Muguras sāpes pēc peldēšanas

Aizsāka Sk 

Muguras sāpes pēc peldēšanas
11.01.2016 11:15
Labdien,
esmu bijusi profesionāla peldētāja un joprojām peldu regulāri 1x nedēļā, bet jau 3 reizes pēc kārtas ir tā, ka pēc peldēšanas (baseinā ūdens T ap 27 grādi, pavēss) dažu stundu laikā sākas sāpes muguras lejasdaļā + muguras lejasdaļa ir pietūkusi (mugurai nav izliekuma, bet ir kā taisna, un grūti to atliekt- stīva un sāp).
Pēc tādas 1. un 2.reizes nogaidīju pāris nedēļas kamēr nedaudz pāriet, un tikai tad gāju uz baseinu. Bet kopumā "stīvumu" muguras lejas daļā jūtu jau gandrīz 2 mēnešus.
Pēc 1.reizes Ģimenes ārsts izrakstīja zāles Airtal + pati liku piparu plāksteri-sāpes noņēma. un teica, ka jāvingro. Cik zinu, šādos gadījumos iesaka arī peldēt.. Bet kā es pavingroju vai papeldu, tā atkal sāp.
Pati reizēm uzliku arī piparu plāksteri, kas palīdzēja. Šoreiz uzliku, bet mugura piepampa, sabijos un plāksteri noņēmu. Šodien, t.i. otrajā dienā sāpes ir diezgan stipras, grūti pastaigāt un muguru nevar atliekt. Tad kad ir guļus stāvoklī, tad nesāp.

Pirms 2 gadiem ir veikta datortomogrāfija (jo arī tad bija sāpes), slēdziens- lumbālās daļas spondiloze. VL4 - VL5 līmenī lēzena cirkulāra diska protrūzija.
Šoreiz ģimenes ārsts uz datortomogrāfiju nosūtījumu nedeva, jo uzskata, ka joprojām ir tā pati problēma un ka jāvingro.
Darbs man ir sēdošs. Vecums 39 gadi.
Jautājums ir ko jūs kopumā ieteiktu darīt?
Un vai ir droši likt karsējošu piparu plāksteri, jo iespējams, ka ir iekaisums? Vai nododot pilnu asins ainu, to varētu konstatēt?



Edited 1 time(s). Last edit at 11.01.2016 11:19 by Sk.
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
11.01.2016 15:27
Ja ir nervu saspiedums, tad sildīšana ir pat bīstama'. Gulēt uz ne aukstu pacietu virsmu pretēji peldāšanas pozai.Ja stāvoklis pasliktināsies,kāju parēzes, tad vienīgais , kas var palīdzēt ir operācija. Jāsāk jau domāt.Noteikti neirologa vai vetebrologa konsultāciju . Jo vajag izlemt par Midokalma tabl. (atslābina).Par pret iekaisuma tabl. Bet nekādā gadījumā Diklofenaks. To var lietot ne ilgāk par 3-5 dienām. .Jāskatās ko neirologs domā par antihistamīniem.
Nedrīkst darī t to, no kā paliek sliktāk. Nepiekrist nekādām kaktu terāpijām (osteoreflekso terāpijām. Injekcijas ievadīšan starpskriemeļu spraugā.Tas ir šarlatānisms un bīstams veselībai.
Lai veiksme un veselība.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.01.2016 15:30 by Mazdakteris1.
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
11.01.2016 17:40
Paldies par ātru atbildi!
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
11.01.2016 18:09
Airtal (aceclofenac) tas pats diclofenac gandrīz vien ir. Vienam manam ģim. loceklim ir 86 gadi (atvainojos par privātu piemēru), ir smagas bērnības infekcijas sekas gan kaulos, gan muskuļos.

Visādi nesteroīdie pretsāpju un pretiekaisuma preparāti jo intensīvu ir dzerti kopš 60 gadu vecuma, ne tik intensīvi visu mūžu -- ko nu kuros laikos varēja dabūt. Daudz. Diklofenaks tik ilgi, kopš vispār parādījās.

Protams, šeit jāārstē pamatslimība, bet tik briesmīgi es aceclofenac vai diclofenac nedēmonizētu, kaut, protams, katram pašam ir jāskatās. Domāju, ka DT vajag svaigu un pie neirologa, arī prettūskas medikamentu jau nu ģ.ā. varēja izrakstīt. Tagad nekādas slodzes -- lai to regulē neirologs.

Par Mydocalm arī piekrītu.

Vispirms jādabū nost sāpes, tūska, jāatslābina muskuļi, un tad atkarībā no DT slēdziena un neirologa rekomendācijas -- nodarbības pie fizioterapeita. Ir arī jāzina, kā tieši vingrot. Priekš tam jau fizoterapeits mācās.

Domāju arī, ka situācija kvalificējas darba nespējas lapai.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.01.2016 18:21 by Runcene.
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
11.01.2016 18:18
Paldies!
Gribas pasmērēt arī kādu smēri, kamēr ir tās sāpes. Tikai nesaprotu kādu lai smērēju.. Vieni saka atvēsinošu, piem., Perskindol, bet Ģim.ārsts toreiz ieteica Viprosal (ar čūsku indi), kas ir sildoša- pilnīgi pretēja. Viņa bija diezgan pārliecinata, ka tas nav iekaisums, jo ja ir iekaisums, tad sapot visu laiku. Bet man sāp tikai tad kad stāv, staigā, sēž. Kad guļ, tad nesāp..
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
11.01.2016 18:25
Diklofenaku saturošas ziedes, to pašu Voltaren tak TV reklamē katru dienu.

Ir arī lētāki analogi, bet Voltaren izlaiž ar visaugstāko devu.
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
11.01.2016 18:30
tv gandrīz neskatos :)
Es palietoju Olfen gelu, bet tas nepalīdz, kaut ir pretiekaisuma un skatos, ka satur to pašu Diklofenaku..



Edited 1 time(s). Last edit at 11.01.2016 18:53 by Sk.
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
11.01.2016 19:04
Šite ir visi Latvijā reģistrētie diklofenaki pēc stipruma, plāksteri ari nav slikti:

https://www.zva.gov.lv/index.php?id=588&top=588&MEKL_NOS=diclofenac

Bet es jau no domāju, ka vajag to Mydocalm, kaut ko tūkskas noņemšanai utt.
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
12.01.2016 15:03
Labdien, es šodien nodevu pilnu asins ainu, viss it kā uzrādās normā. Leikocīti gan tuvāk pie augšējās robežas. Vai no tā varētu izsecināt vai ir muguras/nervu iekaisums vai nav..?

WBC Leikocīti 8.77 10e3/mkL (Referentais intervāls 4.00-9.80)
NEU% Neitrofīlie leikocīti 63.5 % (Referentais intervāls 42.50-73.20)
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
12.01.2016 16:50
Pareizāk to būtu jautāt savam ārstējošam ārstam.Viņam lab;āk redzams. Parasti leikocīti ir palielināti pie infekcijas (struojošām brūcēm,vīrusa infekcijas u.t.t.) Iekaisums un infekcija nav identiski lielumi.
Manā necilajā sapretnē.
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
13.01.2016 16:13
Sk Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vai no tā varētu
> izsecināt vai ir muguras/nervu iekaisums vai
> nav..?

Nevar. Tādi nelieli iekaisumi asins ainā parasti neuzrādās.

Un vēl, viss kas smērējas vai līmējas virsū, parasti neko nedod. Tas ir tikai tā, prāta nomierināšanai priekš penšiem.

Labāk palietot kādu antihistamīniķi. Piemēram Suprastīnu vai ko tamlīdzīgu. Vēl vajag daudz Kalciju, B vitamīnus, D vitamīnu un Glikozamīnu. Un vispār vajag vitamīnus.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
13.01.2016 17:22
Jā, nelieli iekaksumi asinsainā visbiežāk neuzrādās.
Jā, CT vajag svaigu, neirologs un vertebrologs gribēs svaigu. Fizioterapeitam arī svarīgs viņu slēdziens. Sāpju un " stīvuma " cēloņi var būt dažādi, ieskaitot kompresiju. Vai vairāki kopā.Tāpēc gribēs svaigu izmeklējumu.
Re: Muguras sāpes pēc peldēšanas
13.01.2016 18:47
Paldies visiem!
Jā, esmu pierakstijusies pie ģim.ārsta, prasīšu, lai dod nosūtījumu uz magnētisko rezonansi vai CT. Savādāk, tiešām piekrītu, kurš tad speciālists konsultēs pēc 2 gadu veciem rezultātiem..

Starp citu pēc 3 dienu mocīšanās (kad nekas nelīdzēja), tomēr uzliku to piparu plāksteri un burtiski pēc dažām stundām jau palika stipri labāk.. var jau diezgan normāli staigāt.
Jā vitamīnus arī lietoju - D jau labu laiku un tagad arī B - Neuroribine.



Edited 3 time(s). Last edit at 13.01.2016 18:50 by Sk.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 23?
Ziņa: