Stradiņi/Gaiļezers

Aizsāka Mateus 

Stradiņi/Gaiļezers
07.01.2016 14:13
Sākšu ar stāstu (garš) no mana paziņas, nedaudz pēc 30... Beigās uzrakstīšu kā paveicās manai mammai vakar...
"Vakar atkal kaarteejo reizi paarlicinaajos, ka lielai dalai LV arstu ir jaaiemaacas normaali attiekties pret pacientiem un tad tik breekt par algas pielikumu! Ja esi noleemis stradaat par aarstu tad tev ir jaabuut aarstam nevis kretiinam! Ja kas nepatiik tad nestradaa par aarstu!
Sanaaca ta, ka peekshni palika slikti, saap galva un reibonis. Nu ko tur aatros suks, seezos auto un braucu uz Pauls Stradiņš Clinical University Hospital. Nolieku auto pie ieejas un taalaak uz uznemshanu dodos ar kaajaam. Puscelaa saakas taadi reiboni, ka melns gar aciim un velk uz giiboni. Neko atrodu tuvaako soolinu un zvanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Saku, ka esmu slimniicas teritorijaa un ir loti slikti. Man atbild, ka uz slimniicas teritoriju vinu neizbraucot. Ok es skaku a ko man dariit, lai ejot uz uznemshanu, es saku, ka nevaru paiet. Sanemu atbildi, ka neko nevarot tad paliidzeet. Karoce ja esi ticis pats liidz slimniicai tad tur arii vari pedaalus uz solina atmest. Nu neko skatos garaam iet divi meicuki, skau vot lieta tada, slikti vai nevar kaadu pasaukt paliigaa. Meicuki atrda kas sazvana uznemshau vai ko tur un pakal man tiek atsuutiits nevis kaads no mediciinas personaala, bet vienkaarshi divi caliishi, paliigstraadnieki.
Loti zeel, ka mans telefona zvanu ierakstiitaajs nesaglabaja sarunu ar NMPD. Buutu normals gabals ko iedot @beztabu.
Taalaak nonaku uzneshnaa, kur apmeeram minuutes 15 gaidu, kad kaads vispaar pie manis pienaas. Karoce atnaak kauckads aarsts , paprasa kas ir, izstaastu. Izmeera asinspiedienu, augsts. Uztaisa kardiogrammu. Piesprauz sisteemu ar kauckadaam asinspiedirna pazeminoshaam zaaleem un peec apmeeram stundas aizsuuta maajaas. Pirms tam gan soliija izrakstiit arii zaales kauckaads, bet to laikam AIZMIRSA!!!! Samaksaaju 25Eur
Tieku kauckaa liidz maajaam, un peec apmeeram divaam stunadaam atkal reiboni klaat. Paliek nedaudz labaak kaapju autinaa un braucu uz Gailezeru (jeb kaa nu vinu tur tagad sauc). Aizbraucu protams no pirmaa arsta dzirdu parmetumus nafig neesot braucis atkal uz Stradiniem. Saku, ka nepatika attieksme. Bet talaak jau viss pusliidz ok. Izmeera spiedienu tas griestos. Uztaisa asins analiizi, kompjuter tomograafiju galvai, kardiogramu. Iedod nomierinoshas zaales un kauckaadu veel sisteemi piesprauz. Apmeeram peec stundas pazino, ka analiizees un visaas citaas paarbaudees viss esot ok. Piedavaa palikt slimniicaa uz siikaakm parbaudeem, bet es atsakos, jo reaali uz briivdienaam gulties slimniicaa ir baigais beztolks. Nu neko parakstu papiirus, ka nepalikshu, izraksta zaales un dodos uz kasi. Un te pats labakais, Par sho visu jamaksaa tikai 21eur ??????
Forshi Stradinos par neko 25eur a te par entaam manipulaacijaam 21 WTF?
PS
Loti liels paldies meiteneem kas pasauca paliidziibu Stradinos un sagaidiija kameer paliidziiba ierodaas!"

Un tagad kapēc man aktualizejās tēma...
Vakar manu mammu ar hipertonisko krīzi aizveda uz Stradiņiem. Nevis viņa prasīja lai ved, bet ātrie pateica ka bez variantiem - jāved.
Protams, ka sēdēja ilgi un gaidīja. Beigās viņai pajautāja ko viņa te vispār atbrauca...(?) :D
Asinspiedienu izmērīja tikai pēc tam, kad tika pajautāts, ka varbūt tīri joka pēc var kaut vai to izdarīt...
Un nav runa par hronisku hipertonijas slimnieku, bet cilvēku, kuram nekad mūžā nekas tamlīdzīgs nav bijis. Ar veselību viss čiki piki...

Es tā saprotu, ka Stradiņi reāli "oborzeļi"? :/

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
hmm11
Re: Stradiņi/Gaiļezers
07.01.2016 16:26
Pazīstama situācija - cenu atšķirība ir tāda, jo Stradiņos tika prasīta pilna maksa, jo tavas veselības problēmas netika uzskatītas par "neatliekamām", bet Gaiļezerā pretēji jeb tika paprasīta tikai daļēja maksa. Pirms tev veic pārbaudes pacientu brīdina par to, ka var būt jāmaksā pilna maksa un liek parakstīt papīru.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
07.01.2016 20:01
Atvainojos. Sen jau ir skaidrs,ka pie mums par visu ir jāmaksā. Teorētiski par pirmo palīdzību traumu gadījumos ne. Bet pacienta līdzmaksājums par gultas vietu ir oficiāli noteikts.
Ja nav dzīvībai bīstams stāvoklis, tad sniedz palīdzību un laiž mājās. Jo ambulatorie izmeklējumi jāveic poliklīnikā.Un tur arī ir pacienta līdzmaksājums.
Slimnīca nav poliklīnika.Kā vispār, tik sliktā stāvoklī drīkstēja braukt ar automašīnu. Tā ir pašnāvība un slepkavības mēģinājums. Bija jāsauc ātrā palīdzība.
Piedodiet par asumu.
Neredzu neko kriminālu.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.01.2016 22:23 by Mazdakteris1.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
07.01.2016 21:02
Nu... kaut kā tas ko es zinu par hipertensīvo krīzi... man galīgi nelīmējas kopa ar - ko Jūs te vispār atbraucāt ;)
Vai tad pie virs 180/100 nav tā, ka jātaisa kardiogramma, nieru darbība jānočeko un vai nav aortas bojājums? Jeb to dara tikai ASV un Vācijā (par citam valstīm nezinu, nav man datu)?

Vēl jo vairāk... godīgi? Vieni no siem visiem iesaistītajiem dokiem ir pamuļķi, jo par manu mammu runājot - viņa neizdomāja pati braukt. Atbrauca ātrie un pateica ka bez variantiem jāved, jo jāveic izmeklēšanas lai noskaidrotu kādēļ ir šāds asinsspiediens. Tātad lieku kopā pamatskolas puzli - ātro mediķi ir pārliecināti, ka jāhospitalizē un jāveic uzreiz parbaudes... stradiņos jau manam paziņam noreaģēja līdzīgi, kad gaiļezerā domāja pretēji... rezumē - stradiņos lažo!!! Neesam mēs no viduslaikiem un ar lielāko prieku ticam, ka nav jabrauc uz slimnīcu un tas ari nebrauc neviens... nestreso neviens un vnk atpūšas mājās... atkārtoju - ātrās palīdzības brigāde uzstāja uz hospitalizāciju... varu atkārtot vēlreiz. Tad rodas papildus jautājums... ja Stradiņu doki visu dara pareizi un saka ka ir... tad nolaidīga bija konkrētā ātrās palīdzības brigāde? Tā Mazdakteri? ;)

Un der izlasīt kārtīgāk... mums ir pilnīgi vienalga ka jāmaksā... bet tieši tādēļ ka IR jāmaksā, derētu arī redzēt par ko tiek maksāts. Manas mammas gadījumā - idioti ir vai nu ekipāža, vai nu doks kurš pieņēma. Kas man arī ir vienalga, jo 100% skaidrs, ka stradiņos mūsu kāja netiks sperta un tālākās izmeklēšanas notiks pavisam citur, bet tas faktu nemaina. Ar tādu attieksmi naudu prasīt ir vairāk nekā amorāli. Vēlreiz atkārtošos... mūs neuztrauc maksas esamība, bet gan absolūta palīdzības nesniegšana, kad paša kolēģi uzskata ka tā IR nepieciešama. Es neesmu doks, lai zinātu kas tur īsti ir... bet ar ātro palīdzību kas atbrauc? Kaimiņu Pēteris? Vai tomēr doks, kurš izvērtē situāciju? Un vai tiešām pieņemšanā doks var tā vēsā prātā ignorēt visu situāciju? Tad kāda jēga vispār saukt ātros, braukt uz slimnīcu? Reāli... kāda? :D Tīri tā... samaksāt rēķinu? :D
Re: Stradiņi/Gaiļezers
07.01.2016 22:35
Cien. Mateus. Lūdzu,ja ir pretenzijas, tad vajadzēja sākt ar vienu problēmu, nevis salikt divus gadījumus kopā un tagad prasīt mums risināt rebusus.
Ātrajos braukā ārstu palīgi,kā likums. Viņu uzdevums ir stabilizēt pacientu un nogādāt slimnīcā,kur veic pārbaudi jau speciālisti.
Abos gadījumos pacients nenomira. Var izdarīt secinājumus,ka viss tika darīts pareizi.
Lūgums tomēr nejaukt abus gadījumus kopā. Jo rodas sajukums. Tas nepalīdzēs atrisināt pareizi/nepareizi problēmu.
Galvenais,ka abi esiet dzīvi un variet turpināt izmeklēšanu pie saviem ģimenes ārstiem.
Lai miers un saprāts. Lai veselība.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
07.01.2016 23:12
Trakākais ir tas, ka savulaik, būdama aktīva pasaules medicīnas forumu žurka, šito pašu esmu lasījusi par ASV, turklāt tur summas, kas jāatstāj slimnīcā, vispār ir šaušalīgas. Arī par to pašu neko.

500 dolāri maksā kaut kādas prastas asinsanalīzes, jo, ja nu pacients tiesājas... Slimnīcas uztur baigo juristu baru, kas pēc tam ārstus velk ārā no nepatikšanām. Tāpēc arī tāds cipars.

Tagad ASV gultu skaits ar katru gadu mazinās (vismaz dažās nozarēs noteikti), ārsti iet tīrās, siltās privātpraksēs, kur var iznākt mazāk nepatikšanu.

Mūsējie toties emigrē, un joprojām emigrējošo mediķu skaits ir ļoti liels. Nē, es neaizstāvu šitādu @#$% attieksmi, bet palikušajiem tiešām pa lielam viss ir vienalga.

Savulaik bērnu narkologi prasīja normālus apstākļus un algas līmes ostītāju rehabilitētājiem. Ministrija izsmēja un pasūtīja. V. Rudzītis vairākkārt ir uzsvēris, ka tur būtībā bija vajadzīga tikai pedagoģija, bet tas šķita lieki.

Arī onkologi ir pasūtīti, un tagad cilvēkiem jau sākt riebties tajā neremontētajā LOC miskastē strādāt.

Uzņemšanās tagad laikam ar varu visiem liks strādāt cik tur tās noteiktās stundas, jo tā ir pēdējā vieta, kur kāds brīvprātīgi grib iet, jo paliek arvien mazāk cilvēku. Var iedomāties, kāda "laipnība" tad sagaidīs pacientus. Tas jau teju kā karā. Māsas jau sen ir kļuvušas par gēla nagu licējām. No tām, kas vēl palikušas viena otra ar savu attieksmi uzvedas kā "nagu maucēja". Ja vīrs labi pelna, tad māsa vismaz nav pārstrādājusies. Tās ir vienīgās, kam vēl var uzticēties.

No manas 30 cilvēku grupas medicīnā ir palikuši 2 vai 3.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
07.01.2016 23:35
Šajā laikā galvenais ir nesaslimt nopietni.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Stradiņi/Gaiļezers
08.01.2016 01:15
Es arī, ejot pie ārsta, pēdējā laikā jūtos kā karā. Novērtēju, kas par "putnu" baltā halātiņā ir man priekšā, viņš arī mani profesionāli novērtē. Galvenais ir neļauties ātri izlidot no kabineta: "Ko, jums nav darba un naudas, ko samaksāt??? Man nav laika te smalki stāstīt! Nākošais pacients!" Ja noturas kabinetā, pēc tam var visu ko mēģināt sarunāt.

Mana paziņa- mediķis pārvācās strādāt uz tālu mazpilsētas slimnīcu. Alga, kā alga, bet pacienti viņai oliņas dāvina, speķīti, dēvē par "mūsu dakterīti". Rīgā viņas specialitātē būtu simtiem konkurentu, bet tur viņa laikam ir vienīgā pa visu rajonu. Nezin vis, vai viņa atpakaļ uz Rīgu grib nākt?

Kas attiecas par Mateusa tēmu "Stradiņi / Gaiļerzers", tad man par Stradiņu uzņemšanu un 10 dienām izolatorā ir vislabākās atmiņas. Atpakaļ gribas uz izolatora "kūrortu".
Var būt tāda situācija, ka "ātrajiem", pēc visiem slimnieka stāvokļa rādītājiem, nav tiesību cilvēku neņemt. Aizved uz slimnīcu- vai nu stāvoklis ir mainījies, vai slimnīcas ārsts novērtē pacientu savādāk- rezultātā tā nu ir, kā ir.



Edited 2 time(s). Last edit at 08.01.2016 01:19 by kachenite.
egle1
Re: Stradiņi/Gaiļezers
08.01.2016 14:34
Amerikāņiem, ja slimnīcas algo juristus - tā ir, jo viņi tur naski uz tiesāšanos. Pie mums nezinu, kur taisnību meklēt. Veselības inspekcijai varētu rakstīt, bet tā tikai atrakstīsies. Bet es uzrakstītu, vismaz viņiem drusku nervus pačakarētu. Bet tā ir - ka ātrie aizved uz slimnīcu, jo viņi noveļ no sevis atbildību. Lai ārstē slimnīca. Slimnīca, savukārt, uzskata, ka jāiet pie ģ.ā.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
08.01.2016 19:17
Starp citu, ātrie VIENMĒR ir kāvušies ar uzņemšanām. Manā mācību prakses laikā ātrie vienreiz Stradiņu reanimācijai gribēja iesmērēt līķi. Toreiz citi pieredzējušākie teica, ka tas neesot pirmais gadījums.

Saprotiet, mums ir mūsu slimības, arī mediķiem, kad viņi ir slimi, bet tad, kad viņi strādā, vienmēr ir doma, kā ātrāk tikt līdz pusdienām, kuras pēdējo reizi ir ēstas sazin kad.

Veselības inspekcija nekā sevišķi daudz nedarīs, jo daudzi mediķi pēc lielām sūdzībām atstāj darbu medicīnā, jo zāļu firmām ļoti patīk dakterus pieņemt darbā, un algas arī viņi dod lielas. Bet dakteris dabū mieru. Valsts ievārija šos mēslus, kad 90. gados mierīgi maksāja ārstiem 3x mazāk, nekā Veselības Ministrijas ierēdņiem, kam varbūt ir diploms, bet nav prakses. Tomēr viņi taisa politiku medicīnā un domā, ka kaut ko zina. Bet ne velna...

Saprotiet vēlreiz: mediķi emigrē, un neviens sev nervus čakarēt vairs neļauj.

Visiem viss ir apnicis, un tāpēc ir tāda attieksme. Māsa vispār ir nekas, māsu palīgu jeb sanitāru gandrīz nekur nav.

Ne māsa, ne māsas palīgs, dzīvojot viens pats, nevar pat atļauties vienistabas dzīvokli. Un parasti tās ir sievietes, kam ir vismaz viens bērns.

Bet māsai bieži ir pat maģistra grāds, seši gadi izglītības par savu naudu.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
08.01.2016 19:26
Es arī savulaik aizgāju, tāpēc, ka, strādājot 1,5 slodzes, baigi sāku uzvilkties, bet man vecās māsas un dakteri bija mācījuši kaut kādu nebūt ētiku pret slimu cilvēku. Ja es strādātu tikai 1 slodzi, tad būtu jāprasa nauda mammai. Tizli taču, ne?

Bet, kad Tev visu dienu apkārt ir slimi (= nervozi) cilvēki, tad pēc 12 stundu darba atlikušo 12 stundu laikā nepagūst atiet.

Stradiņiem jāņem visi bomži, māsu palīgi viņus izģērbj un mazgā. Stradu mediķi stiepj no mājām uz uzņemšanu vecās, nevajadzīgās drēbes, kur šo bomzi pārģērbt, bet, skat vien, vakarā vienu ieved jau atkārtoti, tikai nu jau tavā vecajā kurtkā. Vot tā iet Stradiņos.

Pēc tam datortomogrāfijas un kas tik vēl ne šiem ir bez rindas.

Tāpēc, mīļie forumieši, ja Jums ir slikti, tad krītiet uz ielas. Iesakiet to saviem draugiem arī. Nu varbūt ne tagad, bet tad, kad paliks siltāks.

Vajadzētu sākt tautas kustību pret to, ka Stradiem šie bomži ir jāņem. Mediķos neviens vairs neklausās, bet tā ir visu cilvēku nodokļu nauda.

Vajadzētu kaut kādu minimālu ielas ļaužu medicīnas aprūpi, un viss, bet ne jau jaunas mašīnas, kuras pēc tam pusi dienas ir jāmazgā. Bomži jau tāpat ir padevušies.



Edited 2 time(s). Last edit at 08.01.2016 19:31 by Runcene.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
09.01.2016 15:40
Par bomžiem piekrītu. Bet kā lai uzreiz nosaka bomzis vai normāls cilvēks.
Bomzis, tas ir- utis,kašķis,HIV,Chepatīts,delīrijas ,rezistentā TBC. Tas ir paaugstināta riska darbs,. Par ko attiecīgi jāmaksā.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.01.2016 11:04 by Mazdakteris1.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
09.01.2016 15:56
Atvainojos, laikam nevietā. Bet bija minēts,ka anabolie hormoni agri vai vēlu novedīs pie nieru/asins rites traucējumiem.
Par šo brīdinājumu dabūju tikai nievas un apvainojumus.
Ne jau velti Rietumu cilvēki apzinās, ka pats galvenais ir slimību profilakse. Jo medicīna ir dārgs un brīžiem pat neiespējams prieks.
Galvenais, ka hipertoniskā krīze nebeidzās ar asins izplūdumu plaušās, un smadzenēs. Ka nesākās smadzeņu tūska, kura parasti noved pie komas.No komas izvest ar mūsu medicīnas apgriezieniem gandrīz nav iespējams. Jo uz ātrajiem braukā ārstu palīgi bez efektīviem aparātiem un medikamentiem.
Zinu speciālistu Somijā. Tur pa rādio ārsts redz sirds darbību un encefologrammu ( EKG , EFG). Paramediķu un medmāsu ātrajās mašīnas ir antikougulanti un citi preperāti,kas samazina trombu un asins izplūdumu traģiskās sekas.Arī asins analīžu aparāti jau mašīna norāda uz asins sastāva izmaiņām.
Lai saprāts un veselība.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
12.01.2016 22:59
Abās slimnīcās taču strādā pāri par simts ārstiem! Viens doks kaut ko nokļūdījās, vai nolaida lažu- tātad visa slimnīca slikti strādā!?
Mateus, Tu it kā gudrs cilvēks esi, bet izdari secinājumus par VISU slimnīcas darbu pēc viena vai divu ārstu rīcības??



Edited 1 time(s). Last edit at 12.01.2016 23:00 by kachenite.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
13.01.2016 12:21
Es domāju, ka viņi tos remontniekus nosūtīja tāpēc, ka cita neviena nebija...
Jpp
Re: Stradiņi/Gaiļezers
22.01.2016 16:03
Ar neko labu par ārstiem nevaru teikt. Ārstu attieksme ir nulle. Man izmeklējumos sarakstītas tādas un šitādas vainas,ārsts pasaka ka nekas nopietns un atta. Murgaini. Un ne viens vien,bet visi ārsti kur ir būts.
Re: Stradiņi/Gaiļezers
22.01.2016 20:25
Remontnieki? Nu trūka tobrīd sanitāru, bet remonta veči stiprāki par māsu palīdzēm? Fiziski var nest.
ASV. Jā, viņiem ir dārga medicīna. Medicīnas studijas maksā 20-60 tk gadā, rezidentūra 20-85 tk gadā. Sertifikācija, kursi dārgi. Maksā. Protams, rezidentiem ir algas, ne mazas. Tomēr obligātie kursi, semināri ir dārgi, maksā.
Par ameriku, diezgan dīvainas zāļu cenas atsevišķos gadījumos. Piem, ASV ražots medikaments x pašā ASV 400, atvests uz Šveici vai Vāciju - 250. Recepšu, cenai kas jāmaksā klīnikai. Citi medik maksā tikpat. Citi lētāk

Vai tik traki ka neskatās? Tās abas ir pašas lielākās valsts slimnīcas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 25?
Ziņa: