Akls plankums acīs pēc fiziskas slodzes

Aizsāka Ekziperī 

Ekziperī
Akls plankums acīs pēc fiziskas slodzes
30.11.2015 16:54
Sveiki!
Zēns, 17 gadi - pēc intensīvas fiziskās slodzes jau otro reizi pēdējo mēnešu laikā novēroju, ka redzes laukā uzrodas spožs akluma plankums, precīzāk diez vai spēšu raksturot. Agrāk nodarbojos ar vieglatlētiku, tad pārstāju un jau kādu pusgadu nav noteikta grafika. Pārsvarā visvairāk fiziskās aktivitātes ir tieši sporta stundu laikā. Bieži pārcenšos un līdz ar to sanāk neregulāras pārslodzes.
Īpaši netraucē, jo pēc pāris stundām pāriet, bet vai ir vērts pievērst uzmanību, ja to pavada galvassāpes; šķidrumu uzņemu pietiekami, diēta arī puslīdz sabalansēta. Asinsspiediens nav normas robežās, apmēram, 140/60 Hg, bet slodzes laikā neesmu mērījis. Varbūt tas ir vainīgs? Vai ir iespējams to stabilizēt bez medikamentu palīdzības.
Re: Akls plankums acīs pēc fiziskas slodzes
30.11.2015 17:04
Te noteikti dereetu acu aarsta paarbaude.
Re: Akls plankums acīs pēc fiziskas slodzes
30.11.2015 19:23
Tas varētu arī būt saistīts ar augšanu un sirdsdarbību, kad, tautas valodā runājot, sirds netiek līdzi ķermenim, kas aug ātrāk.

Vajadzētu veikt izmeklējumus, tas ir nopietni, jo ir gadījumi, kad jaunieši/pusaudži zaudē samaņu.

Varētu sākt ar ģimenes ārstu un derētu arī sporta speciālists.
Re: Akls plankums acīs pēc fiziskas slodzes
01.12.2015 17:23
Arī domāju līdzīgi. Te nav ko domāt. Ģimenes ārsts, okulists un kardiologs. Kuru un kā, lems tavs ārsts.
Lai veselība un saprāts.
Re: Akls plankums acīs pēc fiziskas slodzes
01.12.2015 18:32
Mazdakteri, vai patiešām pacientam lemt vairs nav tiesību? Līdz šim vienmēr es biju lēmis pēc ārsta apmeklējuma. Bet nu jau kādu laiku neesmu tur bijis un varbūt nezinu jaunumus.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Akls plankums acīs pēc fiziskas slodzes
02.12.2015 19:21
Forums,šādos brīžos maz var palīdzēt. Nevajag sevi mocīt. Acu ārsts daudz ātrāk dos padomus.Te pat pieredzējušiem vīriem grūti ko pateikt. Kur nu vēl 17 gadīgam puisim.
Lemt jau var pacients vienmēr.
Vai tev dzimtā nav bijuši ar epilepsiju? Bijušas galvas traumas? Kā ar redzi vispār?
Lai veselība un veiksme.
Re: Akls plankums acīs pēc fiziskas slodzes
02.12.2015 20:25
Es nezinu, vai domāju pareizi, bet drošības pēc es sāktu ar neiroloģisku izmeklēšanu, jo šādi zibšņi mēdz būt pie multiplās sklerozes tās sākumā. Negribu celt traci vai paniku, bet zinu trīs precīzi šādus gadījumus.

Ļoti ceru, ka tā nav, bet tomēr būtu vērts pieiet jautājumam nopietni, nevis tagad strīdēties, kam ir vai nav jāklausa. Vispirms vajag diagnozi.
Re: Akls plankums acīs pēc fiziskas slodzes
03.12.2015 11:54
Labi teikts.Tiešām neirologs vispirms.
Lai saprāts un miers.
Kad sūdzības par redzes traucējumiem un galvassāpēm pie fiziskas slodzes, ja studēta medicīna, skaidrs iespējamo diagnožu klāsts.
Jautājums, kā tagad ir ar kvotām izmeklējumiem?
Personīgi es tādā gadījumā aizietu pie okulista, lai uztaisa oftalmoskopiju, redzes asuma un lauka, krāsu redzes pārbaudi, neirologa, uztaisītu MR/CT galvai un kakla skriemeļiem, kardiologs, pie endokrinologa der vairogdziedzeri paskatīt, vai nav palielināts uz iekšu un nespiež tur uz artēriju. Ģimenes ārsts.
Ejiet pie daktera un labi ātri. Vajag izmeklēties pie ārstiem, kavēties nevajag. Tieši konkrēti Jums padomu nevarētu sniegt pēc foruma iersksta satura, Jūs ir klātienē jāizmeklē tālākas rīcības noteikšanai.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 6?
Ziņa: