiku ar mani viss ir OK. It iipashi, kad pienjeemu (arii zemapzinjaa) faktu, ka izveseljoshanaas nenoziimee, ka nekad vairs nedriikst buut depresiivs noskanjojums un stulbu domu. Vakar atgriezos no siltas sauliites un juuras, atvaljinaajuma peedeejaa diena, bet es paardziivoju, ka nevajadzeeja liist paraados, neesmu pelniijusi taadas izklaides, par to naaks sods... Starpiiba ir taa, ka sajuuta ir riebiiga, bet varu uz to paskatiities no no malas un VESELA cilveeka poziicijaam. Pat uzsmaidiit sev, jo zinu, ka driiz paaries un buus labi.
Lauma
Re: Atkal par nerviem
15.10.2004 10:12
Manai meitai sleepju,ka man gruuti.Reizeem vinja prasa,kaapeec tev taada seja,vai kas atgadijies.Un tad juutos,kaa piekjerta noziegumaa.Visu laiku gruuti sevi kontroleet.Un,kad saki-paskatiities uz sevi no malas--tas jau ir tieshi tas,par ko uztraucos-ka tik biezhi skatos uz sevi no malas.Daudz sevi veeroju,analizeeju un atrodu sevii visaadas diivainiibas.Un veel-man ljoti bail iziet uz ielas-tas vienmeer saistaas ar sirdsklapeem.Protams,izeju,daru,kas daraams,bet..shodien pat,ir daudz daraamaa,bet jau juutu stresu,ka buus jaaiet laukaa......
Re: Atkal par nerviem
15.10.2004 10:39
To Lauma
Beernu neapmaaniisi. Visu var normaali beernam izskaidrot, atbilstoshi vecumam. Ljaunaak ir likt vinjam mociities nezinjaa. Kad paliku viena (psihiski ljoti stabilais un normaalais viirs no nopietnaam probleemaam mekleeja glaabinju, darot sev galu. Nesanaaca. Tikai, kad dabuuju vinju uz kaajaam, nespeeju vairs dziivot kopaa ar sho cilveeku), jaunaakajam deelam bija 6 gadi. Arii vinsh visu saprata. Man bija taa, ka vispaar no maajas nespeeju iziet (sirds, reibonji, tuuliit samanju zaudeeshu... pati zini, droshi vien). Vareeju iziet tikai kopaa ar kaadu no deeliem. Ir bijushi periodi, kad vecaakie deeli ir draazushies, lai aizvestu mani ar auto ir 2 kvartaalus svariigaas darba lietaas. Jo, ja svariigi, tad kjuva pavisam slikti. Toreiz darba zaudeeshana buutu bijis krahs materiaali un moraali. Tagad kopaa pasmejamies. Tas nav noziegums, ja ar Tevi taa ir. Noziegums ir vainot un tiranizeet citus cilveekus. Beerni saprot vairaak, kaa mees domaajam un noveertee to, ka tiek cieniiti kaa personiibas.
Meklee labu speciaalistu, Lauma. Ar Tevi nav ne uz pusi tik slikti, kaa bija ar mani. Goda vaards. Un taapeec arii vari aatraak tikt uz kaajaam.
Lauma
Re: Atkal par nerviem
15.10.2004 10:45
Paldies,Alstere.lai Tev veicas!

Es nesaku,ka ir neizturami,sieviete daudz var iztureet.Tikai ljoti gribas buut tikpat veselai,kaa cilveeki ielaas,un katru miilju briidi nemociities.Un man ir kaut kaads pretiigums un kauns dzert zaales.Ar to sev pieraadu,ka esmu vaaja,netieku ar sevi galaa.gaidiishu,ko teiks aarste.Laikam atkal buus antidepresanti..
Fe
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 16:01
Lauma - ar mani notiek tieði tas pats un es nezinu kur lai meklç palîdzîbu. Pabiju psih.neir slimnîcâ, kur mani, protams, sazâïoja itkâ ârstçjot neirozi. Ðo stâvokli nespçju panest, jo tas apslâpçja jebkâdas emocijas un sajûtâs - padarot par dârzenim lîdzîgu, tapçc atteicos no ðâda veida ârstçðanas.. mazliet izmisums, bet ir sajûta, ka to visu varçtu pârtraukt ar kâdu padomu, sarunâm. Varbût kâds var ieteikt labu psihoterapeitu, kas neaizraujâs ar zâïoðanu?
xxx
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 16:16
Psihoterapeiti nenodarbojas ar zaalju lietoshanu.To dara psihiatri.Bet kaapeec nelietot sev piemeerotas zaales,tikai jaaizveelas pareizaas.
Ej pie dr.Tarandas,taa ir ar pieredzi un ar labu attieksmi.
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 16:17
Psihoterapeiti nezâïo. Tikai iesaka, ja redz, ka nepiecieðams konsultçties ar psihiatru par zâlçm. Parasti zâles nepiecieðamas îslaicîgi.
Fe
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 16:27
un sanâk tâds apburtais loks, kur atkal bez îpaðas sapratnes tev norâda uz zâïu kaudzi vai vçl sliktâk gultiòu slimnîcâ, kuras aura un attieksme drîzâk padara vçl slimâku

cik zinu neirozi nevar izârstçt, bet tikai apârstçt - un pçc Dk. vârdiem zâïu lietoðana manâ gadîjumâ var turpinâties gadiem.

un tagad iedomâjamies sevi grauþam ciklodolu vai kaut ko tikpat psihotropu ikdienâ. nav iespçjama tâda forða, interesanta dzîvoðana, bet gan sirreâli soïi savâ mazliet dîvainajâ un trauslajâ dârzeòa pasaulç, kurâ tu nespçj dalîties ar citiem savâs domâs, priekos.

es nezinu, esmu pret pârlieku zâïu lietoðanu, protams daþreiz patîkami nomierina tâds atkarîbu izraisoð preperâts kâ xanax, bet arî tâ nav izeja. jâbut taèu kâdam kas spçj palîdzçt bez zâïoðanas, jeb es iekrîtu naivuma bezdibenî?
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 16:30
Nu, man domaat zaales ir labaak par pastaaviigu trauksmi. Jo arii taa nav nekaada dizhaa dziives kvalitaate. Un ciklodols jau nav vieniigaas zaales. Psihiatram, protams, labaak zinaams, bet man domaat ir arii citas izveeles iespeejas.
Fe
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 16:39
trauksme, nomâktîba tajâ paðâ laikâ bieþi neaprakstâmas eiforijas un dzîvesprieka periodi, kas ðíietami nogâdâ kautkur patâlu bçrnîba, kad sajûsmu izraisa gandrîz viss kas noris ap mani, tas palîdz noturçt balansu, lai arî tas nomâktîbas un zemâk par zâli periods ir ilgstoðs uz pozitîvo emociju fona. gribçtos lai palîdz domât vienkârðâk un iedod tâdu pâspârliecinâtîbas devu, jo tas ir vienîgais kas pietrûkst dzîvojot ar ðo slimîbu un ðajâ konkrçtâjâ sabiedrîbâ.
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 16:44
Pashpaarliecinaatiibu gan neviens neiedos, pie taas pashai buus gana smagi jaastradaa. bet citaadi- nekas nav neiespeejams :-)
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 16:44
Tad psihoterapeits vajadzîgs. Tikai òem vçrâ, ka âtri tas neiet un ne ptavas, ne psihoterapeita vainas dçï. Vienkârði to zemapziòu grûti mainît;)))
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 16:46
Varbut varat ieteikt kadu labu psihoterapeitu?
Re: Atkal par nerviem
25.10.2004 17:39
Grûti ieteikt. Labu ir daudz. Sliktu ari ;(((
Ja runa par labajiem, tad nekad nav tâ, ka viens der un ir labs visiem. Padarbini meklçtâju, tur atbirs "labo" uzvârdi. Tad jâiet tas ceïð, ka jâpamçìina, kurð der. To var just pçc pirmâs vizîtes.
Mans psihoterapeits bija ceturtais...
Toties tagad esmu vesela un darbaspçjîga, nevis ar invaliditâtâti.
fufelis
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 06:48
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 10:27
eh! ari man ir pavisam lidziga situacija - kad sezu majas vai darba ir parasta diena bez ekscesiem, tad jutos labi, bet tikko kads mazakais satraukums vai pekshna dienas kartibas mainja, taa sirds lec pa gaisu un stress ir dazkart taads, ka gandriiz nespeju pat pakusteet. dazkart panika iestajas pat cilveku pilnaa tramvajaa, kad nevaru atrast sedvietu. un loti labi pazistu ari tas sajutas, kad vero sevi no malas. pretigi!
pashapzinjas trukums, neparlieciba par sevi, tas viss naak mantojumaa no bernibas!
taa kaa pati vel neesmu tikusi galaa ar to ligu (manam vecakajam bralim gan tas ir beidzies - vinjs kad bija manaa vecumaa cinijas ar to aptuveni 1,5 gadu) tad varu tikai solidarizeties ar tevi un cereet, ka mums visaam beedu maasaam tas vienreiz paaries!

nezina
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 10:51
Lasu un domâju, cik daudz cilvçku mocâs ar visâdâm kaitem. Pirms gada es pat iedomâties nevarçju,ka mai varçtu piemeklçt kaut kas lîdzîgs. Man sâkâs ar reiboòiem, tad sekojas bailes, kur iet, jo domâju, ka tûlît noìîbðu, zaudçðu samaòu, vai sirds apstâsies. Bija riebums uz visu, bet vienalga uz darbu jau gâju, ik pa laikam mçrîju asinspiedienu, skrçju pie visiem ârstiem. Sameklçju psihiatru, sâku lietot zâles un it kâ bija labâk,tad zâles pârtarucu lietot, jo laikam ârstam likâs ,ka man ir OK, bet tad nâca otrs kritiens. Visu laiku domaju kâ jûtos, tâs visu laiku uzmâcâs, no rîta moþos ar domu : vai man reibst galva, kâ es jûtos, vai man galva skaidra? Tas ir neizturami. Vçl pçc vienu zâïu lietoðanas man redze sâka palikt sliktâka,kad satraucos redzu daudz sliktâk un brîþam uznâk tâda sajûta, ka it kâ esmu ârpus sava íermeòa, tâ it kâ skatos uz visiem no malas. Un tas mani biedç.
Eju paðalk uz hipnozi, ðad tad paliek labak, bet brîþam uznâk atkal tâs domas, kad neko citu nevar padomât, nekur negribas iet, îpaði tas ir izteikts rîtos un vakaros.
Vai kâda nevar ieteikt savu psihoterapeitu?
Veselîbu, mieru un izturîbu.
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 11:52
Paðiem ir jâbût ïoti stipriem un nav jâdomâ par to vai kritîðu zemç , vai nç!Tu taèu gaidi to katru dienu, katru minûti un sekundi, bet taèu nokritusi neesi.Vai ne?Jâtiek vaïâ no ðîm fobijâm ar paða spçkiem,nevis ar zâlçm.Tâka esiet stipri un tad viss bûs o.k.
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 12:03
To Lauaa
Jâbût stipriem - lai tiktu ar ðîm lietâm galâ. Bet ar prâtu un gribasspçku tâs nav kontrolçjamas. Tad nu jâmeklç palîdzîba pie psihoterapeita, ja vajadzîgs arî zâles jâpalieto. Un arî tam vajag spçku. Un vajag spçku, lai nemelotu sev un saprastu - "es ar to galâ netieku un tâ nav mana vaina". Tâ spçcîgi cînoties bez rezultâtiem, var vçl lielâkâ dimbâ nonâkt. Sâkas domas par smagâm slimîbâm, savu vâjumu, bezcerîbu.
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 12:10
Par to stiprumu labi runaat tiem, kas nav ar ko liidziigu saskaarushies. Tad nu var moralizeet un gudri maaciit un paljaat cilveekus par to vaajumu un zaalju lietoshanu. A cilveekam ta no taa tikai sliktaak paliek i labuma nekaada.
nno
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 12:12
Tici sev! Man arî tâpat ir! Daudz nodarbojies ar fiziskâm aktivitâtçm, uzturies pçc iespçjas ilgâk svaigâ gaisâ! Pârâk daudz neaizraujies domâjot par kaut ko, jo piemçram man ilgi domâjot visas ðîs domas rodas! Domâs nomierini sevi (zinu, ka tas ir ïoti grûti), bet tieðâm novçlu tev turçties!
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 12:24
too nno
Zini, shaadaa situaacijaa parasti liidz fiziskaaam aktivitaateem nonaakt arii ir nespeejami ("mirst nost" ar sirdi u.t.t., bet suuta sportot). Kaa reiz taas pashas zaales nonjem simptomus un depresiivo garastaavokli, tad var fiziskajaam aktivitaateem nodoties. Tas tieshaam zaales aizvieto un tad nav vairs jaalieto.
Zinu, ko runaaju. Cauri iets tam visam pamatiigi. Toties tagad 4-5 x nedeeïâ nopietni òemos pa sporta zâli. Gan patîk, gan veselîgi, gan garîgajai profilaksei :)))
Agraak neticeeju, ka manos gados ti efektiivi var kustiibu prieks atgriezties.
antiòð
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 13:04
Enerìçtiskâs lietas vajag sakârtot un depresija pati pâriet. Kâ to izdarît> Meklç astroloìijas akadçmiju Rîgâ un cilvçkus, kas zin par ð'im lietâm.
Re: Atkal par nerviem
26.10.2004 13:33
to Antiòð
Kas teica, ka ar psihoterapeita palîdzîbu enerìçtiskâs lietas sakârtot nevar? Nav jau lieta, kâ to nosauc. Es, piemçram, ðiem brînumenerìçtiíiem neticu un ðâdâ gadîjumâ viòi man arî nebûtu palîdzçjuði.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 10?
Ziņa: